Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]
  • Κυρ 10 Νοε 2024, 14:10
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  (Αναγνώστηκε 356220 φορές)

0 μέλη και 26 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Παιδιά για τη Θάσο έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας, αλλά τι να πεις όταν τις ΚΥΑ τις φτιάχνουν άνθρωποι που δεν υπολογίζουν τα αποτελέσματα!
Γενικά είναι κανόνας ότι εν μέσω κρίσης και για άλλους λόγους αν δεν καίγεται ο κόσμος να βάλει ψηφιακό εξοπλισμό δεν θα το κάνει όσο μπορεί να βλέπει αναλογικά! Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Θράκη αλλά για όλα τα ΚΕ που έχουν ακόμα αναλογικά κανάλια παράλληλα με τα ψηφιακά (Υμηττό, Χορτιάτη)! Νομίζετε ότι στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης και όπου λαμβάνουν καμπάνα το Χορτιάτη βλέπουν ψηφιακά? Σιγά.....
Για τη Μάκρη, δεν είναι μέσα στην κάλυψη της Πλάκας, όπως δεν λαμβάνει αναλογικά λόγω εμποδίου, δεν λαμβάνει και ψηφιακά, δεν είναι θέμα στησίματος του ΚΕ!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2005
  • Τόπος: Δ. Θράκη
Έχω μια απορία.Πώς γίνεται η 32 να έχει σταθερά 90% ποιότητα και δεν το καταφέρνουν οι υπόλοιπες 3 ???
Η ΕΡΤ την οποία πληρώνουμε κι όλας,τί είδους αναμεταδότες έβαλε και δεν φθάνει το σήμα της στην περιοχή μου (μόνο η 58 κι αυτή οριακά στα 28-30% με πιξελιάσματα και για μερικά λεπτά μόνο κάθε 2-3 ώρες) ??? (οι απορίες ήταν 2 τελικά)
Η 24 πάντως δεν κατεβαίνει κάτω απο 35%,δεν παρουσιάζει σπασίματα και για μερικά λεπτά ανεβαίνει και μέχρι 70%
Octagon SF8008,Amiko 8155HD,Humax 5400 ο αθάνατος,MABO Offset 1.80,κ.ά.

• SatLeo Legend
Αυτά συμβαίνουν γιατί είσαι οριακά στο άκρο της κάλυψης και κανονικά δεν καλύπτεσαι! Το σήμα λόγω απόστασης και γεωγραφίας έχει εξασθενήσει αρκετά μέχρι το σημείο που βρίσκεσαι! Εξάλλου τα διαγράμματα κάλυψης δεν είναι ίδια! Αν έχουν δώσει βάση στο να καλύψουν μέχρι το πολύ την Ξάνθη, τότε πέραν αυτού του σημείου το σήμα θα έχει πτώσεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα!

Από την άλλη θα πρέπει να ελέγξεις αν στις ψηφιακές συχνότητες σου έρχονται από κάτω αναλογικά κανάλια! Στην 64 σίγουρα έρχεται η ΕΤ3 οπότε αποκλείουμε τη λήψη έτσι κι αλλιώς! Αν η 32 είναι η μόνη πεντακάθαρη, τότε είναι λογικό να παίζει και ισχυρότερα!
Αν θες πάντως τη γνώμη μου το πλέγμα είναι ανεπαρκές για να λάβεις Πλάκα από την Ξάνθη και δυτικότερα! Άλλο πράγμα είναι η Θάσος...

Αποσυνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
Ας κανω και γω την ψηφιακη αναφορα απο Κομοτηνη επιτελους!!Ο δεκτης μου ειναι o Crystal Audio CMS-SD!Εχουμε και λεμε...

