Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]
  • Σαβ 1 Φεβ 2025, 17:13
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  (Αναγνώστηκε 367990 φορές)

0 μέλη και 18 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Ακριβώς ό,τι γράφω και πιο πάνω, η ΚΥΑ δεν έγινε για ανθρώπους αλλά για νούμερα! Το γεγονός ότι έχουμε κόσμο που παραπονιέται επειδή με το δίκιο του δεν μπορεί να κατανοήσει ότι βρίσκεται εκτός ακτίνας κάλυψης το επιβεβαιώνει περίτρανα!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
Τα αναλογικα της ΕΡΤ απο Πλακα ποτε θα σταματησουν?

Αποσυνδεδεμένος Thanassis

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2006
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.ikusi.gr
Παράθεση από: "satrrstm"
Εγώ πάντως παίδες και καινούρια ξεχωριστή κεραία προς Πλάκα έβαλα
και καινούριο ακριβό δορυφορικό καλώδιο,
ενισχυτή με είσοδο κεραίας για τα UHF μόνο 22 db χωρίς ρυθμιστή(έχει και είσοδο 26 db,στην οποία μου βγάζει λιγώτερο σήμα)
μονοκατοικία με μήκος καλωδίου μόνο 15 μ.
και καμία ανάμιξη με την λήψη απο Θάσο,εντελώς ξεχωριστή γραμμή.
Το μόνο μειονέκτημά μου είνα τα επι πλέον 13 χλμ.δυτικώτερα της Ξάνθης.
Η 58 της ΕΡΤ χάνεται για λίγες ώρες το 24ωρο,ενώ η 64 δεν "ήρθε" ποτέ.
Με την Digea κανένα πρόβλημα απο την αρχή.
Για να μη λέτε οτι επιμένω ή γρινιάζω αδικαιολόγητα...
Με όλα αυτά που αναφέρεις, εγώ θα σου έλεγα κατηγορηματικά ότι θα έπρεπε να τα βλέπεις άριστα όλα τα κανάλια.

Εκτός αν έχεις σημαντικό εμπόδιο στην οπτική επαφή με Πλάκα, ψάξε για λάθος στην εγκατάσταση σου ...

Με απλές παραδοχές έχουμε τα εξής:
Για ονομαστική ισχύ 400 Watt και (πολύ συντηρητική εκτίμηση) απολαβής του κεραιοσυστήματος της τάξης των 10 db στη δική σου κατεύθυνση, έχουμε ERP 4 KW δηλαδή +66 dbm ή +36 dbW.
Εαν η κεραία λήψης με την κεραία εκπομπής δεν εμποδίζονται από φυσικό εμπόδιο, η απώλεια διάδοσης (σε ελεύθερο πεδίο), για το κανάλι 64 και απόσταση 90 Km, είναι της τάξης των 130 db.
Αυτό σημαίνει ότι με ένα απλό δίπολο θα έχεις ένα σήμα της τάξης των 46 dbμV στη λήψη σου και με μία απλή μεσαία κεραία με απολαβή της τάξης των 14 db στις ψηλές συχνότητες (κανάλι 64), θα έχεις στην έξοδο της κεραίας σου (και στην είσοδο του ενισχυτή σου) 60 dbμV.

Αυτό το σήμα είναι υπέραρκετο για να σου ανοίξει και ΧΩΡΙΣ ενισχυτή το κανάλι 64, ακόμα και με constellation 64 QAM, με καλώδιο μόνο 15 μέτρα.
Ακόμα και με μέτριας ποιότητας καλώδιο θα χάσεις 3 db, δηλαδή στην τηλεόραση σου θα έχεις 57 dbμV - δηλαδή θα έπρεπε να πιάνεις με άνεση χωρίς ενισχυτή ΚΑΙ τα σήματα με constellation 64 QAM.

Φυσικά ο ενισχυτής πάντα βοηθάει και προσφέρει πρόσθετη άνεση στη λήψη - ΕΚΤΟΣ αν μαζί με τα ψηφιακά λαμβάνεις και πολύ ισχυρά αναλογικά που τον μπουκώνουν.
Δλαδή με τα 22 db της απολαβής του, κάνεις τα 60 dbμV της λήψης σου 82 dbμV στην έξοδο του και μετά την απώλεια των 3 db του καλωδίου σου, στην τηλεόραση σου πρέπει να φτάνουν 79 dbμV, με MER πάνω από 30 db και άψογα CBER & VBER.
Επομένως είσαι πολύ ψηλότερα από τα ελάχιστα όρια των σημάτων και θα έπρεπε να παίζεις τέλεια.

