Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)
  • Δευ 27 Ιαν 2025, 07:44
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  (Αναγνώστηκε 721281 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος nick

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2012
  • Τόπος: Αθήνα (Αιγάλεω)
Ε τότε είναι σίγουρα από την επίγεια ψηφιακή! Η επίγεια πάει, χρονικά, λίγο πιο πίσω από τον ΟΤΕ και αφού λες ότι τα ραδιόφωνα των Σερρών παίζουν με αυτήν την καθυστέρηση, σε σχέση με αυτά της Θεσσαλονίκης που τροφοδοτούνται από ΟΤΕ, αυτό σημαίνει πως οι ΕΡΑ των Σερρών τροφοδοτούνται από την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Αποσυνδεδεμένος geoavlonitis

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2014
  • Τόπος: Κέρκυρα/Ξάνθη
Όπως και εδώ στον Παντοκράτορα Κέρκυρας που οι μισοί σταθμοί παίρνουν από ΟΤΕ (ΕΡΑ3 89.8, ΕΡΑ1 91.8) και οι υπόλοιποι από επίγεια ψηφιακή (εξ' ού και ο χάλια ήχος της ΕΡΑ Σπόρ)

Στάλθηκε από το Tab2A7-10F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Δεν μπορώ να πω ότι και από ΟΤΕ ο ήχος είναι καλός. Αλλά και στην επίγεια ψηφιακή, ο ήχος είναι υποδεέστερος του bitrate. Τι να φταίει; :chin

• SatLeo Legend
Ή τροφοδοσία μήπως??

Συνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Ε μα αυτό συζητάμε! Ότι είτε παίρνουν τροφοδοσία από ΟΤΕ είτε από την ψηφιακή τηλεόραση, ο ήχος είναι το πολύ μέτριος! Τον λόγο που συμβαίνει αυτό ψάχνουμε!

• SatLeo Legend
Οοχιι, εννοώ την τροφοδοσία από το στούντιο προς την κονσόλα ήχου!

Συνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Κάτσε, εννοείς τις πηγές από τις οποίες πάει ο ήχος στην κονσόλα; Πχ τα τραγούδια να είναι από το youtube ή αποθηκευμένα σε απωλεστική μορφή (mp3 κτλ);

• SatLeo Legend
Όχι εννοώ αν υπάρχει πρόβλημα στη μεταφορά του ήχου στην κονσόλα ήχου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και φαίνεται σαν να έχει μειωμένο bit rate. Εν τω μεταξύ, έχεις δοκιμάσει να μετρήσεις το bit rate της ΕΡΑ Σπόρ για να δεις αν είναι όντως χαμηλό, διότι εγώ δεν μπορώ!

Συνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Και να 'ταν μόνο στην ΕΡΑ Σπορ... Σε όλες, τις πανελλαδικές τουλάχιστον ΕΡΑ, συμβαίνει αυτό. Μπορεί και να έχουν ψηφιακά μηχανήματα στα στούντιο, αλλά να είναι απαρχαιωμένα και να βγάζουν τέτοιον ήχο ή να έχουν συμπιέσει σε bitrate τα τραγούδια στη βάση δεδομένων, για να μην κολλάει το σύστημα.
Το bitrate στην ψηφιακή έχω καιρό να το μετρήσω, αλλά αν θυμάμαι καλά είναι 192 kbps σε όλες τις ΕΡΑ, πλην της ΕΡΑ3 που είναι 256kbps. Η συμπίεση πάντα mpeg2 και ο ήχος stereo. Θεωρητικά, αν ισχύουν αυτές οι τιμές, ο ήχος θα έπρεπε να είναι πολύ καλός. Από ΟΤΕ πρέπει το bitrate, αν είναι ψηφιακή η μεταφορά, να είναι ακόμα υψηλότερο, αλλά χωρίς πολλές διαφορές στην τελική ποιότητα του ήχου.

• SatLeo Legend
Θυμάμαι μια μέρα πριν ανοίξει ή ΕΡΤ, είχαν προστεθεί στο mux η ΕΡΑ Σπόρ και η Φωνή της Ελλάδας. Και τα δυο αναμετέδιδαν το 1ο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ. Η Φωνή της Ελλάδας είχε πιο χαμηλό bit rate από την ΕΡΑ Σπόρ και έτσι πιστεύω εγώ ότι υπάρχει πρόβλημα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ διότι έχει την ίδια ποιότητα ήχου με την Φωνή της Ελλάδας...

Συνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Τι να σου πω, δεν είμαι σίγουρος... Μου είναι και δύσκολο να δω το bitrate, γιατί για να το δω, πρέπει να κάνω εγγραφή ts από τον μοναδικό εξωτερικό αποκωδικοποιητή που έχουμε σπίτι. Αλλά είναι συνδεδεμένος με εσωτερική κεραία και δεν πιάνει τα κρατικά.Οπότε χρειάζεται να τον μεταφέρω, να τον συνδέσω στην εξωτερική κεραία, να κάνω την εγγραφή σε στικάκι και να τον ξαναβάλω εκεί που ήταν. Έπειτα, παίρνω το στικάκι, το βάζω στον υπολογιστή και βλέπω την εγγραφή σε ένα media player που έχω και δείχνει το bitrate. Επειδή, όμως, το λάπτοπ είναι λίγο παλιό, κολλάει συνέχεια και μου σπάει τα νεύρα! Γι' αυτό αν υπάρχει κάποιος με linux δέκτη και bitrate viewer, ας καθίσει να τα δει μισό λεπτό, να μας τα πει και εμάς :razz:

• SatLeo Legend
Η ΕΡΑ 2 από Παντοκράτορα βγήκε off

Συνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Να σημειωθεί ότι ο ήχος της ΕΡΑ Σπορ από Θάσο είναι εντάξει εδώ και κάτι μέρες.
Η ΕΡΑ 2 από Πλάκα παίζει μόνο από το δεξί κανάλι ήχου.

• SatLeo Legend
Ακόμα off η ΕΡΑ 2

Αποσυνδεδεμένος thanost

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2011
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ε δεν χρειάζεται να το ξαναγράψεις άμα ήταν ακόμα θα έγραφα ότι είναι κλειστός ο Star fm

Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Κανονικά η ΕΡΑ 2 από Πλάκα, με πολλά κολλήματα στον ήχο, όμως, η ΕΡΑ 1

• SatLeo Legend
Ποιος star fm ο δικός μας στους 88.8???

Αποσυνδεδεμένος pythvenn

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2010
  • Τόπος: Αθήνα Γαλάτσι
πεσμένη ισχύ για το 94.8 του πηλίου με αποτέλεσμα να έρχεται καλύτερα αυτός στους 94.9 με τα ελληνικά pop. πλέον ακούγεται κάπως στους 94.75. όπως και το 107 από υμηττό και το 107.1 της ΕΡΑΣΠΟΡ πήλιο έρχεται σε 107.15. :headset

Αποσυνδεδεμένος thanost

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2011
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ε ο ρυθμός δεν είναι ?

Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συνδεδεμένος nick

• SatLeo Legend
Η ΕΡΑ1 από Πλάκα με κανονικό ήχο, αλλά με χαμηλότερη ισχύ.

Αποσυνδεδεμένος pythvenn

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2010
  • Τόπος: Αθήνα Γαλάτσι
επανήλθε το 106.8 της ΕΡΑΣΠΟΡ από αίνο.

• SatLeo Legend
Η ΕΡΑ 2 από τον Παντοκράτορα δεν παίζει εδώ και 6 μέρες!

Αποσυνδεδεμένος PanosRadio

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2013
  • Τόπος: Αθήνα
    • Online δέκτης TEF6686 - Αθήνα
Μέτρα λίγο και πόσες μέρες είναι κλειστή η ΕΡΑ από το 106,7 της Πάρνηθας...  :assault
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε (όταν επιστρέψει το ρεύμα!)

• SatLeo Legend
Πού να ξέρω εγώ δεν είμαι στην Αθήνα!

Αποσυνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
ειναι η ερτοπεν στο 106,7 μια χαρα καλυπτει το κενο της

και αυτη η ερακερκυρας δεν μπορει να βαλει την ερα2 οσο δεν παιζει στο 93.8? τι την θελει την ερα 1?
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος PanosRadio

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2013
  • Τόπος: Αθήνα
    • Online δέκτης TEF6686 - Αθήνα
ειναι η ερτοπεν στο 106,7 μια χαρα καλυπτει το κενο της

Προσωπικά δε θεωρώ πως καλύπτει το κενό της, με την πολύ χαμηλή ισχύ που έχει (πρέπει να βγω στο μπαλκόνι με το ραδιόφωνο για να πιάσω εντελώς καθαρό σήμα) και με τον κάθε Καλφαγιανναίο να φωνάζει όποτε τον συμφέρει.
Η ισχύς πάντως όσο πάει και πέφτει, έχει μέτριο σήμα από το Κέντρο και κάτω. Καμία σχέση με το πως ήταν πριν λίγο καιρό ή με τα άλλα κρατικά της Πάρνηθας. Τα Τουρκοβούνια ίσως να κάλυπταν μόνο το λεκανοπέδιο, αλλά όπου είχε κάλυψη λαμβανόταν πολύ καλά.