24UHF

Ενταση σηματος:67-68%
Ποιοτητα σηματος:96-97%

32UHF

Ενταση σηματος:67-68%
Ποιοτητα σηματος:96-97%

58UHF

Ενταση σηματος:67%
Ποιοτητα σηματος:97%

64UHF

Ενταση σηματος:65%
Ποιοτητα σηματος:93-96% παιζει αρκετα αλλα ευτυχως δεν εχω σπασιματα στην εικονα

Το σημα ειναι πολυ ισχυρο απ'ο,τι φαινεται!Και να φανταστειτε η κεραια ''κοιταει'' Θασο!Οσον αφορα την εικονα,ειναι πολυ καλη(σε τηλεοραση CRT βεβαια...)Απ'την ΕΡΤ ξεχωριζει η ΝΕΤ και απο την DIGEA τα ALPHA,ALTER,SKAI,MEGA!

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
Φίλε mcelliot_g,ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Στην 64 δεν είχα ποτέ κανένα αναλογικό σήμα,ούτε και στην άλλη κεραία πού είναι στραμένη προς Θάσο!
Όσο για την 32 που είναι και η ιχυρότερη απο Πλάκα,με την κεραία προς Θάσο πιάνω με πολύ χιόνι το mega,δεν είναι πεντακάθαρη όπως νόμισες.Άρα πόσο ρόλο παίζει αυτό που λές?
Αντίθετα,πεντακάθαρη είναι όπως η 64 και η 58 (αυτή παρεπιπτόντως αναπάντεχα παίζει απρόσκοπτα εδώ και 2 ώρες-βλέπω το ματς Β'Εθνικής,εύχομαι να μην κατεβεί κάτω απο 32%,σε κάποια στιγμή ανέβηκε και στο 55% !).
Τέλος απορίας άξιο είναι που παίζει απρόσκοπτα η 24,η οποία ακόμη και με την κεραία γυρισμένη προς Πλάκα ειναι γεμάτη παράσιτα απο τη ΝΕΤ στο 23 απο Θάσο,απο τον ΣΚΑΪ στο 25 επίσης απο Θάσο (το XANTHI στο 24 απο Παναγία δεν το έπιανα ποτέ)
Θέλω να καταλήξω στο οτι δεν υπάρχει λογική στις τοσο μεγάλες αυξομοιώσεις του ψηφιακού σήματος,πιστεύω οτι δεν έχουν ίδια ισχύ οι αναμεταδότες της ΕΡΤ με αυτούς της Digea,ειδικά αυτος της 64 ο οποίος είναι ο μοναδικός που προσφέρει καινούρια κανάλια στη Θράκη.
Για την κεραία τύπου πάνελ έχεις δίκαιο,απλά ήταν η μοναδική στο μαγαζί που πηγα και δεν είχα χρόνο να ψάξω αλλού εκείνη τη μέρα.

Αποσυνδεδεμένος Wiz

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2006
  • Τόπος: Κομοτηνή
Καλημερα, απο εχθες πιανω ολα τα ψηφιακα καναλια εκτος απο αυτα τις ψηφιακης ΕΡΤ (ΣΙΝΕ+, ΣΠΟΡ+, ΠΡΙΣΜΑ+, ΡΙΚ) περιοχη Κομοτηνης.
Η κεραια βλεπει θασο, θα πρεπει να την γυρισω για να πιασω την ΕΡΤ ψηφιακη και αν ναι ειναι στις 130ΝΑ???

ΥΓ.Στην αρχη ειχαν βγει για λιγο αλλα μετα χαθηκαν.

• SatLeo Legend
Έχουμε ήδη αναφέρει πιο πάνω, όσοι σε Κομοτηνή και Ξάνθη δεν μπορείτε να λάβετε το 64 είναι λόγω της ΕΤ3 από Παγγαίο! Απαιτείται αποκλειστική κεραία προς Πλάκα για να ανέβει το ψηφιακό σήμα και να υπερνικήσει το αναλογικό!

