Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]
  • Τετ 26 Φεβ 2025, 07:59
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  (Αναγνώστηκε 738869 φορές)

0 μέλη και 33 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος epsilon

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2009
  • Τόπος: ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ & ΕΥΒΟΙΑ
    • http://etv-hellas.net, http://digital-union.eu
Δεν αμφιβάλλω στην κατευθυντικότητα της κεραίας. Σύμφωνα με το μήκος του boom και τον αριθμό των στοιχείων της, το οριζόντιο διάγραμμά της έχει +/- 30° στις χαμηλές συχνότητες και +/- 15° στις υψηλές. Και οι απλές broadband yagi κεραίες με ιδίου μήκους boom και ιδίου αριθμού στοιχείων, το ίδιο εύρος οριζοντίου διαγράμματος έχουν και μάλιστα είναι περισσότερο συμμετρικό και χωρίς πολλά βυθίσματα της απολαβής από συχνότητα σε συχνότητα. Διαφορά σε σχέση με τους γειτόνους σου είδες όταν την τοποθέτησες, διότι οι γείτονες είχαν βάλει της πλάκας καλώδια και κεραίες, που τους τα είχε τοποθετήσει ο τοπικός ηλεκτρολόγος της Αντίκυρας.

Αντέδρασα όταν έγραψες πως έχει στενέψει το οριζόντιο διάγραμμα και έχει αποκτήσει μεγαλύτερη κατευθυντικότητα, λόγω των δύο επί πλέον boom που έχει κατακορύφως η κεραία. Το οριζόντιο διάγραμμα δεν μεταβάλλεται όταν προσθέτεις στοιχεία ως προς το κατακόρυφο επίπεδο, αυτά επιδρούν μόνο στο εύρος και τους λοβούς του κατακορύφου διαγράμματος. Αν τα επί πλέον boom είχαν προστεθεί δεξιά και αριστερά του κεντρικού, τότε θα άλλαζε το οριζόντιο διάγραμμα.

Γενικώς δεν συμπαθώ τις υβριδικές κεραίες όπως αυτή, γιατί δεν μπορείς να βασιστείς επάνω της όταν θέλεις να κάνεις μετρήσεις. Όσον αφορά για περισσότερη εξέλιξη στις σύγχρονες κεραίες που αναφέρεις, μάλλον δεν ισχύει αυτό, διότι στις οικιακές κεραίες δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη, μεταξύ 1996 και 2014. Αντιθέτως εξαιρετικές και Heavy Duty κεραίες, όπως η Kathrein σταμάτησαν την παραγωγή τους ως οικονομικά ασύμφορες.
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
  • Τόπος: Αθήνα (Νέος Κόσμος)
Καλησπερα.
Τελικα γυρισα κι εγω σε κατακορυφη πολωση την κεραια UHF που εχω στο μπαλκονι μου και κοιταει προς Παρνηθα, προσπαθωντας να πιασω τα ψηφιακα μπουκετα της 53 και της 57. Αποτελεσμα, αν και μειωθηκαν αρκετα τα σηματα των αναλογικων μπαρων, δεν καταφερα τελικα να πιασω τα ψηφιακα μπουκετα των παραπανω συχνοτητων, παρα το γεγονος οτι τη γυρισα και μετα προς διαφορες κατευθυνσεις μπας και γινει τιποτα.
Οποτε πλεον ξανασυνδεσα την τηλεοραση στην κεντρικη κεραια της ταρατσας (UHF προς Υμηττο, VHF οριζοντιας πολωσης προς Παρνηθα , VHF καθετης πολωσης προς Υμηττο [η οποια πλεον δεν λαμβανει τιποτα]) και λαμβανω τελεια τα ψηφιακα απο Υμηττο και τα αναλογικα 5 και 11 της Νεριτ απο Παρνηθα. Βεβαια η κεραια στο μπαλκονι ειναι παντα σε ετοιμοτητα για καθε ενδεχομενο.

