Όντως είναι αρκετά ψηλά, αλλά και παλι μου φαίνονται λίγα για τροφοδοσία FM. Για να είμαι ειλικρινής, οτιδήποτε λιγότερο από 256 kbit/s μου φαίνεται λίγο, επειδή μιλάμε για ήχο MPEG2, που χάνει αρκετά, και όχι AAC. Αν και ελάχιστη διαφορά, θα προτιμούσα τα 224 να ήταν στα 256, ας έκοβαν λίγο από κανένα κανάλι
Ιδανικά θα έπρεπε τα FM να παίρνουν ασυμπίεστο ήχο, για να αποδώσουν πλήρως, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και πιθανότατα η διαφορά μεταξύ MPEG2 256 kbit/s και ασυμπίεστου ήχου να ήταν πρακτικά ανύπαρκτη στον τελικό ήχο των FM.
Βέβαια, ακούγοντας τα προγράμματα αυτά από την τηλεόραση, θεωρώ ότι έχουν καταφέρει να τα κάνουν να ακούγονται χειρότερα από ό,τι θα έπρεπε για τα δεδομένα bit rates (γι' αυτό και προσωπικά νόμιζα ότι έπαιζαν κάπου 128-192 kbit/s). Ίσως να σχετίζεται και με την ποιότητα των αρχείων που χρησιμοποιούν, πχ αν τα τραγούδια και τα σποτ τα χρησιμοποιούν από αρχεία τύπου mp3 γραμμένα κάπου στα 128 kbit/s.
στο dab η ερτ παιζει με μορφη ΜΡ3 για αυτο και ο ηχος δεν ειναι καλος. αν το γυρισει σε AAC και με λιγοτερο bitrate θα εχει καλυτερο ηχο.
Έχει MP3 το DAB; Νόμιζα μόνο AAC ή AAC+ και MPEG2 το παλιό DAB που δεν έχουμε στην Ελλάδα.
Η ΕΡΑ βγαίνει με AAC σκέτο νομίζω και μετριότατο ήχο για το bit rate που λένε.
Άσχετο, μιας που πιάσαμε συζήτηση για την ποιότητα του ήχου της ΕΡΑ, θυμάμαι στη Θεσσαλονίκη ο 102 έβγαινε με ελαφρύ μπούκωμα στον ήχο για χρόνια. Για να ακριβολογώ, είχε σταθερά το ίδιο θέμα στον ήχο από το 2018 που πρωτοπήγα, μέχρι πριν περίπου ένα χρόνο, όταν και έφυγα από εκεί. Για σύγκριση, ο 95,8 είχε μακράν καλύτερο ήχο. Ο 102 FM πρέπει να υπερδιαμόρφωνε του κερατά κιόλας. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα η κατάσταση, υποτίθεται βάλανε και καινούργιους πομπούς εκεί, ελπίζω να τα κοίταξαν και αυτά (λέμε τώρα).
Παρόμοια περίπτωση η ΕΡΑ Ορεστιάδας στην Πλάκα, η οποία έβγαινε ανέκαθεν με χάλια ήχο (μιλάμε για χρόνια), μέχρι που το γύρισαν στο stream από το ίντερνετ και έστρωσε κάπως.