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Ακριβως!Εγω ειμαι απ'τους τυχερους που λαμβανω ολες τις συχνοτητες χωρις να γυρισω την κεραια!Χθες που ημουν σε ενα αλλο σπιτι στην Κομοτηνη η ΕΤ3 στο 64 αν και ειχε πολλα χιονια ηταν εγχρωμη!(κεραια προς Θασο)Σ'αυτη την περιπτωση χρειαζεται στροφη της κεραιας προς Αλεξ/πολη για να βγουν τα ψηφιακα της ΕΡΤ!

Επισης επιαναν με χιονια μεν αλλα εγχρωμα τα:902(22uhf),ET1(33uhf),MEGA(36uhf) και STAR ΔΡΑΜΑΣ(37uhf)!!Η Πλακα δεν εβγαινε καλα,το ΘΡΑΚΗΝΕΤ στην 29 εβγαινε κρυσταλλο(χωρις την παρεμβολη του εαυτου του απο την Πλακα)!

Sorry για το off topic σχετικα με τις αναλογικες ληψεις...

Αποσυνδεδεμένος yiannisxp

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2008
  • Τόπος: Αλεξανδρούπολη
H ΕΡΤ μεταδιδει σε MPEG-2 το καταλαβα γιατι δεν ανοιγουν σε ολες τις τηλεορασεις ολα τα καναλια.Νομιζα οτι θα αρχιζε να εκπεμπει σε MPEG-4 γιατι ειχε πει οτι θα αλλαξει και αυτη.Εντωμεταξει στην αγορα πρεπει να εριξαν οτι σαβουρα υπηρχε απο τους ψηφιακους δεκτες εχω 3-4 περιπτωσεις απο γνωστους που εχουν προβλημα.Παγωνει πιξελιαζει η εικονα ενω εχει σημα δεν πιανουν τα τηλεκοντρολ με τιποτα δεν μπορεις να αλλαξεις θεση τα καναλια.Με το βελακι πανω κατω πηγαιναν τα καναλια με τη σειρα αλλα οταν πατουσες 1 ας πουμε δε πηγαινε στη ετ1.Εγω εχω εναν IQ και στη samsung εβαλα μια μοντουλα για να γινει MPEG-4 δεν εχω καποιο προβλημα.

• SatLeo Legend
Όλα τα streams τόσο της Digea όσο και της ΕΡΤ είναι πανομοιότυπα σε όλους τους αναμεταδότες ανά την Ελλάδα (τους λίγους)! Ό,τι σύστημα μετάδοσης και ποιότητα εικόνας έχει η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα έχει ο Κορινθιακός και η Πλάκα!
Είναι πολλές οι περιπτώσεις που το σήμα της Πλάκας δεν μπορεί να ληφθεί καλά με την κεραία προς Θάσο και όσο πιο κατευθυντική είναι η κεραία, τόσο πιο λίγο σήμα θα λαμβάνεται αναλογικά και ψηφιακά! Όσοι λαμβάνουν τα ψηφιακά χωρίς πρόβλημα μόνο με μια κεραία προς Θάσο είναι τυχεροί, σε όλες τις περιπτώσεις απαιτείται αφιερωμένη μια δεύτερη κεραία προς Πλάκα! Εδώ υπάρχει θέμα για την Ξάνθη μιας και είναι χρόνια γνωστό ότι γίνεται ειδική κατευθυνόμενη εκπομπή των Τούρκων από το Τσανάκκαλε στην περιοχή και έτσι γεμίζουν με παρεμβολές αρκετά κανάλια όταν μπει κεραία προς Πλάκα, αλλά αυτό εξαρτάται και από το κάθε σημείο ξεχωριστά ή τις επιλογές του καθενός!

Αποσυνδεδεμένος yiannisxp

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2008
Για κεντρο Αλεξανδρουπολης εννοουσα αλλα ξεχασα να το αναφερω.Κεντρικη κεραια 3 διαμερισματα ιδιοι δεκτες ο ενας απο τους τρεις στη μεση ειχε προβλημα.

