Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]
  • Τρι 21 Ιαν 2025, 05:19
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  (Αναγνώστηκε 365856 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Balentino

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2010
Παράθεση από: "Thanassis"
Παράθεση από: "Balentino"
χρονια πολλα thanasi συμφωνω σε πολλα απο απ'αυτα που γραφεις .Αλλα στο θεμα εκπομπης ενως πομπου που απο 400w εξοδου να παη 4kw σε ακτινοβολουμενη δεν γινετε! Το ενα διπολο εκπομπης απλο εχει 2.8db μονο του, αν λοιπον ειχαμε εκπομπη ενως διπολου θα ειχαμε 400w εκπεμπομενη. Αν εχουμε ενα συστημα καιρεας που να αποδιδει 12db θα εχουμε περιπου x4 δηλαδη κοντα 1.8kw εκπεμπομενη!Με λιγα λογια για να κανουμε διαπλασιασμο watt rms 50om χρειαζομαστε 6db καιρεα με τα 3db τα βατ που εκπεμπουμε ειναι τα ατοφια που βγαζει ενας πομπος δηλαδη καθε 3db κανουμε ενυσχηση εκπεμπομενης !Και αυτην την στιγμη τα εκπεμπομενα ενως 200αρη ειναι δια του 4 το πολυ δια του 5. Με εκτιμιση!
Εδώ πρέπει να διαφωνήσουμε όμως ...  :)

Κοίταξε, η εκπομπή στα επαγγελματικά συστήματα δεν γίνεται με δίπολα, αλλά με πάνελ, τα οποία περιέχουν συνήθως 4 δίπολα.
Τα περισσότερα κεραιοσυστήματα εκπομπής χρησιμοποιούν 4 πάνελ σε κάθε κατεύθυνση - έτσι υποθέτω ότι λειτουργεί και η Πλάκα.
Επειδή θέλουν παντοκατευθυντική εκπομπή, θεώρισα ότι προφανώς στέλνουν σήμα σε 4 κατευθύνσεις, έτσι υπέθεσα ότι το κεραιοσύστημα τους αποτελείται από 16 πάνελ και πιστεύω ότι μάλλον έτσι θα είναι.
Ο Γιώργος θα ξέρει να μας ενημερώσει για την ακρίβεια των υποθέσεων μου.

Έγραψα για απολαβή του κεραιοσυστήματος της τάξης των 10 db και διαφώνησες.
Να το τεκμηριώσω λοιπόν:
Εαν το κάθε πάνελ έχει απολαβή 12 db (και έχει τουλάχιστον 12 db σε τόσο ψηλή συχνότητα) και κάναμε εκπομπή σε μία κατεύθυνση με ένα πανελ, η απολαβή του κεραιοσυστήματος θα ήταν η απολαβή της κεραίας (πανελ) μείον την απώλεια της γραμμής μεταφοράς.
Ας την πούμε πλούσια 2 db (φαντάζομαι ότι χρησιμοποιούν καλώδιο διατομής τουλάχιστον 7/8"), οπότε η απολαβή του κεραιοσυστήματος με μία κεραία θα ήταν 10 db στρογγυλά.
Όταν προσθέτουμε άλλο ένα ίδιο στοιχείο σε ένα κεραιοσύστημα, η απολαβή μας μεγαλώνει κατά 3 db - δηλαδή με δύο πάνελ σε σύζευξη στην ίδια κατεύθυνση, θα είχαμε απολαβή κεραιοσυστήματος μείον τις απώλειες μεταφοράς: 13 db.
Αν θα προσθέταμε άλλα τόσα πανελ - δηλαδή δύο ακόμα - θα πέρναμε άλλα 3 db και η απολαβή μας θα έφτανε τα 16 db.

Για να μοιράσουμε το σήμα σε δύο κατευθύνσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα διακλαδωτή με προσαρμογή σύνθετης αντίστασης (ένα divider δηλαδή), το οποίο θα έχει απώλεις 3 db, άρα η απολαβή μας σε κάθε κατεύθυνση (με 4 πάνελ στην κάθε μία) θα ήταν 16 db - 3 db = 13 db.
Επειδή στην Πλάκα μάλλον έχουμε 4 κατευθύνσεις και τα divider 4 εξόδων έχει απώλεια 6 db, η απολαβή μας σε κάθε κατεύθυνση γίνεται 16 db - 6 db = 10 db.