Αποσυνδεδεμένος panos456

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2011
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
    • FMLIST - Παγκόσμια βάση δεδομένων για FM, TV, DAB+
Mην γυρίζετε την κεραία UHF κάθετα, γιατί πολύ απλά όλες οι συχνότητες των UHF στην Ελλάδα είναι οριζόντιας πόλωσης και μόνο ζημιωμένοι μπορείτε να βγείτε με μια τέτοια ενέργεια! fasma, μαζί με τις μπάρες εξασθενούσαν και τα ψηφιακά από Πάρνηθα, γι`αυτό δεν έβλεπες βελτίωση! Στην Ιταλία χρησιμοποιούν μεμονωμένα την κάθετη πόλωση στα UHF, στη Βουλγαρία είναι πιο διαδεδομένο, ο Ηλίας (mcelliot_g) είχε βγάλει βουλγάρικα ψηφιακά που εξέπεμπαν κάθετα στα UHF!
Εξοπλισμός DX: SDRPlay RSP1A με λογισμικό HDSDR, Sangean ATS-909X, Φορητό TEF6686
Κεραία: Scanmaster D1300 Discone

Αποσυνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
Φιλε Πανο, το ξερω αλλα ειχε πει ο Leila πως οταν γυρισε την κεραια του κατακορυφα βελτιωσε τη ληψη των ψηφιακων και εξασθενισε τις αναλογικες παρεμβολες. Επισης ειπε πως τα αναλογικα εξασθενουν σημαντικα αν αλλαξεις την πολωση της κεραιας, ενω τα ψηφιακα οχι και τοσο. Αυτο εκανα κι εγω λοιπον να δω τι θα γινει, εξαλλου δοκιμη εκανα κι αν πιασει, επιασε... Αλλα τελικα και παλι δεν μπορεσα να αποκωδικοποιησω το ψηφιακο σημα.

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Παράθεση από: "epsilon"
Δεν αμφιβάλλω στην κατευθυντικότητα της κεραίας. Σύμφωνα με το μήκος του boom και τον αριθμό των στοιχείων της, το οριζόντιο διάγραμμά της έχει +/- 30° στις χαμηλές συχνότητες και +/- 15° στις υψηλές. Και οι απλές broadband yagi κεραίες με ιδίου μήκους boom και ιδίου αριθμού στοιχείων, το ίδιο εύρος οριζοντίου διαγράμματος έχουν και μάλιστα είναι περισσότερο συμμετρικό και χωρίς πολλά βυθίσματα της απολαβής από συχνότητα σε συχνότητα. Διαφορά σε σχέση με τους γειτόνους σου είδες όταν την τοποθέτησες, διότι οι γείτονες είχαν βάλει της πλάκας καλώδια και κεραίες, που τους τα είχε τοποθετήσει ο τοπικός ηλεκτρολόγος της Αντίκυρας.

Την κεραία αυτή την είχα τοποθετήσει στο χωριό μου Μαριολάτα, στη Γραβιά Φωκίδας κι όχι στα Άσπρα Σπίτια. Τα Άσπρα Σπίτια κι η Αντίκυρα δεν είχαν πρόβλημα λήψης μιας κι υπήρχε εκτός από το κέντρο εκπομπής Ξυλοκάστρου και το κέντρο εκπομπής Κεφαλή. Ο Καραλίβανος από την Αντίκυρα (αν εννοείς αυτόν) πάντως απ' ότι θυμάμαι μια χαρά εγκαταστάσεις είχε κάνει πάντως! Στη Μαριολάτα είχα το πρόβλημα που έπρεπε να πιάσω ΕΡΤ από Δύο Βουνά και τα ιδιωτικά από Παλαιοχώρι που λόγω της κατευθυντικότητας της εν λόγω κεραίας δεν μπορούσα να κάνω σωστή λήψη, απλά λόγω της κατευθυντικότητας που είχε μπορούσα να βγάλω το κέντρο εκπομπής Χλωμό αν τη γύριζα προς τα εκεί. Το πρόβλημα ήταν πως δεν είχαν όλα τα κανάλια πάνελ προς τη κατεύθυνση του χωριού μου και τα μισά έβγαιναν με χιονάκι. Άλλοι στο χωριό μου με απλή κεραία δεν έβγαζαν Χλωμό!

