Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]
  • Τρι 11 Φεβ 2025, 16:15
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  (Αναγνώστηκε 732991 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Petros Electron

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.stopclimatechange.gr & http://www.stopcartel.gr/gr/en.php
Παράθεση από: "NIKOSP"
Πήγα σε σπίτι φίλων σήμερα και είπα να παίξω λίγο με την κεραία τους. Από Χλωμό που την είχα βάλει τη γύρισα προς Αθήνα και έβγαλα με μεγάλη άνεση την 48, 54,63,65.
46 και 47 τίποτα εξαιτίας της αναλογικής παρεμβολής του Star στην 47 από Χλωμό.
Η λήψη έγινε στον Άγιο Σπυρίδωνα Βοιωτίας στο σημείο που είναι η πινέζα του χάρτη. Το σπίτι μου είναι στο μπλε σημάδι και δυστυχώς έρχεται μόνο η 48 της Πάρνηθας (μέχρι χθες και η 22).

Sent from my H30-U10 using Tapatalk

Νίκο εμενα που το σπιτι των πεθερικών μου ειναι στην παναγιτσα (λιγο πιο πανω απο την κ.Τιθορεα) τους εχω βαλει μια λογαριθμική και χωρις ενισχυτη και πιανουν τα αναλογικα (λογικα απο το χλωμο) υπάρχει λες περιπτωση να πιάσει τα ψηφιακά της Αθηνας?, Για να καταλαβεις τωρα η κεραια "κοιταει"  προς Ελάτεια και εχει τον Παρνασσο στα δεξια της (οπως την κοιταμε απο πισω). Το κ.ε χλωμό ειναι να γινει ψηφιακό και αν ναι ξερουμε το ποτε ?
parabol dish 2.40m (Cband - KU) Pauxis & Sharp LNB\'s ,motor superjack 36" heavy [95E-30W]
Emitor Combolook spectrum alalyzer & Horizon Hdsm [Hot!]

Tecatel Alg 1,20cm 9,0E & Telesystem

Αποσυνδεδεμένος NIKOSP

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
  • Τόπος: Ορχομενός Βοιωτία
3/10 όπως ανέφερε ο φίλος Θανάσης η ενεργοποίηση του Χλωμού. Τώρα σε ότι αφορά από το σημείο που αναφέρεις για λήψη από Πάρνηθα ή Υμηττό αντίστοιχα το θεωρώ αδύνατο.

Η Παναγίτσα που ακριβώς είναι;

Sent from my H30-U10 using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Petros Electron

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2006
    • http://www.stopclimatechange.gr & http://www.stopcartel.gr/gr/en.php
Ευχαριστω για την απαντηση, η Παναγιτσα ειναι μετα την Ελατεια και ανηκει στον δημο τηςΟι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Και εγω ειμαι της γνωμης οτι μαλλον δεν θα περναει το σημα απο την Αθηνα, αν ανεβω καθολου μεσα στο καλοκαιρι θα παρω το πεδιομετρο και καμια μεγαλυτερη κεραια και θα κανω καμια προσπαθεια
parabol dish 2.40m (Cband - KU) Pauxis & Sharp LNB\'s ,motor superjack 36" heavy [95E-30W]
Emitor Combolook spectrum alalyzer & Horizon Hdsm [Hot!]

Tecatel Alg 1,20cm 9,0E & Telesystem

Αποσυνδεδεμένος GTelect

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2014
Παράθεση από: "Petros Electron"
Ευχαριστω για την απαντηση, η Παναγιτσα ειναι μετα την Ελατεια και ανηκει στον δημο τηςΟι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Και εγω ειμαι της γνωμης οτι μαλλον δεν θα περναει το σημα απο την Αθηνα, αν ανεβω καθολου μεσα στο καλοκαιρι θα παρω το πεδιομετρο και καμια μεγαλυτερη κεραια και θα κανω καμια προσπαθεια
Η Παναγίτσα είναι πριν την Ελάτεια και πριν το χωριό μου, την Κ. Τιθορέα  :D
Πάλι πατριώτες βρήκα εδώ  :P
Από Χλωμό θα δουν στην Παναγίτσα, δεν περνά Πάρνηθα κλπ, έχει μπροστά ένα λόφο.