Δηλαδή αν το 64 εκπέμπει με 220 Watt όπως είπε ο Γιώργος, η ERP (εκπεμπόμενη ισχύς) γίνεται 2.2 KWatt.
Όταν εκπέμψει με 400 Watt η ERP θα γίνει 4 KWatt.
Αυτό έγραψα στο προηγούμενο ποστ που σχολίασες και φυσικά επιμένω ότι έχω δίκιο.   :)

Όλα τα παραπάνω είναι γραμμένα πολύ απλοϊκά, με βάση το χώρο που γράφουμε, έτσι ώστε να μην τα θεωρήσουν κινέζικα οι φίλοι που παρακολουθούν το τόπικ.
Καταρχην μαλον εχεις αδικο το πανελ περιεχει μεσα ενα διπολο εκπομπης και ανακλαστηρες που οι ανακλαστηρες χρησιμοποιουνται να διατηρηθει η αντισταση 50om που χρειαζετε η κεραια δηλαδη ως τεχνητη γη ,ετσι ωστε να μη χρειαζετε προσθετος υπολογησμος αποστασεως μεταξυ πανελ με γη . αναλογως ποσα πανελ η διπολα εχουμε και το καταληλο ζευκτη η αλλιως cavity ! Ασχολουμε απο το 1981 με εκπομπη παντως ειδους συχνοτητας.Μιας και μελος των ραδιοερασιτεχνων Ελλαδος.Και εχω τοποθετηση την κεραια αυτου του τυπου σε φιλο (καναλι 6 Ξανθης tv ).Επιμενω 220w rms x4=880w εκπεμπομενη. Ψαξε το λαθος σου και μην βαφτιζης και συ κεραιες hdtv .Και αν ισχειαν τα παραπανω δικα σου τα καναλια με τα 4kw θα καμπανιαζαν μεσα στη καβαλα.Με 12db κεραιοσυστημα κανουμε τετραπλασιασμο και οχι δεκαπλασιασμο.Μαλον ο καθηγητης Καψαλης που σχεδιασε την ΚΥΑ υπολογιζε με το δικο σου σκεπτικο και νομιζε με τα πλασματικα 4kw οτι θα καληβοτανε ολη η θρακη . Και σχετικα με την καθοδο (τον τυπο καλωδιου που χρησιμοποιουμε τα βατ ειναι αμελειτεα που χανονται μεχρι την κεραια αρκει σωστα να εχει υπολογειστη η κεραια εκπομπης ωστε να πετυχουμε στασιμα 1 προς 1 αν εχουμε 1 προς δυο η ισχης μας παη στο μισο. Για αυτο καποια απο τα γραφωμενα σου θα πρεπει να τα αναθεωρισης.
Ερασιτεχνικες Κατασκευες πομπων, κεραιων,ενυσχητων ιστου uhf,μονο για προσωπικη χρηση μου.Αυτο ειναι το χομπυ μου.

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2005
  • Τόπος: Δ. Θράκη
Παράθεση από: "Thanassis"
Και σωστά θα κάνεις ...  :)

Σημείωσε πάντως ότι μάλλον δεν έχεις καλή οπτική επαφή με τους πομπούς. Αν είχες θα έπρεπε να πιάνεις περισσότερο σήμα.
Αν με την αύξηση της ισχύος ανέβει 3 db το 64, ίσως να το πιάσεις σταθερά - αλλά μην το δένεις κόμπο.
Μπορεί να μην είναι αρκετά τα 3 db για να μην έχεις ποτέ παγώματα και σε αυτό συνεισφέρει και ο τρόπος διαμόρφωσης της 64 (64 QAM) που δεν βοηθάει τις αδύνατες λήψεις.
Τελικά όντως δεν έχω τόσο καλή οπτική επαφή όσο νόμιζα με την Πλάκα,θα πρέπει να είμαι χαμηλώτερα κατα 15-20 μ. απο τον λόφο που υπάρχει σε απόσταση 2 χλμ απο το σπίτι μου προς την κατεύθυνση της Πλάκας.
Πάλι καλά που πιάνω σταθερά και την 58 ύστερα απο τόσες προσπάθειες.
Octagon SF8008,Amiko 8155HD,Humax 5400 ο αθάνατος,MABO Offset 1.80,κ.ά.

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
@satrrstm
Αλήθεια, από Πλάκα στα εναπομείναντα αναλογικά κανάλια (21, 29, 31 κλπ) έχεις καλή εικόνα? Για λόγους συγκρίσεως σε ρωτάω!

@Thanassis
Φίλε μου Θανάση μπερδεύτηκα χειρότερα!
Αν τα 220Watt της Digea γίνουν 400Watt και η ERP πάει από 2.2KW σε 4KW τότε αυτά τα ποταπά 3db για τα οποία γίνεται τόσος λόγος κάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά, δεν είναι τόσο αμελητέα όσο παρουσιάζονται!
Εξάλλου και για 2.2KW να το πάρεις, ακόμα και αυτή η ακτινοβολούμενη είναι ισχυρή δεν θα έπρεπε να έχει τόοοσα προβλήματα σε σχέση με τις άλλες!
Μήπως τελικά δεν έχουμε καν τόσης ισχύος εκπομπές ή όντως τα πάνελ έχουν μικρό κέρδος?
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

• Νέο Μέλος
  • *
Συμφωνο και επαυξανω. Αν το ενα κιλοβατ στη χειροτερη εχουν τα αναλογικα που κλεισαν με τη λογικη δεκαπλασιασμου 10kw θα βγαιναν κωνσταντινουπολη αν οχι μεσα αλλα στα περιχωρα καμπανα .Και κατι αλλο να προσθεσω αν ο πομπος του χωρτιατη που πιστευω οτι εχει γυρω στο 1και κατι αν με παλι τη λογικη του δεκαπλασιασμου κοντα 12kw κανενας κατοικος θεσσαλονικης δε θα ειχε το παραμικρο προβλημα.και το σημα θα πιανοταν στα 100χλμ με εσωτερικη κεραια .Ξερετε τι σημαινη 12kw ψηφιακη εκπομπη θα σαρωνη.Γιαυτο και αυτο περι δεκαπλασιασμου εκπεμπομενου rms δεν ισχειη ουτε κατα φαντασιαν.
Ερασιτεχνικες Κατασκευες πομπων, κεραιων,ενυσχητων ιστου uhf,μονο για προσωπικη χρηση μου.Αυτο ειναι το χομπυ μου.

Αποσυνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2005
  • Τόπος: Δ. Θράκη
Παράθεση από: "mcelliot_g"
@satrrstm
Αλήθεια, από Πλάκα στα εναπομείναντα αναλογικά κανάλια (21, 29, 31 κλπ) έχεις καλή εικόνα? Για λόγους συγκρίσεως σε ρωτάω!
Πιό καλά πιάνω το 21 με πολύ λίγο χιονάκι,όπως και το HOME-SHOP (στο 28 νομίζω) και λιγάκι χειρότερα το R-CHANNEL στο 29 νομίζω,ενώ το ΘράκηΝΕΤ με πολύ χιόνι,αλλά αυτό δε νομίζω να έχει μεγάλη σχέση,διότι οι πομποί των τοπικών αναλογικών καναλιών δεν έχουν λόγο να έχουν τόση μεγάλη ισχύ για να καλύψουν τους υπόλοιπους νομούς της Θράκης.
Όμοια ανισότητα στα σήματα εκπομπής των αναλογικών καναλιών υπάρχει και απο Θάσο που είναι σε ευθεία 50 χλμ. μακριά μου,οπότε δεν βοηθάει αυτή η σύγκριση,νομίζω.
Octagon SF8008,Amiko 8155HD,Humax 5400 ο αθάνατος,MABO Offset 1.80,κ.ά.

• SatLeo Legend
Κι όμως, για μένα αυτή η πληροφορία λέει πάρα πολλά! Σ' ευχαριστώ πολύ! :D  :D

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2006
Καλημέρα σε όλους
Η Πλάκα έχει δύο κατευθύνσεις
Digea
Αλεξανδρούπολη 4 panels
Κομοτηνή - Ξάνθη 6 panels

ΕΡΤ
Αλεξανδρούπολη 3 panels
Κομοτηνή - Ξάνθη 6 panels

Κάθε panel έχει 11.7 db απολαβή από την kathrein (παλιά SIRA) για την Digea και κάτι αντίστοιχο για τα Belco της ΕΡΤ

Η ισχύς κάθε καναλιού είναι αυτή που ανέφερα παραπάνω
Συγνώμη γα τις λίγες λέξεις άλλα είναι απο κινητό τηλέφωνο

Με εκτίμηση

• Νέο Μέλος
  • *
Καλημερα σατμποϊ παντα δινω βαση σε αυτα που γραφης και τα πιστευω. Η απολαβη του διπολου ειναι 3db και η ακτινα εκπομπης του ειναι 11.7 db και σε αυτο συμβαλουν τα κατευθιντηρακια που εχει . Δηλαδη τα db που διαβαζης απο πισω η στα χαρακτηριστικα του δεν ειναι απολαβη αλλα η εκπεμπομενος λοβος του. Περιπου πανω κατω 60μοιρες ανοιγμα και το παρουσιαζει σε db.Αν ειχε 11.7db το ενα με τα 6 σε διαταξη κολινερ 70db ο λοβος εκπομπης στο φαρδος  εκπομπης θα ειχε καλυψη 10χλμ το πολυ και θα πηγαινε στα 200χλμ μηκος η εκπομπη.Εχετε σκεφτη τη σημαινη 70 db κεραια θα ηταν τοσο επηρεπης που θα εκανε εκπομπη σαν πιατο δορυφορικο η σαν λινκ ζευξης.Με το που θα κουνιοταν τα πανελ θα αλαζε και χωριο στη ληψη καλυψης της.Λοιπον 400w rms (3dbx6.=18db .400w x6=2.4kw προς δυτικα .400wx4=1.6kw προς ανατολικα.Εκτος αυτου αν ειχαμε 70db η ισχης μας θα ηταν εφοσον καθε 6db διπλασιασμος εμεις θα καναμε 22 φορες παραπανω ισχυς δηλαδη 400w rms x22=8.8kw για ακομα μια φορα ουτε κατα φαντασιαν.Δεν ισχυη! Τα βατ δεν ειναι στραγαλια.

Αποσυνδεδεμένος sigmacom

• SatLeo V. I. P.
  • Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2008
Balentino, επέτρεψέ μου κάποιες διορθώσεις / αποσαφηνίσεις:

Όταν διπλασιάζουμε τον αριθμό των κεραιών σε μια διάταξη collinear, η απολαβή ανεβαίνει κατά 3dB. Έτσι, αν είχαμε ένα panel των 11.7dBi:

Με 1 panel = 11.7dBi απολαβή
Με 2 panel = 14.7dBi απολαβή
Με 4 panel = 17.7dBi απολαβή
Με 8 panel = 20.7dBi απολαβή

οπότε μια διάταξη των 6 panel 11.7dBi, θα μας δώσει συνολική απολαβή 19.2dBi κι όχι 70 (δεν αθροίζονται τα μεγέθη).