Αποσυνδεδεμένος Leila

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.eeae.gr
Παράθεση από: "panos456"
Mην γυρίζετε την κεραία UHF κάθετα, γιατί πολύ απλά όλες οι συχνότητες των UHF στην Ελλάδα είναι οριζόντιας πόλωσης και μόνο ζημιωμένοι μπορείτε να βγείτε με μια τέτοια ενέργεια! fasma, μαζί με τις μπάρες εξασθενούσαν και τα ψηφιακά από Πάρνηθα, γι`αυτό δεν έβλεπες βελτίωση! ......
Πάνο, κανείς δεν είπε ότι τα κανάλια εκπέμπουν με κατακόρυφη πόλωση, όπως και ανέφερα ότι θα μειωθεί το σήμα των ψηφιακών.

Την τακτική της αλλαγής στην πόλωση την εφάρμοσα για τον λόγο ότι η αναλογική εκπομπή που εκπέμπει με οριζόντια πόλωση θα μειωθεί σημαντικά ή θα εξαφανιστεί, ενώ οι ψηφιακές εκπομπές, που εκπέμπουν και αυτές με οριζόνια πόλωση, ναι μεν θα μειωθούν, αλλά δεν θα εξαφανιστούν, διότι θα λαμβάνονται οι ανακλάσεις τους.

Κατά την ανάκλαση των αναλογικών, το σήμα τους διασκορπίζεται με τα είδωλα και με την αλλαγή της πόλωσης στην κεραία λήψεως εξαφανίζονται, ενώ στην ανάκλαση των ψηφιακών, ναι μεν αλλάζει η πόλωση αλλά επειδή στο ψηφιακό σήμα οι ανακλάσεις αθροίζονται, δεν υπάρχουν είδωλα και έτσι βλέπεις το ψηφιακό σήμα κανονικά, αλλά με χαμηλώτερη ισχύ.

Σημειωτέον ότι την κεραία μου δεν την έχω καρφωμένη στην Πάρνηθα, αλλά ανασηκωμένη λίγο και σημαδεύω φάλτσα ένα υψηλό κτίριο που βρίσκεται αριστερότερα της Πάρνηθας. Εκεί βρήκα καλύτερο MER  για τα ψηφιακά της 53 και της 57 που παρεμβάλλονται (MER=22 για το 53 και MER=17 για το 57).

Ελπίζω να κατάλαβες τι έκανα ακριβώς και απομόνωσα τους αναλογικούς παρεμβολείς και για ποιον λόγο συνέστησα στα παιδιά που ενδιαφέρονται να κάνουν την δοκιμή αλλαγής της πόλωσης. Φυσικά είναι αρκετά δύσκολο να το πετύχεις, αν δεν διαθέτεις ψηφιακό πεδιόμετρο.
Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος - Περιβαλλοντολόγος

Αποσυνδεδεμένος Lewnidas30

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2008
Η κεραια που χρησιμοποιω προς παρνηθα ειναι μια καπως παλια με διπολο και στοιχεια κλειστου τύπου και όχι μεγάλη. Η ορατοτητα προς παρνηθα οπως εχω ξαναπει ειναι ανυπαρκτη, στοχευω απλα μια κεραια κινητης που βρισκετε παραληλα με την κατευθυνση προς παρνηθα και ισως απο κει εχω τις οποιες ανακλασεις σηματος. Σε καθε προσπαθεια γυριζοντας την κεραια προσεκτικα αριστεροτερα ή δεξιοτερα καθως και με διαφορους ενισχυτες που εχω στην κατοχη μου απο compact μεχρι και ίστου τις ταξεως των 25db ειδα βελτιωση στο ολο σημα αλλα συναμα δυνανωνε και η παρεμβολη με τις μπαρες. Σε κάθε περιπτωση ψηφιακο σημα στις 53 και 57 δεν ερχετε απολυτως τιποτα  - ουτε στιγμιαια εστω. Αντιθετα τα κρητικα και πελοποννησου παιζουν μια χαρα ακομα και τωρα που κρυωσε ο καιρος.

