Μαλιστα!! Ευχαριστω Βασιλη!!
Κι εγω στην αλλη τηλεοραση που εχω, ολα φερνουν 100% και το αναλογικο 5 της Παρνηθας ερχεται τζαμι.
Αρα μαλλον παω για αλλαγη καλωδιου.
Συγχώνευση: Σαβ 18 Ιουλ 2015, 01:02
Λοιπον, παιδια ακουστε τελικα τι συνεβη.
Ενω νομιζα οτι εφταιγε το καλωδιο (και απορουσα πως στο καλο επαθε ζημια) ξαναβαζω καποια στιγμη την ΕΡΤ1 στο 5 αναλογικα. Και ενω πριν απο λιγο ειχε χιονια, τωρα δεν ειχε χιονια αλλα κατι σαν μια παρεμβολη (απ' αυτες που κανουν τα link) της χαλαγε πολυ την εικονα. Την ιδια στιγμη οι συχνοτητες 45, 52 και 54 ειχαν πολυ πεσμενο σημα (ειδικα η 54 οπως ειπα πριν) και τα ψηφιακα της ΕΡΤ στο 21 μου εκαναν σπασιματα αν και η ισχυς σηματος εδειχνε 100%. Ολα αυτα στη μια τηλεοραση, σητν αλλη ηταν ολα μια χαρα.
Και λεω μεσα μου, λες;
Πηγα πανω λοιπον στην ταρατσα και βαζω στις δυο κεραιες (uhf και vhf) πριν τον ενισχυτη κατι φιλτρακια που ειχα παρει πριν απο λιγο καιρο και κοβουν τα σηματα LTE. Εν τω μεταξυ ειχα παρει σε αυτοματη αναζητηση στην αναλογικη μπαντα εδω και λιγο καιρο οτι κατι περιεργα χιονακια μου ερχοντουσαν περιπου στους 818 - 820 mhz.
Και ω του θαυματος!!! Αμεσως επανηλθε η ισχυς του σηματος σε ολα τα καναλια στο 100%!!! Και το αναλογικο στο 5 vhf τζαμι. Απ'οτι φαινεται τελικα οι παρεμβολες του 4G μου χτυπησαν την πορτα.
Επισης ενω πριν απο λιγες ωρες στους 820 περιπου οπως ειπα πριν εβλεπα τα γνωστα χιονακια αναλογικα, μολις εβαλα το φιλτρο σε νεα αναζητηση ειχαν εξαφανιστει.
Παρεπιπτοντως αν και τα δυο φιλτρα ελεγαν οτι περνανε μονο οι συχνοτητες (470 - 770), το 5 vhf μου ερχεται και με το φιλτρο μια χαρα.
Παντως πιστευω πως σιγουρα κι αλλοι γειτονες θα ειχαν το ιδιο θεμα στην πολυκατοικια.
Την κεραια vhf λετε να τη βγαλω ή να την αφησω; Αφου ετσι κι αλλιως μονο η ΕΡΤ1 παιζει εκει, την οποια κατα πασα πιθανοτητα θα την βλεπουν ολοι ψηφιακα στην πολυκατοικια.