Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]
  • Τρι 12 Νοε 2024, 07:39
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  (Αναγνώστηκε 702153 φορές)

0 μέλη και 87 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Εσύ δεν πρόσεξες τι θέλω να πω εγώ!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2006
αφου *ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ* κάλυψη,(χάρτες GE),

η οποια ΔΕΝ εχει σχέση με την μελέτη του ΕΜΠ,

και η κάλυψη που παραθέτουν ΔΕΝ εχει σχέση με την πραγματική τους.

Επίσης,

η κάλυψη και η μελέτη του ΕΜΠ ειναι εφαρμοστέα ΜΕΤΑ το switcover.

αλλά μετα το switchover ΠΑΝΤΟΥ.

γιατι αν κλείνεις αναλογικους πομπους η οποιοι εχουν διαφορετική (πολυ μεγαλύτερη) κάλυψη απο τους ψηφιακους,

χωρις να φροντίσεις οι αντίστοιχες περιοχές που μένουν εκτός να βλέπουν απο τις περιοχές που προβλέπονται στο νέο σχήμα,

κάποιοι μένουν απλά χωρίς τηλεόραση.

βγαινουν το λοιπόν σήμερα και λένε

"κλεινουμε τα αναλογικά της Αιγινας και ανοιγουμε ψηφιακά, γι αυτό πάρτε αποκωδικοποιητές"

εχουν επιλέξει το χειρότερο κεραιοσύστημα για αυτή την δουλειά (χάθηκε το MEGA στο 47?!? ήδη ειναι υπολογισμένο για εκεί)

και αφηνουν "τρυπάρες" κάλυψης και τηλεθεατές στο σκοτάδι.

ακόμα και μέσα στο λεκανοπέδιο.

αλλά εμεις ειπαμε, ειμαστε ασχετοι...
.
"Arguing with an engineer is like wrestling with a pig in the mud;
after a while you realize you are muddy and the pig is enjoying it."

Αποσυνδεδεμένος brekastro

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2006
  • Τόπος: Τήνος
Παράθεση από: "Πετρος"
η 46 φτανει πολυ καλα στον παγο....
η 47 κανει τακτικα σπασιματα
παντως εδω στη συρο ολοι οι τεχνικοι ψαχνονται να δουν τι φταιει
γιατι στα περισσοτερα χωρια που εβαλαν δεκτες ειχαν προβλημα
παντως απο μετρηση το σημα της DIGEA βγηκε 12db λιγοτερα απο της ερτ
Πέτρο,
τα ίδια και εδώ στην Τήνο...
Χάλια σε γενικές γραμμές η 47 και χαμηλότερο σήμα από την ΕΡΤ και οι δύο συχνότητες...
Στην 47 για να δούμε πρώτα κάνουμε τάμα στην Παναγία...
ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Η κάλυψη και η μελέτη του ΕΜΠ είναι για τη μεταβατική περίοδο!

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Οι λοβοι αναφέρονται στο τελικό στάδιο, ενω για την μεταβατική περίοδο υποτίθεται οτι η κάλυψη ειναι η τρέχουσα του ενίοτε κέντρου. Ας μην λέμε ο'τι μα ο'τι θέλουμε πιά....

σελίδα 8 & σελ.41

Στην ΕΠΨΕ 9 προβλέπεται SFN2 που καλύπτει περιοχές που καλυπτόταν αναλογικά απο την Αιγινα. Αν δεν ενεργοποιηθει το SFN 2 υπάρχουν σκιάσεις σε περιοχές που δεν τροφοδοτουνται πλέον αναλογικά. Αρα, μενουν χωρις τηλεόραση.
.

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
Παράθεση από: "brekastro"
Στην 47 για να δούμε πρώτα κάνουμε τάμα στην Παναγία...
χα χα
τουλαχιστον σε εσας ειναι κοντα!!!!!

