Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]
  • Τρι 21 Ιαν 2025, 08:09
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  (Αναγνώστηκε 365897 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikolasg

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2010
Παράθεση από: "Πετρος"
συγγνωμη,
 αλλα δεν μπορω αλλο να ακουω αυτο τον συμβιβασμο.....

Χρόνια Πολλά σε όλους.

Καλά βρε συ Πέτρο. Συγγνώμη αν σε έθιξα δεν ήταν ο σκοπός μου.
Η άποψη αυτή είναι για την περιοχή της Θράκης και ειδικά για την Αλεξ/λη και μετά για Κομοτηνη(βλέπει ακόμη απο την Θάσο).
Σίγουρα το καλύτερο θα ήταν να είχαμε ένα σύστημα και να έβλεπαν όλοι και αυτοί με τους mpeg2, χωρίς άλλο κόστος.
Αλλά έκλεισαν το αναλογικό ΚΕ της Πλάκας και είχαμε τις εξής επιλογές:
να βλεπουμε μόνο τα τοπικά(CRT) ή τοπικά και ΕΡΤ(TVs με mpeg2) ή αγοράζεις δέκτη ή αλλάζεις TV για να τα δείς όλα.
Δεν νομίζω να μην θέλει κάποιος να τα βλέπει όλα(και καλά) και απο την στιγμή που τα ιδιωτικά κανάλια δεν τα βρήκαν με την ΕΡΤ τί να κάνει ο κόσμος? Πάει στην τελευταία επιλογή.
Στην Κομοτηνή(δίπλα στην αστυνομία) πάντως γνωστός μου δεν έπιανε καθόλου αναλογικά ANT1 και τα υπόλοιπα με είδωλα και χιόνια. Έχει mpeg2 TV, τί να έκανε? Με cam  είχε κολλήματα στα mpeg2 και αναγκάστηκε
πήρε δέκτη και είδε εικόνα που δεν θα έβλεπε ποτέ του.
Δηλαδή οι περισσότεροι στη Θράκη πήραν ήδη δέκτη. Αν είναι να δούνε και την Δυτ. Θράκη ΕΡΤ(που ήδη πληρώνουμε) καλύτερα να πάει η ΕΡΤ σε mpeg4 με τους πομπούς που έχει γιατί αν πάνε τα ιδιωτικά σε mpeg2 θα τα χάσουνε και αυτά. Αυτό εννούσε και ο mcelliot_g(καλά κατάλαβα ε?) και συμφώνησα.
Ξέρετε πόσες φορές θα αλλάξουν αυτά(ιδίως με τα HD που θα έρθουν κάποια στιγμή) και θα μας βάζουν στο ίδιο τριπάκι αν θές να τα δείς.
Δεν πήρα δηλαδή θέση ως προς το σύστημα κωδικοποίησης και πιο είναι καλύτερο ή όχι.

Φιλικά  :D  :D  :D
(sorry απο τα παιδιά και τον mcelliot_g για το off topic)

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
Επισης Χρονια πολλα!!
Χρονια πολλα και σε σενα και σε ολους!!!

Καταλαβαινω την θεση σου!
Δυστυχως...
Το μονο που μπορει να κανει ο καταναλωτης πλεον ειναι να αναμενει....
Η ΕΓΚΑΙΡΗ εκδοση νεας ΚΥΑ σχετικα με τα προτυπα ειναι επιβεβλημενη
και μονο

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2005
  • Τόπος: Δ. Θράκη
Παράθεση από: "satboy"
Τότε θα σου πρότεινα μία κεραία με ένα χαμηλού θορύβου ενισχυτή όπως την flashd της Ikusi με ενεργό δίπολο ή την DATHD τηs Τeleves  και να της δώσεις τροφοδοσία από τον ψηφιακό δέκτη

Αγόρασα την δεύτερη (75 €) και χωρίς ενισχυτή η κατάσταση παρέμενε όπως είχε (24 & 32 απρόσκοπτο σήμα-ένταση 50%,ποιότητα 90-92% και η 58 στο ανώφελο 25-30% και κάπου-κάπου στο ωφέλιμο 31-37% για μερικά λεπτά.
Με τροφοδοσία 5V απ'τον δέκτη (τόση μόνο διαθέτει) όλα προς το χειρότερο.
Α λ λ ά με τροφοδοσία 21.5V απο άλλο τροφοδοτικό (χωρίς ενισχυτή στον ιστό,διότι με ενισχυτή πάλι αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα) 24 & 32 απρόσκοπτο σήμα-ένταση 70%,ποιότητα 93-94% και η 58 πάντα πάνω απο το οριακό 31% (παίζει η ποιότητα συνέχεια μέχρι και 90% !!! ανά 5-10 λεπτά),ενώ η άπιαστη μέχρι τώρα 64 ανέβηκε κάποια στιγμή στο 30-31% και είδα εικόνα για 2-3 λεπτά!Αυτή η συχνότητα στη συνέχεια και για 1-2 ώρες έπαιζε ανάμεσα στο 25 και 29% κάτω απ'το όριο λήψης του δέκτη μου,δηλαδή.
Σχετικά με το ενεργό δίπολο αυτής της κεραίας στα τεχνικά χαρακτηριστικά ορίζεται οτι δουλεύει με τάση απο 12 έως 24V και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει φόβος να πάθει ζημιά με τα 21.5V που του στέλνει το τροφοδοτικό μου και αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω ενα αλλο τροφοδοτικό που έχω και το οποίο στέλνει 17.5V στο δίπολο και αν θα έχει επίπτωση στη λήψη μια τέτοια κίνηση.
Ευχαριστώ φίλε satboy για την ιδέα.
Χρόνια πολλά σε όλους!
Octagon SF8008,Amiko 8155HD,Humax 5400 ο αθάνατος,MABO Offset 1.80,κ.ά.