Να αναφέρω χαρακτηριστικά ότι στο εξοχικό μου κάνω λήψη του καναλιού 52 από Υμηττό (επίσης 64 QAM) με πολύ δύσκολες/οριακές συνθήκες και με στάθμη λήψης της τάξης των 30 dbμV - με συστοιχία 4 κεραιών απολαβής 17,5 db η κάθε μία (η μία κεραία έφερνε μόνο 24 dbμV) - έχοντας άριστα αποτελέσματα λήψης σε όλα τα κανάλια.
Αν θες, μπορείς να δεις περισσότερα στο σχετικό θέμα: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Παιδιά, μην στηριζόσαστε στις μελέτες κάλυψης για να δείτε αν πιάνετε ψηφιακό σήμα σε κάποια περιοχή.
Έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι το ψηφιακό σήμα περνάει πολύ εύκολα σε πολλές περιοχές όπου θεωρητικά μας έχουν πει ότι δεν θα περνάει.
Οι λόγοι είναι απλοί:
- Στην αναλογική τηλεόραση θέλαμε να πιάσουμε με την κεραία μας τουλάχιστον 60 dbμV (χωρίς ενισχυτή) για να έχουμε καλή εικόνα. Στην ψηφιακή τηλεόραση τα 40 dbμV είναι αρκετά - πολλές φορές και λιγότερα ...
- Στην αναλογική τηλεόραση μας ρημάζανε τα είδωλα και οι παρεμβολές όταν κάναμε μακρινές λήψεις. Στην ψηφιακή έχουν σχεδόν απαλειφθεί αυτά τα προβλήματα.

Επομένως: Αν έχεις οπτική επαφή με τις κεραίες εκπομπής, ΔΕΝ δικαιολογείται αποτυχία λήψης, ούτε στο 64, ούτε σε κανένα άλλο κανάλι.
Ψάξε να δεις τι λάθος έχεις κάνει.
Θανάσης Κυριακόπουλος

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Παράθεση από: "teletkv"
8) Και είναι φυσικό να μην βλέπεις αφού στην ΕΡΤ δόθηκαν το 58 και το 64.Το είπα και πιο πάνω ο κ καθηγητής το υπολόγισε για λήψη μέχρι 65χλ και όχι για 85-90χλ που ζητάμε εμείς.ΑΝ η ΕΡΤ θέλει να την δούνε όπως το 24,τότε επειδή 58 και 64 θα πρέπει να ανεβάσει ισχύ πομπού κατα 4db και επειδή 64QAM αλλα 2db σύνολο 6db και επειδή η Digea έχει 220W άρα χρειάζεται 900w περίπου που όμως η ΚΥΑ θέτει σαν ανώτερο από Πλάκα τα 400W άρα κάποιον πρέπει να του πούμε ότι υπολόγισε λάθος ή ότι πρέπει να βγει η Θάσος το συντομότερο 8)
Η διάδοση των σημάτων δεν σταματά σα να χτύπησε σε τοίχο στα όρια κάποιων υπολογισμών και η διαφορά της απώλειας διάδοσης σε ελεύθερο πεδία από τα 65 Km στα 90 Km είναι 2,82 db - πάντα για το κανάλι 64.
Θα σε ρωτήσω και πάλι: θεωρείς ότι αυτά τα 3 db είναι η ειδοποιός διαφορά για τη λήψη ή μη λήψη από τους κατοίκους του συγκεκριμένου stream σε αυτή την απόσταση (90 Km)?

Η προφανής απάντηση είναι ΟΧΙ και με αυτή την έννοια θα θεωρήσω άστοχη την παραπάνω τοποθέτηση σου - μια που τα παιδιά που παρακολουθούν αυτό το thread αγωνιούν για μια υπεύθυνη απάντηση που θα τους βοηθήσει να ξέρουν αν μπορούν να πιάσουν τα ψηφιακά σήματα ή όχι ...
Φιλικά πάντα και χωρίς καμια πρόθεση κόντρας - η αναφορά μου γίνεται απλά για να δώσουμε σε όσους έχουν μικρή ή μηδενική εμπειρία σε αυτά τα σύνθετα θέματα διάδοσης, ένα απλοποιημένο προασανατολισμό πιο κοντά στην πραγματικότητα ...
Θανάσης Κυριακόπουλος

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Εγω που στην Αρτα μενω σε περιοχη που τα Ακαρνανικα δεν τα βλεπω λογο λοφου αλλα τα σηματα ερχονται απο εκει ε πολλα ειδωλα οταν καποτε ξεκινησουν ψηφιακες εκπομπές θα εχω σημα απο τους ψηφιακους πομπούς εστω το ελαχιστο για να μου παιξουν?
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα Νεκτάριε - είναι πολύ χαμηλοί αυτοί οι λόφοι.

Το έχω εξηγήσει και αλλού, αλλά δες το παρακάτω screenshot:

Είναι στη γνωστή εγκατάσταση που έχω περιγράψει αλλού και το σήμα περνάει.
Όπως φαίνεται είμαι στο επίπεδο της θάλασας και πιάνω Υμηττό που είναι στο 79 Km και ύψος στην τάξη των 1000 μέτρων.
Όμως στα 11,3 Km από τη λήψη, έχω πολύ ψηλό εμπόδιο ύψους 508 μέτρων (πλαγιά Γερανείων).
Παρ' όλα αυτά το σήμα περνάει. Πολύ εξασθενημένο μεν, αλλά περνάει τόσο που μπορώ να το αξιοποιήσω άνετα (30 dbμV).

Η διάδοση γίνεται μεν σε ευθεία, αλλά και όχι μόνο.
Υπάρχει δηλαδή ένας όγκος που συμμετέχει στη διάδοση, τον οποίο ονομάζουμε "σημαντικό όγκο ραδιοεκπομπής" και ορίζεται από ένα ελλεψοειδές εκ περιστροφής (τα στοιχεία του υπολογίζονται με Fresnel).
Το σύνολο αυτού του όγκου συμμετέχει στη διάδοση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Όταν λοιπόν ένα έστω μικρό τμήμα αυτού του όγκου βρίσκεται πάνω από το εμπόδιο, το σήμα εξασθενεί σημαντικά, αλλά ένα τμήμα του περνάει.
Στην ψηφιακή (που δεν μας ενδιαφέρουν τα είδωλα) αυτό το μικρό τμήμα είναι πολλές φορές αρκετό για να κάνεις τη δουλειά σου.