Αποσυνδεδεμένος ilion

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2008
Γεγονός, πάντως είναι, ότι σε σχέση με τον Υμηττό, υπάρχει μια καθυστέρηση σε εικόνα και ήχο, πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έχει η Νόβα.
Δηλαδή, πιάνω ένα κανάλι από Υμηττό. Μετά από 4 sec ακούω τον ήχο (του ίδιου καναλιού) μέσω Νοβα και περίπου 3 sec (μετά από τα 4 sec της Nοva) ακούω και τον ήχο από τα ψηφιακά της Digea.

Επίσης, αυτό που έχω διαπιστώσει, είναι πως ότι πίξελ έχω από τη λήψη μέσω Nova, τα ίδια (μην πω και περισσότερα) έχω από Digea.

Μάλλον, η Digea δεν τροφοδοτείται από κάποιο ψηφιακό τρόπο (π.χ. οπτική ίνα) αλλά από κάποιο δορυφορικό feed (για να μην πω ότι λαμβάνουν από νοβα).

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "Olorin"
Οι λοβοι αναφέρονται στο τελικό στάδιο, ενω για την μεταβατική περίοδο υποτίθεται οτι η κάλυψη ειναι η τρέχουσα του ενίοτε κέντρου. Ας μην λέμε ο'τι μα ο'τι θέλουμε πιά....

σελίδα 8 & σελ.41

Στην ΕΠΨΕ 9 προβλέπεται SFN2 που καλύπτει περιοχές που καλυπτόταν αναλογικά απο την Αιγινα. Αν δεν ενεργοποιηθει το SFN 2 υπάρχουν σκιάσεις σε περιοχές που δεν τροφοδοτουνται πλέον αναλογικά. Αρα, μενουν χωρις τηλεόραση.

Για δες και το ΦΕΚ που αναφέρει τα κέντρα εκπομπής για τη μεταβατική περίοδο...
Γιατί από εκεί το πήρα.
Εσύ αναφέρεσαι στο σχέδιο νόμου κι εγώ στο τελικό νομοσχέδιο!
Ας μην λέμε ο'τι μα ο'τι θέλουμε πιά....

Αποσυνδεδεμένος themaxx

• Banned
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2005
@ilion
η καθυστέρηση είναι όντος μεγάλη όμως υπάρχει μια διαφορά στο θέμα pixel. Μήπως συγκρίνετε ανόμοια πράγματα? Όπως ενσωματωμένο δέκτη dvb-t ή εξωτερικό δέκτη με hdmi σύνδεση και απο την άλλη τον δέκτη της νοβα μέσω video in ο οποίος είναι ένα με την θολούρα (και άρα που να ξεχωρίσεις τα pixel?). Επίσης δεν είδα κανένα να λέει το εξής απλό σε ταινίες τα κανάλια τις περισσότερες φορές η εικόνα είναι χάλια (θολή και μουντή). Την πιο καλή εικόνα την βλέπω σε ζωντανές εκπομπές και ειδικά του σκαι. Επίσης για παρατηρήστε οσοι έχετε νοβα την διαφορά ποιότητας nova cinema και τον καναλιών πανελ. εμβέλειας ....;)

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
'ντάξ βρε arva, χese τους, αστους χωρίς τηλεόραση. Ειναι νόμιμο να ειναι χωρις τηλεόραση. νόμιμο θα ειναι και να συνταξιοδοτηθεις στα 70 βάσει νόμου της τρόικας σε λίγο, νομιμο θα ειναι και να σου πάνε τον ΦΠΑ στο 27%. (έχει περιθώριο, για όσο θα υπάρχουν χώρες που το εχουν στο 25 δεν θα ειμαστε οι υψηλότεροι στην ευρώπη, και πρέπει να γίνουμε χάρη στο μπουγιο που κάνουν οι καναλάρχες προκειμένου να μπορουν να απειλουν τον ΓΑΠ.)

δεν μίλησα εγω πρώτος  άλλωστε για μελέτη του ΕΜΠ.

Ειναι κλασικό πια οτι στην Ελλάδα οι επιστήμονες κάνουν τις μελέτες και οι μλκς οι πολιτικοι τις τροποποιουν κατα βούληση (των καναλαρχών).