===

Όταν μια κεραία γράφει στα χαρακτηριστικά της ότι έχει απολαβή 11.7dBi, είναι όντως 11.7dBi και όχι 3.
Τα "3dB του διπόλου" που ανέφερες, δεν είναι καν 3, αλλά 2.14dBi και αφορούν την απολαβή του ανοικτού διπόλου σε σχέση με την ισοτροπική κεραία (γι' αυτό μετά το dB βάζουμε και ένα i = isotropic). Ένα panel μπορεί να έχει πολλά δίπολα μέσα, και να πετυχαίνει συνολική απολαβή 11 και παραπάνω dBi.
Σκέψου μόνο ότι ένα δίπολο + ανακλαστήρας = 5.14dBi. Με δυο δίπολα μέσα στο ίδιο panel πας στα 8.14dBi, και με τέσσερα δίπολα μέσα στο ίδιο πάνελ πας στα 11.14dBi.
Με προσεκτικούς υπολογισμούς ανακλαστήρα και αποστάσεων των διπόλων, μπορείς να πάρεις και λίγο παραπάνω και να φτάσει τα 11.7dBi των panel που ανέφερε ο satboy ότι έχουν στην Πλάκα.

===

Αν στην Πλάκα μοιράζουν την ισχύ εξίσου στις δύο κατευθύνσεις (200W στην εξάδα panel προς δυτικά, και 200W στην τετράδα προς ανατολικά), τότε η EiRP (πάλι isotropic) θα είναι:

Δυτικά: +53dBm (τα 200W) με κεραιοσύστημα 19.2dBi = +72.2dBm (16.6kW περίπου EiRP)
Ανατολικά: +53dBm με κεραιοσύστημα 17.7dBi = +70.7dBm (11.75kW περίπου EiRP)

===

Η απόσβεση στο ανοιχτό πεδίο (Free Space Loss) για τους 600 MHz στα 200χλμ, είναι 134dB, οπότε αν βρίσκεσαι δυτικά σε αυτή την απόσταση από την Πλάκα και είσαι μέσα στον κύριο λοβό (και έχεις οπτική επαφή με Πλάκα φυσικά), θεωρητικά θα παίρνεις στάθμη σήματος -61.8dBm @ 50Ω, ή 47.2dBμV @ 75Ω τα οποία είναι υπέραρκετά να ανοίξει ένας ψηφιακός δέκτης.

===

Επειδή δεν ξέρω αν στην Πλάκα όταν λένε 400W εννοούν την ισχύ που φτάνει στο κεραιοσύστημα ή την ισχύ που βγάζει στην έξοδό του ο πομπός (μάλλον το δέυτερο θα ισχύει), τότε πρέπει να συνυπολογίσουμε τις απώλειες του καλωδίου μέχρι το splitter, όπως επίσης και τις απώλειες των ίδιων των splitter και των καλωδίων τους. Ειδικά αν είναι και παλιές εγκαταστάσεις, οι απώλειες μπορεί να είναι πολύ σημαντικές, ίσως και παραπάνω από 3dB.

Ακόμα κι έτσι να είναι, 44dBμV να φτάνουν στον δέκτη, πάλι είναι μπόλικο σήμα. Έχω δεί κάποιους δέκτες οι οποίοι δείχνουν 100% signal με μόλις 40dBμV στην είσοδό τους, και κατεβάζουν 10 ποσοστιαίες μονάδες για κάθε -3dB σήματος (δηλαδή 100%=40dBμV, 90%=37dBμV, 80%=34dBμV, κλπ).

Υπόψιν ότι με 16QAM, FEC=3/4 και G/I=1/8, χρειάζεσαι μόλις 13dB C/N για να ανοίξει ο δέκτης. Τον συγκεκριμένο τον έχω δοκιμάσει σε 64QAM, FEC=2/3, GI=1/32 (απαιτήσεις C/N=17dB) και μου άνοιγε με ~45% signal (ήτοι ~23dBμV). Εξαιρετικός δέκτης θα έλεγα...

===

Ελπίζω να μην σας ζάλισα!  :oops:

• SatLeo Legend
Εξαιρετικό ποστ Στέλιο, όπως πάντα! Σπανίζουν οι επισκέψεις σου αλλά μένουν αξέχαστες!
Να σου θυμίσω επ' ευκαιρία και off topic ότι μας ξέχασες σε κάτι που είχαμε ζητήσει παλιά από τη Νέα Φιλαδέλφεια στο δήμο Καλλιθέας.... :D  :D  :D