Αποσυνδεδεμένος D_Satellite

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2008
  • Τόπος: Κόρινθος
Είχα γράψει πριν λίγο : "Βλέπω για την Αίγινα τις Κατευθύνσεις των πάνελ εκπομπής στις 40 / 130 / 310 μοίρες.. Αυτή τη στιγμή η Digea στην Αίγινα να εκπέμπει με αυτο το διάγραμμα και με την τελική ισχύ ? γιατί βλέπω οτι η 310 μοίρες είναι σχεδόν πίσω προς τους Αγίους Θεοδώρους και με την ισχύ που προβέπεται των 38dBW (σχεδόν 6,3 KW) ίσως να έρθει σήμα προς τα εδώ.."

Έκανα μια πιο προσεκτική μελέτη και μέσα απο το ( Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε ) ειδα οτι γράφει : "Λόγω του ότι δεν βρίσκεται σε κάποια κορυφή αφήνει εκτός κάλυψης πολλά σημεία της ίδιας της Αίγινας και ειδικά το νότιο κομμάτι της"

Απο την άλλη όμως έχω την εντύπωση ότι το ψηφιακό σήμα της ΕΡΤ/Νέριτ που πιάνω εδώ στο Κιάτο απο την αρχή της ΕΡΤ Ψηφιακής και σε ποιότητα 90-95% (48hf - 52uhf) είναι απο Αίγινα γιατί ο Υμηττός εδώ δεν έρχεται καθόλου καλά ! Εξάλλου παλιά το mega απο Αίγινα στο 47uhf ερχόταν εξαιρετικά εδω πέρα! (Στα ψηφιακά Μόνο η 48 και η 52 έρχεται εδώ και χρόνια και τις βγάζω μόνο όταν γυρίζω την κεραία πιο δεξιά του Υμηττού και προς ισθμό! ..τα περιφερειακά στην 54/63/65 ούτε για δείγμα)

Με όλα αυτά τελικά πιθανολογώ ότι η ΕΡΤ έχει φτιάξει το κεραιοσύστημά της σε καλύτερο σημείο απο τους άλλους και ίσως εκεί να υπάρχει κάποιο μικρό άνοιγμα προς τα πίσω ή έχει δώσει πολύ ύψος στον ιστό της (αφου οι Κεραίες εκει δεν είναι στην Κορυφη του βουνου όπως αναφέρει το Greektv) και έτσι τελικά κατορθώνει και βγαίνει στον Κορινθιακο !?

Απο τον χάρτη του Greektv, βλέπω ότι το βουνό εκει πέρα έχει υψόμετρο 400 μέτρα και μέσα αναφέρει ότι το κέντρο εκπομπής είναι σε υψόμετρο 350 μέτρα.. Μα καλά δεν μπορούσαν να πάνε λίγο πιο πάνω ωστε να ανοίξει το σήμα πιο φυσιολογικά και προς την πίσω μεριά?..

Τελικά είναι μπέρδεμα εδώ πέρα γιατί για να βγάλω τα περιφερειακά της Αττικής έστω και απο Πάρνηθα θα χρειαστώ ενισχυτή ιστού 40db και δεξιά σε γωνία λιγότερη των 10-15 μοιρών είναι ο Οσιος Πατάπιος και θα μου ενδοδιαμορφώσει τον ενισχυτή απο το πολύ σήμα! Ακόμα και απο Υμηττό τα ίδια ακριβώς.. μόνο απο Αίγινα δεν ξέρω αν τελικά έρθει σήμα με την εκπομπή των πανελ εκεί απο τις 310 μοίρες χωρίς φυσικά να είναι σίγουρο κάτι τέτοιο..