ασε τους χωρίς τηλεόραση,  οι πιό πολλοι την εχουν χeσμeνη άλλωστε... μονο πρόβλημα ειναι οτι απο ενα σημειο και μετά, άγνοια νόμου ΝΟΕΙΤΑΙ, στερουμενων των μέσων ενημέρωσης. Και αυτό καλά θα κάνουν να το προσέξουν οι digeaκοί....

βαρέθηκα να μου πετάνε νόμους στην μουρη για αυτονόητα πράγματα.

Και σαν κατακλείδα, οι νόμοι πατάνε όλοι στο σύνταγμα, του οποιου την εφαρμογή στην παρουσα φάση το ιδιο το συνταγμα αμφισβητει με το τελευταίο του άρθρο. Το οτι ακόμα δεν εχει γινει το μπουμ, δεν σημαίνει οτι δεν θα γίνει...
.

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Το ότι παραθέτω στοιχεία από το νομοσχέδιο δε σημαίνει ότι είναι αυτό σωστό!

Έχεις δίκιο...

Και που να δεις τι έχει να γίνει από το Φθινόπωρο...

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend

να και το ΦΕΚ 1680Β που εχει αυτά που λές. Ο μεγάλος μπελάς ειναι οτι το ΦΕΚ υπολογίζει σε ταυτόχρονη εναρξη της ψηφιακής εκπομπής απο όλα τα κέντρα (!!!!!) και στο αναλογικό κλείσιμο της αιγινας. Δεν δίνει χρονοδιάγραμμα - γυρίζει απο το αναλογικό στην μεταβατική με ενα "κλίκ".

(Αρθρο 7 παράγραφος 3 -

Παράθεση
3. Η προβλεπόμενη από το άρθρο 2 της παρούσας
απελευθέρωση συχνοτήτων για τους τηλεοπτικούς
σταθμούς του άρθρου 1 της παρούσας συντελείται με
την έναρξη επίγειας ψηφιακής εκπομπής.
Ως έναρξη ψηφιακής εκπομπής κατά τα ως άνω νοείται η 1.11.2008
.(!!!!) )

Αυτό σημαινει οτι περιοχές που καλυπτόταν αναλογικά απο την Αιγινα, καλουνται να καλυφθουν ψηφιακά απο άλλο κέντρο ή απο gapfiller Που ΔΕΝ εχουν εγκατασταθεί ακόμη, (σελιδα 33 του πιό πάνω ΦΕΚ)

και δοθέντων των ανακοινώσεων της DIGEA, δεν πρόκειται να εγκατασταθουν στο εγγύς επόμενο χρονικό διάστημα. Αν το δουμε ετσι, ο νομος τα πάντα εν σοφία εποιησε... άλλος κάνει του κεφαλιου του.
.

Αποσυνδεδεμένος dream21

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Καλημέρα
μια ερώτηση θέλω να κάνω σχετικά με την εγκατάσταση κεραίας για τα ψηφιακά τις digea.
Στο πατρικό μου σπίτι η μητέρα μου (Πλάκα Κερατέας) είχε μία κεραία αγορά πριν 15 χρόνια η οποία τότε ήταν πολυ φτηνή και δυστηχώς τώρα έχει σκουριάσει.την αντικατέστησα με μία κεραία televes αυθεντική κόστος 110ϵ.έχω βάλει ένα Τ που έχει μία είσοδο και βγάζει 2 εξόδους.στην μία εξοδο που το καλώδιο είναι 8 μέτρα μέσα στο σπιτι έχω βαλει άλλο ενα Τ μέσα στο σπίτι και έχω δωσει σε 2 τηλεοράσεις στην τηλεόραση την Sony πἐζουν μια χάρα στο άλλο δωμάτιο στην samsung έρχετε σήμα 54% ωστε να μην μπορει να πέξουν τα ψηφιακά τις Digea.τις ΕΡΤ που είναι mpeg2 πἐζουν μια χαρά.Στην αλλή έξοδο που πάει στο κάτω σπίτι ειναι μήκος το καλώδιο μέχρι την τηλεόραση 40 μέτρα στο οποίο το σήμα τις digea που βλέπω στην τηλεόραση του δεκτη 0%-35%.έχει γίνει αυτη η περίεργη εγκατάσταση διότι οταν φτιάχτηκε το σπίτι έιχαν πεσει ολα τα καλώδια για μπριζες ,αλλά επειδή ο ηλεκτρολόγος ηταν για τον $%## ξέχασε να βάλει μπρίζες τηλεόρασης,ωστε μετά αφου ήταν είδη ασπρο σωφατισμένο το σπίτι δεν υπήρχε περίπτωση να μπούμε σε διαδικασία να σκάψει καινούργιος ηλεκτρολόγος τους τοιχους από την αρχή.Και γιάυτο έβαλα την κεραία τρύπησα τοίχο και έριξα τα καλώδια που ανέφερα ποιο πάνω.
Η ερωτηση μου είναι η εξεις:εαν ξυλώσω τα Τ που έχω βάλει και ρίξω την είσοδο τις κεραίας σε ένα ενισχυτη και απο τις εξοδους φυγουν 3 καινούργια καλώδια υπάρχει περίπτωση να φτιάξει το σήμα στις άλλες 2 τηλεοράσεις?
ευχαριστώ πολύ

