Βασικα, η συχνοτητα 63 ηταν παντα κενη απο Υμηττο και απο Παρνηθα και στην Αιγινα εξεπεμπε απο αυτη τη συχνοτητα ο Alpha, ο οποιος σταματησε με την ψηφιακη μεταβαση, οπως και ολα τα πανελλαδικα ιδιωτικα απο Αιγινα να εκπεμπει αναλογικα (και πλεον εκπεμπουν απο Αιγινα τα περιφερειακα 0-6, Mad, Mtv, Sport). Αντιθετως στις συχνοτητες 54 και 65, εκπεμπουν αναλογικα απο τον Υμηττο τα τοπικα Kontra και Blue Sky αντιστοιχα. Γι'αυτο το λογο μαλλον, η ΚΥΑ προβλεπει ψηφιακη εκπομπη απο τον Υμηττο μονο απο την 63 και οχι απο την 54 και 65, ετσι ωστε να μην σταματησει η αναλογικη εκπομπη των παραπανω σταθμων που εκπεμπουν στις συχνοτητες αυτες. Διοτι δυστυχως δεν υπαρχουν αλλες ελευθερες συχνοτητες, για να συνεχισουν εκει αναλογικα (και κενη να ειναι μια συχνοτητα απο Υμηττο, σιγουρα κατι θα εκπεμπει απο Παρνηθα, και ετσι μαλλον θα δημιουργειται προβλημα στη ληψη).
Για μενα το ακατανοητο της υποθεσης, ειναι το εξης: Εφοσον η συχνοτητα 63 ειναι κενη απο Υμηττο και προβλεπεται απο την ΚΥΑ για την ψηφιακη εκπομπη των περιφερειακων και απο Υμηττο, γιατι μεχρι στιγμης τουλαχιστον, αυτα εκπεμπουν μονο απο την Αιγινα και οχι απο τον Υμηττο? (Προσωπικα εγω τα λαμβανω μονο στην μια τηλεοραση του σπιτιου μου - στην περιοχη του Νεου Κοσμου - , στην οποια εχω συνδεσει στον αποκωδικοποιητη Mpeg-4 μια εσωτερικη κεραια που κοιταει προς Αιγινα. Στις αλλες 2 που λαμβανω απο την κεραια της ταρατσας μου που κοιταει προς Υμηττο, δεν εχω ιχνοσ σηματος απο την συχνοτητα 63.)
Μην κάνετε παράθεση του αμέσως προηγούμενου μηνύματος!