Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]
  • Σαβ 1 Φεβ 2025, 18:28
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΘΡΑΚΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕΡΡΕΣ [ΠΖ 01]  (Αναγνώστηκε 368015 φορές)

0 μέλη και 32 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marios1234

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2007
  • Τόπος: Ιστιαία (Β. Εύβοια)
Η ΕΡΤ με κυλιομενο μηνυμα απο την αναλογικη ΝΕΤ(30UHF ΠΛΑΚΑ) ενημερωνει οτι απο Δευτερα 16 Μαιου 2011 θα διακοπει οριστικα η αναλογικη εκπομπη της ΝΕΤ(30UHF) και της ΕΤ3(41UHF) ενω η αναλογικη εκπομπη της ΕΤ1(52UHF) θα διακοπει την Παρασκευη 24 Ιουνιου 2011.Πλεον τα προγραμματα ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΤ3,ERT HD θα ειναι διαθεσιμα απο την 58UHF ψηφιακα.

Μαλιστα στο τελος γραφει και ''Ευχαριστουμε για την κατανοηση''!!

Αποσυνδεδεμένος chrisk7

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2007
Παράθεση από: "marios1234"
Μαλιστα στο τελος γραφει και ''Ευχαριστουμε για την κατανοηση''!!
Αυτά είναι, ποιός θα το περίμενε η -άλλοτε- αναχρονιστική κ ανάλγητη κρατική τηλεόραση, να είναι αυτή τη στιγμή πρότυπο για όλα τα ελληνικά media! Ξύπνησε η ερτ, έστω κ τώρα, έστω κ αργά...

Αποσυνδεδεμένος MCelliotG

• Αναλυτής Επίγειων Λήψεων
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2005
  • Τόπος: ΒΔ Θεσσαλονίκη
Θα γινόταν σε εύλογο χρονικό διάστημα! Άργησε λίγο αλλά ήρθε!
Και κανονικά θα έπρεπε η ψηφιακή ΕΡΤ να είναι στις δυο από τις τρεις συχνότητες των αναλογικών της, όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα Κ.Ε. της μεταβατικής!
Ποιος φωστήρας έβαλε την ΕΡΤ σε παραμεθόρια περιοχή σε τόσο υψηλές συχνότητες για να ταλαιπωριέται ο κόσμος στη λήψη?  :idea:  :twisted:
Δέκτες:Mut@nt HD51, Edision OSmio 4K, TBS5925
LNB:Inverto Black Ultra Twin
Κάτοπτρο:MABO 130X144/Dragonsat DS-3000 motor
Τόξο:45W - 95E
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος hipro5

• Αρχάριο μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2011
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Ποιος φωστήρας έβαλε την ΕΡΤ σε παραμεθόρια περιοχή σε τόσο υψηλές συχνότητες για να ταλαιπωριέται ο κόσμος στη λήψη?  :idea:  :twisted:

:D  Είναι ΟΛΟΙ αυτοί οι "εξυπνάκηδες" και "σπουδαγμένοι" που νομίζουν ότι επειδή πήραν κάποιο πτυχίο WHAOOOO, τα ξέρουν ΟΛΑ.   :D
Κύριέ μου, ΑΛΛΟ η θεωρία και ΑΛΛΟ η πράξη.
Ναι από τη θεωρία ξεκινάς δεν αντιλέγω, ΑΛΛΑ δοκίμασε και στην πράξη να δεις στέκει η θεωρία σου ή μήπως θέλει κάποιες τροποποιήσεις!...
Βγες κύριε ΕΞΩ και κάνε καμιά εγκατάσταση/μέτρηση, ΔΕΣ τα προβλήματα και μετά κάνεις ότι κάνεις.
Στο μπλα-μπλα καλά είμαστε εδώ, έχουμε και τα σούπερ-ντούπερ πτυχία και επαίνους μας και παράσημα απ'την κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε και του οίκου egoeimaikaikanenasallos και είμαστε οι μαμάτοι.....  :D
Μάλιστα τα δείχνουμε και τα διαφημίζουμε κιόλλας!.... :D

Πήγαινε και σε κάνα κακομοίρη, που επειδή ο φουκαράς ΔΕΝ είχε τη δυνατότητα να δώσει χρήμα σε τεχνικό για να του κάνει την εγκατάσταση της κεραίας του, την έκανε μόνος του......
μαμακία θα μου πείτε!.....
ΝΑΙ αλλά ΤΙ να κάνει?......Προτίμησε να κάνει μόνος την εγκατάσταση της κεραίας του και να φάει η οικογένειά του για κάνα δυο μέρες (άντε τρεις) ακόμα, παρά να τα δώσει σε κάποιον τεχνικό......  

