Μέχρι και αυτη τη στιγμή δεν έχω καλά σήματα απο Αίγινα. Μόνο η 52UHF είχε εχθές περίπου 35% σήμα + 40% ποιότητα, και η 54UHF έπαιζε πολύ δύσκολα με 20% σήμα, και 0 εως 5% ποιότητα, ενώ η 45UHF εχθές δεν έπαιζε καθόλου, (μηδέν σήμα-ποιότητα) ενώ προχθές που είχε καλή διάδοση έπαιζε και η 45UHF με πολύ λίγο σήμα. Σήμερα το πρωί μόνο η 52 παίζει λίγο με 20% σήμα και 5-10% ποιότητα.
Η ΕΡΤ μου φέρνει τα ίδια ποσοστά σήματος που μου έφερνε πάντα, άρα η ΕΡΤ απο Αίγινα παίζει κανονικά. Η Digea τις περισσότερες φορές απο σχεδόν 72 με 96 % σήμα (ανάλογα την διάδοση) + 95 με 100% ποιότητα, (που είχα πάντα στις περισσότερες συχνότητες της Αττικής) πλέον έχω τα σήματα που περιγράφω απο πάνω.. (Οι συχνότητες 30UHF και 40UHF με 64QAM μου έφερναν μέτρια σήματα και μερικές φορές είχαν πρόβλημα)
Τα σήματα που έχω απο ΕΡΤ (Αίγινα) στην 21UHF-64QAM είναι τις περισσότερες φορές με 30% σήμα + 0 ποιότητα, και όταν έχει διάδοση το σήμα ανεβαίνει μέχρι 55% + περίπου 70% ποιότητα, η 28UHF μου ερχόταν πολύ καλύτερα και πιο σταθερά, αλλά και αυτή η συχνότητα είχε προβλημα όταν δεν είχε καλή διάδοση. Πλέον στην 28UHF έχω παρεμβολή απο Ξηροβούνι. (νομίζω εκεί βγαίνει το πρώτο mux της Digea και δεν μπορώ να τσεκάρω αυτη τη στιγμή τα σήματα της ΕΡΤ στην 28UHF)
Αντιθέτως, η παλιά πειραματική ψηφιακή ΕΡΤ απο Αίγινα (ΕΡΤ Ψηφιακή), είχε σταθερό σήμα στην 48UHF απο 70% και πάνω + 100% σήμα στην ποιότητα, όπως και η 52UHF (η παλια της ΕΡΤ), που έβγαινε και αυτή η συχνότητα δυνατά όπως και η 48UHF.
Οι πρώτες ψηφιακές συχνότητες της Digea απο Αίγινα, εδώ στο Κιάτο δεν έφερναν καθόλου σήμα γιατί προφανώς τότε δεν είχαν γυρίσει πάνελ σε κατάλληλο σημείο ώστε να έρχεται έστω και λίγο σήμα προς Κορινθία τουλάχιστον εδώ παραλιακά που έχουμε πρόβλημα λήψης απο Υμηττό. Απο τον Αύγουστο του 2014 μέχρι και τώρα (τότε που άλλαξαν οι συχνότητες στην Αττική), η Digea απο Αίγινα, προφανως αναβάθμισε και έφτιαξε πιο καλό κεραιοσύστημα, και μάλλον πρόσθεσε πάνελ εκπομπής σήματος στις 310 μοίρες όπως έγραφε και το ΦΕΚ της Κυβέρνησης (Πανελλαδικός χάρτης συχνοτήτων - " ΦΕΚ B 2704-2012 " ) (Αίγινα - Πλευρά Α: 40 - Πλευρά Β: 130 - Πλευρά Γ: 310), και πλέον έρχεται σήμα σταθερά εδώ στην περιοχή μου, και όταν δεν έχει καλή διάδοση το σήμα δεν πέφτει κάτω απο 50%, και η ποιότητα είναι σχεδόν στο 100% (π.χ. τα περιφερειακά κανάλια στην 45/52/54)
Βέβαια όλα αυτά θέλουν κεραία υψηλής απολαβής και ενισχυτή ιστού, αλλιώς δεν έρχονται εύκολα αυτά τα σήματα απο Αίγινα! Πάντως παρατηρώ αρκετοί εδώ στην περιοχή μου, έχουν γυρίσει τις κεραίες τους προς Αίγινα.
Η κεραία μου κοιτάζει πολύ πιο δεξιά απο τον Υμηττό, δηλαδή προς την Αίγινα, οπότε αυτά τα μειωμένα σήματα που βγάζω εδώ και 2 μέρες είναι σίγουρα απο Αίγινα, απλά όπως έγραψε και ο bill82, ίσως να έχουν ρίξει την ισχύ. Για να βγάλω Υμηττό ή Πάρνηθα, πρέπει να γυρίσω την κεραία πολύ πιο αριστερά και θέλει καλό μικροσυντονισμό η κεραία ώστε να βγάλω ένα πολύ χαμηλό ποσοστό σήματος. Γενικά στην παραλιακή Κορινθία (π.χ. στο Κιάτο που κάνω την λήψη) μόνο η Αίγινα έρχεται καλά (στα σήματα δηλαδή που περιγράφω απο πάνω), ο Υμηττός και η Πάρνηθα είναι περισσότερο για περιοχές της Ορεινής Κορινθίας που μπροστά έχουν φάτσα τον Κορινθιακό.
@ANDREASSAT, Αν έχουν ρίξει την ισχύ στους αναμεταδότες της Digea, τότε εσύ που είσαι πολύ κοντά στην Αίγινα (αφού η λήψη σου είναι απο Λίμη Βουλιαγμένης όπως είπες) τότε είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβεις και προφανώς ακόμα και με χαμηλή ισχύ στους αναμεταδότες, εσύ κανεις λήψη κανονικά, εγώ όμως που κάνω λήψη απο μακριά έχω πρόβλημα στο σημα.
Επίσης στην σελίδα της Digea που έχουν κάνει καλή δουλειά στους χάρτες, εκεί φαίνεται ξεκάθαρα το σήμα που έρχεται στην παραλιακή Κορινθία (π.χ. Κιάτο) --> Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΕλπίζω να είναι προσωρινό το πρόβλημα στην Αίγινα, και η Digea να μην έχει γυρίσει τίποτα πάνελ προς άλλη κατεύθυνση! Πάντως τον χειμώνα που μας πέρασε, έτυχε μια φορά να έχω σχεδόν τα ίδια χαμηλά ποσοστά σήματος που έχω και τώρα στις συχνότητες της Αττικής, αλλά μετά απο κανα 2 ώρες το πρόβλημα τότε είχε φτιάξει.