ΥΓ1:έδωσα σήμα στην κάθε μια ξεχωριστά και πέζουν καμπάνα με εξερεση την κάτω τηλεόραση που ανέβηκε το σήμα στο 60% αλλα έπεζε συνέχεια 0- 60%

ΥΓ2:Αναλογική λήψη είναι σχεδόν όλα με χιόνια.
TV Samsung UE46D7000
Dreambox  500+ 800HD SE
Τ90 :4.8E-9E-13E-16E-19.2E-23.5E-28.2E-39E-42E
LNBS 9X INVERTO Black Ultra 0.1db
Diseqc 16/1 EMP-CENTAURI Σε λίγο καιρό Τ90:30W 15W 12W 7W 4W 0.8W :)

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Οπως ειναι λογικό, πιάνεις απο την Αιγινα (εσυ το ξέρεις αλλά ας το μάθουν και οι υπόλοιποι).

οι 3 τηλεοράσεις με την μία να εχει 40μ καλώδιο ειναι λογικό να απαιτουν ενισχυτή για να λειτουργήσουν.

Πάρε εναν καλό ενισχυτή μάρκας που να εχει την πιστοποιηση του κατασκευαστή για τα ψηφιακά. Ο ενισχυτής δεν αρκεί να ειναι "γραμμής" ή "ιστου" πάρε κάποιον για κεντρική εγκατάσταση με τουλάχιστο 112dbuV εξοδο.

Μερίμνησε ωστε να εχει 2 εξόδους, να στείλεις την μιά ακέραια στην κάτω τηλεόραση και την άλλη στις 2 τηλεοράσεις.
.

Αποσυνδεδεμένος dream21

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
ok σε ευχαριστω φιλε μου.θα παω αυριο σε γνωστη μαρκα ηλεκτρολογικων υλικων να δω τι εχει.
καλο βραδυ
TV Samsung UE46D7000
Dreambox  500+ 800HD SE
Τ90 :4.8E-9E-13E-16E-19.2E-23.5E-28.2E-39E-42E
LNBS 9X INVERTO Black Ultra 0.1db
Diseqc 16/1 EMP-CENTAURI Σε λίγο καιρό Τ90:30W 15W 12W 7W 4W 0.8W :)

Anonymous

• Επισκέπτης
Επανέρχομαι ως προς το θέμα της εγκατάστασης της Digea στον Υμηττό... και αναρωτιέμαι, γιατί να χρησιμοποιούν τις κεραίες τους αντέννα απο το 35 και να μην χρησιμοποιούν την κεραία του MEGA στο 47?

Αποσυνδεδεμένος radiophonic

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2008
λοιπον τα ψηφιακα απο αιγινα εχουν καθυστερηση σε σχεση με την παρνηθα .ο αντ1 εχει τις χειροτερες κεραιες μαζι με το σταρ ενω τις καλυτερες ο αλφα.το μονο που βγαζει ενδειξη της  digea ειναι το αλτερ στο  68

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "SOKRATES"
Επανέρχομαι ως προς το θέμα της εγκατάστασης της Digea στον Υμηττό... και αναρωτιέμαι, γιατί να χρησιμοποιούν τις κεραίες τους αντέννα απο το 35 και να μην χρησιμοποιούν την κεραία του MEGA στο 47?

