Δεν αμφιβάλλω στην κατευθυντικότητα της κεραίας. Σύμφωνα με το μήκος του boom και τον αριθμό των στοιχείων της, το οριζόντιο διάγραμμά της έχει +/- 30° στις χαμηλές συχνότητες και +/- 15° στις υψηλές. Και οι απλές broadband yagi κεραίες με ιδίου μήκους boom και ιδίου αριθμού στοιχείων, το ίδιο εύρος οριζοντίου διαγράμματος έχουν και μάλιστα είναι περισσότερο συμμετρικό και χωρίς πολλά βυθίσματα της απολαβής από συχνότητα σε συχνότητα. Διαφορά σε σχέση με τους γειτόνους σου είδες όταν την τοποθέτησες, διότι οι γείτονες είχαν βάλει της πλάκας καλώδια και κεραίες, που τους τα είχε τοποθετήσει ο τοπικός ηλεκτρολόγος της Αντίκυρας.
Την κεραία αυτή την είχα τοποθετήσει στο χωριό μου Μαριολάτα, στη Γραβιά Φωκίδας κι όχι στα Άσπρα Σπίτια. Τα Άσπρα Σπίτια κι η Αντίκυρα δεν είχαν πρόβλημα λήψης μιας κι υπήρχε εκτός από το κέντρο εκπομπής Ξυλοκάστρου και το κέντρο εκπομπής Κεφαλή. Ο Καραλίβανος από την Αντίκυρα (αν εννοείς αυτόν) πάντως απ' ότι θυμάμαι μια χαρά εγκαταστάσεις είχε κάνει πάντως! Στη Μαριολάτα είχα το πρόβλημα που έπρεπε να πιάσω ΕΡΤ από Δύο Βουνά και τα ιδιωτικά από Παλαιοχώρι που λόγω της κατευθυντικότητας της εν λόγω κεραίας δεν μπορούσα να κάνω σωστή λήψη, απλά λόγω της κατευθυντικότητας που είχε μπορούσα να βγάλω το κέντρο εκπομπής Χλωμό αν τη γύριζα προς τα εκεί. Το πρόβλημα ήταν πως δεν είχαν όλα τα κανάλια πάνελ προς τη κατεύθυνση του χωριού μου και τα μισά έβγαιναν με χιονάκι. Άλλοι στο χωριό μου με απλή κεραία δεν έβγαζαν Χλωμό!