ΠΟΣΟ μάλλον στην περιφέρεια της Ελλάδας με τα ΑΠΕΙΡΑ βουνά, λόγκους και ραχούλες!  :D  

Αλλά να σας πω και κάτι?......ΔΕΝ πειράζει.........Αυτοί ΕΧΟΥΝ να "φορτώσουν" ισχύη σε περίπτωση που δεν τους βλέπουν καλά.....
Ασε να πάει η ΕΤ και η Digea σε "ψηλά κανάλια" και ν΄αφήσουν τους τοπικούς σταθμούς σε "χαμηλά κανάλια" για να τους βλέπει ο κοσμάκης λίγο πιο καλά με χαμηλή ισχύη και ν'ανέβει λίγο η θεαματικότητά τους γιατί ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ τους περιφεριακούς σταθμούς.
Αυτά που λένε για τον τόπο σου ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΔΕΝ θα τ'ακούσεις απ'τους άλλους που χ@στήκανε βέβαια για σένα....  :D

Ουφφφφ........Πολλά έγραψα.......  :D

.

Συνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: KOMOTHNH
Συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε.  8-)
Έχω εν υπηρεσια τον δέκτη: EDISION  Proton S2. σταθερό στις 13°E

Συνταξιοδοτημένοι: Edision Argus VIP - HUMAX IRCI 5400z - VISIONNET VN8000 - YUMATU MX PLUS - ECHOLINK EL3200

• SatLeo Legend
Φίλε hipro ξέρεις και ποιο είναι το καλύτερο? Ότι η ισχύς που προβλέπει η ΚΥΑ είναι άκρως ανεπαρκής για σωστή κάλυψη ολόκληρης της περιοχής που μπορεί να καλύψει δυνητικά η Πλάκα! Δηλαδή η ΕΡΤ και να θέλει να βάλει και άλλη ισχύ για να καλύψει την Ξάνθη πχ καλύτερα, δεν μπορεί και αναγκάστηκε να αλλάξει τις παραμέτρους εκπομπής ειδικά και μόνο για εκεί!
Και δεν τολμάω καν να ξανανοίξω την πληγή ονόματι Θάσος... :roll:

Συνδεδεμένος nektarios 1451

• Διαχειριστής
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2007
  • Τόπος: Αρτα
Καλα παλι μαθηματα απο απεναντι θα παρουμε να δεις οταν θα ανοιξουν τα ψηφιακα στο Τσανακαλε θα τα βλεπει και ο μαριος στην Ιστιαια ακομα.

Εμεις εδω ας καλυψουμε τα μεγαλα αστικα κεντρα οι υπολοιποι να πανε στην κυρανοβα.
GATE 7

Δεκτης Octagon SF8008
Clarke Tech 4100HD Plus αραχτος
LNB Mti λευκό
Hirschmann αλουμινιου 85Χ90
μοτερ SG 2100A 76.5E - 5E
Ραδιοφωνικοι δέκτες: Sencor SRD 6600, Fujitsu

Αποσυνδεδεμένος Πετρος

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2009
φιλε hipro το ποστ σου περιγραφει ακριβως την παραγματικοτητα των ΜΜΕ στην ελλαδα....
ΣΥμφωνω απολυτα μαζι σου!!!
δεν εγραψες πολλα, αμα πιανεις κατι τετοια θεματα μπορεις να γραψεις τομους ολοκληρους!!!

• SatLeo Legend
Έχετε δει άραγε πίνακες κάλυψης των ψηφιακών αναμεταδοτών σε πολιτισμένες χώρες?
Ακόμα και στα Σκόπια που πήγα, αν δείτε τον πίνακα του Boom TV θα δείτε ότι την κάλυψη δεν τη χωρίζουν ανά οπτική επαφή και όποιος μας έπιασε μας είδε, αλλά ανάλογα με τον τύπο της κεραίας που απαιτείται για τη λήψη!
Δηλαδή ξεκινάνε από περιοχές στις οποίες το σήμα λαμβάνεται ακόμα και με εσωτερική κεραία και τελειώνουν σε όσες απαιτείται μια σχετικά καλή εξωτερική! Πιο πέρα από αυτό φροντίζουν ήδη να σε έχει καλύψει άλλος αναμεταδότης!
Δηλαδή η ευκολία λήψης του ψηφιακού σήματος και η λιγότερη προσπάθεια για λήψη από τον τηλεθεατή είναι το πρώτο μέλημα των παρόχων!!!
 :shock:  :shock:  :shock:
Στην μπανανία βάζουν κάτι διάνοιες που βγάζουν τις καλύψεις και τις ισχύες μόνο με νούμερα!  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:
Και πραγματικά στη Γευγελή όλα τα μαγαζιά ηλεκτρονικών πουλούσαν κάτι φορητές TV των 7 ιντσών γιατί το ψηφιακό σήμα ήταν τόσο ισχυρό που η λήψη ήταν αδιάλειπτη σε όλα τα σημεία της πόλης ακόμα και εν κινήσει!