Αποσυνδεδεμένος Leila

• Τακτικό Μέλος
  • **
    • http://www.eeae.gr
Το μόνο που μπορώ να συμπεράνω Λεωνίδα, είναι ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά στους πρόποδες της Πάρνηθας και το σήμα που λαμβάνεις με την οριζόντια πόλωση είναι ήδη αρκετά χαμηλό. Δεν έχεις και μεγάλη βοήθεια από την απολαβή της κεραίας σου, οπότε πέφτουν πολύ χαμηλά όλα τα σήματα με την αλλαγή της πόλωσης.
Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος - Περιβαλλοντολόγος

Αποσυνδεδεμένος D_Satellite

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2008
  • Τόπος: Κόρινθος
Lewnidas30 , αφού δεν έχεις οπτική επαφή προς Πάρνηθα τότε το αδύναμο σήμα του ψηφιακού 53 και 57 που τυχαίνει να έρχεται προς τα πίσω δηλαδή προς Αθήνα, δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να το δυναμώσεις γιατί ταυτόχρονα θα σου ενισχύεται και η αναλογική παρεμβολή.

Στα κανάλια της Πελοποννήσου απο Δαρδίτσα δεν θα έχεις πρόβλημα γιατί είσαι σίγουρα μέσα στο όριο του ραδιοφάσματος και η λήψη πάνω απο την θάλασσα δεν θα σου κάνει μεγάλες αυξομειώσεις και θα είσαι πάντα μέσα στο όριο.

Με καλή κεραία υψηλής απολαβής μπορείς να κάνεις αρκετές διορθώσεις στα σήματα, και σίγουρα θα ενισχύσεις και τα κανάλια της Κρήτης , αλλά λόγο της μεγάλης απόστασης και της διάθλασης του σήματος (μικρή ή μεγάλη διάθλαση όταν τυχαίνει να συμβαίνει) πάνω απο την θάλασσα , κάποιες φορές ίσως να μην έχεις σήμα. Αλλά όλα παίζονται γιατί όταν υπάρχει κακή διάδοση σήματος, και είσαι λίγο κάτω απο το επιτρεπτό όριο και ο δέκτης σου δείχνει ότι δεν έχει σήμα, τότε με καλύτερη κεραία μπορεί στο έντονο καιρικό φαινόμενο να είσαι πάντα μέσα στο όριο και να βλέπεις.. Βέβαια όλα αυτά θέλουν πολλές δοκιμές με κατάλληλο ενισχυτή, καλό καλώδιο, μετρήσεις με πεδιόμετρο, κτλ. για να δεις αν θα έχεις σταθεροποιημένο σήμα απο Κρήτη.

Αποσυνδεδεμένος elladalakon

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2010
  • Τόπος: Λακωνία
Γεια σας παιδια! Ενδιαφέρομαι για εξωτερική κεραία για λήψη των περιφερειακών της Δαρδίτσας στην Καλλιθέα. Έχετε να μου προτείνετε κάτι σχετικά οικονομικό; Σκεφτόμουν και για περιστρεφόμενη κεραία μιας και δεν μπορω να ανεβοκατεβαίνω συχνά στην ταράτσα!
e l l a d a l a k o n

Αποσυνδεδεμένος paksat

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: Σάμος
Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών επισκευάζει τα ραδιογωνιόμετρα της Πεντέλης

Στην επιδιόρθωση του εξοπλισμού του Σταθερού Σταθμού Εποπτείας στην Πεντέλη προχωρά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Πρόκειται για τις κεραίες ραδιογωνιομέτρησης, μέσω των οποίων είναι δυνατός ο ακριβός εντοπισμός του σημείου από το οποίο εκπέμπουν τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί καθώς και άλλα ηλεκτρομαγνητικά σήματα. Η διαδικασία της επισκευής έχει ξεκινήσει ήδη από τον Αύγουστο και μετά από τον νόμιμο διαγωνισμό ανατέθηκε στην αντιπροσωπεία των κεραιών Rohde & Schwarz Ελλάς Α.Ε., έναντι του ποσού 12.762 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Την επισκευή επιβλέπει ο Χρήστος Δασακλής, μέλος του ειδικού επιστημονικού προσωπικού της ΕΕΤΤ.

