Σαφέστατα θα μπορούσε, αλλά μακάρι να γνωρίζαμε όιι η διοίκηση της ΕΡΤ δεν το χρησιμοποιεί ως πρόφαση/δικαιολογία, και ότι όντως κυριολεκτεί.
Όπως και νά'χει πάντως, και τα τρία αυτά κέντρα εκπομπής που προτίθενται να κρατήσουν, είναι εξοπλισμένα με μοντέρνους ('οικολογικούς') πομπούς Μεσαίων. Στο δε Μπογιάτι ο πομπός είναι ήδη DRM-ready. Χωρίς αυτό να σημαίνει και πάρα πολλά.
Η τεχνολογία DRM (DRM30 για τα ΑΜ), είναι εντυπωσιακή.. με ποιότητα του ήχου στα επίπεδα του ήχου FM, και παραλλληλα μπορείς να έχεις ωραία πραγματάκια με τα εκπεμπόμενα δεδομένα - από γενική ενημέρωση, ως έγκαιρη προειδοποίηση σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. Το βασικότερο κατ'εμέ είναι ότι ως σταθμός, δεν βασίζεσαι σε πάροχο (όπως δηλ γίνεται με το DAB+), αλλά παραμένεις ένας ανεξάρτητος σταθμός, και η μετάβαση στο σύστημα DRM πραγματοποιείται με απλή μετατροπή των υφιστάμενων εγκαταστάσεων εκπομπής.
Γειτονικές μας χώρες όπως η Ρουμανία, έχουν πάρει πιλοτικά το θέμα του DRM αρκετά ζεστά (στα Μεσαία, αλλά κυρίως στα Βραχέα), με τακτικές καθημερινές εκπομπές. Πάντως διαθέσιμοι δέκτες για λήψη εκπομπών DRM *ΔΕΝ* υπάρχουν στο εμπόριο... ακόμα κι έχεις βάλει σκοπό να ξοδέψεις χρήματα και να αγοράσεις. Υπάρχουν μόνο στην Ινδία, Αυστραλία (που έχουν εδραιώσει τη χρήση του DRM30), και είναι ταλαιπωρία να παραγγείλεις από εκεί. Επομένως.. ο πιο εύκολος και σχεδόν ανέξοδος τρόπος για να πάρεις γιά πρώτη γεύση από το DRM, είναι μέσω οποιουδήποτε δέκτη SDR, συν της χρήσης προγράμματος για την αποκωδικοποίηση του ψηφιακού σήματος (είναι public domain -- διατιθεται δωρεάν).