Πολύ καλά νέα Γιώργο.
Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί εδώ.
Θανάση το θέμα είναι ότι εγώ δεν πιστεύω ότι το 16 QAM θα λύσει το πρόβλημα. Όπως είδες μείωσαν το FEC σε 5/6 για να μην έχουν overload.
Το 16 QAM απλά κρύβει το πρόβλημα της αδυναμίας του πομπού να το εκπέμψει σωστά και του κινέζικου δέκτη να το λάβει σωστά. Αν και στα δύο σημεία υπήρχαν ικανά μηχανήματα θα ήταν καλύτερα να έχεις 64QAM.
Να φανταστείς ότι πριν με 64QAM σε εμένα με τέλειο σήμα είχα postBER 8x10-4 χωρίς ενισχυτική βαθμίδα λήψης. Όταν ξεκινάς με ένα τέτοιο BER δύσκολα το διορθώνεις με το code rate. Για αυτό πριν το code rate ήταν στα 2/3 .
Εγώ συνεχίζω και πιστεύω ότι η πυκνή διαμόρφωση είναι καλύτερη αλλά θέλει αξιόλογο hardware.
Φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σου Γιώργο.
Η παρατήρηση μου είχε να κάνει με το γεγονός ότι αναφέρθηκαν πολλές δυσκολίες στη λήψη των δύο μπουκέτων της ΕΡΤ σε σχέση με αυτά της Digea.
Ένα μεγάλο μέρος αυτών των διαφορών, οφειλόταν στο διαφορετικό constellation, έτσι αφού πλέον εξομοιώθηκαν περιμένω να βελτιωθεί η κατάσταση σε όσους είχαν δυσκολίες.
Εξακολουθεί βέβαια να υπάρχουν τα θέματα τα σχετικά με την διαφορετική ισχύ μεταξύ Digea - ΕΡΤ, τη διαφορετική σύνθεση στο κεραιοσύστημα και φυσικά τις "δυσκολότερες" συχνότητες που έχει η ΕΡΤ.
Όλα αυτά εξηγούν τις διαφορές που εντοπίζονται σε όλες σχεδόν τις αναφορές από οριακές λήψεις.