μαλλον εξαρταται το διπολο της καθε κεραιας .... εγω σε μια engel max50 αν βγαλω την πλακετα gsm μετα δεν εχει να στηριχθει το διπολο, το παραβλεψα οπως ειπε ο vasilisp συνδεοντας το καλωδιο στις ακρες του διπολου μεσα στις βιδες που εχουν οι ακρες του ...
σε αυτην την κεραια το διπολο κραταει σε βιδες επανω στην πλακετα και οι πλακετα σε αλλες μικρες βιδες επανω στο κουτακι ... ομως ακομα και με την παραβλεψη δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι τοσο αποτελεσματικο οσο να βγει τελειως το φιλτρο αλλα μετα δεν θα παταει το διπολο, οποτε μονο παραβλεψη για εμενα
επισης αν πειραξεις το κουτι θα ελεγα να μην κανεις τρυπες στο κουτι ...
το εκανα παλια για να δω αν ειναι καλυτερα χωρις το φιλτρο και για να γινει η παρακαμψη επρεπε να κανω αλλη τρυπα διπλα γιατι στη δικη του τρυπα ο F connector ηταν με 5 κολλησεις επανω στην πλακετα και δεν γινονταν να περασει απο εκει το καλωδιο για καθοδο...
δεν μου αρεσε σε καποια καναλια χωρις το φιλτρο και εβαλα το gsm φιλτρο οπως ηταν απο μαμα ... εκλεισα την τρυπα που εκανα (που εβγαλα το καλωδιο απο την παρακαμψη) με σιλικονη, ομως μετα απο 2-3 χρονια με την ζεστη ή με την παροδο του χρονου, καπου η σιλικονη υποχωρισε ... και μια μερα των ημερων με πολυ δδυνατη βροχη, εχασα τα μισα καναλια και μαλλον εβγαλε προβλημα και ο televeς ενισχυτης ιστου γιατι απο την τρυπα γεμισε το διπολο νερο (τα βρηκα ολα σκουριασμενα και ασπριλα) και μαλλον κατεβηκε μεχρι τον ενισχυτη ιστου (εσωτερικα απο το καλωδιο) γιατι εκει που συνδετεται η uhf antena in ειδα ασπριλες σαν μουχλα, απο τοτε ο ενισχυτης δεν παιζει (ευτυχως προσωρινα εχω ενα παλιο τεραστιο γεματο πηνια αντιστασεις πυκνωτες εχω φωτο στο τοπιο ΠΖ5)
θελω να πω ΑΝ χρειαστει να κανεις τρυπα στο κουτι για παρακαμψη, ειμαι παθων θα ελεγα οχι, αν ειναι φτηνη κεραια οκ, πειραματα αξιζουν ... αλλα σε τοσα χρηματα, εγω δεν θα την πειραζα