Ακόμα και το κέντρο εκπομπής της Βάρης ή της Ανάβυσσου να έστελνε εδώ σήμα στην παραλιακή Κορινθία αλλά με 22dBW δηλαδή 150 watts μιλάμε για Gap Fillers οπότε με τέτοια μικρή ισχύ και πολύ χαμηλό υψος εκπομπής δεν νομίζω, αλλά θα δω στις 1 Αυγούστου αν τελικά ανοίξει κάποια συχνότητα..

Καμιά ιδέα ? να δοκιμάσω την κεραία Engel max 90 με 19db ενίσχυσης? διάβασα ότι είναι εξαιρετική όπως και η fracarro blu 22 hd ! γιατί μέχρι στιγμής έχω μια απλή χελιδώνα σχεδόν δεκαετίας.. το μόνο μπέρδεμα είναι ότι μπορει να τα μπουκώσω όλα απο το σήμα του Όσιου Πατάπιου !!  :crazy:

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
16 μέρες απέμειναν για το switch off της Αττικής και αυτά που θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο διάστημα είναι:

α) Τις επόμενες μέρες ίσως και μέσα στην εβδομάδα την ανακοίνωση από τη Νέριτ του αναδόχου του πρόχειρου διαγωνισμού για τους ψηφιακούς πομπούς και η άμεση σχεδόν προμήθεια -εγκατάστασή τους σε Κ.Ε. στην Αττική.

β) Την επόμενη εβδομάδα δοκιμαστικές εκπομπές από Πάρνηθα (και άλλα κέντρα) ίσως σε μεταμεσονύχτιες ώρες λόγω της πληθώρας των αναλογικών συχνοτήτων. Ρυθμίσεις για την κάλυψη των προβλεπόμενων περιοχών απονομής.

γ) Την τελευταία εβδομάδα γενικότερη κινητικότητα στα βουνά με κλεισίματα αναλογικών συχνοτήτων και θέματα ανοιχτά σχετικά με την παραμονή του CNN ή άλλου ως αναλογικού, το ζήτημα με την πανελλαδική εκπομπή του ΑΡΤ και  την επιβεβαίωση συμφωνίας με όλα τα περιφερειακά κανάλια Αττικής.

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
@D_Satellite: Όντως το κεραιοσύστημα της ΝΕΡΙΤ είναι ποιο ψηλά από της Digea. Συγκεκριμένα στην αριστερή φωτογραφία είναι της Digea και στη δεξιά της ΝΕΡΙΤ. Στον χάρτη, αν πατήσεις "Δορυφόρος" θα δεις ότι το σημείο εκπομπής έχει τοποθετηθεί στο κεραιοσύστημα της ΝΕΡΙΤ. Η κάλυψη έχει βγει παίρνοντας ως σημείο το ενδιάμεσο σημείο μεταξύ ΝΕΡΙΤ και Digea για να βγει ένας μέσος όρος. Πάντως επίτηδες δεν έχει μπει στη κορυφή για να μην πηγαίνει το σήμα προς Πελοπόννησο!
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• Satleo Maniac
Μάλιστα..κατάλαβα !.. Άρα την έκανα καλά την μελέτη πάνω στο θέμα "Αίγινα - Παραλιακή Κορινθία" !  :)

Αφού στην αριστερή φωτογραφία είναι το κεραιοσύστημα της Digea τότε φαίνεται ότι ο ιστός είναι χαμηλός και απο πίσω έχει για εμπόδιο ένα ύψωμα ! Απλά προηγουμένως που κοίταζα την φωτογραφία δεν μπορούσα να καταλάβω τον προσανατολισμό , άρα αυτο το ύψωμα πιθανόν να είναι και αυτό που κόβει το σήμα προς τον Κορινθιακό..

Στην δεξιά φωτογραφία όντως τα πράγματα φαίνονται πιο καλά και τα επάνω πάνελ είναι στον αέρα ! άρα αφού αυτο είναι το κεραιοσύστημα της Νέριτ τότε απο εκεί λαμβάνω σήμα !!

