Εμένα μου φαίνεται περίεργη η πολύπλεξη των εξόδων 46 & 47 στο ίδιο κεραιοσύστημα - μαζί με το 38.
Αν με ρώταγες θα έλεγα ότι χρειάζεται ένα κανάλι κενό. Προφανώς βέβαια έχω χάσει επεισόδια, μια που δεν παρακολουθώ αυτό τον τομέα τα τελευταία χρόνια.
--------------------------
Δεν απάντησες στην πρόκληση όμως Γιάννη ...
Περίμενα να πιάσεις την πάσα.
Για το γεγονός ότι το λεκανοπέδιο μπουμπουνίζει, αλλά μακριά χάνονται λέω.
Εγώ θα κάνω μια υπόθεση:
Τα πάνελ του 38 έχουν ηλεκτρική κλίση προς τα κάτω για το 38.
Η ίδια ηλεκτρική κλίση στα 46 & 47, τα γυρίζει περισσότερο προς τα κάτω, επομένως: το λεκανοπέδιο μπουμπουνίζει, αλλά μακριά χάνονται. 8) 8)
Για πες ...
Κάποια πράγματα εννοουνται, δεν χρήζουν κάν σχολιασμου.
Αν κατεβάσεις ηλεκτρικά πάνω απο 5 μοιρες τον λοβό πετάς κι ενα βυζί προς τις +10 μοιρες στα + κάμποσα db απο το δίπολο..
στον ορίζοντα δε, οι φάσεις των δυο λοβών πια εχουν φτάσει αρκετές μοιρες για να null-αρουν. Ναι, εχεις δίκιο, θα ειναι για κλάματα.... τους λοβους του αντέννα στο 38 ειδικά τους εχω φάει στην μουρη. Το εχω προσπαθήσει πολύ στα νιάτα μου, κάποια στιγμή το εχασα και δεν το ξαναείδα εκτοτε. Εν τω μεταξύ ειχε ανοιξει ο τοπικός αναμεταδότης και εψαχνα για άλλα πράγματα (MTV και τέτοια) απο αθήνα, και πιό πολύ πια σαν τεχνική πρόκληση.
γι αυτό ειπα και "φρικτό" το κεραιοσύστημα.
Θα γελάσουμε οταν θα ανοιξουν τα τοπικά απο το 63, που θα τα ανοιγω καμπάνα και δεν θα βλέπω την επτάδα!
γιατί ποιό κεραιοσύστημα εχουν κομμένο - ραμμένο στο 63?
οσο για τον διπλέκτη,
Πολύ πιθανότερο δοθέντων των διαστάσεων του μηχανήματος (το δειχνει στο ρεπορτάζ) αλλά και του πεδίου, εχω να ειναι κανα βαρβάτο (20KW) DVB-T2 που εχει διαθέσιμο τέτοιο ευρος (10ΜΗz standard) (μήν ξεχνάμε οτι ειναι μια NEC απο πίσω.....), χωρις ενδοδιαμορφώσεις και με βαρύ precorrection (τα 16ΜΗz ειναι πολλά....) παρα να δουλευουν diplexer ανα κανάλι.... εκτός πια αν τα Diplexer ειναι....εμβαπτισμένα σε υγρό ήλιο κι εχουν κανα Q της τάξεως του εκατομμυρίου!!!!! χι χι χι.....
το 38 ειναι ευκολη ιστορία ως προς τα 16 μεγάκυκλα του πακέτου της digea. Ειναι ευκολο επίσης να δεις αν γίνεται κάτι τέτοιο αν εισαι εντός της κάλυψης, στο Spectrum - μεταξύ των δυο COFDM, θα πρέπει να μην υπάρχει Notch, οπότε πιθανό τα παράγωγα ενδοδιαμόρφωσης στην "τρύπα" αναμεσα στα 2 Π να ειναι ψηλότερα απο τις ακριανές "φουστες" του συνολικου σήματος, οι οποίες θα πρέπει να ειναι πολυ πιο συμμαζεμένες για να μην σφαλιαρίζουν την ΕΡΤ απο πάνω και τον Αντεννα απο κάτω.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μάλλον όλη η έξοδος ειναι ενα μηχάνημα....