Ηλια χαιρομαι που εξακολουθεις να παρουσιαζεις αψογα και αναλυτικοτατα τις ληψεις σου. Μακαρι περισσοτεροι να ακολουθουσαν το παραδειγμα σου.
Σε σχεση με την προϋγουμενη φορα (πρεπει να χουν περασει 2 χρονια) εχω την εντυπωση οτι οι καθετες του 101 δυσκολεψαν περισσοτερο η οπως λες δεν ειναι τελεια ρυθμισμενο το τοξο και ξεφευγει ελαχιστα, κατι που στις πολυ οριακες παιζει μεγαλο ρολο.
Μηπως με πιο ευαισθητο δεκτη θα μπορουσες να βγαλεις κατι παραπανω ?
Μερικοι DXers στην Γερμανια και Αυστρια χρησημοποιουν γι' αυτο το σκοπο και για blindscan τον φθινο ουκρανικης καταγωγης Openbox 810-S: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε που δειχνει και το αλιθες C/N σε dB, κατι που εχει διαπιστωθει σε συγκριση με πεδιομετρο.
Οπως και να χει, βρηκα μολις το εξης:
"Nilesat's two satellites, Nilesat 101 and 102, are full and scheduled to be retired in 2011 and 2013. The company also has leased a Eutelsat direct-broadcast television satellite, which has been moved to Nilesat's 7 degrees west orbital slot and renamed Nilesat 103. This satellite is expected to operate until 2011."
πηγη: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Μακαρι ο Nilesat 201 να μη μας τα χαλασει περισσοτερο.
Οσο ο 101 ομως ειναι ενεργος θα πρεπει να ζησουμε με το βασανο. Στην Θεσ/κη εχετε τις καθετες, εδω εχουμε τις οριζοντιες ως προβληματικες.
Δηλαδη Ηλια με 1.40μ στην Θεσ/κη ειναι σιγουρο οτι εχουμε οριακη μεν αλλα 24ωρη ληψη ολων των δυσκολων ?
Χρήστο μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Να το λες εσύ ειδικά έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία!
Επιβεβαιωμένα το 1,40 στη Θεσσαλονίκη κάνει:
1) πλήρη λήψη των Nilesat πλην των δύσκολων 11747, 11785 & 11977 που βγαίνουν μεν αλλά όχι όλο το 24ωρο! Οι υπόλοιπες είναι εντάξει, ακόμα και η 11900V!
2) πλήρη λήψη της Nordic beam του Sirius 4 πλην της 12015 που δεν ξέρω αν κατεβαίνει κάποια στιγμή!
3) σχεδόν πλήρη λήψη το βράδυ της Middle east beam του Amos 2!
4) πλήρη λήψη των MCPC του Astra 3Α, δεν γνωρίζω για τον 1Ε, αλλά σύντομα θα το ανακαλύψω!
Όλα βέβαια τα παραπάνω απαιτούν τέλεια ρύθμιση
-
και του τόξου
-και της εστιακής απόστασης του LNB (αλλάζοντας μεταξύ των Edision, MTI & Digisat είδα ότι η μέγιστη λήψη βρισκόταν σε διαφορετικά σημεία)
-και καλό δέκτη!Οι original DM500S δεν πολυφημίζονται για την ευαισθησία τους! Η τσίτα που έχω εγώ (ως άλλος Ταρζάν)
με το Alps tuner που διαθέτει προς το παρόν με έβγαλε ασπροπρόσωπο, τόσο από πλευράς κλειδώματος και κατεβάσματος των οριακών, αλλά και ως προς τα πολύ χαμηλά SR που ο γνήσιος δεν φορτώνει με τίποτα! Το SR 1000 το έχει για παιχνίδι!
Όσο για το τελευταίο που με ρώτησες για τους Nilesat,
οι συγκρίσεις δεν είναι άμεσες καθότι μη ξεχνάς ότι πλέον φτάνουμε στο καλοκαίρι και έχει αρχίσει ήδη η δραματική εποχιακή μείωση των στάθμεων στις 7W!
Τέτοια εποχή με το Edision όλος ο 101 ήταν οριακός, για μένα ήταν τεράστια έκπληξη να κατεβάσω με τόσο σταθερό σήμα αυτή την εποχή αρκετές από τις κάθετες του 101 που ακόμα και το χειμώνα δεν είχα δει ποτέ ως τώρα! Κρίμα που δεν το έβαλα νωρίτερα!
Λοιπόν ώρα για zapping στον Amos και κρίμα που δεν έχω εικόνα από το Yes (τι να κάνουμε, που να φανταστώ ότι θα το λάμβανα κάποια στιγμή και δεν το έψαξα...αλλά επιφυλάσσομαι...)