Σίγουρα μάλλον επίτηδες το έχουν κάνει για να μην βγαίνουν τα περιφερειακά της Αττικής παραέξω.. αν και δεν νομίζω να ήταν πρόβλημα αυτο..  εδώ το σήμα του Υμηττού βγαίνει στο Αίγιο , αν τα περεφερειακά της Αττικής έβγαιναν με ευκολία στην παραλιακή Κορινθία τότε θα κάλυπταν και τις γύρω δύσκολες πόλεις σε λήψη απο Υμηττό όπως Βραχάτι-Κιάτο-ξυλόκαστρο..

Άρα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι , και μόνο απο Πάρνηθα αν τύχη και κάνω καμιά λήψη..  :think:

• Satleo Maniac
Και Υμηττό μπορεί να βγάλω αλλά θέλει να δώσω λίγο ύψος στον ιστό (τώρα είναι απο το έδαφος περίπου στα 5 μέτρα) και να αλλάξω κεραία με μία ισχυρότερη (υψηλής απολαβής 19db) με δυνατό ενισχυτή 35-40db..(αυτή τη στιγμή έχω έναν απλό "Vesat T-32s" στα 22db) απλά το πρόβλημα είναι μήπως με δυνατό ενισχυτή μπουκώσουν απο τα δυνατά σήματα που φέρνει ο  Όσιος Πατάπιος ! Σίγουρα θα δοκιμάσω παντως..

Αποσυνδεδεμένος Thanassis

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2006
    • http://www.ikusi.gr
Χρειάζεσαι κεραία με μεγάλη απολαβή και ενισχυτή με τεχνολογία interstage, μεσαία απολαβή, αλλά κυρίως μεγάλη στάθμη εξόδου. Μόνο έτσι θα αποφύγεις την ενδοδιαμόρφωση από τον Όσιο Ποτάπιο.
Αν έχεις το μεράκι να ασχοληθείς, δες στο:

Το κεραιοσύστημα έχει απολαβή 24 db και η οριζόντια ζεύξη χρησιμοποιήθηκε για να κόψω το (χαμηλό) 48 των Γερανίων, που όμως ερχόταν 15 db δυνατότερα από το 48 της ψηφιακής με διαφορά γωνίας μόνο 12,5 μοίρες.
Σχετική αναφορά & συζήτηση υπάρχει στο: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Θανάσης Κυριακόπουλος

• Satleo Maniac
Φίλε Θανάση είναι εξαιρετικό το άρθρο σου για την δύσκολή λήψη που έκανες απο Υμηττό !! Περίπου το ίδιο πρόβλημα είναι και εδώ στο Κιάτο αφού ο ορεινός όγκος των Γερανείων λίγες μοίρες δεξιά του Όσιου Πατάπιου, (περίπου 8-10 μοίρες) είναι αυτός που κόβει τον Υμηττό..Ακριβώς το ίδιο και για Πάρνηθα αφού 10-12 μοίρες αριστερά απο Όσιο Πατάπιο και απέναντι απο εμένα είναι η ορεινή πλευρά της Περαχώρας και πιο πίσω το όρος Πατέρας που κόβουν το σήμα..

Μου άρεσε και η ιδέα με τον ζεύκτη κεραιών EAS-102 της Ikusi που σου ανέβασε τα σήματα με τις 2 κεραίες και μετά με τις 4 !! αλλά ας ξεκινήσω πρώτα με μια κεραία υψηλής απολαβής και μετά κοιτάζω κάτι επιπλέον..

Παρατήρησα όμως και μία άλλη λεπτομέρια..Αυτή τη στιγμή στον Όσιο Πατάπιο λειτουργεί η Digea (Εθνικής εμβέλειας / Περιφερειακά / Νέριτ) σε 5 ψηφιακές συχνότητες και απ'οτι βλέπω και στον χάρτη συχνοτήτων με τα στοιχεία εκπομπής των allotments (Απο το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε), ο 'Οσιος Πατάπιος λειτουργεί στις 210 μοίρες (δηλαδή κοιτάζει προς Κόρινθο) και σε μονή κατεύθυνση , μήπως τελικά αυτο δεν με επιρεάσει και μπορέσω να βάλω ενισχυτή 40db, ή να βάλω τον SΒA-120 στα 35db για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο στο θέμα της ενδοδιαμόρφωσης όταν η κεραία μου θα κοιτάζει προς Υμηττό ή Πάρνηθα..