Η ΕΕΤΤ διαθέτει Σταθερούς Σταθμούς Εποπτείας στην Πεντέλη, στα Άσπρα Χώματα, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στην Αίγινα, ενώ στη Θεσσαλονίκη στον Πύργο Ύδρευσης και στην Ψηλή Κορυφή. Οι σταθμοί εποπτείας είναι συνδεδεμένοι με μικροκυματικές ζεύξεις μεταξύ τους, αλλά και με τα γραφεία της ΕΕΤΤ σε κάθε πόλη.

Οι δύο κεραίες προς επισκευή αποτελούν βασικό εξοπλισμό για το ραδιογωνιόμετρο της ανεξάρτητης αρχής. Η κεραία ADD071 καλύπτει το φάσμα 1.3GHz έως 3 GHz (κινητή τηλεφωνία), ενώ η κεραία ADD195 καλύπτει το φάσμα 20-1300 MHz (ραδιόφωνο υπερβραχέων, τηλεόραση, ασύρματες επικοινωνίες, κινητή τηλεφωνία χαμηλής μπάντας). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε σταθερή εγκατάσταση ιστού, όσο και σε φορητή εγκατάσταση. Στη φωτογραφία βλέπετε δείγμα εγκατάστασης ραδιογωνιόμετρου της συγκεκριμένης εταιρίας με την προαναφερθείσα κεραία εποπτείας ραδιοφώνου.

Κάτοπτρα: Gibertini OP 150 S (1) – Wave Frontier T-90 (1)
LNB: Inverto 0,2 dB (9)
Πολυδιακόπτες: SPAUN SMS 17089 NF (2) – SPAUN SUR 211 F (8)
Δέκτες: Technomate 6902HD-T2 Super (3) – Edision Progressiv HD Compact (3) - COSMOTE TV Kaon OTT (1)
9E–13E–16E–19,2E-23,5E-26E-28,2E-39E-42E

Αποσυνδεδεμένος digipatra

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2011
Παράθεση από: "elladalakon"
Γεια σας παιδια! Ενδιαφέρομαι για εξωτερική κεραία για λήψη των περιφερειακών της Δαρδίτσας στην Καλλιθέα. Έχετε να μου προτείνετε κάτι σχετικά οικονομικό; Σκεφτόμουν και για περιστρεφόμενη κεραία μιας και δεν μπορω να ανεβοκατεβαίνω συχνά στην ταράτσα!

Φίλε μου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στρίψεις, όσο γίνεται, την υπάρχουσα κεραία σου μεταξύ κ.ε. Αίγινα και κ.ε Δαρδίτσα. Στην φωτογραφία σου στέλνω διάγραμμα. Όπως βλέπεις το κέντρο εκπομπής Δαρδίτσα λαμβάνεται σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο. Όσοι λοιπόν από λεκανοπέδιο έχουν τη κεραία τους στραμμένη προς Αίγινα λογικά λαμβάνουν και Δαρδίτσα. Εσύ που είσαι Καλλιθέα νομίζω πως θα έχεις εύκολη λήψη.

Αποσυνδεδεμένος dimitri7

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2007
  • Τόπος: ΝΙΚΑΙΑ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Aυτη  τη στιγμη  οι αναλογικες μπαρες στην 53 και 57  εχουν εξαφανιστει !!   ως εκτουτου ερχονται καμπανα το ψηφιακο star λαμιας στην 53 και τι epsilon tv HD και ENA  στην 57 !!   περιοχη Νικαια.