Χωρίς να το ψάξω λοιπόν ιδιαίτερα για την Άρτα, θυμάμαι ότι τα εμπόδια των λόφων είναι πολύ χαμηλά και πιστεύω ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Θανάσης Κυριακόπουλος

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
O λοφος ειναι στα 400μ περιπου και κανει σκια στην μιση πολη η οποια βλεπει τα καναλια απο Βλαχερνα και Κορφοβουνι τα τοπικα κεντρα εκπομπής.Οι αλλοι βλεπουν κανονικα Ακαρνανικα και τα δυνατα απο Αινο φτανουν.Εδω που μενω τωρα και δεν εχω οπτικη επαφη απο Ακαρνανικα τα τηλεοπτικα σηματα απο Ακαρνανικα ερχονται με πολλα ειδωλα μεωμενο σημα και πολυ θορυβο στον ηχο.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2005
  • Τόπος: Δ. Θράκη
Παράθεση από: "Thanassis"
Με όλα αυτά που αναφέρεις, εγώ θα σου έλεγα κατηγορηματικά ότι θα έπρεπε να τα βλέπεις άριστα όλα τα κανάλια.

Εκτός αν έχεις σημαντικό εμπόδιο στην οπτική επαφή με Πλάκα, ψάξε για λάθος στην εγκατάσταση σου ...

Με απλές παραδοχές έχουμε τα εξής:
Για ονομαστική ισχύ 400 Watt και (πολύ συντηρητική εκτίμηση) απολαβής του κεραιοσυστήματος της τάξης των 10 db στη δική σου κατεύθυνση, έχουμε ERP 4 KW δηλαδή +66 dbm ή +36 dbW.
Εαν η κεραία λήψης με την κεραία εκπομπής δεν εμποδίζονται από φυσικό εμπόδιο, η απώλεια διάδοσης (σε ελεύθερο πεδίο), για το κανάλι 64 και απόσταση 90 Km, είναι της τάξης των 130 db.
Αυτό σημαίνει ότι με ένα απλό δίπολο θα έχεις ένα σήμα της τάξης των 46 dbμV στη λήψη σου και με μία απλή μεσαία κεραία με απολαβή της τάξης των 14 db στις ψηλές συχνότητες (κανάλι 64), θα έχεις στην έξοδο της κεραίας σου (και στην είσοδο του ενισχυτή σου) 60 dbμV.
Αυτό το σήμα είναι υπέραρκετο για να σου ανοίξει και ΧΩΡΙΣ ενισχυτή το κανάλι 64, ακόμα και με constellation 64 QAM, με καλώδιο μόνο 15 μέτρα.

Η κεραία μου είναι ο πρώτος ύποπτος για την αποτυχία μου,διότι είναι τύπου πάνελ μεν,αλλά με απολαβή 14.5 db,δεν θυμάμαι αν διευκρίνιζε σε ποιές συχνότητες το συνοδευτικό εγχειρίδιο πριν το πετάξω.
Όσο για ισχύ 400W που αναφέρεις,δεν ισχύει ακόμη για το κανάλι 64,προσωρινά ο πομπός πρέπει να είναι των 220W.
Τί πρόβλημα να έχει η εγκατάστασή μου απ'τη στιγμή που βγάζω απρόσκοπτα την 24 και την 32 με 70-92% τις περισσότερες ώρες της ημέρας?
Ίσως κάποια μέρα αγοράσω καλύτερη κεραία,κατευθυντική(έχω στο νού μου την televes),αν δεν ενισχύσει η ΕΡΤ τους πομπούς της.
Ευχαριστώ πολύ Θανάση για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Octagon SF8008,Amiko 8155HD,Humax 5400 ο αθάνατος,MABO Offset 1.80,κ.ά.

Αποσυνδεδεμένος makists

• Νέο Μέλος
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
Εγώ πάντως έχω να πω ότι απο σήμερα την ψηφιακή συχνότητα 64, του 2ου μπουκέτου της ΕΡΤ, την βγάζω χωρίς παγώματα. Να θυμίσω πως είχα πρόβλημα με την συγκεκριμένη συχνότητα, ήταν η μόνη από τις ψηφιακές συνχότητες που είχα πάρα πολλά παγώματα, πάντα με την κεραία να κοιτάει Θάσο.

Αποσυνδεδεμένος teletkv

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2007
  • Τόπος: Οπου κορυφή βουνού και εγώ!!
Η διάδοση των σημάτων δεν σταματά σα να χτύπησε σε τοίχο στα όρια κάποιων υπολογισμών και η διαφορά της απώλειας διάδοσης σε ελεύθερο πεδία από τα 65 Km στα 90 Km είναι 2,82 db - πάντα για το κανάλι 64.
Θα σε ρωτήσω και πάλι: θεωρείς ότι αυτά τα 3 db είναι η ειδοποιός διαφορά για τη λήψη ή μη λήψη από τους κατοίκους του συγκεκριμένου stream σε αυτή την απόσταση (90 Km)?