Αποσυνδεδεμένος Balentino

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2010
Χρονια καλα! Γεια σας απο τα Κιμμερια Ξανθης !Εχουμε και λεμε:uhf 24 και 32 ( ενταση 92 ποιοτητα 100 ) uhf 58 ( ενταση 82 ποιοτητα 100 ) uhf 64 (ενταση 36 ποιοτητα 100).Δεκτης tv lg . Κεραια yangi 3.5μετρα μηκος με 120 κατευθηντηρες δικιας μου κατασκευης και σχεδιασμου τυπου ανηχτης χελιδονας .απολαβη σχεδον 22db.Η κεραια κοιτα πλακα με καλωδιο απευθειας ενωμενο χωρις ενυσχητη.Με δοκιμη με ενυσχητη δικιας μου κατασκευης εριχνε το σημα στο 1/4. Με αλλες κεραιες τυπου πλεγματος δεν εβγαινε η 64 .Με κεραια τυπου τριαινας παλι εβγαινε μεν αλλα στο οριο με σπασιματα .Οσο για την εικονα των καναλιων ολα τα ιδιωτικα εχουν καλη με σειρα καλυτερης Σκαϊ αλτερ μεγκα αλφα σταρ αντεννα μακεδονια .Για τα κρατικα με σειρα καλυτερης τα πλας εχουν εφαμιλη ποιοτητα και ακολουθουν Νετ ετ1 βουλη ετ3 ρικ .Ετ1 ετ3 και ρικ μαλλον οι υπευθηνοι των ζευξεων ειναι για τα μπαζα!
Ερασιτεχνικες Κατασκευες πομπων, κεραιων,ενυσχητων ιστου uhf,μονο για προσωπικη χρηση μου.Αυτο ειναι το χομπυ μου.

• Νέο Μέλος
  • *
Παράθεση από: "satrrstm"
Τότε θα σου πρότεινα μία κεραία με ένα χαμηλού θορύβου ενισχυτή όπως την flashd της Ikusi με ενεργό δίπολο ή την DATHD τηs Τeleves  και να της δώσεις τροφοδοσία από τον ψηφιακό δέκτη

Αγόρασα την δεύτερη (75 €) και χωρίς ενισχυτή η κατάσταση παρέμενε όπως είχε (24 & 32 απρόσκοπτο σήμα-ένταση 50%,ποιότητα 90-92% και η 58 στο ανώφελο 25-30% και κάπου-κάπου στο ωφέλιμο 31-37% για μερικά λεπτά.
Α λ λ ά με τροφοδοσία 21.5V απο άλλο τροφοδοτικό (χωρίς ενισχυτή στον ιστό,διότι με ενισχυτή πάλι αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα) 24 & 32 απρόσκοπτο σήμα-ένταση 70%,ποιότητα 93-94% και η 58 πάντα πάνω απο το οριακό 31% (παίζει η ποιότητα συνέχεια μέχρι και 90% !!! ανά 5-10 λεπτά),ενώ η άπιαστη μέχρι τώρα 64 ανέβηκε κάποια στιγμή στο 30-31% και είδα εικόνα για 2-3 λεπτά!Αυτή η συχνότητα στη συνέχεια και για 1-2 ώρες έπαιζε ανάμεσα στο 25 και 29% κάτω απ'το όριο λήψης του δέκτη μου,δηλαδή.
Σχετικά με το ενεργό δίπολο αυτής της κεραίας στα τεχνικά χαρακτηριστικά ορίζεται οτι δουλεύει με τάση απο 12 έως 24V και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει φόβος να πάθει ζημιά με τα 21.5V που του στέλνει το τροφοδοτικό μου και αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω ενα αλλο τροφοδοτικό που έχω και το οποίο στέλνει 17.5V στο δίπολο και αν θα έχει επίπτωση στη λήψη μια τέτοια κίνηση.
Χρόνια πολλά σε όλους!
χρονια πολλα η ταση που εχεις ειναι καλη αν βγαζη το τροφοδοτικο σου 21.5βολτ αυτα που φτανουν μεχρι το διπολο πρεπει να ειναι γυρω στα 21 ισως και 20βολτ δε γενατε θεμα ασυμβατοτητας,Ενω αν στηλης 24βολτ θα εχεις γυρω στα 23 βολτ περιπου. Και αφου η περιοχη λειτουργιας ειναι μεταξυ 12-24 οσο του δινης περισοτερα ανεβαζης τα db ενυσχησης φυσικα οχι πανω απο 24βολτ. Δικη μου γνωμη αστο ετσι και δωσε οσο μπορεις υψος στη κεραια και ακομα ακυρωσε το ενεργο διπολο και συνδεσε τη απευθειας.Με οσο περισοτερο υψος μπορεις για να υπερνικησης την καμπυλοτητα της γης.
Ερασιτεχνικες Κατασκευες πομπων, κεραιων,ενυσχητων ιστου uhf,μονο για προσωπικη χρηση μου.Αυτο ειναι το χομπυ μου.

