1) Ζητώ συγνώμη δεν το πρόσεξα!
2) Το focus point του κατόπτρου όχι, του LNB ναι! Μιλάμε για μικρές διαφορές! Όταν άλλαξα το Edision που είχα με το MTI για να δώσει μέγιστο σήμα έπρεπε το κάτοπτρο να πάει ελάχιστα πιο κάτω, όταν δε δεν έμεινα και τρελά ευχαριστημένος με αυτό και έβαλα το Digisat (που άγνωστο μεν αλλά με απίστευτη απόδοση) το κάτοπτρο ήθελε πάλι ανύψωση!
Οι διαφορές είναι πολύ μικρές και οφείλονται σε κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες των ίδιων των LNB!
Βέβαια μιλάμε για απειροελάχιστες διαφορές που παίζουν ρόλο σε πολύ ακραίες και οριακές λήψεις, από την άλλη στις συχνότητες που έβαλες η λήψη δεν είναι οριακή απλά οφείλω να αναφέρω τις μικροδιαφορές για τυπικούς λόγους!
Τέλος παραθέτω σωστά και τη 12460Η του Astra 2 που είναι ισχυρή στα βόρεια και τις "δύσκολες" 12560Η & 12560V για να συγκρίνουμε τη λήψη με 1.20 στη Θεσσαλονίκη!
Υπόψιν ότι:
α) Το κάτοπτρο είναι κεντραρισμένο στις 28.3 ανάμεσα σε Astra2 & Eurobird1 και δεν παίρνει μέγιστο σήμα από κανέναν τους
β) το LNB έχει λάθος skew που έγινε επίτηδες εξαιτίας του προβλήματος στη λήψη των Astra 1G/1H λόγω αρμονικών του 1L (το πρόβλημα αυτό είναι σχεδόν ανύπαρκτο στα δυτικά)!