15+ΚΗz Δεν υπάρχει, θα γίνει αχταρμάς το MPX. (Πως θα "ξεχωρίσει κατά συχνότητα και φάση" ο δέκτης τον πιλότο;)
Αφού επιμένεις, αν μπορείς, δώσε μας στιγμιότυπο με audio FM +15KHz.
Φίλε μου, ή μας τρολλάρεις ομαδικώς, ή είσαι κάποιος άσχετος με το επάγγελμα!
Δεν δημιουργείται κανένα μπλέξιμο πουθενά αν το φίλτρο της στερεογεννήτριας είναι στα 15 ή στα 16 kHz.
Πάρε έναν Omnia 6. Κι επειδή απ' ότι φάνηκε δεν ξέρεις να διαβάζεις γραφήματα, να επισημάνω ότι έβαλα κέρσορα στα 15kHz, οπότε ότι υπάρχει δεξιά του είναι πάνω από τους 15 kHz (εδώ φαίνεται το φίλτρο να ξεκινά κάπου στους 16 kHz)
[ Τα συνημμένα δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες ]
Πάρε κι έναν Orban 8600. Ο κέρσορας επίσης στα 15kHz, εδώ το φίλτρο ξεκινά κι αυτό κάπου στους 16 kHz, δε το λες brickwall, αλλά υπάρχει notch για την προστασία των 19 kHz
[ Τα συνημμένα δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες ]
Έτσι παίζουν εκατοντάδες χιλιάδες σταθμοί στον πλανήτη, χωρίς κανένα πρόβλημα, εδώ και πολλές δεκαετίες.
Αν ήσουν σχετικός και δεν τρολλάριζες, θα το γνώριζες αυτό.
Αυτή η συμπίεση (της κωδικοποίησης μεταφοράς), δεν παρεμβαίνει στο ηχητικό φάσμα, το οποίο παραμένει στους 20KHz, παρά μόνο στην ποιότητά του. Σκοπό έχει να μειώσει το bitrate αλλά εις "βάρος" της ποιότητας όχι του εύρους.
Επίσης αν ο ήχος είναι καλός ή πετσοκομμένος που λες, αυτό δεν προκύπτει στις τηλεοράσεις... Βάλε στο στερεοφωνικό του σπιτιού σου (μέσω scart πχ) και δες πως είναι ο ήχος στα ραδιόφωνα της ΕΡΑ. Από την ίδια αυτή πηγή τροφοδοτούνται και οι πομποί FM.
Εν κατακλείδι, κάθε σημείο εκπομπής FM της ΕΡΑ έχει ανάλογα την ρύθμιση (stereocoder & audio processor) και το δικό του ηχόχρωμα. Η πηγή είναι η ίδια και με εύρος 20ΚHz.
Και εδω λες πράγματα που δεν ισχύουν, και μπερδεύεις και τον κόσμο που διαβάζει.
1) Τουλάχιστον τα τέσσερα προγράμματα της ΕΡΑ στην περιοχή μου δεν παίζουν έτσι. Όπως έρχεται το συμπιεσμένο feed, ταϊζει κατ΄ευθείαν τα exciter (με ενσωματωμένη στερεογεννήτρια).
2) Κατά την συμπίεση σε MPEG η AAC,
ανάλογα το sampling rate που θα επιλέξεις, κόβεις και το ακουστικό φάσμα. Είναι ένας τρόπος να κατεβάζεις και το bandwidth στην έξοδο, ακριβώς επειδή περιορίζεις τις συχνότητες που πρέπει να επεξεργαστεί ο αλγόριθμος.
Μου αρέσει κιόλας που τα λες δημόσια, τα λες και με αυτοπεποίηθηση!!!
Please stop, δεν είναι όλοι άσχετοι εδω.