Αποσυνδεδεμένος teletkv

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2007
  • Τόπος: Οπου κορυφή βουνού και εγώ!!
8) Από προσωπικες παρατηρήσεις και πειράματα στο εργαστήριο:α)όταν το σήμα της ψηφιακής βρίσκεται στον δέκτη οριακά κάτω από 60%(περίπου 42dbpW)τότε το σήμα εισόδου επιρεάζεται απο καιρικά φαινόμενα(βροχή,χιόνι,ακόμα και πλήρη ηλιακή ακτινοβολία).Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον εχεται καλή κεραία κάποιες στιγμές της ημέρας θα έχεται pixelation.Σε αυτό αν βάλεται το υπάρχον αναλογικό σήμα από κάτω,το ότι μπορεί η κεραία σσας να μην είναι στραμένη πρός το σημείο εκπομπής,τα σήματα που παράγει ο ενισχυτής σας από ενδοδιαμόρφωση και υπεροδήγηση,το ότι οι κεραίες δεν έχουν τη ίδια απολαβή σε όλες τις συχνότητες,τότε καταλαβαίνετε ότι τα διαγράματα κάλυψης των ψηφιακών είναι για καθαρά πειραματικούς σκοπούς.Σημείο τριβής το αν Mpeg2 η σε Mpeg4,αν 16 h 64καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι για κάλυψη σε κάθε κατάσταση απαιτείται ισχύς εκπομπής 200Wrms ανά 40km,ισχύ που δεν διαθέτουν ούτε η Digea ουτε η ΕΡΤ. 8)
Edision argus highspeed,Vu+DUO 4K SE
Tandberg TT1200 IRD-Harmonic7100
WellavHD2-IRD
Mabo 1,8m 28,23,19,16,13
Fraccaro 1,2m9,7,3 Fraccaro 0,8m 39,43  Πεδιόμετρα Sefram 7847,Leband FSM204 Spectrum GSP-827,Rigol RSA3015E-TG,Hantek 1022G

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
scroll στην νετ αυτη την στιγμη
τα ψηφιακα μεταδιδονται  στη συχνοτητα 58
τα plus στην συχνοτητα .....
τα αναλογικα εκπεμπονται στις εξης συχνοτητες
ετ1  ....
νετ  ....
ετ3 41
ενω η εκπομπη της ετ3 απο λευκιμμη μεταφερθηκε στο καναλι 33

δυστυχως τις υπολοιπες συχνοτητες δεν τις προλαβα:(  :(  :(  :(
καποιος που γνωριζει ας βοηθησει!!!!!

Αποσυνδεδεμένος jimha1

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2010
Φίλε teletkv μήπως μπορείς να μου πεις κανενα κόλπο να πιάσω στη Χρυσούπολη στην 24 και 32 τα ψηφιακά απο την πλάκα...τα πιανω αλλα στην 32 εχω πιξελιάσματα ενω στην 24 παιζει καλα....με ενισχυτη τα πιανω χωρις προβλημα...στη Θασο θα παιξουν ξανα τα ψηφιακα ή μαζι με τα μηχανηματα που πηραν απο εκει πηραν και τα σχέδια τους?

Αποσυνδεδεμένος kinigos30

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2008
Παράθεση από: "Πετρος"
ετ1  ....
νετ  ....
ετ3 41

ET1 : 52 UHF
NET : 30 UHF
ET3 : 41 UHF

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Παράθεση από: "Πετρος"
ετ1  ....
νετ  ....
ετ3 41

Εχουν αναφερθει ξανα πιο πανω οι συχνοτητες!Τα plus στην 64,η ΕΤ1 στο 52 και η ΝΕΤ στο 30(οπως ηταν)...