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Χθες ειχα παει σε ενα σπιτι κοντα στο εμπορικο κεντρο εδω στην Κομοτηνη και ειπα να δω τι γινεται με τα ψηφιακα!Η τηλεοραση ειχε ενσωματωμενο αποκωδικοποιητη και η κεραια κοιτουσε Θασο αλλα λεω ας κανω μια προσπαθεια!Αποτελεσμα?Τοσο η ΕΡΤ(58,64) οσο και τα τοπικα ΑΦΑΝΤΑ ενω η DIGEA σημα καμπανα!!!Τι εχει κανει αυτη η DIGEA και πιανει παντου ακομα και με την κεραια προς Θασο??Βεβαια να πω οτι στην 64 φαινοταν η ΕΤ3 αναλογικα με χαμηλο σημα οποτε την αφηνουμε(ετσι κι αλλιως δεν ηλπιζα),αλλα και στην 59(αναλογικη ΝΕΤ απο Παγγαιο) υπηρχε εκεινη η παρεμβολη που σας ελεγα πως παρεμβαλλει και την 58UHF(οποτε οποιο σημα ερχοταν στην 58 το τσακιζε)....

Αποσυνδεδεμένος agiana

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2010
  • Τόπος: Αθήνα
Παράθεση από: "mcelliot_g"
Έχετε δει άραγε πίνακες κάλυψης των ψηφιακών αναμεταδοτών σε πολιτισμένες χώρες?
..........................................................
Δηλαδή ξεκινάνε από περιοχές στις οποίες το σήμα λαμβάνεται ακόμα και με εσωτερική κεραία και τελειώνουν σε όσες απαιτείται μια σχετικά καλή εξωτερική!

Έτσι ακριβώς είναι!!! Και ιδού η απόδειξη.

Cpt.Kirk: "Very funny Scotty......Now Beam Down MY CLOTHES!"

Συνδεδεμένος kgial

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2005
  • Τόπος: KOMOTHNH
Ο κουμπαρος μου εχει κανει βελτιωση στην εγκατασταση του που εχει αποκλειστικα για ληψη επιγειων ψηφιακων καναλιων απο Πλακα.
Υπενθυμιζω τοποθεσια: ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ.
Η κεραια ειναι αυτη που σας επισυναπτω. Εχει 24 στοιχεια επανω (με το διπολο μαζι) Στην θεση της υπηρχε μια με 21 στοιχεια. Ο ενισχυτης που την συνοδευει ειναι ιδιας μαρκας.
Ο ψηφιακος δεκτης που εξυπηρετει τις ληψεις ειναι της τηλεορασης SAMSUNG 40B653 (40'') με τον ενσωματομενο MPEG 4 δεκτη.

Παρακατω σας δινω τα αποτελεσματα των μετρησεων με την προηγουμενη εγκατασταση και με την τωρινη.

DIGEA UHF 24  Mε την προηγουμενη εγκατασταση ειχαμε σημα 50% και τωρα το σημα εχει ερθει στο 70%.
DIGEA UHF 32  Με την προηγουμενη εγκατασταση ειχαμε σημα 40% και τωρα το σημα εχει ερθει στο 60%.
ΕΡΤ UHF 58 Με την προηγουμενη εγκατασταση ειχαμε 25% (οριακο για τον δεκτη με πολλα τσακισματα) και τωρα το σημα εχει ερθει στο 55% με σταθερη εικονα κ με πολυ καλη εικονα στο EPT HD!
ΕΡΤ UHF 64 Με την προηγουμενη εγκατασταση δεν ειχαμε καθολου σημα ενω με την νεα εγκατασταση το σημα ερχεται οριακα στο 20% κ αυτο αναλογως καιρου.
DIGITAL UNION UHF 47 Η προβληματικη συχνοτητα (απο τεχνικης πλευρας λογω αυξημενου σφαλματος bit) με την παλια εγκατασταση δεν ειχε καθολου σημα,ενω με την νεα εχουμε 40% με αφθονα τσακισματα! Ας το δουνε αυτο λιγο οι κυριοι τεχνικοι της DU...γιατι μιλαμε για ψηφιακη μεταδοση...οχι για εκπομπη προερχομενη απο τα....πανηγυρια!!! Το bit σφαλμα θελει ρυθμιση. Η τηλεοραση μας με κλιμακα απο το 1-10 δινει σφαλμα bit 7 (το bit 5 δεν εχει καθολου εικονα...).[/b]
Έχω εν υπηρεσια τον δέκτη: EDISION  Proton S2. σταθερό στις 13°E