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
Πρέπει να λάβεις υπ'όψιν οτι είσαι αρκετά πιό κοντά στο κέντρο εκπομπής (τουλάχιστον 25 χιλμ.),που σημαίνει οτι εγώ το χρειάζομαι οπωσδήποτε το ενεργό δίπολο,όσο για το ύψος όντως κι εγώ πιστεύω οτι 2-3 μ. ιστού ακόμη θα μου έβγαζαν σταθερά και την 64,αλλά μου λείπει μονοκόματο καλώδιο γι αυτό το επι πλέον ύψος,οπότε θα το κοιτάξω απο Δευτέρα.
Πολύ ανίσχυρη αυτή η 64,να φανταστείς οτι πριν λίγο ενώ είχα την δύσκολη 58 με ποιότητα 90% σταθερά για 10 λεπτά,αυτή μου έδινε μόνο 28% ...
Ευχαριστώ για την απάντηση σχετικά με την τάση.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Δεν είναι ανίσχυρη, ίδια ισχύ με τις άλλες έχει! Απλά παρεμβάλλεται έντονα από την ΕΤ3 του Παγγαίου ανατολικά της Κομοτηνής!
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• Νέο Μέλος
  • *
Satrstm το ενεργο διπολο δεν υποκαθιστα την απολαβη μιας κεραιας δηλαδη την ληψη σηματος απλα κανη ενυσχηση αυτα που λαμβανη η κεραια σε db .Το μονο συν ειναι που εχει ενσωματομενο ενυσχητη στο διπολο με αποτελεσμα χαμηλο θορυβο.Αλλα ο θορυβος θορυβος.Την κεραια που εσυ χρησιμοποιης τωρα την δοκιμασα και τα αποτελεσματα της τα εχω γραψει σε προηγουμενο μηνυμα αναφορας ληψης μου.Αυτο που κανης βλεπει με ενυσχητη μεγαλο σημα λιγη ποιοτητα!Και με το παραμικρο σπασιμο στην εικονα με βροχη! Και χιονι διοτη ο ενυσχητης ενυσχη τον θορυβο !Οπως στη δορυφορικη θελουμε υψηλη ποιοτητα και λογικη ενταση σηματος ετσι και στην επιγεια ειναι το ιδιο απλως αλλαζη η συχνοτητα .Στη δορυφορικη για να πιασουμε με οσο καλυτερο lnb εχουμε καποιο αδυναμο σημα θα χρειαστουμε μεγαλυτερη διαμετρο .Και οχι ενυσχητη καλωδιου.Ετσι λοιπον βαζοντας στην επιγεια ενα ενυσχητη το ωφελος ειναι μηδεν!Απλως προτημουμε καλυτερη κεραια με μικρο λοβο ληψης ωστε να εχει και ποιο πολλα db .Μια μεγαλη yangi η δυο μικρες σε συστιχεια.Τα db ληψης δε προκητε ενας ενυσχητης να τα δωση γιατι αυτα που βγαζη ειναι αυτα που του δινη η κεραια δηλαδη απλα ενυσχη την γραμη μεταφορας και οχι την ληψη της κεραιας.Και οσον αφορα την μεταξυ μας αποσταση δεν ημαστε σε ευθεια τοσο μακρυα.

• Νέο Μέλος
  • *
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Δεν είναι ανίσχυρη, ίδια ισχύ με τις άλλες έχει! Απλά παρεμβάλλεται έντονα από την ΕΤ3 του Παγγαίου ανατολικά της Κομοτηνής!
Και αυτο ισχυη μονο για τον νομο ροδοπης στην Θρακη. Στον νομο Ξανθης δεν λαμβανετε το Παγγαιο.Εχουμε σκιαση απο τα βουνα τριγιρω.Οντως και δικη μου αποψη οτι ειναι το ποιο αδυναμο σημα.Και λογος να πειραματειζομαστε.Για να βγη η 64 σωστα πανω απο το οριο δηλαδη χωρις σπασιματα πρεπει η 58 να βαρα 80αρια.Και η υποψια μου ειναι ητε εχουν δωση η της ερτ λαθος ανυψωση στη κεραια εκπομπης η εχουν στασιμα κυματα στη συγκεκριμενη συχνοτητα. Η ακομα ακομα ουτε 200ηδες δεν τους ειναι.

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
Ήμουν Αλεξ/λη για 15 μέρες πριν 3 ημέρες και 3 διαφορετικοί αποκωδικοποιητές μου έδειχναν 3 μονάδες χαμηλώτερη ένταση σήματος απο την 58 και 5 απο τις άλλες 2 της Digea,γι αυτό μην είσαι απόλυτος.
Όσο για την ΕΤ3 ποτέ δεν είχα ίχνος σήματος στην 64 λόγω απόστασης απο Παγγαίο και μορφολογίας εδάφους.
Φίλε Balentino πώς εξηγείς τότε την υψηλή τιμή της κεραίας,αν καταργήσουμε τη λειτουργία του ενεργού διπόλου?
Υποτίθεται οτι αυτή η λειτουργία φροντίζει για την απομάκρυνση του θορύβου και την αποστολή όσο καθαρώτερου και δυνατού σήματος γίνεται στον δέκτη.Περίμενε μέχρι τη Δευτέρα,πιστεύω οτι προσθέτοντας ένα ακόμη κοντάρι ιστού θα την καταφέρω και την 64.

• Νέο Μέλος
  • *
Γεια σου satrstm μη συγκρινης μια κεραια με καποια αλλη μονο απο την τιμη της σε χρημα!Τωρα με τον ερχομο της ψηφιακης ολες οι εταιριες αρχισαν να παραπλανουν τον απλο κοσμακι να τους αδειζουν την τσεπη .Βαφτιζουν κεραιες τυπου hd redy η ακομα χαί ντεφινιτιον.Και τρεχει ο κοσμακης την αγοραζη με την ελπιδα θα λυθει το προβλημα του .Και μετα κλαιη την τσεπη του. Παντως με εικοσι ευρω περνης την ακρως αποδοτικη κεραια .Γιατι αυτο που μετρα ειναι η ληψη και οχι η εμφανιση.Τωρα αν αφησης το ενεργο διπολο και σηκωσης την κεραια θα βγαλης την 64 αλλα με μεταβολη του καιρου θα εχεις διακυμανσεις στην ποιοτητα.Αν βαλης μια yangi μεγαλη ψηλα θα βγαλης σταθερα την 64 χωρις μεταβολες!Η τριαινα το κατω μερος των κατευθιντητηρων στα 20χλμ κοιτα στη γη δηλαδη σε μακρινη αποσταση ληψης ειναι αχρηστο το κατω μερος μαζευη θορυβο.