Η προφανής απάντηση είναι ΟΧΙ και με αυτή την έννοια θα θεωρήσω άστοχη την παραπάνω τοποθέτηση σου - μια που τα παιδιά που παρακολουθούν αυτό το thread αγωνιούν για μια υπεύθυνη απάντηση που θα τους βοηθήσει να ξέρουν αν μπορούν να πιάσουν τα ψηφιακά σήματα ή όχι ...
Φιλικά πάντα και χωρίς καμια πρόθεση κόντρας - η αναφορά μου γίνεται απλά για να δώσουμε σε όσους έχουν μικρή ή μηδενική εμπειρία σε αυτά τα σύνθετα θέματα διάδοσης, ένα απλοποιημένο προασανατολισμό πιο κοντά στην πραγματικότητα ...
8)  8) Και εγώ θεωρητικά αυτό πίστευα,όμως εδώ και τρείς μήνες οι μετρήσεις σήματος και οι δοκιμές στο εργαστήριο καθώς και τα τελευταία νέα διάδοσης με ψηφιακή διαμόρφωση με κάνουν να έχω αρκετές αμφιβολίες και με την πεδιομέτρηση χθές στο υψάριο της θάσου όπου οι συχνότητες 32,58 και 64 ενώ μου δίνανε πάνω από 58 db στο πεδιόμετρο(ψηφιακό Uniohm) με κεραία Kathrein 10dbi flat και τα έβλεπα στο πεδιόμετρο με καλό MER  ο δέκτης Horo 7600 HD σε χειροκίνητη αναζήτηση δεν άνοιγε τις συχνότητες 32,58 και 64. :shock:  :?  8)
Edision argus highspeed,Vu+DUO 4K SE
Tandberg TT1200 IRD-Harmonic7100
WellavHD2-IRD
Mabo 1,8m 28,23,19,16,13
Fraccaro 1,2m9,7,3 Fraccaro 0,8m 39,43  Πεδιόμετρα Sefram 7847,Leband FSM204 Spectrum GSP-827,Rigol RSA3015E-TG,Hantek 1022G

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Θα συμφωνίσω μαζί σου - είναι γεγονός ότι οι μετρήσεις στην ψηφιακή είναι ένα δύσκολο θέμα και τελικά φαίνεται ότι δεν μπορούμε να αρκεστούμε σε μία μόνο παράμετρο.

Έχω ψάξει αρκετά το θέμα λήψεων σε δύσκολες τοποθεσίες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω δει αρκετά "περίεργα" νούμερα και συνδυασμούς πχ άριστο MER και κακό CBER που αρχικά μοιάζουν ανεξήγητα.
Είχα την τύχη την τελευταία 10 ετία να συνεργαστώ και κυρίως να μάθω αρκετά για αυτά τα ζητήματα από τα τμήματα R & D των εταιρειών που συνεργάζομαι και επειδή από παιδί - πριν ακόμα σπουδάσω και ασχοληθώ επαγγελματικά - μου άρεσε ότι είναι σχετικό με τις υψηλές συχνότητες, προσπάθησα να αντλήσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπόρεσα για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Αργότερα "έτυχε" να έχω στο εκθετήριο πολλά σοβαρά μηχανήματα από δύο επώνυμους κατασκευαστές (διαμορφωτές COFDM απλούς και HD MPEG4-H264, αναγεννητές COFDM, transmodulators QPSK σε COFDM, ψηφιακούς μεταλλάκτες, echo cancelers κλπ) και σε συνάρτηση με το μεράκι που έχω για τα θέματα διάδοσης, μου δόθηκε η δυνατότητα να παίξω με άπειρους συνδυασμούς ψηφιακών διαμορφώσεων (constellation QPSK - 16 QAM - 64 QAM, GI & Code Rate σε όλες τις τιμές, ελεγχόμενο bit rate κλπ), αλλά και τεχνητών δυσκολιών σε κλειστό περιβάλλον: παρεμβολή ψηφιακού από ψηφιακό, ψηφιακό από αναλογικό, αναλογικό από ψηφιακό κλπ.

Τις ίδιες διατάξεις χρησιμοποιήσαμε και στις ημερίδες που οργανώσαμε για τεχνικούς με υφιστάμενη εμπειρία στον τομέα και προχωρήσαμε σε αρκετό βάθος.
Ψάχνοντας τα όρια και τις ιδιαιτερότητες των μετρήσεων παίξαμε με όλες αυτές τις παραμέτρους να ορίζονται με τηλεχειρισμό των μηχανημάτων μέσω δικτύου προβάλλοντας όλες τις αλλαγές σε ένα προτζέκτορα ώστε να ξέρουν όλοι τις ακριβώς κάνουμε, προβάλλοντας όμως ταυτόχρονα όλες τις αλλαγές στις μετρήσιμες παραμέτρους (στάθμη, C/N, MER, CBER, VBER, constellation κλπ - αλλά και καταγραφές Merogram, Spectrogram) σε μία 2η μεγάλη οθόνη συνδεδεμένη με το κορυφαίο σημερινό όργανο για αυτού του είδους τις μετρήσεις (TV Explorer HD+).
Αλλάζοντας τμηματικά τις στάθμες των σημάτων του κανονικού και του παρεμβάλλοντος stream είδαμε με λεπτομέρειες τον επηρεασμό κάθε συνδυασμού στις επι μέρους μετρήσεις και θα έλεγα ότι αποκτήσαμε για καλή πρώτη εικόνα, για να μπορούμε να εξηγήσουμε επαρκώς τις "παραξενιές" των ψηφιακών μετρήσεων.