Συνταξιοδοτημένοι: Edision Argus VIP - HUMAX IRCI 5400z - VISIONNET VN8000 - YUMATU MX PLUS - ECHOLINK EL3200

• SatLeo Legend
Μπράβο παιδιά! Μου φαίνεται ότι τελικά για τα ψηφιακά σε δύσκολες συνθήκες λήψης τα πολλά στοιχεία κάνουν και τη διαφορά! Ίσως οριακά καλύτερη σε απόδοση να είναι μια άλλη κεραία που τοποθετήθηκε σε πολυκατοικία στη γειτονιά μου με κλειστά δίπολα (οχτάρια) και πρέπει να έχει γύρω στα 30 στοιχεία (είναι τεράστια)! Επειδή είδα πώς λαμβάνει και τι είναι εντυπωσιακές οι στάθμες και για τη δική μου περιοχή!
Όπως και να χει είναι εντυπωσιακό το ότι λαμβάνετε πλέον σταθερά τις 3/5 συχνότητες σε μια περιοχή τελείως εκτός κάλυψης (δεδομένης και της απαράδεκτα χαμηλής ισχύος που δυστυχώς τα νούμερα της ΚΥΑ δεν υπολογίζουν ότι τους βλέπουν άνθρωποι)!

Αποσυνδεδεμένος nikolasg

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Νοε 2010
Καλησπέρα.

Παρατήρησε κανείς σας πιξελαρίσματα στα κανάλια της digea τις τελευταίες 3 μέρες?
Δεν το κάνει συχνά αλλά μου το κάνει και στις  2 tv μου(Samsung & LG με ενσωματωμένο mpeg4). Το σήμα σταθερά το ίδιο απο τότε που μπήκε η digea.
Στα κρατικά, όσο μπόρεσα να παρακολουθήσω, δεν το παρατήρησα.

Επίσης στην lg Μ2362D με έκδοση 3.10.0 και μετά απο επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων( δεν μπορείς να σβήσεις κανάλι/α) και σάρωση μου συνεχίζει να βγάζει την EΡΤ 64QAM. Σε εξωτερικό αποκωδικοποιητή μετά απο σβήσιμο/σάρωση διορθώθηκε. Καμία ιδέα?

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Και εγω εχω παρατηρησει προβλημα στα καναλια της DIGEA τις τελευταιες μερες,και σιγουρα παραπανω απο 3!Ειδικα η συχνοτητα 32 χωρις να αλλαζει η σταθμη του σηματος πιξελιαζει ανα τακτα χρονικα διαστηματα,ενω εχει τυχει να βγει και εντελως off o πομπος για 5-10'' και μετα να επανερχεται.Σημερα το ιδιο συνεβη και στη συχνοτητα 24,η οποια βγηκε off για 3'' και μετα επανηλθε!

Αντιθετα,στις συχνοτητες της ΕΡΤ δεν εχω παρατηρησει κανενα προβλημα!Δουλευουν ρολοι!

• SatLeo Legend
Φαίνεται ότι το πρόβλημα της δεύτερης συχνότητας της Digea είναι γενικευμένο! Και στην 29 τα ίδια κάνει πολλές φορές και στη Λάρισα ακούσαμε τα ίδια, αλλά οι υπεύθυνοι δεν βγαίνουν φυσικά να παραδεχτούνε το πρόβλημα και το ρίχνουν στην κεραία του καθενός!

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2006
Παιδιά αν θέλετε να κάνετε κάτι ουσιαστικό κάντε ένα τηλέφωνο στα κανάλια τα ίδια , όχι στην DIGEA . Πραγματικά και τα δύο πακέτα αλλά βασικά το πακέτο με το Mega κάνει συνέχεια διακοπές

• SatLeo Legend
Λες δηλαδή Γιώργο το πρόβλημα να ξεκινάει από τα κανάλια ή να είναι αυτά που πρέπει να τους βάλουν "χέρι" για τα σπασίματα?

