Είχα γράψει πριν λίγο : "Βλέπω για την Αίγινα τις Κατευθύνσεις των πάνελ εκπομπής στις 40 / 130 / 310 μοίρες.. Αυτή τη στιγμή η Digea στην Αίγινα να εκπέμπει με αυτο το διάγραμμα και με την τελική ισχύ ? γιατί βλέπω οτι η 310 μοίρες είναι σχεδόν πίσω προς τους Αγίους Θεοδώρους και με την ισχύ που προβέπεται των 38dBW (σχεδόν 6,3 KW) ίσως να έρθει σήμα προς τα εδώ.."
Έκανα μια πιο προσεκτική μελέτη και μέσα απο το ( Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
Συνδεθείτε ) ειδα οτι γράφει : "Λόγω του ότι δεν βρίσκεται σε κάποια κορυφή αφήνει εκτός κάλυψης πολλά σημεία της ίδιας της Αίγινας και ειδικά το νότιο κομμάτι της"
Απο την άλλη όμως έχω την εντύπωση ότι το ψηφιακό σήμα της ΕΡΤ/Νέριτ που πιάνω εδώ στο Κιάτο απο την αρχή της ΕΡΤ Ψηφιακής και σε ποιότητα 90-95% (48hf - 52uhf) είναι απο Αίγινα γιατί ο Υμηττός εδώ δεν έρχεται καθόλου καλά ! Εξάλλου παλιά το mega απο Αίγινα στο 47uhf ερχόταν εξαιρετικά εδω πέρα! (Στα ψηφιακά Μόνο η 48 και η 52 έρχεται εδώ και χρόνια και τις βγάζω μόνο όταν γυρίζω την κεραία πιο δεξιά του Υμηττού και προς ισθμό! ..τα περιφερειακά στην 54/63/65 ούτε για δείγμα)
Με όλα αυτά τελικά πιθανολογώ ότι η ΕΡΤ έχει φτιάξει το κεραιοσύστημά της σε καλύτερο σημείο απο τους άλλους και ίσως εκεί να υπάρχει κάποιο μικρό άνοιγμα προς τα πίσω ή έχει δώσει πολύ ύψος στον ιστό της (αφου οι Κεραίες εκει δεν είναι στην Κορυφη του βουνου όπως αναφέρει το Greektv) και έτσι τελικά κατορθώνει και βγαίνει στον Κορινθιακο !?
Απο τον χάρτη του Greektv, βλέπω ότι το βουνό εκει πέρα έχει υψόμετρο 400 μέτρα και μέσα αναφέρει ότι το κέντρο εκπομπής είναι σε υψόμετρο 350 μέτρα.. Μα καλά δεν μπορούσαν να πάνε λίγο πιο πάνω ωστε να ανοίξει το σήμα πιο φυσιολογικά και προς την πίσω μεριά?..
Τελικά είναι μπέρδεμα εδώ πέρα γιατί για να βγάλω τα περιφερειακά της Αττικής έστω και απο Πάρνηθα θα χρειαστώ ενισχυτή ιστού 40db και δεξιά σε γωνία λιγότερη των 10-15 μοιρών είναι ο Οσιος Πατάπιος και θα μου ενδοδιαμορφώσει τον ενισχυτή απο το πολύ σήμα! Ακόμα και απο Υμηττό τα ίδια ακριβώς.. μόνο απο Αίγινα δεν ξέρω αν τελικά έρθει σήμα με την εκπομπή των πανελ εκεί απο τις 310 μοίρες χωρίς φυσικά να είναι σίγουρο κάτι τέτοιο..
Ακόμα και το κέντρο εκπομπής της Βάρης ή της Ανάβυσσου να έστελνε εδώ σήμα στην παραλιακή Κορινθία αλλά με 22dBW δηλαδή 150 watts μιλάμε για Gap Fillers οπότε με τέτοια μικρή ισχύ και πολύ χαμηλό υψος εκπομπής δεν νομίζω, αλλά θα δω στις 1 Αυγούστου αν τελικά ανοίξει κάποια συχνότητα..
Καμιά ιδέα ? να δοκιμάσω την κεραία Engel max 90 με 19db ενίσχυσης? διάβασα ότι είναι εξαιρετική όπως και η fracarro blu 22 hd ! γιατί μέχρι στιγμής έχω μια απλή χελιδώνα σχεδόν δεκαετίας.. το μόνο μπέρδεμα είναι ότι μπορει να τα μπουκώσω όλα απο το σήμα του Όσιου Πατάπιου !!