Για να γυρίσουμε στο θέμα μας - δηλαδή της δυσκολίας λήψης στο 64 της Πλάκας, είναι σαφές ότι η διαμόρφωση 64 QAM είναι πολύ καλή, επιτρέπει πολύ μεγαλύτερο bit rate από την συνηθισμένη 16 QAM και έχει ένα σωρό ακόμα πλεονεκτήματα - όμως είναι πολύ πιο "ευαίσθητη" σε οποιουδήποτε είδους ενοχλήσεις από την 16 QAM.
Απλά να αναφέρω ότι ενώ γενικά μια τιμή MER μεγαλύτερη από 12, μπορεί να δώσει σταθερό αποτέλεσμα χωρίς παγώματα, όταν όμως η διαμόρφωση είναι 64 QAM αλλά έχει κάποιου είδους "ενόχληση" από κάτω, μπορεί να έχουμε μια τιμή 20-22 db στο MER που κανονικά είναι εξαιρετικά καλή, αλλά παρ' όλα αυτά το σήμα να μην συγχρονίζει. Την ίδια ώρα θα διαπιστώσουμε ότι το CBER μας εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό, δίνοντας μια τιμή λαθών στην -2, η οποία είναι χειρότερη από αυτή που μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους τα κυκλώματα διόρθωσης λαθών Viterbi & Reed Solomon.

Αυτό όμως συμβαίνει μόνο όταν έχουμε κάποια "ενόχληση" στην ίδια συχνότητα ή γενικά αν κάτι δεν πηγαίνει καλά με το σύστημα λήψης μας - πχ ενισχυτής ιστού ή απλά ένας δέκτης που έχει ενδοδιαμορφώσει (μπουκώσει), από άλλα ισχυρά σήματα στην λήψη μας.
Για την μέτρηση που έκανες στο Υψάριο, δες τι από τα παραπάνω ενοχλούσε τον δέκτη Horo 7600 HD και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις αμέσως την αιτία.

Νομίζω ότι αυτά απαντούν και στην φαινομενικά ορθή απορία του satrrstm:
Παράθεση
Τί πρόβλημα να έχει η εγκατάστασή μου απ'τη στιγμή που βγάζω απρόσκοπτα την 24 και την 32 με 70-92% τις περισσότερες ώρες της ημέρας?

Επομένως και σαν συμπέρασμα:
Τα ψηφιακά σήματα μπορούν να αξιοποιηθούν ακόμα και σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, ακόμα και σε πολύ χαμηλές στάθμες, αρκεί να είναι καθαρά από κάτω και να είναι σωστή η εγκατάσταση μας.
Τα streams της ΕΡΤ τα διαμορφωμενα σε 64 QAM, είναι λίγο πιο δύσκολα στη λήψη και θέλουν λίγο μεγαλύτερο σήμα, αλλά όμως λίγο ...
Εαν το σήμα που λαμβάνετε είναι καθαρό από κάτω, με λίγη προσοχή & μεράκι στην εγκατάσταση (ή με κάποιο τεχνικό που έχει πεδιόμετρο), είναι σίγουρο ότι ακόμα και σε οριακές συνθήκες μπορείτε να κάνετε άριστη λήψη.   :)  8)
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος makists

• Νέο Μέλος
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
Παράθεση από: "makists"
Εγώ πάντως έχω να πω ότι απο σήμερα την ψηφιακή συχνότητα 64, του 2ου μπουκέτου της ΕΡΤ, την βγάζω χωρίς παγώματα. Να θυμίσω πως είχα πρόβλημα με την συγκεκριμένη συχνότητα, ήταν η μόνη από τις ψηφιακές συνχότητες που είχα πάρα πολλά παγώματα, πάντα με την κεραία να κοιτάει Θάσο.

Τελικά μάλλον ήταν ας πούμε της στιγμής, μιας και σήμερα τίποτα...

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
...Εαν το σήμα που λαμβάνετε είναι καθαρό από κάτω, με λίγη προσοχή & μεράκι στην εγκατάσταση (ή με κάποιο τεχνικό που έχει πεδιόμετρο), είναι σίγουρο ότι ακόμα και σε οριακές συνθήκες μπορείτε να κάνετε άριστη λήψη.
Ας βάλει η ΕΡΤ τους 400άρηδες αναμεταδότες που μας υποσχέθηκε ο φίλος μας ο teletkv πρώτα και αν εξακολουθώ να μη πιάνω την 64 θα φέρω και τεχνικό με πεδιόμετρο να μου βρεί το λάθος στην εγκατάστασή μου.
Με τσιφουτιές των 220W δεν καλύπτεται ολόκληρη περιφέρεια και μάλιστα απο το ανατολικώτατο άκρο της,την Αλεξ/πολη και όχι απο τη Θάσο που όχι μόνο τους 3 νομούς της Θράκης καλύπτει αλλά και άλλους 2-3 δυτικώτερα.
Έλεος.