• Νέο Μέλος
  • *
Δεν ισχυη αυτο το πανελ περιεχει ενα διπολο και ανακλαστηρες οι ανακλαστηρες οπως εγραψα σε προϊγουμενα ποστ. Και εχει γυρω 2.8db αναλογα τη συχνοτιτα.βαζω στρογγυλα 3db .Οταν τα συνδεουμε  παραληλα σε διαταξη κολινερ το καθε διπολο ανεβαζη 3db τα γραφωμενα 11.7 ειναι οι μοιρες ακτινοβολειας και το κερδος αυτης και οχι η απολαβη του διπολου.Μην μπερδευστε!Οσα db εχουμε ακτινοβολειας ειναι ο λοβος της και μικραινη οσο ανεβαινουν τα db της και καμια σχεση με την απολαβη μιας κεραιας.Αν ισχηαν αυτα που γραφεις στη θρακη δε θα χρειαζομασταν ουτε καν εξωτερικες κεραιες.Θα πιαναμε ολοι με εσωτερικες.Ελα ομως που χρειαζομαστε και μαλιστα yangi.Εγραψες 12kw αν λεω 12kw εκπεμπομενη μεσα στην κωνσταντινουπολι θα την ειχαμε για πλακα!Οποιος δεν παραδεχετε αυτα που γραφω που ειναι η πραγματικοτιτα !Θα αναρωτιετε συνεχως γιατι εφοσον εκπεμπουν τα κιλοβατ της αρκουδας εγω δεν μπορώ να εχω καλη ληψη;Τελος!

Αποσυνδεδεμένος sigmacom

• SatLeo V. I. P.
  • Έμπειρο Μέλος
Χμ, ναί mcelliot_g, το ξέχασα είναι η αλήθεια...  :)

Balentino, δεν έχω αυτή τη στιγμή κάποιο panel εδω να σου δείξω τα "εντόσθιά" του όπως θα ήθελα με λεπτομέρειες, όμως βρήκα στο Google μια καλή φωτο ενός panel με 4 δίπολα μέσα:

Στις κεραίες τύπου panel, υπάρχει μόνο ένας ανακλαστήρας και αυτός είναι το μεταλλικό πλαίσιο στην πλάτη που στερεώνονται τα δίπολα (εξ' ου και η ονομασία "panel").

===

Αυτό που λες για "τα γραφωμενα 11.7 μοίρες ακτινοβολίας" δεν υπάρχει. Όταν μια κεραία έχει απολαβή 11.7dBi, δεν σημαίνει ότι έχει 11.7 μοίρες άνοιγμα λοβού (-3dB εκατέρωθεν της κύριας κατεύθυνσης).

Σαφώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα η απολαβή μιας κεραίας με το λοβοδιάγραμμά της, αλλά όχι καταναγκαστικά. Δηλαδή δεν υπάρχει "τι απολαβή έχει? 10dBi? Ε, τότε έχει λοβό 60 μοίρες" - δεν συμβαίνει αυτό.

Μπορώ να σου δώσω μια κεραία που θα έχει 60 μοίρες οριζόντιο και 7 μοίρες κάθετο και θα σου δίνει 17dBi απολαβή, και μια άλλη κεραία με 23 μοίρες στον οριζόντιο και επίσης 23 μοίρες στον κάθετο λοβό, πάλι με 17dBi απολαβή.

Γι' αυτό άλλωστε και οι κατασκευαστές, εκτός από την απολαβή και λοιπά ηλεκτρικά χαρακτηριστικά των κεραιών, πάντα δίνουν και την αποτύπωση λοβοδιαγράμματος.

===

Το γιατί δεν έχεις καλή λήψη, μπορούν να φταίνε αρκετά πράγματα. Από γεωμορφία, το κατα πόσο εκπέμπει σωστά η Πλάκα, η εγκατάσταση της λήψης σου και η ευαισθησία του δέκτη σου.
Αν θες το αναλύουμε! :)

===

Χαίρομαι ιδιαίτερα που ασχολείσαι ερασιτεχνικά με το "άθλημα" των ραδιοεπικοινωνιών - σπανίζουν πια σήμερα αυτοί που τους τραβάει το ενδιαφέρον.
Εύχομαι να συναντάς έμπειρους ανθρώπους που να έχουν όρεξη να μοιραστούν μαζί σου γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.

Φιλικά
Στέλιος :D

• Νέο Μέλος
  • *
Να λοιπον γιατι μπερδευεσε το πανελ που εδωσες εχει τα τεσσερα ενωμενα απο την πανω μερια  και τεσσερα απο την κατω .Στην ουσια ειναι ενα διπολο χωρις  κατευθηντηρες.Και συνδεσμολογια ειναι ενα μεγαλο  ]-[ απο πανω και ενα ]-[ απο κατω .Ειναι ενα κλασικο διπολο και τα παραλειληζη να τα φερει 50om αλλιως 300om .Αυτα και να μη μπερδευσε !Και ευχαριστω για τα καλα σου λογια !Οσο αφορα για το αθλημα οπως το αποκαλεσες δεν ξερω αν το ηξερες το 1981 απο τοτε αθλουμε.

Αποσυνδεδεμένος sigmacom

• SatLeo V. I. P.
  • Έμπειρο Μέλος
Τα 8 οριζόντια πλακίδια στην φώτο, είναι τα στοιχεία των 4 διπόλων.
Οι κάθετες γραμμές που εσύ θεωρείς δίπολα, είναι οι γραμμές μεταφοράς για την σύζευξη των διπόλων...