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Είναι πολύ πιθανό να κάνεις τη δουλειά σου με τον τρόπο που λες.
Άλλωστε μπορείς να ξεκινήσεις με τα βασικά και αν θες κάτι παραπάνω προσθέτεις μία ακόμα κεραία ίδια με την πρώτη και το ζεύκτη ώστε να κάνεις τη συστοιχία.

Αν μου δώσεις μια συντόμευση στο Google Earth με τη δική σου θέση λήψης, θα προσπαθήσω να δω τι ακριβώς φτάνει σε σένα από τις διάφορους πομπούς και με ποιά ένταση πεδίου.
Αν πάλι έχεις όρεξη να παίξεις μόνος σου, δες το άρθρο μου "Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε" και κατέβασε τα σχετικά αρχεία με τις περιοχές κάλυψης για το Google Earth, ώστε να πάρεις μια πρώτη γεύση.
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος asap2

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2014
  • Τόπος: Αθηνα Κεντρο
Γεια σας.Θα ήθελα να σας κάνω δύο ερωτήσεις.Γνωρίζετε πως θα τροφοδοτηθεί με σήμα το κέντρο εκπομπής Στύρα,δορυφορικά η με κάποιο άλλο τρόπο ? Ρωτάω για τον εξής λόγο,οι γονείς μου μένουν στη Ραφήνα όπου η περιοχή (Περιβολάκια) έχει σκιά ως προς τον Υμηττό.Παρ όλα αυτά από τότε που άρχισε η ψηφιακή εκπομπή απο Υμηττό μπόρεσα να κάνω λήψη από κει με ενισχυτή IKUSI και κεραία,γιατί πριν ήταν μόνο είδωλα και χιόνια και από Στύρα είχε συνεχώς διακοπές των καναλίων.Το σήμα όμως στα κανάλια της ΝΕΡΙΤ και τα περιφερειακά μόλις λίγο χαλάσει ο καιρός "σπάει" η χάνεται.Σε οπτική και ευθεία όμως βλέπει το ΚΕ Στύρα από κει.Οπότε θα λυθεί το πρόβλημα λήψης.Η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με την ποιότητα της εικόνας.Αν θα είναι ίδια όπως με του Υμηττού ?

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• SatLeo Legend
Το Κ.Ε. Στύρων θα εξυπηρετήσει τους γονείς σου πλήρως, αν δεις και στο Greek tv το χάρτη Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε Ίσως ανάλογα με τη θέση σου να μπορείς να πάρεις και από το Κ.Ε. Ν. Μάκρη που θα είναι στις ίδιες συχνότητες με τα Στύρα.
Δες και το σάιτ της Digea Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε
Τα Στύρα αναμένεται να εξυπηρετήσουν και πολύ κόσμο που βρίσκεται κάτω ακριβώς από Υμηττό-ανατολικά (π.χ Κορωπί) και έχουν πρόβλημα. Η τροφοδοσία μπορεί να γίνει και απευθείας επειδή είναι κοντά, δεν ξέρω συγκεκριμένα. Όσο για τη δυναμη του πομπού των Στύρων θα είναι αρκετά δυνατή όχι όσο του Υμηττού αλλά θα είναι, η ποιότητα εικόνας δεν θα έχει διαφορά από τον Υμηττό, ενώ και τα κανάλια που θα κατεβάζει θα είναι τα ίδια. Η μόνη διαφορά είναι οι συχνότητες που των Στύρων θα είναι διαφορετικές από του Υμηττού. Θα καταλάβεις από την ένταση του σήματος ποια είναι η καλύτερη συχνότητα και θα συντονιστείς

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Στα Περιβολάκια τo K.E. Νέας Μάκρης δεν θα σε εξυπηρετήσει και τόσο όσο το Κ.Ε. Στύρων. Όπως και να έχει ψηφιακό σήμα θα είναι και θα είναι ακριβώς σαν να έκανες ψηφιακή λήψη από Υμηττό! Η τροφοδοσία των Στύρων μάλλον θα είναι μέσω δορυφόρου άρα μάλλον θα συνεχίσεις να έχεις διακοπές σε κακοκαιρίες αν δεν βάλουν καλύτερες κεραίες δορυφορικής λήψης και δεν τις στήσουν με απόλυτη ακρίβεια!

