mat999 σχεδών μπορώ να σου εγκυηθώ ότι αν τώρα βλέπεις τόσο χάλια, με τη digea δε θα βλέπεις καθόλου, ειδικά όταν θα είναι φορτομένο.
είμαι αρνητικός εγώ και πολοί άλλοι γιατί θα μπορούσαν να πάνε σε mpeg2, που οι περισότερες τηλεωράσεις υποστηρίζουν, είναι οικονομικότερο για τους ίδιους, και είναι λιγότερο πολύπλοκο στο να το στήλεις. έτσι όταν χαθεί πληροφορία εν μέρη δεν θα υπάρχει τόσο πρόβλημα όσο με το mpeg4 και έτσι θα συνεχίσεις να βλέπεις.
Τέλος όταν η ΕΡΤ θα πάει σε mpeg4 τα λευτά για τα καινούρια μηχανήματα θα τα πάρει απο μενα και απο σένα και δεν είναι καθόλου οικονομικά. Πιο συγκεκριμένα πομπός DVB-T mpeg2 γνωστής και πολύ καλής εταιρίας είναι στα 6000 ευρώ περίπου τη στιγμή που ο mpeg4 θα περάσει τα 20000.
ΕΔΙΤ:Και ο μύθος του δεν χρειάζετε αλαγή στο κεραιοσύστημα είναι απλά μύθος γιατί με την ισχύ που εκπέμπουν πρέπει να γίνουν πολλές αλαγές.
μπορεις να μου πεις τι εννοεις λεγοντας φορτωμενο? οσο για το mpeg2 απ οτι ξερω ειναι ενα ξεπερασμενο μοντελο και διαλεξαν αυτο γιατι μελλοντικα μπορει να υποστηριξει καναλια hd που απαιτουν μεγαλυτερο bandwith....Oσο για το κοστος αφου δεν κλεινουν απο Υμηττο και Παρνηθα μεχρι το 2012η 2015....οσοι εχουν πολυ καλη ληψη δεν ειναι υποχρεωτικο να παρουν νεους αποκωδικοποιητες.