Δεν μπερδεύομαι εγώ σε κάτι, προφανώς δεν έχεις ανάλογη εμπειρία από τέτοιες κεραίες.

• Νέο Μέλος
  • *
Τα πλακιδια που περιγραφης τα επανω τεσσερα ειναι παραληλησμενα και τα κατω επεισης.Τωρα για την εμπειρια σου την επιστρεφω .Αν εσυ λες εμπειρια να βλεπεις 8 πλακιδια τα οποια τα καθε 4 ειναι ενωμενα απο πισω .Και επειδη τα βλεπεις με το ματι ετσι τα περνας για τεσσερα ξεχωριστα διπολα ε τι να κανουμε εισε εμπειρος.

Αποσυνδεδεμένος sigmacom

• SatLeo V. I. P.
  • Έμπειρο Μέλος
Τα ίδια περίπου σου είπε και ο Κυριακόπουλος της Ikusi, και επιμένεις να αναπτύσσεις δική σου θεωρία για την λειτουργία των κεραιών. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό, πίστευε ότι θέλεις!

Ευτυχώς θα μείνουν τα γραφόμενά μου και του Κυριακόπουλου.  :D

• Νέο Μέλος
  • *
Ετσι ακριβως οταν μεγαλωσης γιατι πιθανον δεν εχεις την καταληλη εμπειρια θα μαθης πως μια θεωρια γινετε στη πραξη.Οταν ειναι σωστη και οχι μαρκετινκ!Ησε μικρος μεγαλωσε λιγο ακομα και τοτε θα καταλαβης οτι αυτο που πιστευης ειναι μια πλανη!Δεν ισχη αυτο που νομιζης ειναι λαθος.Οσο και να κοποιαζης  θα ρθει η ωρα αυτο το μυνημα μου θα το θυμασε και θα λες καποιος καπου καποτε μου τα ελεγε και δε τον πιστευα.Ειστε ετη φωτος εκτος !Και δε θα ξαναμπω στο σαϊτ σας παρακαλω τον διαχειριστη να σβηση ολα τα μηνυματα μου .Δεν εχει νοημα να σας λεω πως εχουν τα πραγματα στη πραγματικοτιτα και να ισχυριζεστε το εκτος .

anastazio:
Balentino,απαράδεκτη  η όλη συμπεριφορά σου στην - συντομότατη - παρουσία που έχεις στο satleo forum !
Δεν ξέρω τις γνώσεις σου στο αντικείμενο...ξέρω όμως οτι ο τρόπος αναφοράς σου προς τα υπόλοιπα μέλη του forum ,όπως και η ορθογραφία σου χρήζουν "γιγαντιαίας" βελτίωσης.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ για ηρεμιστε λιγο!!!!!!!

Βαλεντινο μπορεις να προσεξεις λιγο την ορθογραφια? πολλες φορες παιδευομαι να διαβασω αυτα που λες.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος arva

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2005
  • Τόπος: Πεύκη, Αττική
Εγώ στη φωτό γιατί βλέπω ένα πάνελ με 4 δίπολα λ/2 χωρισμένο σε ζευγάρια με 2 ανακλαστήρες και πουθενά κατευθυντήρες;

Και άσχετος να είσαι (που δεν είμαι γιατί το έχω σπουδάσει το "άθλημα" στο Πολεμικό Ναυτικό για στρατιωτικούς σκοπούς), καταλαβαίνεις ότι μοιάζει με τις γνωστές φτωχές κεραίες τύπου πλέγματος που είναι για λήψη.

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
να πω και εγω την εμπειρια μου (πολυ μικρη μεχρι τωρα, αλλα πιστευω οτι αξιζει τον κοπο)
Υπαρχουν πολλοι τυπο κεραιων ,εκατονταδες αφου εκατονταδες ειναι και οι μαρκες

Ενα τηλεοπτικο πανελ DAVAR ας πουμε εχει 4 διπολα και ανακλαστηρες
ενα αλλο της ιδιας εταιριας μπορει εχει δυο διπολα (ειναι τα λεγομενα μισα)

Υπαρχουν παλι κεραιες που εχουν δυο πλακετες που η καθε μια εχει τυπωμενα δυο διπολα επανω της
υπαρχουν ενα σωρο πραγματα
το καθενα απο αυτα ξεχωριζει ειτε για ποιοτικους(υλικα, κατασκευη)
ειτε για την απολαβη του...
κτλ κτλ
εδω (μετα απο ενα googlaρισμα) εχει καποιους τυπους κεραιας

@Balentino δεν θελω να υποτιμισω ουτε την γνωση σου ουτε την γνωμη σου, αλλα εδω κουβεντα κανουμε, συζητηση!!!