• Satleo Maniac
Παράθεση από: "digipatra"
Φίλε μου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στρίψεις, όσο γίνεται, την υπάρχουσα κεραία σου μεταξύ κ.ε. Αίγινα και κ.ε Δαρδίτσα. Στην φωτογραφία σου στέλνω διάγραμμα. Όπως βλέπεις το κέντρο εκπομπής Δαρδίτσα λαμβάνεται σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο. Όσοι λοιπόν από λεκανοπέδιο έχουν τη κεραία τους στραμμένη προς Αίγινα λογικά λαμβάνουν και Δαρδίτσα. Εσύ που είσαι Καλλιθέα νομίζω πως θα έχεις εύκολη λήψη.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω εξωτερική κεραία στο διαμέρισμα, γι αυτό και η ερώτηση...Αν ειναι σιγουρο οτι θα πιάσω σήμα από Δαρδίτσα να ξεκινήσω τη διαδικασία!
e l l a d a l a k o n

Αποσυνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
Επιβεβαιωνω, με την κεραια στο μπαλκονι προς Παρνηθα, πιανω τα ψηφιακα 53 και 57. Ομως ενω τα καναλια της 57 μου ερχονται τελεια, το Star Κ.Ε. στην 53 ενω φερνει ισχυ 36%, μου κανει που και που λιγα σπασιματα. Σ' εσας κανει σπασιματα η οχι; Γιατι κατι διαβασα προχθες πως ειχε πεσει το σημα απο τον ΟΤΕ TV στο ψηφιακο 53 και θελω να δω μηπως τυχον ειναι απο το δορυφορο τα σπασιματα, ή απο κακη δικη μου ληψη.

Αποσυνδεδεμένος NIKOSP

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
  • Τόπος: Ορχομενός Βοιωτία
Από τον ΟΤΕ εκπέμπει κανονικά εδώ και μέρες οπότε όλα τα προβλήματα οφείλονται αποκλειστικά στην επίγεια μετάδοση.

Αποσυνδεδεμένος digipatra

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2011
Θεωρώ 99% σίγουρο ότι θα έχεις άψογη λήψη στη Καλλιθέα.
Οι συχνότητες που πρέπει να "σκανάρεις" είναι οι:
58 με τα κανάλια: Achaia, ART, Axion, Best, Cosmos, DR, Ελλάδα, Ηλέκτρα, Ionian
59 με τα κανάλια: Lepanto, Max, Μεσόγειος, NET, OPT, RTP Κέντρο, Super και Super B.

Αποσυνδεδεμένος fasma

• SatLeo Legend
Παράθεση από: "NIKOSP"
Από τον ΟΤΕ εκπέμπει κανονικά εδώ και μέρες οπότε όλα τα προβλήματα οφείλονται αποκλειστικά στην επίγεια μετάδοση.

Οντως, ρυθμισα την κεραια να κοιταζει λιγο πιο ψηλα, και πλεον λαμβανω το Star Κ.Ε. στο 53 τελεια, χωρις σπασιματα με ισχυ 40% και το μπουκετο της Digital Union στο 57 με ισχυ 26%.

Μιχαλη elladalakon, οπως ακριβως στα ειπαν τα παιδια, γυρνα την κεραια προς Αιγινα / Δαρδιτσα (ειναι σχεδον στην ιδια ευθεια απο Καλλιθεα, οποτε θα πιανεις και τα δυο κεντρα εκπομπης αψογα) και λογικα θα πιανεις πολυ καλα και σταθερα και τα καναλια της Πελοππονησου στις συχνοτητες 58 και 59 και τα υπολοιπα θα τα πιανεις τελεια απο Αιγινα. Εγω δυστυχως στο Νεο Κοσμο δεν εχω καταφερει να τα πιασω, γιατι βρισκομαι ακριβως κατω απο το λοφο του Αγιου Ιωαννη (της εκκλησιας ακριβως εξω απο την ομωνυμη σταση του Μετρο), και στη γυρω μου περιοχη, κανει μεγαλη ζημια στη ληψη της Δαρδιτσας, αλλα η Αιγινα που ειναι λιγο παραπερα, δεν κοβεται η ευθεια της απο το λοφο και μου περναει μια χαρα. Εσυ ομως λογικα θα τα πιανεις τελεια, εδω αλλοι εχουν καταφερει με κεραια προς Υμηττο, να τα πιασουν με σπασιματα.

