Από την δεκαετία του 1970 η Ε.Ρ.Τ. είχε επιλέξει το Παγγαίο για την εκπομπή του τηλεοπτικού (κανάλι 9) και των ραδιοφωνικών της (89,2 και 91,2) προγραμμάτων. Αντίθετα η Υ.ΕΝ.Ε.Δ. είχε επιλέξει την Θάσο (κανάλι 39).
Το πρόβλημα που ανάγκασε τα τελευταία χρόνια την Ε.Ρ.Τ. να φύγει από το Παγγαίο ήταν η τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα από την Δ.Ε.Η. που προκαλούσε μεγάλες ζημιές με τις αυξομειώσεις στην τάση αλλά και μεγάλα διαστήματα παύσης μέχρι τις επισκευές του ηλεκτρικού δικτύου ή των πομπών.
Το Παγγαίο είναι ένα ιδιαίτερο βουνό με πολύ βαρύ χειμώνα, πολλά χιόνια και πολλές καταιγίδες - κεραυνούς οι οποίοι προκαλούσαν πολλές ζημιές στο επίγειο δίκτυο της Δ.Ε.Η. και στις εγκαταστάσεις της Ε.Ρ.Τ. γι' αυτό και το ξήλωμα των κεραιών και η μεταφορά των πομπών σε άλλα σημεία (π.χ. Λευκίμμη, Βασιλάκι κλπ).
Θα μου πεις βέβαια ότι η λύση ήταν "απλή". Μία υπογειοποίηση του δικτύου της Δ.Ε.Η. και το πρόβλημα ίσως λυνόταν. Προφανώς το κόστος ήταν μεγάλο ή υπήρχαν και άλλοι λόγοι και έτσι επικράτησε το σενάριο αλλαγής Κέντρου Εκπομπής..