Αποσυνδεδεμένος teletkv

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2007
  • Τόπος: Οπου κορυφή βουνού και εγώ!!
8) Αντε γιατί έρχεται ο καινούργιος χρόνος και έχετε μπλέξει με τους αριθμούς.-Τα στοιχεία του satboy σωστά.Η κεραία της Digea έχει gain 11,6dbi προς ανατολικά και 16,7dbi προς δυτικά,τιμή που έχει και η ΕΡΤ προς δυτικά ενώ προς ανατολικά έχει 9,2dbi τιμες τελικες υπολογιζόμενου και της απώλειας divider και καλωδίων.Οι ισχυς είναι όπως τις έδωσε ο satboy,350wrms για Digea και 400wrms gia 58 ert kai 220 wrms gia 64ert.οι διαφορές είναι στο
1. τρόπο σύνδεσης των Divider και το είδος τους που χρησιμοποιουν οι δύο κεραίες.
2.το ότι η ισχύς είναι θεωρητική,πραγματική έχω μετρήσει με Bird 185w kai 340w gia ert kai 325w gia digea.Τελικα έχουμε με ιδιο gain προς δυτικα 100w kai 190w gia ert kai 202w gia digea.Αν βάλεις ότι η ΕΡΤ έχει τα ψηλά κανάλια ελάτωση του συνολικου gain που σας έδωσα kata 0,6db γίνεται σαφές γιατί δεν λαμβάνεται η 64.
3.Αλλος λόγος η αναλογική ετ3 από Παγγαίο.Θα κάνουμε αναδιάταξη των κεραιαιών για να ενισχύσουμε δυτικά με αύξηση του 64 στα θεωρητικά 400w αμέσως μετά τις γιορτές,γιατί γίνεται αναδιάταξη του προσωπικου λόγω των συνταξιοδοτήσεων.
Καλή χρονιά με υγεία πρώτα απο όλα 8)
Edision argus highspeed,Vu+DUO 4K SE
Tandberg TT1200 IRD-Harmonic7100
WellavHD2-IRD
Mabo 1,8m 28,23,19,16,13
Fraccaro 1,2m9,7,3 Fraccaro 0,8m 39,43  Πεδιόμετρα Sefram 7847,Leband FSM204 Spectrum GSP-827,Rigol RSA3015E-TG,Hantek 1022G

Αποσυνδεδεμένος nikolasg

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2010
Καλή Χρονιά με υγεία.

teletkv να σε ρωτήσω αυτή η θολούρα(focus?) που έχουν οι ΕΤ1, ΕΤ3, ΒΟΥΛΗ και ΡΙΚ διορθώνεται? Είναι ευδιάκριτη και στο λογότυπο.

Αναλογικά απο Θάσο η ΕΤ1 τουλάχιστο δεν έχει αυτή τη θολούρα.

Η ΝΕΤ έιναι τέλεια.

Ευχαριστώ και αναμένουμε και το δυνατότερο σήμα της 64.

Καλή Χρονιά σε όλους.

Αποσυνδεδεμένος ΓΙΑΚΟΥΣΤΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: ΤΟΞΟΤΕΣ-ΞΑΝΘΗΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ TO FORUM ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ & ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΤΟ 2011.
 ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ  ΝΑ ΒΓΕΙ (ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ) ΣΥΝΤΟΜΑ Η DIGEA & H EΡΤ ΑΠΟ ΘΑΣΟ ΓΙΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΛΗΨΗ ΚΑΘΩΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΣΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ
ΦΩΤΗΣ-ΞΑΝΘΗ

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
η θολουρα ειναι πιθανον να οφειλεται στην εξοδο του δεκτη σου!!

Αποσυνδεδεμένος nikolasg

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2010
Πέτρο η TV μου, Samsung LED UE37C6600, έχει ενσωματωμένο δέκτη .
Την ίδια εικόνα έχω και στην LG LCD 23'.

Αν έχουν πρόβλημα τα ενσωματωμένα δεν θα είχα κακή εικόνα και στα άλλα κανάλια?
Τα ΣΚΑΙ, ALTER, ΣΙΝΕ+ και ΠΡΙΣΜΑ+ έχουν πάρα πολύ καλή εικόνα.
Τα MEGA, STAR, NET, ANT1 και alpha καλή ενω τα υπόλοιπα άσε.

Τώρα στον MONK έχω καλή εικόνα και οι υπότιτλοι τέλειοι. Σαν να διόρθωσαν το focus τους.

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2006
Καλή χρονιά σε όλους
Δεν υπάρχει σύγκριση αναλογικού με ψηφιακό. Τα αναλογικά της ΕΡΤ είναι μακράν καλύτερα. Είναι εικόνα χωρίς συμπίεση. Αν κάναμε μία "χοντρή" σύγκριση, η  εικόνα των αναλογικών από Θάσο θα ήταν σε ψηφιακή περίπου 34 Mbps . Είναι δυνατόν να περιμένεις να δεις την ίδια εικόνα με 6 Mbps ? Οπότε ας αρκεστούμε στην SDTV των 6Mbps χωρίς θορύβους και αλλου είδους παρεμβολές και ας ξεχάσουμε την αναλογική εικόνα.