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
Παράθεση από: "teletkv"
...Σημείο τριβής το αν Mpeg2 η σε Mpeg4,αν 16 h 64καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι για κάλυψη σε κάθε κατάσταση απαιτείται ισχύς εκπομπής 200Wrms ανά 40km,ισχύ που δεν διαθέτουν ούτε η Digea ουτε η ΕΡΤ.
Ευχαριστώ για τις τεχνικές λεπτομέρειες,αλλά θάθελα να μας έλεγες και πόσο θα τους κόστιζε αυτή η ισχύς,μείον το κόστος της ήδη διαθέσιμης,για να συμπεράνουμε για πόσο χρήμα μας βγάζουν το λάδι με απανωτές δοκιμές κεραιών,ενισχυτών,ποιοτικών καλωδίων κλπ....
Και μιά και έχεις σχέση με τα της ΕΡΤ,μια θερμή παράκληση,πώς εξηγείς οτι στην γειτονιά μου η 24 και η 32 έρχονται με ποιότητα 90%,ενώ η 58 με οριακό σήμα 30 έως 40% για 3-4 ώρες το απόγευμα και η 64 καθόλου;
Να μην πάει ο νούς μου στο ότι η ΕΡΤ έβαλε κατώτερης ποιότητος μηχανήματα αναμετάδοσης την στιγμή που μας έχει όλους συνδρομητές μέσω ΔΕΗ;;;
Ελπίζω να μην το εκλάβεις για προσωπική επίθεση,προς Θεού φίλε μου.

Υ.Γ. Αν έχεις διάθεση για περισσότερες λεπτομέρειες για τη λήψη τη δική μου,απλά διάβασε τις 2-3 προηγούμενες δημοσιεύσεις μου σ'αυτήν εδώ την ενότητα.Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Αποσυνδεδεμένος teletkv

• SatLeo Legend
8) Δεν αναφέρεις ακριβώς την περιοχή σου για να μην κάνω υποθέσεις.Εχω το διάγραμμα της Ερτ και αρκετές χθεσινές μετρήσεις απο Τυχερό μέχρι Ξάνθη. 8)
WellavHD2-IRD
Mabo 1,8m 28,23,19,16,13
Fraccaro 1,2m9,7,3 Fraccaro 0,8m 39,43  Πεδιόμετρα Sefram 7847,Leband FSM204 Spectrum GSP-827,Rigol RSA3015E-TG,Hantek 1022G

Αποσυνδεδεμένος makists

• Νέο Μέλος
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
Να ρωτήσω και εγώ κάτι τώρα, από την στιγμή που όσοι έχουμε την κεραία γυρισμένη Θάσο και μπορούμε και βγάζουμε τα ψηφιακά της DIGEA και EΡΤ (μόνο την 54, η 64 έχει πάρα πολλά παγώματα) γιατί δεν μειώνει η ΕΡΤ την ισχύ του πομπού της ΕΤ3 που είναι στην 64 για να δούμε χωρίς πρόβλημα το 2ο ψηφιακό μπουκέτο της? Αυτό το λέω γιατί πριν την έναρξη των ψηφιακών εκπομπών από Πλάκα πιστεύαμε ότι μόνο αν βάζαμε ακόμη 1 κεραία θα βγάζαμε τα ψηφιακά.

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
Παράθεση από: "teletkv"
8) Δεν αναφέρεις ακριβώς την περιοχή σου για να μην κάνω υποθέσεις.Εχω το διάγραμμα της Ερτ και αρκετές χθεσινές μετρήσεις απο Τυχερό μέχρι Ξάνθη. 8)
Το αναφέρω πιό πάνω,είμαι 13 χιλμ. δυτικά της πόλης της Ξανθης.
Ευχαριστώ.

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Μερικα στιγμιοτυπα απο τα νεα ψηφιακα καναλια!Δεν θελω να δειξω την ποιοτητα της εικονας που,οπως ειπωθηκε,ειναι ιδια με τα ψηφιακα που βλεπουν σε Αθηνα-Θεσ/νικη,αλλα την ισχυ των πομπων...

