Λοιπόν, να τα καθαρογράψω λίγο!
Καταρχάς καλό είναι τις αναφορές να τις κάνεις ανά συχνότητα και όχι ανά κανάλι γιατί έτσι μπερδεύουν περισσότερο!
αντε να πω και εγω. Απο παραλια αγιας αννας (Αγκάλη) 38 51 50Ν και 23 35 33Ε με κεραια uhf πλέγμα, στα 4 μετρα απο το εδαφος στραμενη προς την διοπτευση της Λιχάδας εχω τα εξής αποτελέσματα
Η Λιχάδα δεν έχει καμία οπτική επαφή, με την Αγία Άννα, και δεν περνάει καμία συχνότητα προς τα εκεί, όμως καταλαβαίνω ότι έχεις την κεραία γυρισμένη προς ΒΔ!
Καθαρογράφω ανά συχνότητα αυτά που μας έγραψες:
23 ΕΤ1 (χιόνια) άγνωστο
24 TRT (χιόνια) Πήλιο
25 ALPHA (χιόνια) Πήλιο
26 ΑΝΤ1 Σκόπελος?
31 MEGA (χιόνια) Πήλιο
38 ALTER (καλή εικόνα) τοπικός?
41 ΝΕΤ (γραμμές και λίγα χιόνια) Πήλιο
43 Star (καλή εικόνα) τοπικός?
44 ΕΤ3 (χιόνια) Πήλιο
46 ΝΕΤ (χιόνια) άγνωστο
47 ALPHA (καλή εικόνα) τοπικός?
49 MEGA (πολλά χιόνια) άγνωστο
50 MEGA (καλή εικόνα) τοπικός?
54 ΑΝΤ1 (παρεμβολές από ΣΚΑΪ Πηλίου) τοπικός?
56 ΝΕΤ (καλή εικόνα) τοπικός?
58 Star (χιόνια) Πήλιο
63 ΕΤ1 (καλή εικόνα) τοπικόςπαλιοτερα εβγαζα με πολλα χιονια astra τωρα καθολου
Θυμάσαι συχνότητα? Μάλλον θα ήταν από Πήλιο!
δεν εχω αντιστοιχια και εαν μπορει καποιος ας βοηθησει στα Mhz με το τι κανάλι εκπομπής υπάρχει. Να αναφερω οτι σε συγκεκριμενη περιοχη της παραλιας υπάρχει λοβός που φτανει σημα απο Παρνηθα. Ενα ξενοδοχειο και ενα αλλο ψηλο κτησμα εχουν επιβεβαιωμενη λήψη απο εκεί.
Δεν πειράζει για τα Mhz, τα έφτιαξα! Για την Πάρνηθα όντως είναι έκπληξη μιας και είσαι στην ανατολική πλευρά της Εύβοιας!
Τα ιδια αποτελεσματα ληψης ειδα και σε αλλα 3 σπιτια που ζητησα να δω και η κεραια τους κοιταει προς την ιδια διοπτευση. Η διαφορα ειναι οτι χρησιμοποιουν ψαροκοκαλο (no name, οχι κατι επωνυμο, triax-televes)και ενισχυτη mistral.
Οι ντοποι λένε οτι στο διπλανο χωριο (αχλαδι) υπαρχει αναμεταδοτης. Υπολογιζω την θεση του εδώ: 38°54'42.46"N κ 23°23'25.15"E
Λογικά όλοι βλέπουν από τον τοπικό πομπό!
Είδα στο GE το σημείο που αναφέρεις, αλλά εκτός του ότι δεν φαίνεται τίποτα σαν κεραία, το σημείο είναι βόρεια του χωριού Αχλάδι και χαμηλά σε σημείο τέτοιο που δεν βλέπει την παραλία της Αγκάλης! Μήπως ο αναμεταδότης είναι νότια του χωριού και ακριβώς στα βόρεια της παραλίας? Φαίνεται καμιά κεραία προς τα ΒΔ?
Δεν εχω την ευχερια να στρεψω την κεραια προς αλλες διοπτευσεις μια και στα 40 χιλ εχω απεναντι το κεντρο εκπομπής Σκοπέλου διοτι πραγματοποιω δορυφορικη λήψη απο πακετο του εξωτερικού εκει στις 39 μοιρες. Η ακατανομαστη εταιρια εδω κανει χρησες δουλειές...Εγω αρνούμαι.
Κάτσε γιατί αυτό χωράει συζήτηση!
Το Κ.Ε. Σκοπέλου αν γυρίσεις την κεραία προς τα ΒΑ, βγαίνει καθαρά? Ξέρεις τις συχνότητες?
Τι εννοείς ότι δεν έχεις την ευχέρεια να γυρίσεις την κεραία αλλού επειδή λαμβάνεις δορυφορικά ένα πακέτο από τις 39Ε? Τι σχέση έχει η δορυφορική με την επίγεια λήψη? Μήπως εννοείς ότι δεν θες να βάλεις nova, επειδή έχεις το πακέτο αυτό (το Bulsatcom εννοείς)?
Ή λαμβάνουν οι άλλοι κάτι από Σκόπελο που εσύ αρνείσαι να λάβεις?
Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος για να καταλάβουμε και εμείς τι θες να πεις!
Εστρεψα την κεραια περυσι τετοια εποχη προς πηλιο και με τον δορυφορικο δεκτη σε Mpeg2 δεν εβγαλα κανενα απο τα ψηφιακα της ΕΡΤ.
Σας ευχαριστώ.
Αν την ξαναστρίψεις προς Πήλιο (βόρεια) και Σκόπελο (ΒΑ) ή και προς ΝΔ (Αθήνα) θα μας κάνεις πάντως μεγάλη χάρη!
Εμείς ευχαριστούμε γιατί σπανίζουν τέτοιες αναφορές!!!!!
Αλήθεια, Τουρκία δεν πιάνεις καθόλου?
Θα μας ενδιέφερε αν είχες και τη δυνατότητα να μας κάνεις και μια αναφορά για το ραδιόφωνο!