Κακώς την υποστηρίζω τώρα την digea αλλά το σωστό να λέγεται. Δεν έχει κάνει οικονομία στο ρεύμα όπως λέει ο φίλος μου. Εγώ με τα μάτια μου είδα στη μετάβαση της ισχύς. Το είχα αναφέρει και πριν ότι όταν η Digea θα πάει 64quam θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Στη Θάσο οι περισσότεροι λόγω πολλής χαμηλής γωνίας λήψης σε σχέση με τη γωνία εκπομπής έβλεπαν όχι απευθείας αλλά μέσω κάτω ζώνης. Δηλαδή από αντανάκλαση. Που για μεν το 16quam είναι δυνατό με 19-20 db MER αλλά για το 64 αδύνατο που χρειάζεται σταθερά πάνω από 23. Βάλτε μέσα το ότι η κεραία της digea ήταν του αναλογικού mega στο 51 βολεύτηκε όταν τα κανάλια ήταν 47 και 51 και τα υπόλοιπα ψηλά 41 και 44. Το 23 διασώζεται λόγω χαμηλού καναλιού. Συμπέρασμα τα κανάλια τώρα 32, 35, 39 και 41 δεν βολεύουν και μάλλον εκεί χάνει 2-3db. Επίσης αν ξέρατε τα κανάλια αυτά δύσκολα βγαίνουν από τα combiner που αντί για εξασθένηση διέλευσης 0,5db μπορεί να έχουν πάνω από βάλτε τώρα ότι κανονικά όταν θα πας από 16quam σε 64 πρέπει να διπλασιάσει την ισχύ άρα τώρα η digea είναι κάτω 6db δηλαδή εκπέμπει με το 1/4 της ισχύος.
Συγχώνευση: Σαβ 27 Μαρ 2021, 10:04
Όταν λέμε ότι μια κεραία είναι ευρείας broadband αυτό σημαίνει ότι συμπεριφέρεται ως προς την προσαρμογή δηλαδή τη ύπαρξη ανακλωμενου εντός κάποιων ορίων πάνω και κάτω . Αυτή η μεταβολή προσαρμογής είναι που αλλάζει το κέρδος gain της κεραίας σε κάθε κανάλι.
Συγχώνευση: Σαβ 27 Μαρ 2021, 10:06
Και όχι μόνο αλλάζει και τα χαρακτηριστικά εκπομπής άρα λόγια του ότι τώρα βλέπω ότι δυνάμωσε οφείλονται αποκλειστικά στη αλλαγή συμπεριφοράς της κεραίας στο νέο κανάλι.