Εγώ πάντως είμαι της άποψης ότι το
PS πρέπει να δείχνει μόνο το
identity name μιας κι αυτός είναι ο σωστός τρόπος χρήσης του. Τη συχνότητα έτσι κι αλλιώς τη βλέπουμε και χωρίς RDS! Το κέντρο εκπομπής όλοι εδώ μέσα σύμφωνα με τη συχνότητα το ξέρουμε. Ποιος ο λόγος ύπαρξης των υπόλοιπων πληροφοριών πλην του
identity name στο
PS. Είναι σαν να θέλουμε στον ψηφιακό δέκτη στη τηλεόραση μας στο ζάππινγκ εκεί που εμφανίζεται το όνομα του καναλιού να εμφανίζεται η συχνότητα και το κέντρο εκπομπής! Είναι υπερβολικό και άχρηστο! Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν εμφανίζονται επιπλέον πληροφορίες εκτός από το
identity name στο
PS! Η σωστή χρήση του
PS είναι η εξής:
PS (programme service): This is simply an eight-character static display that represents the call letters or station identity name. Most RDS capable receivers display this information and, if the station is stored in the receiver's presets, will cache this information with the frequency and other details associated with that preset.Εγώ γιατί όταν αποθηκεύω το σταθμό στο αυτοκίνητό μου πρέπει να δείχνει στις μνήμες συχνότητες ή κέντρα εκπομπής κι όχι του σταθμού; Αντί να έχω στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μου λίστα αποθηκευμένων σταθμών με τα ονόματά τους έχω μια λίστα με συχνότητες, κέντρα εκπομπής, αστεράκια, παύλες, ώρα κλπ!
ΥΓ: Το CHORTIATIS στα αγγλικά διαβάζεται ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ και είναι και η σωστή μετάφραση όπως επιβεβαιώνει κι η Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε.