οσο για τον διπλέκτη,
Πολύ πιθανότερο δοθέντων των διαστάσεων του μηχανήματος (το δειχνει στο ρεπορτάζ) αλλά και του πεδίου, εχω να ειναι κανα βαρβάτο (20KW) DVB-T2 που εχει διαθέσιμο τέτοιο ευρος (10ΜΗz standard) (μήν ξεχνάμε οτι ειναι μια NEC απο πίσω.....), χωρις ενδοδιαμορφώσεις και με βαρύ precorrection (τα 16ΜΗz ειναι πολλά....) παρα να δουλευουν diplexer ανα κανάλι.... εκτός πια αν τα Diplexer ειναι....εμβαπτισμένα σε υγρό ήλιο κι εχουν κανα Q της τάξεως του εκατομμυρίου!!!!! χι χι χι.....
...
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μάλλον όλη η έξοδος ειναι ενα μηχάνημα....
χμμμμ...
Δεν είχα σκεφτεί τέτοια πιθανότητα, αλλά καλά ακούγεται. Θα μάθουμε λεπτομέρειες όμως ...
Τα Π θα τα ψάξω από Τετάρτη που θα γυρίσω Αθήνα. Εδώ τα σήματα είναι πάρα πολυ χαμηλά για τέτοιες παρατηρήσεις.
Πάντως αυτό που είδα είναι πως το 46 έχει ένα βύθισμα περίπου 1 MHz κάτω από την κεντρική συχνότητα. Δεν ξέρω αν είναι λόγω δύσκολης λήψης - θα τα ξαναδώ στην Αθήνα.
και όχι γι άλλο λόγο, αλλά γιατι αν πλησιάσεις diplexer - combiner οποιασδήποτε τεχνολογίας παρα πολύ, το ripple το παιρνει και το σηκώνει. Μιλάμε για dB ολόκληρα, και δεν περνά ψηφιακό σήμα απο κει μέσα ετσι. Επίσης, μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για +33dBW ανα πακέτο, ποιό diplexer σηκώνει τόσα βατάκια με απομόνωση στα UHF 1ΜΗz??? ακόμα και 25db ανα ΜΗz να εχει απομόνωση, πάλι η ενδοδιαμόρφωση της προσβαλλόμενης βαθμίδας ειναι αναπόφευκτη...
ε, για αυτό είπα ότι ίσως έχω χάσει επεισόδια ...