Διάβασα με προσοχή τη λίστα σου!
Δεν ξέρω όμως....κάποια πράγματα με προβληματίζουν αρκετά στην αναφορά σου!
Λοιπόν εδώ είναι μία απεικόνιση της ευθείας γραμμής ΚΕΡΑΙΩΝ Χορτιάτη και Αρναίας!
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΑν κανείς βάλει το GE σε λειτουργία πτήσης και μεταβεί πάνω από την γραμμή αυτή θα διαπιστώσει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία!
1. Ότι οι κεραίες του Χορτιάτη έρχονται ως προς τη γωνία με την Αρναία ακριβώς ΠΙΣΩ από την κορυφή του Χορτιάτη με τα ραντάρ, μάλιστα η Αρναία τυχαίνει να είναι στην ίδια ευθεία με το δήμο Καλλοινδίων που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τα ραντάρ και τα βλέπει καρφί αλλά από το πάρκο κεραιών δεν έρχεται ΙΧΝΟΣ σήματος
2. Ότι ακριβώς ανάμεσα στο Χορτιάτη και την Αρναία παρεμβάλλεται η κορυφή του Χολομώντα!!!
Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο τρόπο μπορεί να έρχεται σήμα από το Χορτιάτη στην Αρναία!
Άντε να δεχτώ ότι κάποιο σήμα θα ξεφεύγει από διάχυση, το να λαμβάνεται κρύσταλλο όμως δεν μπορώ να το φανταστώ!
Αφού με κάποιο τρόπο βρήκες TV με τρεις κεραίες και ψηφιακό δέκτη, χάθηκε και ο κόσμος να βγάλεις και καμιά φωτό με το κινητό σου να δούμε κι εμείς το θαύμα?
Υπάρχει επίσης μεγάλη διαφορά στη γωνία με τη Θάσο και την παραλία Οφρυνίου όπου σαφώς υπάρχει λήψη μιας και δεν παρεμβάλλεται τίποτα αλλά και οι κεραίες του Χορτιάτη δεν έρχονται πίσω από την κορυφή του!
Τώρα για τα υπόλοιπα!
Μου έκανε εντύπωση πώς το STAR από Πήλιο λαμβάνεται στην Αρναία χωρίς να παρεμβάλλεται καθόλου από τη ΒΟΥΛΗ αφού ο πομπός στο 58 έχει περίπου ίδια χαρακτηριστικά κάλυψης με την ΕΤ3, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να λαμβάνεται κάπου ΕΤ3 καμπάνα και να μην έρχεται καθόλου η ΒΟΥΛΗ, αν λοιπόν θεωρήσω τις συνθήκες λήψης παρόμοιες με της παραλίας Οφρυνίου όπου η ΒΟΥΛΗ λαμβάνεται όντως καμπάνα, είναι περίεργο να την υπερκαλύπτει το STAR στην Αρναία!
Επίσης!
Με κεραία προς Παγγαίο είναι δυνατόν να μην λήφθηκαν τα ΣΚΑΪ στα 26 και 50 από Στρατώνι και Στρατωνικό αντίστοιχα? Έστω και με χαμηλό σήμα?
Για τη συχνότητα του ALPHA στο 30 δεν το λένε "κάποιοι" αλλά το ίδιο το site του ALPHA! Και ο ΣΚΑΪ δίνει την 52 αλλά δεν νομίζω να εννοεί από Τσουκαλά!
Τα γύρω χωριά είναι αδύνατον να κάνουν λήψη από Καγιά, δεν περνάει το σήμα!
Επίσης νομίζω ότι υπάρχει το XTV στο 34 και το SUPER στο 29 αλλά δεν είμαι σίγουρος!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αναφορά πρέπει να διασταυρωθεί για να φύγουμε και από την απορία!
Δεν ξέρω, τουλάχιστον γεωγραφικά η αναφορά είναι περίεργη!