• SatLeo Legend
Ήμουν Αλεξ/λη για 15 μέρες πριν 3 ημέρες και 3 διαφορετικοί αποκωδικοποιητές μου έδειχναν 3 μονάδες χαμηλώτερη ένταση σήματος απο την 58 και 5 απο τις άλλες 2 της Digea,γι αυτό μην είσαι απόλυτος.
Απόλυτος δεν είμαι, απλά ξέρω καλά με τι ισχύ εκπέμπουν, είναι όλοι στα 220Watt! Αν όμως συνυπολογίσεις τις απώλειες που έχουν οι περισσότερες εγκαταστάσεις στις υψηλές συχνότητες συν τις διαφορές στις απολαβές των κεραιών δεν είναι δύσκολο να πάρεις μικρότερα ποσοστά στις υψηλές συχνότητες!
Για τη λήψη των 58 και 64 είχαμε πολλαπλές αναφορές και στις περισσότερες περιπτώσεις η 64 είχε πρόβλημα στη λήψη λόγω της ΕΤ3, όχι επειδή είναι πιο ανίσχυρη! Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν φερ' ειπείν ήταν στα κανάλια 27 και 33!
Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που ακόμα και η ΚΥΑ προβλέπει μεγαλύτερη ισχύ εκπομπής στις υψηλές συχνότητες και γι αυτό η ΕΡΤ θα αλλάξει τους πομπούς σε 400 Watt όπως έπρεπε ήδη να έχει κάνει! :wink:

• Νέο Μέλος
  • *
Mcelliot Αποδεδειγμενα ειναι χαμηλοτερης ακτινοβολιας υσχυως η 64 λογο του οτι δεν εχουμε εδω στο νομο Ξανθης εκπομπη στην 64 ειναι καθαρη! Και λογο του οτι η 58 δεν απεχη πολυ απο την 64 ! Η 58 κατεβαινη σε πολλες εγκαταστασεις και απο δοκιμες δικες μου με ισχυη 86 ενταση και ποιοτητα 100αρα  η 64 36 ενταση με επεισης κατοσταρα αλλα η διαφορα εντασεως καταριπτη τον ισχυρισμο ιδιας ακτινοβολουμενης ισχυως! Εαν εχουν ιδιους πομπους θα πρεπει να αναζητησουν το λαθος στην κεραια εκπομπης τους. Αν και ακραδαντα πιστευω δεν εχουν ιδιους πομπους.Δεν νομιζω να εχουν τοσο αναξιοπιστους τεχνικους κεραιων.Αν και ποτε μη λες ποτε.

• SatLeo Legend
Πολλά μπορεί να συμβαίνουν όντως! Συνήθως η ΕΡΤ ακολουθεί ίδιες πολιτικές για τα δύο stream αλλά μπορεί το διάγραμμα ακτινοβολίας να είναι διαφορετικό!
Όπως και να' χει αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την εκπομπή της ΕΡΤ και αυτό ξεκινάει τόσο από την επιλογή των συχνοτήτων, όσο και από το σχεδιασμό της κάλυψης και δε συμμαζεύεται....

• Νέο Μέλος
  • *
Συμφωνο. Και πιο πολυ στο δεσυμαζευετε.Περι αξιοπιστιας της κρατικης που ολοι αγαπαμε και πληρωνουμε .Και στο φιναλε η ερτ σε σχεση με την ντιτζεα ειναι ετη φωτος πισω.Σε ευκρινεια σε ισχη και το κυριοτερο σε αξιοπιστια!Εχω διαβαση σε παλαιοτερα ποστ απο καποιο που γραφη: την επομενη δευτερα θα εγκαταστησουμε τα 400αρια .περιμενα 2, 3 εβδομαδες τιποτα .Ξανα γραφη οτι την επομενη τριτη θα εγκατασηθουν οι 400ηδες .Μετα γραφη ολλοι οι αναλογικοι πομποι θα εκπεμπουν στερεο μεχρι τα χριστουγεννα! Δεν εγινε τιποτε απο ολλα οσα εχει γραψη !Και αυτο που μου εκανε εντυπωση ενας τεχνικος υποτιθετε πομπων τις ερτ προσπαθει να κανη ληψη στο υψαριο Θασσου αδυναμων σηματων κατω απο τα κιλοβατ της αρκουδας καπου δε συμβιβαζοντε αυτα. θα ηθελα να ευχηθω στο ανθρωπο αυτον καλα χριστουγεννα !Για αυτο λοιπον περι αξιοπιστιας τις ερτ μαλον ανεκδοτο ειναι!

• Νέο Μέλος
  • *
Παράθεση από: "Thanassis"
Εγώ πάντως παίδες και καινούρια ξεχωριστή κεραία προς Πλάκα έβαλα
και καινούριο ακριβό δορυφορικό καλώδιο,
ενισχυτή με είσοδο κεραίας για τα UHF μόνο 22 db χωρίς ρυθμιστή(έχει και είσοδο 26 db,στην οποία μου βγάζει λιγώτερο σήμα)
μονοκατοικία με μήκος καλωδίου μόνο 15 μ.
και καμία ανάμιξη με την λήψη απο Θάσο,εντελώς ξεχωριστή γραμμή.
Το μόνο μειονέκτημά μου είνα τα επι πλέον 13 χλμ.δυτικώτερα της Ξάνθης.
Η 58 της ΕΡΤ χάνεται για λίγες ώρες το 24ωρο,ενώ η 64 δεν "ήρθε" ποτέ.
Με την Digea κανένα πρόβλημα απο την αρχή.
Για να μη λέτε οτι επιμένω ή γρινιάζω αδικαιολόγητα...
Με όλα αυτά που αναφέρεις, εγώ θα σου έλεγα κατηγορηματικά ότι θα έπρεπε να τα βλέπεις άριστα όλα τα κανάλια.

Εκτός αν έχεις σημαντικό εμπόδιο στην οπτική επαφή με Πλάκα, ψάξε για λάθος στην εγκατάσταση σου ...