Αποσυνδεδεμένος asap2

• Τακτικό Μέλος
  • **
Ακριβώς αυτό σκέφτηκα,ότι μάλλον δορυφορική θα είναι η λήψη.Σκέφτηκα τη λύση δύο κεραιών.Μία όπως είναι τώρα προς Υμηττό και δεύτερη προς Στύρα.Αλλα με τον ενισχυτή,πως θα το ρυθμίσω?

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Μία κεραία θα αφήσεις προς Υμηττό. Θα σου έρχονται και τα Στύρα μια χαρά!

Αποσυνδεδεμένος asap2

• Τακτικό Μέλος
  • **
Ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση.Μετά την 1η Αυγούστου θα σας πω για τα αποτελέσματα.Επίσης να σας συγχαρώ,γιατί μέσα απο το Forum γενικά μπορεί κάποιος να έχει πληροφορίες και ενημέρωση.

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Παράθεση από: "asap2"
... Σκέφτηκα τη λύση δύο κεραιών.Μία όπως είναι τώρα προς Υμηττό και δεύτερη προς Στύρα.Αλλα με τον ενισχυτή,πως θα το ρυθμίσω?
Με την ευκαιρία της ερώτησης σου:
Στην αναλογική λήψη δεν είναι σωστό να βάζουμε δύο κεραίες UHF σε ενισχυτή με δύο εισόδους UHF, επειδή η μία κεραία ενισχύει τις ανακλάσεις της άλλης κατεύθυνσης και τα είδωλα είναι ο κανόνας. Εξαρτάται βέβαια από τη μορφολογία του περιβάλοντος χώρου (πλαγιές βουνών, κατακόρυφοι τοίχοι πολυκατοικιών κλπ), αλλά σπάνια έχουμε καλή αναλογική λήψη με δύο κεραίες σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Στην ψηφιακή λήψη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ήδη εφαρμόζουν τη λήψη από δύο κεραίες που βρίσκονται σε διπλή κάλυψη από γειτονικά allotments ώστε να έχουν 2η λήψη των πανελλαδικών σαν backup διακοπών της 1ης και πρόσθετη λήψη των περιφερειακών αν η διπλή κάλυψη αφορά διαφορετικές περιφέρειες.
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος asap2

• Τακτικό Μέλος
  • **
Με την περίπτωση του ενισχυτή ομως τι γίνεται? Η λήψη του Υμηττού γίνεται με ενίσχυση.Υπάρχει περίπτωση να βάλω δεύτερη κεραία πάνω στην ίδια ενίσχυση προς Στύρα και να είναι υπερβολική?

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• SatLeo Legend
Κάνε λίγες μέρες υπομονή και θα σε βγάλει μόνη της η κεραία και ο συντονισμός σου στο τι πρέπει να κάνεις ή μάλλον να μην κάνεις. Τα Στύρα το πρώτο σημείο που βρίσκουν στην ακτίνα τους είναι η Ραφήνα και με την κεραία σου θα πιάνεις τζάμι. Διάβασα μάλιστα ότι η Νέριτ εκεί θα έχει δυνατό πομπό 600W. Ανάλογα θα είναι και η Digea

Αποσυνδεδεμένος asap2

• Τακτικό Μέλος
  • **
Ωραία.Άντε να δούμε γιατί έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ στο παρελθόν.Μέχρι 10μετρο ιστό είχα για να μπορώ να κάνω μία μέτρια λήψη από Υμηττό (στην αναλογικική εποχή) που και πάλι είχε προβλήματα.Λίγες μέρες έμειναν και όλα πιστεύω θα πάνε καλά.

