Λοιπόν απ' ότι κατάλαβα η κατάσταση πρέπει να είναι δράμα! Μερικά χιλιόμετρα προς τα βορειοδυτικά από εκεί που (μάλλον) είσαι, μιας και δεν ανέφερες ακριβή τοποθεσία, θα έβλεπες Χορτιάτη! Το πόσο καλά δεν το ξέρω ακριβώς αλλά αν βασιστώ στη μαρτυρία των γνωστών μου μάλλον θα έβλεπες άνετα τα περισσότερα!
Από την άλλη!
Η πιο σίγουρη λύση, κάτι το οποίο βασίζω σε εκτιμήσεις από αναφορές σε κοντινά με το δικό σου σημεία, για τη λήψη των μεγάλων καναλιών είναι το Πήλιο! Και αυτό γιατί μιας και το Πήλιο καλύπτει τη Χαλκιδική, κανένα σχεδόν κανάλι που εκπέμπει από εκεί δεν παρεμβάλλεται από τοπικούς πομπούς! Σε αντίθεση με τον Τσουκαλά, η περιορισμένη εμβέλεια του οποίου οδήγησε σε ένα μπάχαλο των τοπικών συχνοτήτων μέσα στη Χαλκιδική! Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο τοπικός πομπός του TV Χαλκιδική στο 57 μάλλον από Στρατώνι ή Ολυμπιάδα που αναγκαστικά θα σου καλύπτει τον Alpha!
Η λήψη που κάνεις από τσουκαλά θεωρείται καλή! Εξάλλου τα κανάλια που εκπέμπουν από εκεί έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους σε ισχύ με τα MEGA και ΑΝΤ1 να προπορεύονται! Επίσης μου κάνει εντύπωση που δεν λαμβάνεις καθόλου τα πανίσχυρα Super (42), Δίον (46) και XTV (48) από Βάβδο!
Οπότε χρειάζεται κεραία μεγάλης απολαβής και πολύ κατευθυντική!
Τώρα για το Πήλιο!
Το κύριο χαρακτηριστικό του Πηλίου είναι ότι ουσιαστικά το ένα κέντρο εκπομπής είναι στην πραγματικότητα... δύο, με γνώμονα την κάλυψη ή όχι της πόλης του Βόλου!
Το ένα που δεν καλύπτει το Βόλο είναι και το υψηλότερο ακριβώς πάνω από τα Χάνια και από εκεί εκπέμπουν τα κανάλια
25 Alpha
31 Mega
41 NET
44 ET3
49 Τηλεάστυ
50 Cosmos
51 Astra
53 ERT Digital
54 ΣΚΑΪ
58 Star
62 ET1
64 Alter
Το δεύτερο είναι λίγο πιο χαμηλό και φαίνεται και από την πόλη του Βόλου! Αν και τα κανάλια που εκπέμπουν από εκεί είναι πανίσχυρα, σε μεγάλη απόσταση και λόγω της υψομετρικής διαφοράς η ψηλότερη κορυφή "σκιάζει" τη χαμηλότερη σε μία ακτίνα που (νοητά) αρχίζει λίγο πριν τη Θεσσαλονίκη και τελειώνει προς ανατολικά/ΝΑ στη Λέσβο! Έτσι σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, Πιερία, Κοζάνη και νοτιότερα, το Πήλιο βγαίνει καθ' ολοκληρίαν! Αντίθετα τα κανάλια που εκπέμπουν από τη χαμηλή θέση λαμβάνονται πιο δύσκολα στα ΒΑ/ανατολικά του Πηλίου!
Αυτά τα κανάλια είναι:
21 m.
24 TRT
32 Astra
35 ANT1
37 Θεσσαλία
42 Sport+
Ειδικά ο ΑΝΤ1 στο 35 είναι πολύ δύσκολος στη Χαλκιδική!
Πρακτικά λοιπόν για σένα η πιο ασφαλής λύση είναι το Πήλιο αν και δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο εξασθενεί πλέον το σήμα σε τόσο μεγάλη απόσταση, δοκίμασε και τον Alpha από το 25! Σίγουρα όμως το Πήλιο για να βγει καλά θέλει πολύ μεγάλο ύψος ιστού! Η γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις αρχικά με μία κεραία στις συχνότητες του Πηλίου πρώτα και στις συχνότητες του Τσουκαλά χωριστά! Ήδη τη ΝΕΤ στο 41 τη λαμβάνεις! Δες που λαμβάνεις καλύτερα, βάλε την υψηλότερη κεραία για το Πήλιο και τη χαμηλότερη για τον Τσουκαλά! Προσοχή αν έχεις τριπλέτες, να αφήσεις απόσταση ασφαλείας όχι λιγότερο από 2 μέτρα μεταξύ τους για να αποφύγεις τυχόν αλληλοεπηρεασμό!