Με απλές παραδοχές έχουμε τα εξής:
Για ονομαστική ισχύ 400 Watt και (πολύ συντηρητική εκτίμηση) απολαβής του κεραιοσυστήματος της τάξης των 10 db στη δική σου κατεύθυνση, έχουμε ERP 4 KW δηλαδή +66 dbm ή +36 dbW.
Εαν η κεραία λήψης με την κεραία εκπομπής δεν εμποδίζονται από φυσικό εμπόδιο, η απώλεια διάδοσης (σε ελεύθερο πεδίο), για το κανάλι 64 και απόσταση 90 Km, είναι της τάξης των 130 db.
Αυτό σημαίνει ότι με ένα απλό δίπολο θα έχεις ένα σήμα της τάξης των 46 dbμV στη λήψη σου και με μία απλή μεσαία κεραία με απολαβή της τάξης των 14 db στις ψηλές συχνότητες (κανάλι 64), θα έχεις στην έξοδο της κεραίας σου (και στην είσοδο του ενισχυτή σου) 60 dbμV.

Αυτό το σήμα είναι υπέραρκετο για να σου ανοίξει και ΧΩΡΙΣ ενισχυτή το κανάλι 64, ακόμα και με constellation 64 QAM, με καλώδιο μόνο 15 μέτρα.
Ακόμα και με μέτριας ποιότητας καλώδιο θα χάσεις 3 db, δηλαδή στην τηλεόραση σου θα έχεις 57 dbμV - δηλαδή θα έπρεπε να πιάνεις με άνεση χωρίς ενισχυτή ΚΑΙ τα σήματα με constellation 64 QAM.

Φυσικά ο ενισχυτής πάντα βοηθάει και προσφέρει πρόσθετη άνεση στη λήψη - ΕΚΤΟΣ αν μαζί με τα ψηφιακά λαμβάνεις και πολύ ισχυρά αναλογικά που τον μπουκώνουν.
Δλαδή με τα 22 db της απολαβής του, κάνεις τα 60 dbμV της λήψης σου 82 dbμV στην έξοδο του και μετά την απώλεια των 3 db του καλωδίου σου, στην τηλεόραση σου πρέπει να φτάνουν 79 dbμV, με MER πάνω από 30 db και άψογα CBER & VBER.
Επομένως είσαι πολύ ψηλότερα από τα ελάχιστα όρια των σημάτων και θα έπρεπε να παίζεις τέλεια.

Να αναφέρω χαρακτηριστικά ότι στο εξοχικό μου κάνω λήψη του καναλιού 52 από Υμηττό (επίσης 64 QAM) με πολύ δύσκολες/οριακές συνθήκες και με στάθμη λήψης της τάξης των 30 dbμV - με συστοιχία 4 κεραιών απολαβής 17,5 db η κάθε μία (η μία κεραία έφερνε μόνο 24 dbμV) - έχοντας άριστα αποτελέσματα λήψης σε όλα τα κανάλια.
Αν θες, μπορείς να δεις περισσότερα στο σχετικό θέμα: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Παιδιά, μην στηριζόσαστε στις μελέτες κάλυψης για να δείτε αν πιάνετε ψηφιακό σήμα σε κάποια περιοχή.
Έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι το ψηφιακό σήμα περνάει πολύ εύκολα σε πολλές περιοχές όπου θεωρητικά μας έχουν πει ότι δεν θα περνάει.
Οι λόγοι είναι απλοί:
- Στην αναλογική τηλεόραση θέλαμε να πιάσουμε με την κεραία μας τουλάχιστον 60 dbμV (χωρίς ενισχυτή) για να έχουμε καλή εικόνα. Στην ψηφιακή τηλεόραση τα 40 dbμV είναι αρκετά - πολλές φορές και λιγότερα ...
- Στην αναλογική τηλεόραση μας ρημάζανε τα είδωλα και οι παρεμβολές όταν κάναμε μακρινές λήψεις. Στην ψηφιακή έχουν σχεδόν απαλειφθεί αυτά τα προβλήματα.

Επομένως: Αν έχεις οπτική επαφή με τις κεραίες εκπομπής, ΔΕΝ δικαιολογείται αποτυχία λήψης, ούτε στο 64, ούτε σε κανένα άλλο κανάλι.
Ψάξε να δεις τι λάθος έχεις κάνει.
χρονια πολλα thanasi συμφωνω σε πολλα απο απ'αυτα που γραφεις .Αλλα στο θεμα εκπομπης ενως πομπου που απο 400w εξοδου να παη 4kw σε ακτινοβολουμενη δεν γινετε! Το ενα διπολο εκπομπης απλο εχει 2.8db μονο του, αν λοιπον ειχαμε εκπομπη ενως διπολου θα ειχαμε 400w εκπεμπομενη. Αν εχουμε ενα συστημα καιρεας που να αποδιδει 12db θα εχουμε περιπου x4 δηλαδη κοντα 1.8kw εκπεμπομενη!Με λιγα λογια για να κανουμε διαπλασιασμο watt rms 50om χρειαζομαστε 6db καιρεα με τα 3db τα βατ που εκπεμπουμε ειναι τα ατοφια που βγαζει ενας πομπος δηλαδη καθε 3db κανουμε ενυσχηση εκπεμπομενης !Και αυτην την στιγμη τα εκπεμπομενα ενως 200αρη ειναι δια του 4 το πολυ δια του 5. Με εκτιμιση!

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2006

Χρόνια πολλά σε όλους!

