Είναι γνωστή από παλιότερα η ιδιαιτερότητα του allotment του Παγγαίου. Το μισό είναι Σερραικό το άλλο μισό Δραμινό. Λύσεις βέβαια υπάρχουν αρκεί να υπάρχει και η καλή θέληση και ίσως λίγο το χέρι στην τσέπη.
Τι θέλω να πω. Να διαιρεθεί το Παγγαίο σε δύο υπο-allotment.
Να μετακομίσουν τα δύο -νομίζω- κανάλια των Σερρών στο μπουκέτο της Κεντρικής Μακεδονίας και να αντικατασταθούν οι περιφερειακοί πομποί στα δύο Σερραικά Κ.Ε. Σερρών και Κ.Ε. Λιθότοπου (Παγγαίο-1) με τις δύο πολυπλεξίες της Κεντρικής Μακεδονίας. Και να μείνει το Παγγαίο-2 με τα Δραμινά Κ.Ε. Κορύλοβου και Νευροκοπίου και τα περιφερειακά Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης.
Ούτως ή άλλως είναι πολλα τα 7+7=14 περιφερειακά για τον πληθυσμό της Ανατ.Μακεδονίας-Θράκης και κατά την ερχόμενη αδειοδότηση αρκετά ίσως αναγκαστικά κλείσουν γιατί οι άδειες θα είναι λιγότερες.
Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτό τεχνικά, ένα allotment να διαιρεθεί και να δίνει διαφορετικές πολυπλεξίες, αλλά μπορεί να δοκιμαστεί.
ΥΓ. Ανάλογο θέμα έχει και η Σάμος που έχει ενταχθει τηλεοπτικά μαζί με τα Δωδεκάνησα ενώ η διοικητική της περιφέρεια είναι το Βόρειο Αιγαίο.