Μάλλον του ΣΚΑΙ στο 49 θα επρεπε ν χρησιμοποιήσουν, το MEGΑ απο υμηττό βγαινει στο 25.
.

Anonymous

• Επισκέπτης
Δεν πρόσεξες τι έγραψα πιο πάνω?
Για να αποθαρρύνουν τα μικρα κανάλια να πατήσουν πάνω στις συχνότητες τις Αίγινας, ο antenna και το mega είχαν εφεδρικούς πομπούς στα 35 και 47 αντίστοιχα, μικρής ισχύος και μάλιστα ο antenna χωρίς ήχο!!! Αρα πιθανών αυτα τα εφεδρικά να χρησιμοποιεί η Digea!

Αποσυνδεδεμένος dimosx

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2010
καλησπερα καποιες ερωτησεις παιδια

1.ειναι η ιδεα μου η ο ηχος ειναι αρκετα χαμηλος στην digea?
2.τις τελευταιες 2 μερες και μονο απο την συχνοτητα στην οποια ειναι το mega κλπ και απο αιγινα παρατηρω μια αξιολογη αυξωμειωση της ισχυς του σηματος απο το 35-75 ξερει καποιος εαν κανουν καποιες δοκιμες?

• Έμπειρο Μέλος
ειναι αρκετα χαμηλος στο 47 οντως.στην αναζητηση λαμβανω στο 65 σημα με πολυ καλη ποιοτητα αλλα στην ανιχνευση δεν μου βγαζει καναλι.στο 61 πιανω πρωτη φορα 902 και εχει καλυτερη ληψη απο αυτη του σταρ  που ηταν τιγκα στα παρασιτα

Αποσυνδεδεμένος Thanassis

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2006
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.ikusi.gr
Να αναφέρω και εγώ ότι έβγαλα Digea στο εξοχικό πίσω από τα Γεράνεια (είμαι απέναντι από τις Αλκυονίδες).
Με είχε παιδέψει την περασμένη βδομάδα, όπου προσπαθούσα με σκέτη κεραία και δεν είχα αποτέλεσμα γιατί είχα ξεχάσει να πάρω τον κατάλληλο ενισχυτή …
Με σήματα στο όργανο μικρότερα από 20 dbμV σε μια σκέτη (μικρή) κεραία SG-F12 στο χέρι, το όργανο δεν έδειχνε τίποτα στο φάσμα.

Μόλις κοτσάρισα τον ενισχυτή ΜΒ-220 (μόνο 20 db απολαβή), είδα μια χαρά όλα τα σήματα και με στάθμες μικρότερες από 40 dbμV μετά την ενίσχυση, είχα MER 16-18 db, CBER ~4 στην -3 και VBER 1 στην -7 !!!
Δηλαδή με οπτικά μη ανιχνεύσιμο ψηφιακό σήμα ~20 dbμV στην κεραία (χωρίς ενισχυτή), όταν έβαλα τον ενισχυτή η ψηφιακή εκπομπή πέρασε άψογα (μηδενικά λάθη) μετά τη διόρθωση Viterbi!!!
Εντυπωσιακό, έτσι?

Τώρα μένει να κάνω σταθερή εγκατάσταση και μια ζεύξη για να καθαρίσω την παρεμβολή στο 48 (έχω γράψει σχετικά στο: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε).
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
οτι η υψηλή γραμμικότητα σε μεγάλες στάθμες εξόδου κάνει θάυματα ακόμα και στις πολύ χαμηλές στάθμες εισόδου, το ξέρουμε.

ασε τους υπόλοιπους να πιάνουν με κινέζους και να λένε για διακοπές στην λήψη..
.

