Όπως κατάλαβα από τα δημοσιεύματα των σάιτ και των εφημερίδων το Ε θα δείξει κάποια πράγματα από την αρχή δηλαδή από Σεπτέμβρη, αλλά ο κορμός των βασικών εκπομπών και ο σχεδιασμός θα παρεμείνει μέχρι τον Ιανουάριο 2018 (βλέπε survival secret κλπ,) Ολοι αυτοί οι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι εχουν συμβαση μεχρι το καλοκαιρι 2018, μπορει να διακοπεί στο ενδιάμεσο βέβαια, αλλά με αποζημίωση.
Ο Σαββίδης πήρε το κανάλι με Μ.Ο. τηλεθεασης (οχι τα καλοκαιρινά νουμερα) 7-8% και γνωρίζει ότι σε αυτό συνέβαλε το προσωπικό που έχει. Αρα δεν τον συμφέρει να τους αλλάξει όλους, απλά θα κάνει προσαρμογές και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό -ιστορικό προφίλ που σκέφτεται να προσδώσει στο κανάλι. Μένει να δουμε αν συνεχίσει το καλτ στοιχείο στις υπολοιπες εκπομπές, που μπορει να μην αρέσει σε πολλούς, αλλά ειναι αυτό που διαφοροποιεί το κανάλι από τα άλλα και δίνει λόγους να βλεπει αυτο ο κόσμος. Οπως επίσης η εμμεση και άμεση διαφημιση εντός εκπομπών σε κρεμες, αλόες κλπ που μπορεί να ενοχλούν αλλά φέρνουν έσοδα στο κανάλι.
Για την ώρα έχει αρκετές ζωντανές εκπομπές για καλοκαίρι με λάιφ-στάιλ επί το πλείστον περιεχομενο αλλά όσο είναι δυνατόν μεταφέρεται και μια εικόνα-ενημερωση για τα γεγονότα της ημέρας (πυρκαγιές κλπ) και δεν εχει διαφανεί κάποια σαφής πολιτική διαφοροποίηση λόγω της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αλλά να σημειώσουμε ότι τα συμβόλαια είναι σε στάδιο σύνταξης από τους δικηγόρους, δεν εχει ολοκληρωθεί ακόμα τυπικά η μεταβίβαση. Τα χέρια έχουν δώσει οι δυο τους.
Μόνο μια παρατήρηση: κάτι που είδα χθες και μου έκανε εντύπωση η επιλογή της παρουσιάστριας -νέας στο κανάλι- νομίζω η Ευη Βατίδου να κάνει τρεις φορές το σταυρό της όταν μίλησε για τη γιορτη της Παναγίας-κάτι που επεσήμανε και η ίδια ότι κάνει πάντα το σταυρό της
σε τέτοιες περιπτώσεις. Θυμίζω ότι ο νέος ιδιοκτήτης έχει και μια τάση θρησκευτική προς την ορθοδοξία, Τυχαίο?
δε νομίζω..
Ο δε Βρυωνης διαβασα ότι ζητησε να κρατησει τον τεχνικό εξοπλισμό από τα στούντιο (μάλλον για να τον χρησιμοποιήσει στο Έξτρα?) και να μη μπει στην πώληση αλλά (δυστυχώς για μας) μάλλον δεν εγινε δεκτό, όπως και άλλα αιτήματα του Βρυώνη δεν έγιναν δεκτά για σταδιακή μεταβίβαση ή διατήρηση ποσοστου στο Ε. Παρόλα αυτά ελπίζουμε να γίνει ανανέωση του εξοπλισμού έστω και σταδιακά. Πιθανολογείται επίσης ότι το Γενάρη του 2018 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου καναλιού με νέο όνομα.