Μάλιστα!
Πολύ ευνοημένα και τα Ιωάννινα στη λήψη του Astra1!
Επιβεβαιώνεται και ο Νεκτάριος ότι ένα 60άρι μπορεί έστω και οριακά να κάνει λήψη της 12441!
Είστε πολύ τυχεροί που είστε μέσα στο ιχνοδιάγραμμα!
Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε αν παρατηρείται πτώση σήματος ή και οριστική εξαφάνιση των διπλανών συχνοτήτων αντίθετης πόλωσης από αυτές του 1L, σε κάτοπτρα 1,2μ ή μεγαλύτερα με ευαίσθητο LNB!
Έχουμε εδώ και καιρό διαφωνία μεγάλη με το Νεκτάριο, εγώ πλέον είμαι σίγουρος ότι με μεγαλύτερο κάτοπτρο και πιο ευαίσθητο LNB o 1L ενισχύεται τόσο πολύ που πολλές συχνότητες των 1G & 1H πλέον έχουν πρόβλημα! Στα δυτικά προφανώς λόγω μεγαλύτερης στάθμης των 1G & 1H δεν φτάνουν οι συχνότητες σε σημείο εξαφάνισης αλλά σίγουρα δεν βγάζουν το ίδιο δυνατό σήμα!
Κι εδώ είναι το παράδοξο! Τα 90εκ να βγάζουν πιο πολύ σήμα από μεγαλύτερα πιάτα!
Μίλησα σήμερα και με ένα φίλο μου με 1,45 και μου είπε ότι όντως σε πολλές συχνότητες των 1G & 1H έχει BER αλλά εκείνος το απέδιδε σε παρεμβολές λόγω του ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης! Και εκείνου όμως το πρόβλημα εμφανίστηκε με την αλλαγή του LNB με πιο ευαίσθητο!
Και δεν νομίζω ότι κανένα LNB θα φτιάξει το πρόβλημα εκτός αν είναι πιο αναίσθητο (Edision OLE)!