Θεωρώ αδύνατο να κλείσει η Πάρνηθα τα αναλογικά της χωρίς να εχει ενεργοποιημένο SFN και απο κεί. Καθως δε, δεν δεσμέυονται κανάλια (αυτό σημαίνει SFN, άλλωστε) ειναι πανευκολο να γίνει η αλλαγή. Μόνο οι πομποι απαιτουνται.
Ειναι αλήθεια οτι μάλλον η DIGEA θα αντιμετωπίσει προβλήματα, δεν ξέρω αν εχει παραλάβει ήδη και 3ο σετάκι απο την NEC (θυμίζω οτι οι πομποι της DIGEA "μοιαζουν απο το βίντεο να ειναι" 20KW carrier DVB-T2 15ΜΗζ ευρους και χρησιμοποιουνται για να εκπέμπουν και τις 2 ροές ταυτόχρονα με τον ίδιο πομπό, όσον αφορά τα πανελλήνιας εμβέλειας. Δεν ξέρω επίσης τί σχήμα αξιοποιουν για τις εφεδρείες (πολλαπλά τροφοδοτικά και modules για τον ίδιο πομπό, ή διακριτό δέυτερο σύστημα). Για τα περιφερειακά δε, η κατάσταση ειναι πιό απλή. Ενας κλασικός πομπός DVB-T ανα νήμα στα 54 και 63 θα ειναι ικανός να το πετύχει. Αν ανακυκλώσουν κεραιοσυστήματα (λ.χ. αν χρησιμοποιήσουν το τέρας του ΣΚΑΙ) και μηχανήματα (ο πομπός του ΣΚΑΙ ειναι τέλευταίας τεχνολογίας και DVB-T συμβατός) και εκεί υπάρχει λύση. Τα αυτά ισχύουν περίπου και για τον υμηττό για τα περιφερειακά του.
Αν υπάρχει το υλικό, η οπτική θα πρεπει λογικά να ανεβαίνει ήδη (δεν εχω τρόπο να ξέρω) στο κέντρο του ΟΤΕ, οπότε και πολύ ευκολα μπορεί να ενεργοποιηθεί το SFN απο κεί.