• Satleo Maniac
Ευχαριστώ παιδιά! Επίσης, τι κεραία μου προτείνετε; Χελιδόνα αρκεί, ή θέλει τυπου Televes; Μικρή ή μεγάλη κεραία; Ενισχυτή σίγουρα θα αγοράσω! Τέλος, αν το οπτικό μου πεδιο το κρύβει λίγο μια άλλη πολυκατοικία θα  υπάρχει πρόβλημα;
e l l a d a l a k o n

Αποσυνδεδεμένος dimitri7

• Τακτικό Μέλος
  • **
Tοσο η 53  οσο  και η  57  λαμβανονται  χωρις σπασιματα με τα ακολουθα χαρακτηριστικα . Περιοχη Νικαια .

Αποσυνδεδεμένος Serafeim Karakostas

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2006
  • Τόπος: Άρτα
Φίλε, ποια τηλεόραση έχεις και βλέπεις αυτές τις πληροφορίες για το σήμα;
Φιλικά, Άκης

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα

Αποσυνδεδεμένος dimitri7

• Τακτικό Μέλος
  • **
Παράθεση από: "Serafeim Karakostas"
Φίλε, ποια τηλεόραση έχεις και βλέπεις αυτές τις πληροφορίες για το σήμα;

Νάι , ειναι μια  LG  παλαιοτερο μοντελο.

Αποσυνδεδεμένος mctomis

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2014
Επιβεβαιώνω από Χαλάνδρι!
Χτες το πρωί με κεραία παλιά χελιδώνα πρόχειρα στερεωμένη στη βεράντα (3ος όροφος) στραμένη πρός Πάρνηθα έπιασα στη συχνότητα 53 το STAR K.E. με ισχύ 70% και ποιότητα 100% και στη συχνότητα 57 τα Epsilon HD και ENA με ισχύ 92% και ποιότητα 100%. Επίσης χτες το βράδυ με την εσωτερική έπιασα την 57. Σήμερα το πρωί ανέβασα την εξωτερική μου κεραία στην ταράτσα και στην 57 είχα 66-70% ισχύ, ενώ στην 53 μηδενικό.
Έκανα κι ένα μικρό πείραμα με Δαρδίτσα αλλά δεν έβγαλα σήμα. Η περιοχή μου είναι μπλε στο χάρτη. Λέτε να υπάρχει περίπτωση με καλύτερη κεραία και ενισχυτή να πετύχω κάτι;

Αποσυνδεδεμένος panos456

• Ερευνητές Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2011
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
    • FMLIST - Παγκόσμια βάση δεδομένων για FM, TV, DAB+
Δεν έχεις ενισχυτή; Πρέπει να βάλεις, αν θες να δεις τα περιφερειακά της Δαρδίτσας, άσχετα από το αν η περιοχή σου φαίνεται μπλε στο χάρτη, επειδή έρχεται από μακριά το σήμα. Με ενισχυτή θα σου πιάσουν σίγουρα, εκτός αν έχεις κάποιο εμπόδιο μπροστά...

Στάλθηκε από το ST26i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εξοπλισμός DX: SDRPlay RSP1A με λογισμικό HDSDR, Sangean ATS-909X, Φορητό TEF6686
Κεραία: Scanmaster D1300 Discone

Αποσυνδεδεμένος mctomis

• Τακτικό Μέλος
  • **
Σκεφτόμουν και ενισχυτή και κεραία televes...
Δεν ξέρω αν είναι καλή επιλογή και αν αξίζει τα λεφτά του το ρίσκο...
Καλόμαθα όμως το καλοκαίρι στο Λουτράκι, όπου για πρώτη φορά είχα περισσότερα και καλύτερα, κατά τη γνώμη μου, κανάλια από την Αθήνα.
Εσύ λογικά στην Κόρινθο πρέπει να πιάνεις 46 κανάλια, όπως και στο Αίγιο.