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2006
Για τον φίλο satrrstm που  βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ξάνθης θα έλεγα να δοκιμάσει να βγάλει εντελώς τον ενισχυτή

Με εκτίμηση

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
Το έκανα κι αυτό φίλε satboy και μάλιστα με μονοκόματο καλώδιο(όχι να "μπαγλαρώσω" τα δύο σημεία που έμπαιναν μέσα στον ενισχυτή ιστού,δηλαδη),και το μόνο που πέτυχα ήταν να κατέβει η ένταση του σήματος χαμηλώτερα απο την στάθμη ποιότητας,όπως πρέπει και οι 24 και 32 να παραμείνουν απτόητες στην ποιότητα του 90-92%(με ένταση σήματος γύρω στο 50%),αλλά η 58 δεν ανεβαίνει πάνω απο 30%,οπότε δεν έχω ποτέ εικόνα,ενώ με τον ενισχυτή είχα εικόνα για 12-15 ώρες το 24ωρο(31-50%).
Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2006
Τότε θα σου πρότεινα μία κεραία με ένα χαμηλού θορύβου ενισχυτή όπως την flashd της Ikusi με ενεργό δίπολο ή την DATHD τηs Τeleves  και να της δώσεις τροφοδοσία από τον ψηφιακό δέκτη

Μην κάνετε παράθεση του αμέσως προηγούμενου μηνύματος!

Αποσυνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
Απο χθες εχω προβλημα με την 58UHF της ΕΡΤ.Συγκεκριμενα το σημα ή ειναι μηδενικο ή εχει 25% με παρα παρα πολλα σπασιματα.Νομιζω πως δεν ευθυνεται η ΕΡΤ γι'αυτο αλλα ο πομπος του R CHANNEL στην 57UHF που εδω και λιγες μερες παραμορφωνει η εικονα και ξεφευγει και στην διπλανη συχνοτητα(58UHF)....

• SatLeo Legend
Απ' ό,τι φαίνεται πάντως δεν έχουν ακόμα τοποθετήσει τους 400άρηδες στην Πλάκα....

Αποσυνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: KOMOTHNH
Mαλλον θα τους πηγανε κι αυτους στην Αιγινα....χαχαχαχα!!!!  :lol:
Έχω εν υπηρεσια τον δέκτη: EDISION  Proton S2. σταθερό στις 13°E

Συνταξιοδοτημένοι: Edision Argus VIP - HUMAX IRCI 5400z - VISIONNET VN8000 - YUMATU MX PLUS - ECHOLINK EL3200

Αποσυνδεδεμένος ΓΙΑΚΟΥΣΤΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

• Αρχάριο μέλος
  • Τόπος: ΤΟΞΟΤΕΣ-ΞΑΝΘΗΣ
8) Εκτακτη Ειδηση!!
Την Δευτέρα μεταφέρονται στη Πλάκα δύο 400W για να δεί ο κόσμος επιτέλους ψηφιακή από την ΕΡΤ 8)
ΠΕΡΑΣΑΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΟΜΠΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΞΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ DIGITAL ΑΠΟ ΠΛΑΚΑ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΚΕΡΑΙΑ ΣΤΙΝ ΠΛΑΚΑ Engel 19dB
KΑΙ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΙΣΤΟΥ ENGEL UHF 30db  ΕΞΟΔΟ 110 ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΗΜΑ ΣΤΗΝ 58
ΟΥΤΕ 64.ΤΗΝ 24 ΤΗΝ ΠΙΑΝΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΣΗΜΑ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 32 ΟΡΙΑΚΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ MEGA ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΑΠΟ ΘΑΣΟ ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΗΝ 32 ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ.
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΙ 400W ΠΟΜΠΟΙ THS ERT
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ.ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΩΣΟΥΝ ΣΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ.
ΦΩΤΗΣ-ΞΑΝΘΗ

Αποσυνδεδεμένος teletkv

• SatLeo Legend
8) Αγαπητέ φίλε Ξανθιώτη και τους 400W να βάλουμε πάλι δεν θα δείς 58 και 64.Γιατί δεν πέρνεις την Digea νασου πει γιατί στο διαφημιστικό της λέει ότι καλύπτετε όλη η Ανατολική Μακεδονία :lol: και συγχρόνως απαγορεύει στη ΕΡΤ να ανοίξει το πομπό της Θάσου.Ξυπνάτε όρε Ελληνες 8)
WellavHD2-IRD
Mabo 1,8m 28,23,19,16,13
Fraccaro 1,2m9,7,3 Fraccaro 0,8m 39,43  Πεδιόμετρα Sefram 7847,Leband FSM204 Spectrum GSP-827,Rigol RSA3015E-TG,Hantek 1022G

Αποσυνδεδεμένος teletkv

• SatLeo Legend
8) Κλέβουν το ανταποδοτικό τέλος από τους πολίτες
Και την ευρωπαϊκή νομοθεσία κουρελιάζει το υπουργείο της τρόικας και του ΔΝΤ σε ότι αφορά την ΕΡΤ. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βαφτίζει το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες σε “ειδικό πόρο” σε βάρος των καταναλωτών και φορογούμενων για να πάρει υπό τον πλήρη έλεγχο του την κρατική ραδιοτηλεόραση! Ως ΜΜΕ η ΕΡΤ ανήκει πλέον στον υπουργό Οικονομικών ο οποίος μπορεί να καθαιρέσει με απόφαση του τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και το ΔΣ της ΕΡΤ! Βγάζει έτσι, με πρόσχημα τον οικονομικό έλεγχο, εκτός παιχνιδιού και τον πολιτκό προϊστάμενο της ΕΡΤ αρμόδιο υπουργό ΜΜΕ, δηλαδή τον Τηλέμαχο Χυτήρη.