Παρακαλώ
Εδώ είμαστε πάντα για να παρέχουμε βοήθεια. Η κεραία που αγόρασες έχει πολύ χαμηλού θορύβου ενισχυτή με gain 16db.
Η ισχύς εκπομπής του 64 είναι μισή απο το 58. (220 watts έναντι 400). Η Digea έχει ισχύ 350 watts και στα δύο κανάλια.
Ακούγεται ότι η ΕΡΤ θα ανεβάσει στην Πλάκα ένα 400 ενισχυτή ακόμα για το 64.
Όταν θα υπάρξει η πληροφορία θα την διαβάσετε στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Με εκτίμηση προς όλους

• Νέο Μέλος
  • *
Satboy χρονια πολλα! Πριν να κανω εγγραφη παντα διαβαζα τα σχολεια σου σαν επισκεπτης εδω και πολλα χρονια. Και τα εδωνα βαση. Σε ευχαριστω που αποκαλυψες την αληθεια.Μιας και διαφοροι προσπαθησαν να καλυψουν την ερτ μεχρι τωρα.Για αυτο και η μεγαλη αποκληση του 58 απο την 64 ! Αρα αποδεικτικε η ντιτζεα πιο αξιοπιστη απο την ερτ ,που επρεπε να ειναι το αντίθετο!Μιας και μπηκαν τα πραγματα στη θεση τους .Η ντιτζεα 24 και 32 εχει με τα 350w rms 50om με κεραια αν υποθεσουμε 12db 4 διπολα προς κατευθυνση 350 x4 =1.4 kw εκπεμπομενη .Η ερτ 58 με 400w rms 50om  400w x4=1.6kw εκπεμπομενη.Η 64 με 220w rms 50om  220w x4=880w εκπεμπομενη. Στη δικη μας κατευθυνση και οχι οπως εχει αναφερθει πως εχουν ανω των 4 kw .Γιατι με 6db απολαβης κεραιας εκπομπης κανουμε διπλασιασμο στα watts που εχουμε ως rms .Ενα μονο διπολο η πανελ στη γλωσσα μαρκετινκ εχουμε 3db και αν καναμε μονο με ενα μονο εκπομπη θα ηχαμε τα ατοφια rms που εχει ο πομπος.με δυο διπολα διπλασιασμο και παη λεγοντας. Και συνηθως τα καναλια εχουν 4x4 διπολα σε κατευθυνση. Για να βγαλουν ανω των 4kw θα επρεπε να γυρισουν ολα τα διπολα σε μια κατευθυνση!Ελπιζω να εβαλα τα πραγματα στη θεση τους!

Αποσυνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Kαλα αυτοι εχουν ποιο αδυναμο το 64 ενω θα ξερουν σιγουρα οτι πανω απο τα 60 UHF θες ποπιο πολυ ισχυ για να βγαινεις με καλυτερα αποτελεσματα.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

• Νέο Μέλος
  • *
Κυριε συντονιστα μονο απο την ερτ δε θα μπορουσαμε να το φανταστουμε αυτο το πραγμα !Οι ανθρωποι ειναι εκτος πραγματικοτιτας.Αν υποθεσουμε οτι ισως απο μεταταξεις στις δεκο τους βαφτιζουν τεχνικους πομπων και κεραιων.Το αποτελεσμα αυτο μονο ετσι μπορει να εξηγηθει! Και επεισης αν κρινουμε απο το αποτελεσμα ευκρινειας των ετ1 ετ3 βουλι ολα οδηγουν σε αυτο το συμπερασμα.Απαραδεκτο!

• SatLeo Legend
Μέχρι τώρα έχουμε διαβάσει τουλάχιστον 10 διαφορετικές εκδοχές του τι μπορεί να εκπέμπει από την Πλάκα και πώς:
- Αρχικά διαβάσαμε ότι η ΚΥΑ προβλέπει το πολύ 400Watt και αυτό για τις υψηλές συχνότητες
- Μετά διαβάσαμε ότι εκπέμπουν όλοι στα 220Watt και ότι η ΕΡΤ θα πάει 400Watt για να αντικαταστήσει τους 2 220Watt που έχει
- Στο τέλος διαβάζουμε ότι η Digea έχει 350Watt, το 58 της ΕΡΤ 400Watt και το 64 220Watt

Τι ισχύει τελικά? Γιώργο (satboy) παίρνεις υπεύθυνα θέση ότι το τρίτο είναι αυτό που ισχύει εν τέλει?
Παράθεση από: "Balentino"
Μιας και διαφοροι προσπαθησαν να καλυψουν την ερτ μεχρι τωρα.
Φίλε μου, επειδή η δουλειά μας στο φόρουμ είναι να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και δεν θέλουμε να μένουν μομφές προς τρίτους, μπορείς να μας το εξηγήσεις αυτό που γράφεις? Αν μη τι άλλο ως φόρουμ και αν όντως διαβάζεις καιρό αυτά που γράφαμε, η κριτική μας προς την ΕΡΤ ήταν ανά καιρούς ιδιαίτερα καυστική, δε νομίζω ότι καλύψαμε κανένα και για κανένα λόγο!

• Νέο Μέλος
  • *
Το φορουμ το διαβαζω απο τοτε που ιδριθηκε και το αγαπω και αυτος ο λογος της εγγραφης μου.Δε διαφωνο ως το προσπαθειτε να γραφετε την αληθεια αλλα μαλον απο κακη πληροφοριση απο διαφορους πιστευατε τα της ισχυως. Και πιστευω σε αυτη την κατευθινση βοηθεισε τα μεγιστα ο σατμποί και πιστευω και γω με τη σειρα μου τα της ισχυως ακτινοβολουμενης ισχυως.Δε διαφωνο σε αυτα mcelliot που γραφεις προσπαθεις να βοηθεισης τους αναγνωστες του σαίτ .

• SatLeo Legend
Το θέμα είναι ότι έχουμε πληροφόρηση από πολλά σημεία!
Άλλα λέει ο teletkv, άλλα ο satboy, άλλα οι τοπικοί τεχνικοί, άλλα ο κόσμος!
Όσο υπάρχει αυτό το κουλουβάχατο, και δεν βγαίνει κανείς να πει υπεύθυνα το τι συμβαίνει θα γράφονται πολλά!

