Είναι δύσκολο να κάνεις μια αναφορά από Σιδηρόκαστρο, να δούμε τι λαμβάνεται από το τοπικό κεραιοσύστημα?
Στην Πρώτη έλαβα με χαμηλό σήμα τον ALPHA στο 12 που μάλλον είναι από εκεί!
Γενικά έχω την εξής απορία! Στο Σιδηρόκαστρο πώς και δεν περνάει ο Λιθότοπος, η απόσταση είναι μικρή και μεσολαβεί κάμπος! Υπάρχει κάποιος λόφος μπροστά?
Και το 45 του ALPHA δεν ήταν από Χορτιάτη? Στο Βαμβακόφυτο, το χωριό σου (αν θυμάμαι καλά) περνάει καλά ο Χορτιάτης!
Στο Σιδηρόκαστρο βγαινει πολυ καλα ο Λιθοτοπος, απλα το τοπικο καιραιοσυστημα προυπαρχει του Λιθοτοπου και στα καναλια που εκπαιμπει εχει καλυτερη σχετικα εικονα. Ειναι πολυ μικρης ισχυς, μονο για το Σιδηροκατρο, δεν εξυπηρετει καμια αλλη περιοχη, είναι δουλεια ενός τοπικου τεχνικου που αν θυμαμαι καλα τοποθετησε τους πρωτους πομπους το 1992 σ' ενα υψωμα διπλα σ'ενα εξωκλησι επειδη εκει τοτε εβγαιναν απο Χορτιάτη το Mega και ο ant1 επιγεια.
Σήμερα κανει αναμεταδοση απο nova και τα τοπικα απο Λιθότοπο. Θα κανω μια αναφορα και θα ενημερωσω και τον χαρτη.
Στο χωριο μου,το Βαμβακόφυτο, μεχρι το 1998 περίπου (εποχη που αρχισαν να εκπαιμπουν τα ιδιοτικα απο Λιθότοπο) εβγαιναν πεντακαθαρα απο Χορτιάτη τα πάντα, ακομη και τα διάφορα δοκιμαστικα που κανανε διάφοροι. Σήμερα περνάει το σήμα αλλα΄δέχεται πολλες παρεμβολές απο τους τοπικούς πομπούς με αποτέλεσμα ολοι πλεον να εχουν γυρισει σ' αυτούς. Να σημειώσω εδω οτι η εικόνα που βγαίνουν τα κανάλια είναι πολύ κακη.
Απ οτι έμαθα, στο Λιθοτοπο ολοι οι ιδιωτικοί είχαν ξεκινησει να εκπαιμπουν με μια κοινη κεραια με ίδιους πομπους(ισχύ κτλ) κι έβγαιναν πεντακαθαρα. Ομως ο δήμος που τα τοποθετησε, πιστεψε πως ηταν μονο η εγκατασταση και δεν εδινε(ουτε δινει ) χρήματα για συντηρηση με αποτελεσμα να εχουν χαλασει αρκετες φορες οι πομποι και να τους εχει αλλαξει (βαζοντας δικους του που δεν ειναι ιδιων χαρακτηριστικων) ο ατυχος τεχνικος της περιοχης που δεν πληρωνεται πλεον. (αυτος εβαλε και τα ψηφιακα εχοντας την τρελα) Αποτέλεσμα αυτών ειναι να βγαινει το ενα καναλι πανω στο αλλο, βλεπεις αντ1 και ταυτοχρονα περναει διαγραμμιση ο alpha και παει λέγοντας. το ιδιο σημβαινει ξεχοριστα με τα τοπικα που βγαινουν απο άλλο κεραιοσυστημα. Ακομη τα κρατικα εκπαιμπουν χωρις φιλτρα κι ετσι για παραδειγμα ενω η ετ1 βγαινει κανονικα στο 22 καλυπτει τελειως το 21 που βγαινει το τοπικο ΕΠΙΛΟΓΕΣ, το mega που βγαινει απο Λιθοτοπο στο 23 καθως και το mega που βγαινει απο χορτιατη στο 24.(γι αυτο λεω οτι εχουμε παρεμβολες, το 24 για παραδειγμα δεχεται παρεμβολες απο την ετ1 και το μεγα του Λιθοτοπου) Η ΝΕΤ που βγαινει στο 36 (αν κι επρεπε να ειναι κενη) δεν εχει φιλτρα και πιανει απο 34 καλυπτοντας το ΤΗΛΕΑΣΤΥ , το σκαι , την ετ1 και το Μ απο χορτιατη.
Ενα ακομη προβλημα ειναι οτι απο τον λιθοτοπο αλλα καναλια ερχονται δυνατα κι αλλα αδυναμα κι ετσι ειναι πολυ δυσκολο να γινει μια σωστη εγκτασταση.
Βεβαια στο χωριο μου εχουμε και την παρεμβολη απο το κεντρο των Σερρων που ερχεται με παρα πολλα ειδωλα οπως και η νετ και ετ3 απο παγγαιο.
Γι αυτο περιμενουμε ολοι την ψηφιακη για να δουμε επιγεια καλη εικονα......
Θα επανελθω με την αναφορα μου για Σιδηροκαστρο.