8) Η ΕΤ3 φθάνει στα κέντρα εκπομπής με 34mb αρτηρίες του ΟΤΕ,αρτηρίες που μπορούν να μεταφέρουν video μέχρι 7 mhz περίπου.Για την ψηφιακή χρειάζονται περίπου 18 mhz οπότε δεν περνά από αυτές τις αρτηρίες.Χρειάζεται sdh αρτηρία για μεταφορά ή οπτική ινα.Τέτοια αρτηρία δεν έχει ο ΟΤΕ στη Θάσο.Υπάρχει μία μισή sdh που φέρνει το Mega kai μία 120mb(Παλία τεχνολογία για ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΤ3 και ραδιόφωνα).Γιατί πάει Αλεξανδρούπολη?Γιατί στη Πλάκα καταλήγει η οπτική της Vodafone(τα διαπλεκόμενα των καναλαρχών) και έχοντας 2+1 εφεδρικά μπορεί να μεταφέρει την Digea,όπως την έφερε στη Θεσσαλονίκη ενώ σε δική μας κρούση αρνήθηκε να δώσει τα εφεδρικά κυκλώματα της.Τυχαίο δεν νομίζω!!!!Ξέρω και άλλα πολλά,για αυτό με πιάνει το παράπονο.Asta la vista !!! 8)
Δεν ξέρω για την Θάσο αλλά στην Πλάκα ο ΟΤΕ παρέχει στην ΕΡΤ οπτική. Η οπτική είναι STM1 (155Mbps) επίπεδο και από εκεί και πέρα η ΕΡΤ λαμβάνει μέσω των video adapters αυτά που θέλει. Συνεπώς δεν είναι τίποτα να πάρει και καθαρό data stream. Επίσης την Digea πάλι ο ΟΤΕ θα της παρέχει οπτική. (Αυτές τις μέρες γίνεται η εγκατάσταση απο τον ΟΤΕ μέχρι τις εγκαταστάσεις της Digea , μία απόσταση 400 μέτρα). Και στην Θεσσαλονίκη ο ΟΤΕ δίνει οπτικές στην Digea. H Cosmote παρέχει μόνο 2Mbps για επιτήρηση.
Με εκτίμηση