Έχω την εντύπωση πως οι ιδιωτικοί στην Σάμο δεν είναι σε SFN, αλλά απλή εκπομπή στην ίδια συχνότητα σε περιοχές πουν δεν υπάρχει αλληλοκάλυψη. Σχεδόν πουθενά δεν υπάρχει λήψη ταυτόχρονα από 2 πομπούς. Επίσης υπάρχουν πολλές περιοχές χωρίς σήμα (Μεσόκαμπος, Άγιος Κων/νος, Άγιοι Θεόδωροι ). Το μόνο μέρος που υπάρχει είναι η περιοχή του δρόμου από Μύλους για Κουμαραδάιους (Μεγάλη Παναγία), με λήψη από Μπουρνιά και Θειό οπου υπερτερεί ο Μπουρνιάς λόγω απόστασης, ενώ σε μερικά σημεία υπάρχει η τάπα της αρκούδας!
Αν είναι ή δεν είναι σε SFN, μόνο οι τεχνικοί των σταθμών το γνωρίζουν. Αυτό που ξέρω εγώ, είναι ότι έναν ιδιωτικό σταθμό που εκπέμπει από Βαθύ (Θειος), Μπουρνιά και Καρλόβασι, τον ακούς (με αυτοκίνητο) στο μεγαλύτερο μέρος του μεγάλου «γύρου» της Σάμου και μάλιστα στην ίδια συχνότητα, κάτι που δεν συμβαίνει με τους τρεις σταθμούς της ΕΡΑ που έχουν συνολικά παρουσία στο νησί (ΕΡΑ Αιγαίου, Δεύτερο, ΕΡΑ Σπορ). Όπως και να το κάνουμε, οι απαιτήσεις κάλυψης από την ΕΡΤ είναι μεγαλύτερες σε σχέση με μικρές τοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Σάμου.
Από τη στιγμή, μάλιστα, που η ΕΡΤ χρησιμοποιεί συχνότητες που ο χάρτης FM του 2001 προβλέπει μόνο για τον Μπουρνιά, προκειμένου να εκπέμπει κι από άλλα σημεία (Π. Ηλίας Ζερβού 89,7 – Πλάτανος 87,7 & 91,7) αναρωτιέμαι το εξής: Γιατί στον Πλάτανο χρησιμοποιούνται δύο συχνότητες, ενώ στο Κ.Ε. Βουρλιώτες (Αυλάκια) δεν χρησιμοποιείται καμία; Δεν είναι, λοιπόν, παράξενο γιατί στα περισσότερα χωριά της Βόρειας Σάμου (από Βουρλιώτες και πέρα) δεν υπάρχει ίχνος ραδιοφωνικής παρουσίας της ΕΡΤ στα FM.
Ελπίζω, το θέμα αυτό να λυθεί μετά την προμήθεια των νέων πομπών/αναμεταδοτών FM της ΕΡΤ κι ένας να τοποθετηθεί στo K.E. Βουρλιώτες (Αυλάκια).