24UHF

32UHF

58UHF

64UHF

• Νέο Μέλος
  • *
Mπορεί κάποιος να μου πεί ποιά η διαφορά στον αναμεταδότη
16 QΑΜ και 64 QAM ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2006
Το 64QAM είναι πιο πυκνή διαμόρφωση ας πούμε. Έχει το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου συνολικού bitrate αλλά είναι πολύ πιο ευαίσθητη σε κάθε είδους παραμόρφωση και παρεμβολή . Παρουσιάζει εύκολα παγώματα αν η εγκατάσταση στη λήψη μας έχει προβλήματα.

Με εκτίμηση

• Νέο Μέλος
  • *
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση φίλε Satboy.

Αποσυνδεδεμένος teletkv

• SatLeo Legend
Παράθεση από: "satrrstm"
Το αναφέρω πιό πάνω,είμαι 13 χιλμ. δυτικά της πόλης της Ξανθης.
Ευχαριστώ.
8) Οπως έχω αναφέρει από μετρήσεις για να έχεις λήψη σταθερή πρέπει η εκπομπή ειδικά για mpeg4/64QAM να γίνεται με 200Wrms ανα 40Km.Τώρα αν η εκπομπή ειναι σε mpeg4/16QAM(Digea) η mpeg2/64QAM(ERT) τότε οι ανάγκες μικραίνουν με περισσότερη σημασία στο QAM.Εσύ όπως φαίνεται στο χαρτη του google βρίσκεσαι σε απόσταση 78,15Km από το σημείο εκπομπής και χρειάζεται περίπου 342W για να καλυφτείς,ενώ η ισχύς τους ειναι 200W 8)
WellavHD2-IRD
Mabo 1,8m 28,23,19,16,13

• SatLeo Legend
Οπότε αν ενώ λαμβάνετε τα Digea κανονικά ενώ με την ΕΡΤ έχετε σπασίματα ή απώλεια σήματος δείτε τα εξής:
- πόσο παλιά είναι η κεραία
- πόσο παλιό είναι το καλώδιο που κατεβαίνει
- αν υπάρχει κεντρικός ενισχυτής με πολλές διακλαδώσεις
- αν η κεραία είναι χαμηλής απολαβής
- αν η κεραία βλέπει καρφί προς Πλάκα
- αν υπάρχει ανεμπόδιστη λήψη προς το ΚΕ
- αν υπάρχει αναλογική εκπομπή στην ίδια συχνότητα με την ψηφιακή

Το QAM64 είναι πολύ πιο απαιτητικό για απρόσκοπτη λήψη από το QAM16, απαιτεί μαγαλύτερη ισχύ εκπομπής και αποδοτικότερη κεραία! Συν του ότι στην ΕΡΤ δόθηκαν για άγνωστο λόγο αρκετά υψηλές συχνότητες εκπομπής που αντιμετωπίζουν αρκετές απώλειες σε παλιές εγκαταστάσεις!

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΤΥΧΗΣ

• Satleo Maniac
  • Τόπος: Νυρεμβέργη-Γερμανία
Αγαπητοί συμφορίτες,έχω δύο απορίες όσον αφορά τις ψηφιακές μεταδόσεις απο την Πλάκα...
1.Η εικόνα του Mega και του Antenna είναι απο το master της Θεσσαλονίκης?Έχουν δηλαδή βοριελλαδίτικες διαφημίσεις όπως η αναλογική μετάδοση απο τη Θάσο???
2.Πως είναι η ποιότητα εικόνας των καναλιών της Θεσσαλονίκης ΕΤ3 και Μακεδονία??Γιατί αν είναι όπως στη Νόβα ζήτω που καήκαμε... :D  :D  :D
Κάτοπτρο:Tecatel 1.1m
Lnb:Inverto Black Ultra
Mοτέρ:Stab Usals HH120
Δέκτης:Yumatu 3602 Full HD Combo
Πεδιόμετρο:Trimax SM 2500

• SatLeo Legend
1. Όχι, ξέχασε τελείως τις "πατέντες" της αναλογικής μετάδοσης! Μάστερ κεντρικό από Αθήνα είναι όλα και πανομοιότυπο stream σε όλους τους αναμεταδότες!
2. Όπως τα βλέπεις και εσύ, ακριβώς το ίδιο! Στη nova ΕΤ3 και m. έχουν έτη φωτός καλύτερη εικόνα οπότε φαντάσου για τι χάλι μιλάμε!
Γενικά δεν υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα εικόνας και στα τεχνικά χαρακτηριστικά των μεταδόσεων ανά ΚΕ, τα λέω και πιο πάνω!

