Δεν ξέρω απο που έχεις πάρει αυτό το στιγμιότυπο, αν έχεις τον αναλυτή δοκίμασε σε λήψη από άλλο πομπό (άλλη στερεογεννήτρια) και θα δεις διαφορά. Ως γνωστό η κλίση της καμπύλης μετά τη συχνότητα αποκοπής ενός LPF εξαρτάται από την ποιότητα - τύπο του φίλτρου. Η συγκεκριμένη στερεογεννήτρια έχει, από ότι φαίνεται, χαμηλής ποιότητας LPF. Επίσης δεν ξέρουμε και την ποιότητα του αναλυτή FM που έχεις πάρει το στιγμιότυπο. Σε στερεογεννήτριες με ψηφιακά φίλτρα έχουμε ακουστικό εύρος αυστηρώς 15 KHz.
Δυστυχώς η ΕΡΑ δεν τροφοδοτεί με ασυμπίεστο ήχο και full bandwidth οπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι σταθμοί.
Στέλνει συμπιεσμένο (κατά MPEG ή AAC - αυτό δε το ξέρω), και ΕΚΕΙ έχουν πετσοκόψει το εύρος στα 13.5 kHz. Φαντάζομαι μάλλον για εξοικονόμηση bandwidth στο δορυφόρο.
Οπότε, αν στην είσοδό της στερεογεννήτριας ταΐσεις ήχο κομμένο ήδη στα 13.5 kHz, ε, δε πα να έχεις και 20 kHz LPF στη στερεογεννήτρια, 13.5 kHz θα πάρεις στον αέρα.
Αυτό λοιπόν λέμε εδω πέρα: δεν είναι θέμα στερεογεννήτριας, είναι κομμένο από πιο πριν.
Αλλωστε νομίζω στο 2ο πρόγραμμα από Χορτιάτη, έχουν DDS exciter της SyES, όπου τα φίλτρα τους είναι ψηφιακά (και άριστα).
Υ.Γ.
ΟΛΑ τα προγράμματα της ΕΡΑ από τον Χορτιάτη (88, 90, 92, 93.9) έτσι παίζουν, κομμένα στα 13.5 kHz.
Μόνο τα τοπικά της ΕΡΤ3 παίζουν κανονικά στα 15+kHz, οπως και όλα τα ιδιωτικά.