• Νέο Μέλος
  • *
Δε διαφωνο! Απλως ανετρεξε στα παλια ποστ και θα καταλαβης ποιες υποσχεσεις αναρτηθηκαν και ποιες εγιναν πραξη... Καμια! Τοτε θα καταλαβης πολλα!

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
...Η ισχύς εκπομπής του 64 είναι μισή απο το 58. (220 watts έναντι 400). Η Digea έχει ισχύ 350 watts και στα δύο κανάλια.
Ακούγεται ότι η ΕΡΤ θα ανεβάσει στην Πλάκα ένα 400 ενισχυτή ακόμα για το 64. ...Με εκτίμηση προς όλους
Ευχαριστώ και γι αυτές τις πληροφορίες,διότι δεν καταλάβαινα σήμερα γιατί δεν "μου καθότανε" η 64 αν και πρόσθεσα ένα ακόμη κοντάρι του 1.2 μ. στον ιστό της κεραίας μου!...
Θα περιμένω λοιπόν να μπεί και γι αυτήν 400άρης ενισχυτής,αρκετά έσπασα το κεφάλι μου κι αρκετά λεφτά ξόδεψα γι αυτήν την ιστορία.

Αποσυνδεδεμένος Thanassis

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2006
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.ikusi.gr
Και σωστά θα κάνεις ...  :)

Σημείωσε πάντως ότι μάλλον δεν έχεις καλή οπτική επαφή με τους πομπούς. Αν είχες θα έπρεπε να πιάνεις περισσότερο σήμα.
Αν με την αύξηση της ισχύος ανέβει 3 db το 64, ίσως να το πιάσεις σταθερά - αλλά μην το δένεις κόμπο.
Μπορεί να μην είναι αρκετά τα 3 db για να μην έχεις ποτέ παγώματα και σε αυτό συνεισφέρει και ο τρόπος διαμόρφωσης της 64 (64 QAM) που δεν βοηθάει τις αδύνατες λήψεις.
Θανάσης Κυριακόπουλος

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Ωραία συζήτηση έχει ανοίξει σε αυτό το τοπικ. Χαίρομαι για αυτό ...  :)

Γεια σου satrstm μη συγκρινης μια κεραια με καποια αλλη μονο απο την τιμη της σε χρημα!Τωρα με τον ερχομο της ψηφιακης ολες οι εταιριες αρχισαν να παραπλανουν τον απλο κοσμακι να τους αδειζουν την τσεπη .Βαφτιζουν κεραιες τυπου hd redy η ακομα χαί ντεφινιτιον.Και τρεχει ο κοσμακης την αγοραζη με την ελπιδα θα λυθει το προβλημα του .Και μετα κλαιη την τσεπη του. Παντως με εικοσι ευρω περνης την ακρως αποδοτικη κεραια .Γιατι αυτο που μετρα ειναι η ληψη και οχι η εμφανιση.Τωρα αν αφησης το ενεργο διπολο και σηκωσης την κεραια θα βγαλης την 64 αλλα με μεταβολη του καιρου θα εχεις διακυμανσεις στην ποιοτητα.Αν βαλης μια yangi μεγαλη ψηλα θα βγαλης σταθερα την 64 χωρις μεταβολες!Η τριαινα το κατω μερος των κατευθιντητηρων στα 20χλμ κοιτα στη γη δηλαδη σε μακρινη αποσταση ληψης ειναι αχρηστο το κατω μερος μαζευη θορυβο.
Θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση σου.
Πλέον πωλούνται κεραίες κυρίως με βάση το design και όχι τα χαρακτηριστικά τους.   8)
Θανάσης Κυριακόπουλος

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
Κεραια yangi 3.5μετρα μηκος με 120 κατευθηντηρες δικιας μου κατασκευης και σχεδιασμου τυπου ανηχτης χελιδονας .απολαβη σχεδον 22db.
Μου φαίνεται δύσκολο να έχεις πετύχει κάτι τέτοιο, αλλά αν τα έχεις καταφέρει, μπράβο σου.

Αν θες πες μας περισσότερα.
Πως μετράς την απολαβή: ως προς ισοτροπική πηγή ή ως προς δίπολο?
Σήκωσε κάποιο σχέδιο αν θέλεις ή και κάποια φωτογραφία αν έχεις.
Θανάσης Κυριακόπουλος

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
χρονια πολλα thanasi συμφωνω σε πολλα απο απ'αυτα που γραφεις .Αλλα στο θεμα εκπομπης ενως πομπου που απο 400w εξοδου να παη 4kw σε ακτινοβολουμενη δεν γινετε! Το ενα διπολο εκπομπης απλο εχει 2.8db μονο του, αν λοιπον ειχαμε εκπομπη ενως διπολου θα ειχαμε 400w εκπεμπομενη. Αν εχουμε ενα συστημα καιρεας που να αποδιδει 12db θα εχουμε περιπου x4 δηλαδη κοντα 1.8kw εκπεμπομενη!Με λιγα λογια για να κανουμε διαπλασιασμο watt rms 50om χρειαζομαστε 6db καιρεα με τα 3db τα βατ που εκπεμπουμε ειναι τα ατοφια που βγαζει ενας πομπος δηλαδη καθε 3db κανουμε ενυσχηση εκπεμπομενης !Και αυτην την στιγμη τα εκπεμπομενα ενως 200αρη ειναι δια του 4 το πολυ δια του 5. Με εκτιμιση!
Εδώ πρέπει να διαφωνήσουμε όμως ...  :)

Κοίταξε, η εκπομπή στα επαγγελματικά συστήματα δεν γίνεται με δίπολα, αλλά με πάνελ, τα οποία περιέχουν συνήθως 4 δίπολα.
Τα περισσότερα κεραιοσυστήματα εκπομπής χρησιμοποιούν 4 πάνελ σε κάθε κατεύθυνση - έτσι υποθέτω ότι λειτουργεί και η Πλάκα.
Επειδή θέλουν παντοκατευθυντική εκπομπή, θεώρισα ότι προφανώς στέλνουν σήμα σε 4 κατευθύνσεις, έτσι υπέθεσα ότι το κεραιοσύστημα τους αποτελείται από 16 πάνελ και πιστεύω ότι μάλλον έτσι θα είναι.
Ο Γιώργος θα ξέρει να μας ενημερώσει για την ακρίβεια των υποθέσεων μου.

