Στο Πρώτο, τα μηνύματα στο RT αλλάζουν εξαιρετικά γρήγορα, καθώς εναλλάσσονται ανά δευτερόλεπτο, και σε κάποιους δέκτες δεν προλαβαίνουν καν να εμφανιστούν ολόκληρα, καθώς αντικαθίστανται διαρκώς από τα επόμενα με συνέπεια να μην εμφανίζονται ποτέ ολόκληρα.. Επίσης στη λίστα AF καλό θα ήταν να προσέθεταν και τις συχνότητες 91.8 104.2 (Παντοκράτορας και Λιχάδα).
Πολύ σημαντική και εύστοχη παρατήρηση!
O κωδικοποιητής RDS στέλνει το περιεχόμενο του RT των 64 χαρακτήρων, ως
ΜΙΑ ενότητα, δηλαδή όλο μαζί μονομιάς.
Οταν ο δέκτης στο αυτοκίνητο λαμβάνει το σήμα και αρχίζει την αποκωδικοποίηση, συνήθως περιμένει ωσπου το RT να έχει αποσταλεί και δεύτερη φορά, για να σιγουρευτεί οτι το μήνυμα εληφθη επιτυχώς χωρίς σφάλματα. Εκεί έγκειται η σημασία του επαρκούς (γρήγορου) RT send rate, δηλαδή της ταχύτητας συχνότητας ανανέωσης. Αν ο σταθμός δεν στέλνει το RT συχνά, αυτή η διεργασία θα καταλάβει παραπάνω χρόνο, πολλές φορες και ως και 10-15 δευτερόλεπτα υπό ιδεώδεις συνθήκες λήψης.. Αν υπάρχει και μπόλικο multipath ή η λήψη είναι ασθενής, τότε θα πάρει και πολύ παραπάνω. Αυτό σημαίνει.. κακή εμπειρία για τον χρήστη-ακροατή.
Το default - στα παλαιότερα RDS encoders ήταν συνήθως, 1 ομάδα RT ανά κάθε 4 ομάδες PS, όμως τώρα πλέον επικρατεί περισσότερο η άποψη, "3 RT για κάθε ένα PS".
Και κάτι τελευταίο, άσχετο αλλά σχετικό: το πιό άγνωστό μας "RadioText" RT (η ιδέα) θεωρειται πολύ πιο σημαντικο επίτευγμα απ΄το κλασικό "PS", ως βάση για την ανάπτυξη και βελτίωση των νεότερων εφαρμογών΄μετάδοσης data στο ραδιόφωνο.. (όπως δηλ. στο RT+ (την μετεξέλιξη του RT), και σε όλα τα σύγχρονα ψηφιακά)