• Έμπειρο Μέλος
λοιπον αυτη τη στιγμη σταματησε ο ηχος  στα ψηφιακα απο αιγινα.τους παιρνω και μου το κλεινουν

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2006
Παράθεση από: "radiophonic"
λοιπον τα ψηφιακα απο αιγινα εχουν καθυστερηση σε σχεση με την παρνηθα .ο αντ1 εχει τις χειροτερες κεραιες μαζι με το σταρ ενω τις καλυτερες ο αλφα.το μονο που βγαζει ενδειξη της  digea ειναι το αλτερ στο  68

...αυτό είναι φυσιολογικό, μετά το encoding σε mpeg 4 ....και .....και ....και

Αποσυνδεδεμένος gmi

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2006
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.mme.gr
ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ “Digea”

Στην ψηφιακή εποχή περνά το Δημοτικό Τηλεοπτικό κανάλι ¨Attica-tv¨, ιδιοκτησίας του Δήμου Ασπροπύργου, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με την ¨Digea¨, την εταιρεία που έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων των ιδιωτικών σταθμών εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Η συμφωνία, για τη συμμετοχή του ¨Αttica – tv¨ στην  πλατφόρμα της ¨Digea¨, υπογράφηκε στα γραφεία της εταιρείας. Την πλευρά του Δήμου Ασπροπύργου, ιδιοκτήτη του ¨Attica-tv¨, εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Νικόλαος Μελετίου, και ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΑ και Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Αντώνης Καραμπούλας, ενώ την πλευρά της ¨Digea¨, ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Γιώργος Μαθιός.

Για την απόφαση του Δήμου, που αφορά στην ψηφιακή εκπομπή του σήματος της Δημοτικής Τηλεόρασης,  ¨Attica-tv¨, o  Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου δήλωσε τα εξής:

«Το Δημοτικό Τηλεοπτικό Κανάλι ¨Αttica-tv¨, είναι σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ασπροπύργου, των Δημοτών της Πόλης μας, την αξία του οποίου πολλαπλασίασε η παρούσα Δημοτική Αρχή. Αναβαθμίζοντας το ενημερωτικό και το ψυχαγωγικό-μορφωτικό πρόγραμμα του καναλιού, το μετατρέψαμε, σε ελάχιστο χρόνο, και με ελάχιστο κόστος, στο εναλλακτικό, ποιοτικό κανάλι της Περιφέρεια Αττικής. Με τη συμφωνία, που υπογράψαμε με την  ¨Digea¨, την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα, η  ¨Αttica-tv¨, περνά στην ψηφιακή εποχή, και δίνει τη δυνατότητα, στους τηλεθεατές της, να απολαμβάνουν κορυφαία ποιότητα σήματος και ήχου. Από την άλλη πλευρά, η απόφαση μας έχει και ένα πολύ σημαντικό, συμβολικό χαρακτήρα. Ο Δήμος Ασπροπύργου, ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης του καναλιού, συμμορφώνεται με την συμφωνία της Γενεύης (2006), που ειδικά για την Ελλάδα, προτρέπει τη διακοπή  προβολής αναλογικών προγραμμάτων, ως το 2012.
Μεθοδικά, και χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο Δήμος Ασπροπύργου αναβαθμίζει συνεχώς ένα σημαντικό εργαλείο, για την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση των Πολιτών, όχι μόνο του Ασπρόπυργου αλλά και όλης της Αττικής. Με τη βοήθεια της ¨Digea¨, της εταιρείας στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί,  Alpha, Alter, Antenna, Μακεδονία tv, Mega, Σκάι, και Star, αξιοποιούμε μαζί τους, όλα τα πλεονεκτήματα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης που θα αναδείξει και τις ποιοτικές αλλαγές που πραγματοποιήσαμε στο τηλεοπτικό μας κανάλι».

