Καλησπερα!!
Για οσους δεν το γνωριζουν , χθες το βραδυ αλλα και αυτη τη στιγμη επισης εκπεμπει στην συχνοτητα 60 uhf ενα νεο ψηφιακο πακετο καναλιων, το οποιο γεγονος αναφερθηκε χθες στο θεμα του αναλογικου τηλεοπτικου τοπιου της Αττικης (μπορειτε να διαβασετε εκει περισσοτερες πληροφοριες).
Λοιπον οπως προανεφερε και ο giovanni81 στην 60 uhf παιζουν 4 καναλια με τα ονοματα ( videoclips, m-tv, telemarketing και astrologia). Το m-tv παιζει μουσικα videoclips ενω τα αλλα 3 ειναι κενα.
Στο σπιτι μου στο Νεο Κοσμο, τα λαμβανω μονο με εσωτερικη κεραια με ενταση σηματος 66% και ποιοτητα σηματος 97%, ενω με την εξωτερικη κεντρικη κεραια της ταρατσας του σπιτιου μου που κοιταζει Υμηττο, δεν τα λαμβανω καθολου.
Οριστε λοιπον και το σχετικο video απο τη ληψη των παραπανω καναλιων:
Κατι αλλο που ειπα και χθες στο θεμα του αναλογικου τηλεοπτικου τοπιου της Αττικης, ειναι οτι εχω την υποψια πως η εν λογω ψηφιακη εκπομπη σχετιζεται με 2-3 ροζ καναλια που εδω και χρονια εκπεμπουν αναλογικα στα vhf και στην s-band, τα οποια εχουν εξαφανιστει εδω και λιγες μερες. Δεν ξερω αν οι υποψιες μου θα βγουν αληθινες η οχι, αλλα αν τελικα βγουν αληθινες, θα ηθελα να δωσω μια φιλικη συμβουλη τους υπευθυνους των καναλιων αυτων, αν και εφοσον διαβαζουν την αναρτηση μου, ωστε αν μπορουν να εκπεμψουν ψηφιακα και σε καποια ελευθερη συχνοτητα των vhf. Αυτο το λεω γιατι στην περιοχη μου (Νεος Κοσμος) με κεραια vhf στην ταρατσα στραμμενη προς Παρνηθα, λαμβανα τελεια τα γνωστα αναλογικα ροζ καναλια, ενω η Uhf κεραια της ταρατσας κοιταζει Υμηττο. Οποτε οσοι κατοικοι των Αθηνων κανουν ληψη απο Υμηττο (που απ' οσο ξερω ειναι το 80% των Αθηναιων) δεν θα μπορουν ισως να λαβουν σωστα την ψηφιακη εκπομπη στο 60 Uhf καθως οι κεραιες των uhf θα κοιταζουν Υμηττο, και οχι το κεντρο εκπομπης του 60 uhf (που πιθανον να ειναι το Αιγαλεω, τα Τουρκοβουνια ή η Πεντελη), και επομενως ισως να χασουν μεγαλη μεριδα των πιθανων τηλεθεατων (!!!) αν εκπεμπουν μονο στα Uhf. Εγω προσωπικα, λαμβανα πολυ καλα τα αναλογικα ροζ καναλια στα vhf και στην s-band, γιατι η vhf κεραια κοιταζε Παρνηθα και ισως το κεντρο εκπομπης των ροζ καναλιων να βρισκεται στην νοητη ευθεια (η καπου εκει κοντα παραπλευρως) μεταξυ του σπιτιου μου και της Παρνηθας, επομενως αν βγουν ψηφιακα στην vhf θα τα λαμβανω μια χαρα οπως λαμβανα και τα αναλογικα. Επισης εχω παρατηρησει οτι πολλοι εχουν στραμμενες τις vhf κεραιες τους στις ταρατσες προς Παρνηθα.
Βεβαια απ' την αλλη πλευρα θα μου πειτε, οτι αν καταργηθουν εντελως οι αναλογικες εκπομπες, δεν θα εκπεμπει κανεις στα vhf και ισως ολοι να καταργησουν τις vhf κεραιες. Απλως εγω εκανα μια σκεψη. Οι υπευθυνοι των καναλιων σιγουρα ξερουν καλυτερα!!
Τα ιδια videoclips που δειχνει το ψηφιακο 60 Uhf, παιζουν και αναλογικα στην συχνοτηηα 25 Uhf, αλλα εχω την εντυπωση πως ενω και τα δυο καναλια παιζουν το ιδιο dvd με τα videoclips, το δειχνουν ετεροχρονισμενα (δηλαδη π.χ. το videoclip που δειχνει το ψηφιακο 60 Uhf παιζει μετα απο 10 λεπτα στο αναλογικο 25 Uhf (ο χρονος των 10 λεπτων ειναι υποθετικος).
Ελπιζω αυτη η ψηφιακη εκπομπη να μην εξαφανιστει συντομα οπως και οι ψηφιακες εκπομπες που εγιναν στο 68 uhf και 12 vhf πριν απο λιγο καιρο στην Αθηνα.
Ευχαριστω παρα πολυ!! Καλο βραδυ σε ολους!!