Sent by Tapatalk.
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε (όταν επιστρέψει το ρεύμα!)

Αποσυνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
αμα της εχουν κατασχεσει τα μηχανηματα και ξεμεινε με κανα 20βατο pll τι περιμενεις να σου κανει?
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

• SatLeo Legend
Η ΕΡΑ 2 επανήλθε!

Αποσυνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
  • Τόπος: Αθήνα (Νέος Κόσμος)
Οταν η ΕΡΤopen ηταν στα Τουρκοβουνια, επαιζε με 500αρι μηχανημα (ετσι γραφτηκε στο διαδικτυο) γι' αυτο και καμπανιζε σε ολη την Αθηνα. Τωρα μπορει να παιζει απο Παρνηθα, αλλα η ισχυς πρεπει να ειναι θεοχαμηλη. Ξερει κανεις με ποσα watt παιζει τωρα;

Αποσυνδεδεμένος zaharias13

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Χανιά Κρήτης
Τι θα γίνει με τον αναμεταδότη της ΕΡΑ ΣΠΟΡ εδώ στα Χανιά; θα τεθεί πάλι σε λειτουργία; γιατί αν περιμένουμε από την τοπική ΕΡΑ σωθήκαμε, παράδειγμα την Κυριακή ενώ περιμέναμε να ακούσουμε τους αγώνες εδώ αναμεταδιδόταν το ΚΟΣΜΟΣ, την Δευτέρα πάλι άλλη μακακία που έκαναν εκεί που άκουγα τον αγώνα στα καλά καθούμενα πέρασαν και πάλι το ΚΟΣΜΟΣ, αν είναι δυνατόν να μας γράφουν κανονικά εμάς τους φιλάθλους. Αυτά και καλή χρονιά σε όλους σας.

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: palis Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 27/01/2025 (05:50)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 27/01/2025 (01:00)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/01/2025 (23:00)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/01/2025 (22:38)
* Απ: Ανάπτυξη δικτύων ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης  Μέλος: vasilisp Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 26/01/2025 (20:55)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/01/2025 (20:45)
* Απ: Κεραία λήψης σημάτων ραδιοφώνου DAB+ σε κεντρική εγκατάσταση πολυκατοικίας ή ΙΧ  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 26/01/2025 (19:27)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 26/01/2025 (15:26)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: achaios Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/01/2025 (15:16)
* Απ: Άθλια λήψη μιάς νεκρής αναμετάδοσης στην συχνότητα 31.  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 26/01/2025 (14:45)
* Απ: Άθλια λήψη μιάς νεκρής αναμετάδοσης στην συχνότητα 31.  Μέλος: kyria_kous_tv_archive Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 26/01/2025 (14:17)
* Απ: ASTRA 1P στις 19.2° East  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Λήψη Astra (19.2° Εast) 26/01/2025 (14:16)
* Απ: Οι ψηφιακές DX επίγειες λήψεις μας  Μέλος: kyria_kous_tv_archive Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 26/01/2025 (14:12)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/01/2025 (10:39)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/01/2025 (10:24)
* Απ: Intelsat 38 (AzerSpace 2) στις 45°E (λήψεις - αναφορές)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 26/01/2025 (04:17)
* Απ: Μακρινές λήψεις DAB+ εντός ή εκτός Ελλάδας  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 25/01/2025 (22:05)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 25/01/2025 (21:58)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: panos_panopoulos Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 25/01/2025 (21:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 25/01/2025 (20:34)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: tbaruzzo Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 25/01/2025 (20:30)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: palis Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 25/01/2025 (18:57)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/01/2025 (18:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/01/2025 (18:49)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 25/01/2025 (17:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/01/2025 (16:08)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/01/2025 (15:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/01/2025 (14:02)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/01/2025 (13:51)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στην ΚΡΗΤΗ [ΠΖ 10]  Μέλος: channelos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 25/01/2025 (13:44)