Με εκτίμηση προς όλους

Υ.Γ Εδώ έχει θολή εικόνα η Digea που με το MPEG 4 θα μπορούσε να κάνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα (αλλά λόγω κόστους είναι και εκείνη στα 4 Mbps ανά κανάλι)

Αποσυνδεδεμένος TRONIX

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2007
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ
το απογευμα πηγα σε καποιο supermarket στο χωριο.
Εδω και καιρο παρατηρησα σε καποιο ραφι ειχε ψηφιακους δεκτες.
του εκανα του υπευθηνου την ερωτηση,γιατι εφερες ψηφιακους δεκτες
αφου δεν εχουμε ψηφιακο σημα ακομα και μου απαντησε το εξης
ειναι ζητημα 1 με 2 μηνες για να εχουμε και εμεις εδω.
Στο χωριο θυμαρια σε αποσταση 5 χιλιομετρων πιανουν γιατι ειναι ψηλα.
και εδω πιανει με κεραια κατευθυνσης 50 ευρω και καλο ενισχυτη,αλλα θα δυσκολευτεις,καλυτερα περιμενε αυτο το διμηνο που θα ερθουν.
ισως να ειχε και δικαιο γιατι στο τυχερο ειναι ποιο ανοιχτα,καθως εγω διαμενω
εξω απο το τυχερο κοντα στον προβατωνα που ειναι ποιο κλειστα.
επι ευκαιριας στο 24 πιανω ενα τουρκικο.
οσο γι το οτι σε 2 μηνες θα ερθουν πως θα ερθουν αφου στα σχεδια της DIGEA δεν ειναι αυτη την στιγμη το υπολοιπο τμημα του Εβρου.

• SatLeo Legend
Καλά ο λόγος σου με χόρτασε έπρεπε να του πεις! Κανονικά στο νέο διάταγμα επιβάλλεται να βάλουν τη Λευκίμη σε SFN με την Πλάκα αλλά και τη Θάσο!

Αποσυνδεδεμένος Thanassis

• SatLeo V. I. P.
  • Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2006
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://www.ikusi.gr
Παράθεση από: "sigmacom"
Τα ίδια περίπου σου είπε και ο Κυριακόπουλος της Ikusi, και επιμένεις να αναπτύσσεις δική σου θεωρία για την λειτουργία των κεραιών. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό, πίστευε ότι θέλεις!

Ευτυχώς θα μείνουν τα γραφόμενά μου και του Κυριακόπουλου.  :D
Εγώ έχω από μέρες παραδώσει τα όπλα ...
Είναι φανερό ότι δεν έχει νόημα όταν γράφονται τα παρακάτω:
Ετσι ακριβως οταν μεγαλωσης γιατι πιθανον δεν εχεις την καταληλη εμπειρια θα μαθης πως μια θεωρια γινετε στη πραξη.Οταν ειναι σωστη και οχι μαρκετινκ!Ησε μικρος μεγαλωσε λιγο ακομα και τοτε θα καταλαβης οτι αυτο που πιστευης ειναι μια πλανη!Δεν ισχη αυτο που νομιζης ειναι λαθος.Οσο και να κοποιαζης  θα ρθει η ωρα αυτο το μυνημα μου θα το θυμασε και θα λες καποιος καπου καποτε μου τα ελεγε και δε τον πιστευα.Ειστε ετη φωτος εκτος !Και δε θα ξαναμπω στο σαϊτ σας παρακαλω τον διαχειριστη να σβηση ολα τα μηνυματα μου .Δεν εχει νοημα να σας λεω πως εχουν τα πραγματα στη πραγματικοτιτα και να ισχυριζεστε το εκτος .

:roll:  :roll:
 :)  :D
Θανάσης Κυριακόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
εννοειται
γι αυτο και υπαρχουν οι θεωριες!!!
για να μην γινονται πραξη ποτε!!!
 :roll:  :roll:  :roll:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Εισαι μικρος μεγαλωσε λιγο ακομα και τοτε, θα καταλαβεις οτι αυτο που πιστευεις ειναι μια πλανη!

αφιερωνω!!!

* Απ: O ΑΝΤ-1 στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/01/2025 (00:41)
* Απ: O ΑΝΤ-1 στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/01/2025 (00:12)
* Απ: Το OPEN (πρώην Epsilon) στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 21/01/2025 (00:06)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (23:41)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (23:25)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (22:57)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: aorguru Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (22:32)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (22:07)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (21:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (21:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (21:41)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (21:32)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (21:32)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: panostvtv Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (21:20)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (21:09)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: panostvtv Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (21:08)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 20/01/2025 (21:04)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: IPTV Γενικά 20/01/2025 (20:21)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 20/01/2025 (19:30)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: jimgate07 Φόρουμ: IPTV Γενικά 20/01/2025 (19:28)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: Ilias_ Φόρουμ: IPTV Γενικά 20/01/2025 (19:19)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: jimgate07 Φόρουμ: IPTV Γενικά 20/01/2025 (19:14)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 20/01/2025 (19:03)
* Απ: THAICOM-9A @ 50.5° E  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 20/01/2025 (18:19)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: komhsgr Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (17:18)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 20/01/2025 (16:52)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: Hacker?pcs Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (15:37)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (15:16)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (14:58)
* Απ: HbbTV/Hybrid - Οι υβριδικές υπηρεσίες στην ελληνική ψηφιακή τηλεόραση  Μέλος: gewrgios Φόρουμ: Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2) 20/01/2025 (14:46)