Απ’ την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΑ και Αντιδήμαρχος Ασπροπύργου, Αντώνης Καραμπούλας, αναφέρθηκε στα σημαντικά, τεχνικά χαρακτηριστικά, της νέας εποχής, για την “Attica tv”: «Η ψηφιακή εκπομπή του σήματος της «Αttica-tv», θα ξεκινήσει από το Κέντρο Εκπομπής Αίγινας, και θα επεκταθεί, στο εγγύς μέλλον, και από τα κέντρα του Υμηττού και της Πάρνηθας. Για όσους έχουν τηλεοράσεις με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, η βελτίωση του σήματος θα είναι άμεση και ορατή. Όσοι έχουν κλασική αναλογική συσκευή, χωρίς θύρα ΗDMI, θα μας βλέπουν μέσω αποκωδικοποιητή, απολαμβάνοντας τη σταθερή, υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Το κανάλι του Δήμου Ασπροπύργου, η «Αttica-tv» μέσα σε τρεισήμισι χρόνια, έχει μεταβληθεί σε ένα σύγχρονο εναλλακτικό κανάλι, στην πορεία του οποίου αποτυπώνεται ο σταθερός, αναπτυξιακός  βηματισμός, του Δήμου και της Πόλης του Ασπρόπυργου».
Ο επικεφαλής της  ¨Digea¨, Διευθύνων Σύμβουλός της, Γιώργος Μαθιός, συνεχάρη τον Δήμο Ασπροπύργου, για την πορεία της προσπάθειας που καταβάλλει, για την αναβάθμιση της ¨Αttica-tv¨, και υπογράμμισε την καταλυτική συμβολή που θα έχει η συμμετοχή της στη ¨Digea¨,  στην προσπάθεια να φτάσει το σήμα του καναλιού, σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα λήψης, τα οποία θα λύσει η νέα τεχνολογία.

Η ψηφιακή εκπομπή της ¨Attica-tv¨ θα αρχίσει, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προετοιμασίας, τις πρώτες μέρες του προσεχούς Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως ενημερωθούν σχετικά οι Πολίτες του Ασπρόπυργου και οι τηλεθεατές του καναλιού.

ΑΠΟ  ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Αποσυνδεδεμένος nikolakis

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Σεπ 2007
  • Τόπος: Αχαρνές (Μενίδι) Αττικής
Και να σκεφτείς ότι το Attica δεν το έπιανα σχεδόν καθόλου στο Μενίδι!! Πάντως εδώ που τα λέμε μπράβο στο Attica και ελπίζουμε σε κινήσεις και από άλλα κανάλια!!

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Και κάτι που επιβεβαιώνει και τη συμφωνία τους προ της ψηφιακής έναρξης της Digea από το 47!
Κάτι όμως δεν μου κάθεται στο κείμενο! Πώς είναι δυνατόν να ξεκινήσει μόνο από την Αίγινα και όχι από τον Υμηττό ταυτόχρονα?
Η ίδια η Digea βγαίνει και διατείνεται για το πόσο πιστά ακολουθούν την οδηγία...
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E

Αποσυνδεδεμένος Olorin

• M.T
  • SatLeo Legend
Εγω άλλο δεν μπορώ να καταλάβω. Συστήσαν πάροχο περιεχομενου, τέσσερα τοπικά κανάλια προκειμένου να καταλάβουν συχνότητα περιφερειακής εκπομπής? Γιατί αν όχι, η Αττικα θα πρέπει να χωθει στα υπάρχοντα 2 στρήμ.

...και να φορτωθουν λιγότερο τα προορισμένα για την περιφερειακή...

Απο την άλλοι οι τρελοί λένε για ντιτζια, ποιός άλλος λέει για ντιτζια? Συμπληρώνουν καρέ?
.

Αποσυνδεδεμένος DxL

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2010
Καλησπέρα παιδιά, μόλις διάβασα όλο το νήμα και σας γράφω και τις δικές μου αναφορές - παρατηρήσεις.

- Στου Ζωργάφου όπου μένω ακριβώς κάτω από το βουνό, τα πιάνω όλα 100% (Digea, ERT) με μια εξωτερική κεραία UHF.