Αποσυνδεδεμένος Thanassis

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2006
    • http://www.ikusi.gr
Αν βάλεις ενισχυτή στο λεκανοπέδιο, μάλλον θα χάσεις και τα Αθηναϊκά κανάλια από την ενδοδιαμόρφωση.
Δοκίμασε μια οποιαδήποτε επώνυμη κεραία με καλή απολαβή και αν έχεις οπτική επαφή με τους πομπούς της  Πελοποννήσου θα πιάσεις άνετα σήμα.
Σε παλιά μου δημοσίευση έχω αναφέρει πως από το μπαλκόνι μου στον Άλιμο έχω πιάσει χωρίς ενισχυτή όλα τα streams από Αργολίδα, Αρκαδία και Κορινθία - φυσικά και το stream της Κρήτης ...  :)  ;)

Αν κάποιος χρειαστεί ενισχυτή για να κάνει τη δουλειά του σε κεντρική κεραία, γίνεται - αλλά θέλει γνώσεις, ειδικό ενισχυτή και πεδιόμετρο για την ισοστάθμιση των σημάτων από τις διαφορετικές κεραίες.
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος mctomis

• Τακτικό Μέλος
  • **
Σας ευχαριστώ  panos456 και Thanassis για το ότι ασχοληθήκατε.
Προς το παρόν έχω πρόβλημα με το STAR Κ.Ε. Σταμάτησε να εκπέμπει;
Στην 57 τα Epsilon HD και ΕΝΑ τα πιάνω κανονικά. Στην 53...τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος dimitri7

• Τακτικό Μέλος
  • **
Παράθεση από: "mctomis"
Σας ευχαριστώ  panos456 και Thanassis για το ότι ασχοληθήκατε.
Προς το παρoν έχω πρόβλημα με το STAR Κ.Ε. Σταμάτησε να εκπέμπει;
Στην 57 τα Epsilon HD και ΕΝΑ τα πιάνω κανονικά. Στην 53...τίποτα.

και το STAR Κ.Ε.στη 53  και το Εpsilon HD και ΕΝΑ  στη 57 τα πιανω κανονικα . Περιοχη Νικαια

Αποσυνδεδεμένος mctomis

• Τακτικό Μέλος
  • **
Λοιπόν, dimitri7 με έβαλες σε σκέψεις οπότε κατέβασα την κεραία από την ταράτσα στη βεράντα και πιάνω κανονικά και το STAR K.E.
Μήπως υπάρχει κάποια παρεμβολή που επιρρεάζει την περιοχή του Χαλανδρίου;
Όπως τα παλιά τα χρόνια, που για να βλέπουμε Eurosport από τον Υμηττό στο 28 είχα βάλει την κεραία στη βεράντα και η πολυκατοικία έκοβε την παρεμβολή από Πάρνηθα.

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/02/2025 (04:26)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: channelos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 26/02/2025 (03:21)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: palis Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/02/2025 (03:19)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 26/02/2025 (01:34)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (23:57)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (23:54)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 25/02/2025 (23:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/02/2025 (22:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: palis Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 25/02/2025 (22:21)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/02/2025 (22:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/02/2025 (22:03)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: palis Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/02/2025 (21:58)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/02/2025 (21:57)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (21:41)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: demos.tryphonos Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (21:18)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 25/02/2025 (20:48)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: chrisk7 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 25/02/2025 (20:37)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (20:08)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (19:57)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 25/02/2025 (19:53)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (19:30)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (19:00)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (18:43)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (15:53)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: robi1994 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (14:55)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: Ilias_ Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 25/02/2025 (13:27)
* Απ: Turksat 6A στις 42°E  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Λήψη Turksat (42° Εast) 25/02/2025 (11:35)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/02/2025 (11:04)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 25/02/2025 (10:57)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 25/02/2025 (10:44)