Κι αυτό συμβαίνει την ίδια ώρα που ο ίδιος εισηγείται και καταργεί τον ειδικό φόρο για την ιδιωτική τηλεόραση και ταυτόχρονα διατηρεί το καθεστώς ουσιαστικής απαλλαγής των ιδιωτικών σταθμών από την καταβολή χρήσης των συχνοτήτων που είναι περιουσία του δημοσίου.

Στην εισηγητική έκθεση του νόμου-πρόκληση εκτάκτων μέτρων η ΕΡΤ ως ΔΕΚΟ εντάσσεται σε ειδικό καθεστώς επιτήρησης ” με βάση ειδικούς πόρους που έχουν θεσπιστεί προς όφελος τους σε βάρος των πολιτών, καταναλωτών και φορολογούμενων”. Η ΕΡΤ υποχρεούται να υποβάλλει 3μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις ελεγμένες από ορκωτούς ελεγκτές για συνεπή παροχή παροχή οικονομικών δεδομένων στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ακόμη και με διακοπή της χρηματοδότησης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης” (λες και τα λεφτά που πληρώνουν οι πολίτες είναι δικά τους!)

Η εν λόγω διάταξη Παπακωνσταντίνου δεν είναι μόνο αντισυνταγματική αλλά αντιβαίνει το Κοινοτικό δίκαιο και όλους τους νόμους και τις συνθήκες σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το βέβαιο είναι ότι το λόγο τώρα τον έχει και η ΕΒU αφού η κυβέρνηση υφαρπάζει έναν προστατευμένο πόρο υπέρ ραδιοτηλεοπτικών δικτύων δημοσίου συμφέροντος.
 8)
WellavHD2-IRD
Mabo 1,8m 28,23,19,16,13

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
Είναι προφανές οτι με τα νέα μέτρα κατά των ΔΕΚΟ συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ "τα πάντα ρεί",αλλάζει,ή ακυρούται,οπότε εγώ τα παρατάω και θεωρώ ως επικρατέστερη ημερομηνία για την πλήρη κάλυψη απο ψηφιακά την 01/01/2016.
Τί να πεί κανείς;
Καταραμένο ΔΝΤ;...

Αποσυνδεδεμένος ΓΙΑΚΟΥΣΤΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

• Αρχάριο μέλος
  • Τόπος: ΤΟΞΟΤΕΣ-ΞΑΝΘΗΣ
8) Αγαπητέ φίλε Ξανθιώτη και τους 400W να βάλουμε πάλι δεν θα δείς 58 και 64.Γιατί δεν πέρνεις την Digea νασου πει γιατί στο διαφημιστικό της λέει ότι καλύπτετε όλη η Ανατολική Μακεδονία :lol: και συγχρόνως απαγορεύει στη ΕΡΤ να ανοίξει το πομπό της Θάσου.Ξυπνάτε όρε Ελληνες 8)
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΜΠΟΙ 400W
ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ.ΜΗΠΩΣ ΑΝΕΣΤΑΛΕΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΔΝΤ & ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ.
ΑΚΟΜΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ E-MAIL ΣΤΗΝ DIGEA ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΠΙΑΝΕΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΛΗ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ.
ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙ ΠΟΜΠΟ Η DIGEA ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ  
ΑΠΟ ΚΕΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ,
ΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ.ΑΦΟΥ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ.
ΤΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΒΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑ.
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2015 ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ.
 ΣΤΗΝ Β΄ΦΑΣΗ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΘΑΣΟ ΠΟΜΠΟ ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ 2020 ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ Η ΚΑΒΑΛΑ (ΠΛΥΘΥΣΜΟΣ 150000+) DIGEA.
Η ΘΑΣΟΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ.........................
ΦΩΤΗΣ-ΞΑΝΘΗ

Αποσυνδεδεμένος nikolasg

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2010
Όντως από Θάσο θα είχαν μεγαλύτερη κάλυψη αλλά στην Ελλάδα ζούμε και είμαστε συνηθισμένοι σε παράξενες αποφάσεις.

Να σας ρωτήσω ποιές οι εντυπώσεις σας απο την εικόνα των καναλιών.
Εγώ σε Samsung 37c6600 και μια lg23' βλέπω το STAR με θολή εικόνα (σαν να μεγάλωσε η μειωπία μου :), είναι εντονότατο στους υπότιτλους ), όπως επίσης και τα  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΕΤ1, ΕΤ3 και λιγότερο ο ΑΝΤ1. Καλά το ΡΙΚ θολούρες μπροστά, δεν πιάνεται.
Αυτό δεν διορθώνεται? Τα κανάλια "φταίνε" ή η DIGEA. Ένα κλικ το focus δεν μπορούν να το κάνουν ή ειναι κάτι πιο πολύπλοκο.
Τα αναλογικά STAR, ET1 και ET3 νομίζω έχουν καλύτερη(καθαρότερη) εικόνα.
Το ΣΚΑΙ έχει της καλύτερη εικόνα μακράν και καλή έχουν τα ALTER, ALPHA, MEGA,NET και τα υπόλοιπα της ΕΡΤ ψηφιακής.

