Μέσα στην Ελευθερούπολη λαμβάνονται πλέον ψηφιακά κανάλια ή υπάρχει πρόβλημα? Το αναλογικό κέντρο συνεχίζει να λειτουργεί?
Αν μπορέσεις κάνε και ένα κόπο για Ζυγό, Αμυγδαλεώνα κλπ!
Καλησπέρα.
Ακολουθεί μέτρηση στο Ζυγό, με κεραία Ikusi FlasHD
Compact, με παθητικό δίπολο και απολαβή 13db,
απ'ευθείας στο πεδιόμετρο με 1μ καλώδιο. Κατεύθυνση κεραίας προς Βασιλάκη, κανάλι 39
CH 39, 1o mux NEPIT, spectrum
CH 39, 1o mux NEPIT, measures
Το κανάλι 39, είναι το μόνο που βγαίνει πίσω από το Βασιλάκη, όπως βλέπουμε είναι οριακά από στάθμη και ανεκτό από MER,
αλλά με σήμα 40db, οδηγείς δεν οδηγείς μια συσκευή χωρίς ενίσχυση.
Για την κεραία της ΝΕΡΙΤ στο Βασιλάκη, είχε γράψει ο teletkv στις 26/8:
Το διάγραμμα έχει τρείς κεραίες στις 100 μοίρες πρός Καβάλα και μία κάτω κεραία στις 0 μοίρες προς ανάμεσα Κρυονέρι -φίλιππους
20 ημέρες μετά, ακόμη δεν υπάρχει κανένα πάνελ προς τα πίσω, οπότε ότι βρήκα παραπάνω, είναι ότι ξεφεύγει προς τα πίσω από τα πάνελ που κοιτούν
την Καβάλα.
Που σημαίνει ότι ΚΑΙ η ΝΕΡΙΤ, μάλλον έστησε ψηλά στο Βασιλάκη για το τσάμπα ρεύμα του ΟΤΕ και όχι για να βλέπουν και οι πίσω (
.
Επίσης μια υπενθύμιση, ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ, από το Βασιλάκη ΔΕΝ προβλέπεται διάγραμμα προς τα πίσω, μόνο προς Καβάλα.
Νομίζω το σήμα πάει με οπτική ίνα στα μεγάλα Κ.Ε. και με link στα μικρότερα ή κάνω λάθος;
Γενικά με τα τοπικά δεν έχουμε και πολλές πληροφορίες για το πώς γίνεται το multiplex και πώς ταξιδεύει το σήμα από τη Digea στα Κ.Ε.
Για τα τοπικά κανάλια, από το κάθε κανάλι με encoder και ευθεία γραμμή μέσω ΟΤΕ, πάει Αθήνα. Πακετάρεται και μέσω οπτικής ίνας φτάνει Θάσο,
εκεί εκπέμπετε, φεύγει με link για Βασιλάκη (στο χαμηλό σημείο που έχει στήσει η DIGEA), εκπομπή ξανά, ξανα φεύγει από το Βασιλάκη
χαμηλά, πάει στο Βασιλάκη ψηλά (εκεί όπου είναι και η NERIT) και από εκεί με link πάει στην Δράμα.
Τα πανελλαδικά, με τοπική λήψη από 3 μοίρες σε κάθε σημείο.
Όπως βλέπουμε λοιπόν, η DIGEA έχει στήσει μηχανήματα και στο ψηλό σημείο, αλλά μόνο για την μεταφορά των καναλιών στα κέντρα εκπομπής
και όχι για την εκπομπή τους. Και εφόσον εκεί πληρώνει ρεύμα, δεν νομίζω ότι 2 πομποί των 100w με τα παρελκόμενα τους, έχουν τόσο μεγάλη κατανάλωση ώστε να ήθελε το τσάμπα ρεύμα του Δήμου στο χαμηλό σημείο, κάτι άλλο παίζει.
Προσωπική μου εκτίμηση, σε λίγο χρόνο η DIGEA θα αλλάξει σημείο στο Βασιλάκη.
Νίκος