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΤΥΧΗΣ

• Satleo Maniac
  • Τόπος: Νυρεμβέργη-Γερμανία
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε mcelliot_g και με συγχωρείς που σε έβαλα και επανέλαβες ότι είχες γράψει παραπάνω....
Κάτοπτρο:Tecatel 1.1m
Lnb:Inverto Black Ultra
Mοτέρ:Stab Usals HH120
Δέκτης:Yumatu 3602 Full HD Combo
Πεδιόμετρο:Trimax SM 2500

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Για την ΕΤ3 θα συμφωνησω αλλα το m. δεν θεωρω οτι εχει και τοσο χαλια εικονα(βλεπω σε CRT τηλεοραση βεβαια).Θα ελεγα μαλιστα πως η εικονα του ειναι αν οχι ανωτερη τουλαχιστον εφαμιλλη της nova,αλλα οχι χειροτερη...

* Απ: Το ραδιοφωνικό τοπίο στην Κύπρο ανά περιοχή  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Το ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 10/11/2024 (13:21)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: panos_panopoulos Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 10/11/2024 (12:36)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 10/11/2024 (11:53)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 10/11/2024 (11:45)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 10/11/2024 (10:29)
* Απ: Το ραδιοφωνικό τοπίο στην Κύπρο ανά περιοχή  Μέλος: demos.tryphonos Φόρουμ: Το ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 10/11/2024 (09:14)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΕΥΒΟΙΑ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 10/11/2024 (02:50)
* Το ραδιοφωνικό τοπίο στην Κύπρο ανά περιοχή  Μέλος: robi1994 Φόρουμ: Το ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 10/11/2024 (01:24)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΕΥΒΟΙΑ  Μέλος: scannerfm Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 10/11/2024 (01:24)
* Το ραδιοφωνικό τοπίο στην Κύπρο ανά περιοχή  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Το ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 10/11/2024 (00:41)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 09/11/2024 (23:41)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 09/11/2024 (23:38)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 09/11/2024 (23:13)
* Το ραδιοφωνικό τοπίο στην Κύπρο ανά περιοχή  Μέλος: demos.tryphonos Φόρουμ: Το ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΥΠΡΟ 09/11/2024 (22:22)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο νομό ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 09/11/2024 (19:45)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: thanost Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 09/11/2024 (19:14)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 09/11/2024 (18:32)
* Απ: DIGEA: Το ξεκίνημα και η συνέχεια!  Μέλος: kgial Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 09/11/2024 (18:05)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στην ΚΡΗΤΗ [ΠΖ 10]  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 09/11/2024 (13:02)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΕΥΒΟΙΑ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 09/11/2024 (12:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 09/11/2024 (11:54)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στην ΚΡΗΤΗ [ΠΖ 10]  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 09/11/2024 (11:51)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: IPTV Γενικά 09/11/2024 (11:29)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση στην ΚΡΗΤΗ [ΠΖ 10]  Μέλος: Choco-λάτας Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 09/11/2024 (11:14)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΕΥΒΟΙΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 09/11/2024 (08:20)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 09/11/2024 (07:45)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΕΥΒΟΙΑ  Μέλος: PanosRadio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 09/11/2024 (07:22)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 09/11/2024 (07:18)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Chris_S Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 09/11/2024 (02:40)
* Απ: Λήψη Eutelsat Hot Bird 13B/13C/13D @ 13Ε από Κύπρο  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Οι Δορυφορικές Λήψεις Στην Κύπρο 09/11/2024 (01:57)