Έγραψα για απολαβή του κεραιοσυστήματος της τάξης των 10 db και διαφώνησες.
Να το τεκμηριώσω λοιπόν:
Εαν το κάθε πάνελ έχει απολαβή 12 db (και έχει τουλάχιστον 12 db σε τόσο ψηλή συχνότητα) και κάναμε εκπομπή σε μία κατεύθυνση με ένα πανελ, η απολαβή του κεραιοσυστήματος θα ήταν η απολαβή της κεραίας (πανελ) μείον την απώλεια της γραμμής μεταφοράς.
Ας την πούμε πλούσια 2 db (φαντάζομαι ότι χρησιμοποιούν καλώδιο διατομής τουλάχιστον 7/8"), οπότε η απολαβή του κεραιοσυστήματος με μία κεραία θα ήταν 10 db στρογγυλά.
Όταν προσθέτουμε άλλο ένα ίδιο στοιχείο σε ένα κεραιοσύστημα, η απολαβή μας μεγαλώνει κατά 3 db - δηλαδή με δύο πάνελ σε σύζευξη στην ίδια κατεύθυνση, θα είχαμε απολαβή κεραιοσυστήματος μείον τις απώλειες μεταφοράς: 13 db.
Αν θα προσθέταμε άλλα τόσα πανελ - δηλαδή δύο ακόμα - θα πέρναμε άλλα 3 db και η απολαβή μας θα έφτανε τα 16 db.

Για να μοιράσουμε το σήμα σε δύο κατευθύνσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα διακλαδωτή με προσαρμογή σύνθετης αντίστασης (ένα divider δηλαδή), το οποίο θα έχει απώλεις 3 db, άρα η απολαβή μας σε κάθε κατεύθυνση (με 4 πάνελ στην κάθε μία) θα ήταν 16 db - 3 db = 13 db.
Επειδή στην Πλάκα μάλλον έχουμε 4 κατευθύνσεις και τα divider 4 εξόδων έχει απώλεια 6 db, η απολαβή μας σε κάθε κατεύθυνση γίνεται 16 db - 6 db = 10 db.

Δηλαδή αν το 64 εκπέμπει με 220 Watt όπως είπε ο Γιώργος, η ERP (εκπεμπόμενη ισχύς) γίνεται 2.2 KWatt.
Όταν εκπέμψει με 400 Watt η ERP θα γίνει 4 KWatt.
Αυτό έγραψα στο προηγούμενο ποστ που σχολίασες και φυσικά επιμένω ότι έχω δίκιο.   :)

Όλα τα παραπάνω είναι γραμμένα πολύ απλοϊκά, με βάση το χώρο που γράφουμε, έτσι ώστε να μην τα θεωρήσουν κινέζικα οι φίλοι που παρακολουθούν το τόπικ.
Θανάσης Κυριακόπουλος

• Νέο Μέλος
  • *
Γεια σου θαναση δυστηχως ημε κινητος και με gprs με χαμηλη ταχυτητα εδω καλα καλα δε φορτωνετε η σελιδα .δε μπορω αυτη τη στιγμη να βγαλω φωτο και να τη στηλω.Μελοντικα πολυ ευχαριστως!.Τωρα την απολαβη τη μετρω βαση των κατευθηντηρων και την σωστη αντανακλαση της σχαρας μπουμ. Το διπολο μονο του υπολογησμενο στα 75οm μονο του εχει 2.8 db καθε κατευθηντηρας εχει αυξηση γυρω στο 0.3 db με σωστη μεταξυ τους αποσταση και οσο απομακρυνομαστε απο το διπολο αυξανετε σταδιακα η αποσταση των καυθηντηρων .Να καταλαβης περιτηνος προκητε αν υποθεσουμε οτι οι yangis για να αποδοσουν τα 16 db που για μενα οι περισοτεροι τα βαφτιζουν 19db χρειαζονται μηκος 2 μετρα εποιηκως.και μιλω για πραγματικη γιανκη και οχι μαϊμου τυπου τριαινας που το πατω και κατω μερος κανη μια τρυπα στο νερο.Εγω εχω πετιχη αυτο κανωντας δοκιμες με παλιες χελιδονες μεχρι που το πετυχα η χελιδονα εχει το καταληλο διπολο για 75om οι υπολειπες θελουν μπαλουν απο 300om -75om και οταν βαλεις μπαλουν σε ενα διπολο πανε περιπατο 3db απολαβης.Ρωτησε με οτι αλλο θελης !Με εκτιμηση.

* Απ: O ΑΝΤ-1 στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/01/2025 (00:41)
* Απ: O ΑΝΤ-1 στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/01/2025 (00:12)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/01/2025 (00:06)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (23:41)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (23:25)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (22:57)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (22:32)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (22:07)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (21:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (21:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (21:41)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (21:32)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (21:32)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: panostvtv Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (21:20)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (21:09)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: panostvtv Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (21:08)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (21:04)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: IPTV Γενικά 20/01/2025 (20:21)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 20/01/2025 (19:30)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: jimgate07 Φόρουμ: IPTV Γενικά 20/01/2025 (19:28)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: Ilias_ Φόρουμ: IPTV Γενικά 20/01/2025 (19:19)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: jimgate07 Φόρουμ: IPTV Γενικά 20/01/2025 (19:14)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 20/01/2025 (19:03)
* Απ: THAICOM-9A @ 50.5° E  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 20/01/2025 (18:19)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (17:18)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 20/01/2025 (16:52)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: Hacker?pcs Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (15:37)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (15:16)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (14:58)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (14:46)