Εσείς τα ίδια? Διαφορετικά να κοιτάξω τις ρυθμίσεις των TV.

• SatLeo Legend
Τα κανάλια τα ίδια φταίνε, και η εικόνα που στέλνουν στους πάροχους! H ΕΡΤ βέβαια μπορεί να βελτιώσει τα δικά της, έδωσε όμως βάρος στη ΝΕΤ, ίσως  βελτιωθούν και άλλο τα πράγματα αν πάνε σε MPEG4 σκοτώνοντας βέβαια τη συμβατότητα με πλήθος παλιότερων τηλεοράσεων που έχουν μόνο MPEG2, κάτι που ήδη έκανε η Digea!
Τα κανάλια που έχει η Digea όσα έχουν καλή εικόνα οφείλεται καθαρά στα ίδια τα κανάλια και στη μέριμνα που έδωσαν για να την πετύχουν, τα υπόλοιπα είναι... να μην αρχίσω! Ειδικά το STAR είναι απαράδεκτα θολό, ειδικά στους υπότιτλους όπου νομίζεις ότι βλέπεις κακοσυμπιεσμένο mpeg1!

Αποσυνδεδεμένος nikolasg

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2010
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Τα κανάλια τα ίδια φταίνε, και η εικόνα που στέλνουν στους πάροχους! H ΕΡΤ βέβαια μπορεί να βελτιώσει τα δικά της, έδωσε όμως βάρος στη ΝΕΤ, ίσως  βελτιωθούν και άλλο τα πράγματα αν πάνε σε MPEG4 σκοτώνοντας βέβαια τη συμβατότητα με πλήθος παλιότερων τηλεοράσεων που έχουν μόνο MPEG2, κάτι που ήδη έκανε η Digea!
Τα κανάλια που έχει η Digea όσα έχουν καλή εικόνα οφείλεται καθαρά στα ίδια τα κανάλια και στη μέριμνα που έδωσαν για να την πετύχουν, τα υπόλοιπα είναι... να μην αρχίσω! Ειδικά το STAR είναι απαράδεκτα θολό, ειδικά στους υπότιτλους όπου νομίζεις ότι βλέπεις κακοσυμπιεσμένο mpeg1!

Ευχαριστώ mcelliot_g.

Καλά δεν βλέπουν τι εικόνα στέλνουν? Είναι ευχαριστημένοι με αυτό που στέλνουν? Τί να πώ κρίμα. Μακάρι να βελτιωθούν κάποια στιγμή.

Πάντως αν η ΕΡΤ γυρίσει σε mpeg4 δεν νομίζω να βγεί χαμένη όσο αφορά τη συμβατότητα, γιατί οι περισσότεροι, αν όχι όλοι όσοι είχαν TVs με mpeg2 και θέλουν να δουν τα ιδιωτικά χωρίς είδωλα και παρεμβολές ήδη έχουν προβεί σε αγορα δέκτη mpeg4.
Η ΕΡΤ ανέκαθεν είχε αναλογικά καλό σήμα και εικόνα τουλάχιστον σε περιοχές που φτάνει το σήμα είτε απο Θάσο είτε απο Πλάκα παλιότερα.

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
Τι λες ρε ανθρωπε???
ναι μεν το πληρωνεις!!!
θες να το διπλοπληρωσεις?????
Εγω δεν εχω παρει ακομα mpeg4 δεκτη
και οσο το νομιμο συστημα ειναι το DVB-T και το προτοκολλο κωδικοποιησης ακουλουθει τον αλγοριθμο mpeg2
Εγω θελω να βλεπω τηλεοραση με τον δεκτη που εχω πληρωσει

• SatLeo Legend
Παιδιά μην ξεκινάμε ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης για το MPEG2-4 σε αυτό το νήμα, υπάρχει το αντίστοιχο της ανάπτυξης του δικτύου της ψηφιακής τηλεόρασης για τέτοια πράγματα! :D

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
συγγνωμη,
 αλλα δεν μπορω αλλο να ακουω αυτο τον συμβιβασμο.....

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/02/2025 (17:12)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: palis Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/02/2025 (16:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/02/2025 (16:24)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/02/2025 (15:53)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 01/02/2025 (14:54)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 01/02/2025 (13:34)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/02/2025 (13:31)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/02/2025 (11:09)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/02/2025 (10:57)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 01/02/2025 (10:11)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 01/02/2025 (10:10)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: otrellaras Φόρουμ: IPTV Γενικά 01/02/2025 (03:11)
* Απ: Μετακινήσεις δορυφόρων  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 01/02/2025 (00:35)
* Απ: Περιοδικά Δορυφορικής που κυκλοφορούν στην Ευρώπη  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 01/02/2025 (00:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (23:58)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (23:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: chrisk7 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:25)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: chrisk7 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:04)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 31/01/2025 (21:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (21:05)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (21:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (21:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 31/01/2025 (20:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (19:58)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: IPTV Γενικά 31/01/2025 (14:01)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 31/01/2025 (11:31)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: otrellaras Φόρουμ: IPTV Γενικά 31/01/2025 (09:55)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 31/01/2025 (07:04)