- Στην Κύμη Εύβοιας (εξοχικό), έχουμε οπτική επαφή με Πάρνηθα, όπου τα βλέπουμε όλα καμπάνα (αναλογικά + ERT Digital).
ΕΝΩ ΠΙΑΝΩ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΜΗΤΤΟ, ΑΠΛΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ, Η DIGEA ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!! Μάλιστα σε δοκιμή στο αμάξι, τα ψηφιακά κανάλια (της Digea) χάνονται λίγο μετά τα διόδια των Αφιδνών (ούτε καν μέχρι Μαλακάσα), και δεν τα ξαναπιάνει καθόλου μέχρι την Κύμη, αν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έρχονται σε πολλά σημεία (τουλάχιστον μέχρι το Αλιβέρι), αλλά και  εδώ ψηλά που βρίσκομαι μαζί με τους τηλεοπτικούς.... Έχω 2 κεραίες, μια UHF χελιδώνα και μια VHF από κάτω, με τον σχετικό μείκτη και 2 καθόδους με ένα καλό δορυφορικό splitter...

- Στην Κάρυστο, σε σπίτι συναδέλφου που έκανα δοκιμή με το laptop και ενα USB DVB-T και εξωτερική κεραία, τα είδα κανονικά (μάλλον από Υμηττό) με σήμα 3/6 και κάποιες μεμονομένες διακοπούλες στο ΣΚΑΙ.

- Στο αμάξι, μέσα στην Αθήνα πιάνω καλά σχεδόν παντού χωρίς πρόβλημα τα κανάλια της ERT, ενώ η DIGEA χάλια, με πολλά προβήματα σε πολλά σημεία, σπασίματα, πιξελιάσματα και πολλά νεκρά σημεία. Υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί αυτό ? Είναι θέμα ρυθμίσεων ? Στην ουσία η λήψη είναι χειρότερη της αναλογικής, και για να δεις πρέπει να έχεις οπτική επαφή με τον Υμηττό ή την Αίγινα... Απλά όταν πιάνεις το μόνο καλό είναι οτι δεν κάνει γρατζαρίσματα....

Να υποθέσω οτι η εκπομπή γίνεται με κατευθυντικότητα προς το λεκανοπέδιο, όπως δείχνουν και οι χάρτες ?

Θα υπάρξει κάποια βελτίωση της εμβέλειας (ή καλύτερο settarisma) από Υμηττό ?

Η Πάρνηθα είναι αναγκαία για πολλούς λόγους. Όσο πιο σύντομα το καταλάβουνε, τόσο καλύτερα. Στο αμάξι πιάνει συνέχεια από την Αθήνα μέχρι εδώ στην Κύμη!!!

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 12/11/2024 (07:31)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Cosmote TV 12/11/2024 (02:09)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 12/11/2024 (02:06)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 12/11/2024 (00:50)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΕΥΒΟΙΑ  Μέλος: scannerfm Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/11/2024 (23:56)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (22:38)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: nickpasxos Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (22:14)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (22:02)
* Απ: Λήψη Thaicom 6/8 στις 78.5°E  Μέλος: wos12 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 11/11/2024 (22:00)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: nickpasxos Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (21:45)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (21:35)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (21:28)
* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. σε ψηφιακή μετάδοση  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 11/11/2024 (21:24)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (21:23)
* Απ: GREEK TV  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (21:06)
* Απ: Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 11/11/2024 (21:05)
* Απ: GREEK TV  Μέλος: paksat Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (21:04)
* Απ: Λήψη Thaicom 6/8 στις 78.5°E  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 11/11/2024 (21:03)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (20:52)
* Απ: GREEK TV  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (20:43)
* Απ: GREEK TV  Μέλος: paksat Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (20:35)
* Απ: GREEK TV  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: IPTV Γενικά 11/11/2024 (20:31)
* Απ: Cosmote TV - συζητήσεις για τις IPTV υπηρεσίες της Cosmote  Μέλος: nogyo.exe Φόρουμ: Cosmote TV 11/11/2024 (17:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: a66fm Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 11/11/2024 (17:14)
* Απ: ΕΡΤ & Digea στις 39Ε  Μέλος: stathis Φόρουμ: Λήψη HellasSat (39° East) 11/11/2024 (16:10)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: Ilias_ Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 11/11/2024 (15:50)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: AlexTsol Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 11/11/2024 (15:39)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 11/11/2024 (15:36)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: AlexTsol Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 11/11/2024 (15:22)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 11/11/2024 (15:19)