Αποσυνδεδεμένος psaras2009

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2014
  • Τόπος: Νοτιοανατολική Αττική
:arrow έκανα scan και εμφανίστηκε αυτό το άγνωστο κανάλι (κάποιος πειρατής) με ξένα video clip (rnb-pop-hip-hop)   :wall (και 090 τηλ από κάτω χαχα)      

Αποσυνδεδεμένος panos456

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2011
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
    • FMLIST - Παγκόσμια βάση δεδομένων για FM, TV, DAB+
Δε λέμε μόνο την αναφορά λήψης του πειρατή, αλλά και τη συχνότητα και -τώρα πια- την τεχνολογία, αναλογική ή ψηφιακή!
Εξοπλισμός DX: SDRPlay RSP1A με λογισμικό HDSDR, Sangean ATS-909X, Φορητό TEF6686
Κεραία: Scanmaster D1300 Discone

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• SatLeo Legend
Στην μπάντα της Πάρνηθας πάντως δεν είναι, έκανα σκανάρισμα χθες το βράδυ, δεν βρήκα κάτι από τα αναλογικά πειρατικά της 66 και της 39.

• SatLeo Legend
:?: ψηφιακα ερχεται αλλα δεν γνωριζω απο που

• SatLeo Legend
:headset σε αυτήν την συχνότητα εκπέμπει ο πειρατής
[ Τα συνημμένα δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες ] WP_20140720_19_42_15_Pro.jpg[/attachment:3s5wlll1]

Συνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
  • Τόπος: Αθήνα (Νέος Κόσμος)
Ενδιαφερον!!! Φιλε psaras2009 σε ποια περιοχη το λαμβανεις αυτο;

• SatLeo Legend
:!: μένω περιοχή γαλάζια άχτι αλλά προς το βουνό όχι κοντά θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος asap2

• Τακτικό Μέλος
  • **
Στον ΣΚΑΙ πριν από λίγο (21-07-2014, 13:29) βγήκε μήνυμα όπου ανάφερε την παύση της αναλογικής μετάδοσης από 1η Αυγούστου από Πάρνηθα και παρέπεμπε τον επανασυντονισμό στη συχνότητα 27,όπως και για πληροφορίες στο site της digea.

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/02/2025 (14:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/02/2025 (12:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/02/2025 (11:59)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: xristakos22 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/02/2025 (10:51)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 11/02/2025 (10:50)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 11/02/2025 (10:41)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: palis Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 11/02/2025 (00:44)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 10/02/2025 (22:49)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 10/02/2025 (22:34)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: paksat Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 10/02/2025 (16:19)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 10/02/2025 (15:53)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: palis Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 10/02/2025 (15:50)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 10/02/2025 (15:12)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 10/02/2025 (13:45)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 10/02/2025 (10:49)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 10/02/2025 (09:58)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 10/02/2025 (09:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 10/02/2025 (07:44)
* Απ: EETT και ΕΣΡ. (Ανακοινώσεις- Ειδήσεις- Δελτία Τύπου)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα για την επίγεια τηλεόραση και ραδιόφωνο 10/02/2025 (00:21)
* Απ: Οι απίστευτες DX (μακρινές) λήψεις μας εντός Ελλάδας  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Τηλεόραση 09/02/2025 (19:57)
* Απ: Μακρινές ραδιοφωνικές λήψεις, εντός ή εκτός Ελλάδας DX  Μέλος: panos_panopoulos Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 09/02/2025 (15:53)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: panos_panopoulos Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 09/02/2025 (15:51)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: deepbluesky Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 09/02/2025 (13:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 09/02/2025 (13:20)
* Απ: Λήψη Amos 3,7 (4°W)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 09/02/2025 (13:09)
* Απ: Ψηφιακό ραδιοφωνικό τοπίο σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  Μέλος: troulis Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB) 09/02/2025 (11:32)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 09/02/2025 (11:08)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 09/02/2025 (10:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΠΑΤΡΑ - ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 09/02/2025 (09:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 09/02/2025 (09:09)