Με βάση αυτό το ξεχασμένο site Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε εκπέμπουν στα 300W από Υμηττό. Παρά το ότι έχω αδιάκοπη λήψη με λίγα σφάλματα δεν είμαι ικανοποιημένος από την ποιότητα ήχου στα μουσικά ραδιόφωνα όπως ο Κosmos και ο Zeppelin πρωτίστως που ακούω πάρα πολύ και δευτερευόντως το Tρίτο και το Πρώτο. Ο ήχος δεν έχει "βάθος" στο DAB+ είναι πιο χαμηλός και χάνει αισθητά σε σχέση με το αναλογικό σήμα των FM που είναι πιο δυνατός σε ένταση και σου δίνει μια εντύπωση πιο "wide stereo" .
Ναι μεν το bitrate στα μουσικά ραδιόφωνα είναι καλό (Kosmos 136Kbps, Τρίτο 136Kbps, Ζeppelin 128Κbps) αλλά το θέμα εδώ είναι σε τι φορμά παίζουν από το studio για να πάει σε πολυπλεξία. Ελπίζω να μην είναι ήδη κωδικοποιημένο (πχ mp3) αλλά η οriginal πηγή (CD/Βινύλιο) γιατί η κωδικοποίηση είναι αυτό που λέμε lossy (απωλεστική) συνεπώς αν περάσει ξανά σε lossy AAC+ το οποίο θεωρείται μεν high efficiency θα χάσει κι άλλο (συμπίεση πάνω στη συμπίεση).
Έχω την τύχη εδώ που είμαι να έχω τέλεια λήψη στην BII από Πάρνηθα ειδικά για το Πρώτο και τον Kosmos με άριστη ποιότητα και συνεπώς προτιμώ ξεκάθαρα τα FM για ακρόαση. Είναι λίγο απογοήτευση το DAB+ μέχρι στιγμής και ελπίζω στο μέλλον να βελτιωθούν.
Η εκπομπή της ΕΡΤ σε DAB+ (από το 2018) παραμένει καθαρά δοκιμαστική και δεν ξέρω αν μπορούν σε αυτή τη φάση να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα του ήχου. Ίσως από το 2025 και μετά, όταν (καλώς εχόντων των πραγμάτων) θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια και εγκατάσταση των 162 νέων πομπών FM, η ΕΡΤ θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα «ψηφιακό ραδιόφωνο» (DAB+ ή DRM) και να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πανελλαδικό δίκτυο.
Σε κάθε περίπτωση, για την ελληνική επαρχία είναι καλύτερο ν’ ακούει κανείς ψηφιακά όλους τους πανελλαδικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ (έστω και με κατώτερης ποιότητας ήχο), παρά να μην τους ακούει καθόλου -ή αποσπασματικά- μέσα από τα FM.