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
"Χέρι" καλά το έθεσες. Αυτοί πληρώνουν την DIGEA . Να κάνουν σωστά την δουλειά τους και να βρουν το πρόβλημα . Απο αρχές Μαΐου είναι αυτά.

Αποσυνδεδεμένος nikolasg

• Νέο Μέλος
  • *
Παιδιά πήρα τηλ. εχθές το βράδυ το STAR(δεν βλεπόταν ο BENJAMIN) να αναφέρω το πρόβλημα και μου είπε ότι δεν ειναι δικό τους πρόβλημα και να επικοινωνήσω με τη digea(ούτε που τους ένοιαξε? δεν θέλω να το πιστέψω).
Πήρα πριν λίγο τη digea και μου είπε ότι απο βδομάδα θα επικοινωνήσουν μαζί μου οι τεχνικοι.
Μου είπαν να χαμηλώσω την ένταση του ενισχυτή αλλά είπα ότι είμαι στο 63% ισχύς (58 στο δωμάτιο) και 100% ποιότητα.
Τα κολλήματα/πιξελαρίσματα τα κάνει και σε άλλα δυο σπίτια που ξέρω
Επίσης μου ειπαν ότι πρώτη φορά αναφέρθηκε πρόβλημα απο την ΠΛΑΚΑ(άρα δεν το γνώριζαν).
mcelliot_g οι υπεύθυνοι δεν παραδέχονται το πρόβλημα γιατί δεν τους αναφέραμε το πρόβλημα μέχρι τώρα. Εμείς είμαστε και τηλεθεατές και "δοκιμαστές".  :D  :D
Πάρτε κι εσείς τηλ. για να το πιάσουν πιο θερμά βρε παιδιά.
Δεν ειναι απο τα προβλήματα που λύνονται απο μόνα τους με τον καιρό.
Πάντως η κυρία ήταν ευγενεστάτη, δεν μπορώ να πώ.

Αν δεν γίνει κάτι και απο βδομάδα θα πάρω το ΣΚΑΙ, μου φαίνεται είναι το σοβαρότερο απ' όλα.

Αποσυνδεδεμένος stellio40

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2011
  • Τόπος: Σέρρες
Ερώτηση-Απορία!

Το Παγγαίο ξέρω πώς έχει υψόμετρο 1.956 μέτρα.

Εάν μπαίνανε αναμεταδότες της ψηφιακής δίπλα, η μαζί στις υπάρχουσες κεραίες της αναλογικής ΕΡΤ, δεν θα υπήρχε καλύτερη κάλυψη από ότι στην Θάσο;

(Όταν θα έρθει η σειρά της Θάσου-δεν λέω για τώρα!)

Βρήκα και φώτο των κεραιών του Παγγαίου:http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=18552&PN=2

• SatLeo Legend
Φίλοι μου καλοί το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ:
Δύο είναι τα βασικά ζόρια των ιθυνόντων (εξαιρώ την ΕΡΤ μέχρι αποδείξεως του εναντίου)
1. Να γίνουν ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ Κ.Ε. για να ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
2. Να μη στάξει ΙΧΝΟΣ ψηφιακού σήματος εκτός των συνόρων

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΒΙΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ και οι ίδιοι που ζητούν μικρή ισχύ εκπομπής, οι ίδιοι που εξυπηρετούν συμφέροντα ιδίων και τρίτων και δεν συμμαζεύεται!
 :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:
Ξέρεις τι θα πει φίλε μου εκπέμπω από το Παγγαίο? Θα με πιάνουν ως την κεντρική Σερβία! Γιατί εγώ είμαι Ελληναράς και όχι Τούρκος, Βούλγαρος και Σκοπιανός.... :twisted:  :twisted:  :twisted:

Αποσυνδεδεμένος stellio40

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2011
  • Τόπος: Σέρρες
Βασικά σας παρακολουθώ πολύ καιρό χωρίς να συμμετέχω και αισθάνομαι πως έχω μάθει πολλά από εσάς.

Να κάνω πιο συγκεκριμένη την απορία μου.

Ξέρω πώς το Παγγαίο εάν ενεργοποιηθεί θα χτυπάει τα μισά Βαλκάνια..

Η Καβάλα π.χ. θα πιάνει το ίδιο καλά, η τουλάχιστον θα πιάνει αξιοπρεπώς, όπως θα έπιανε από Θάσο;

Αποσυνδεδεμένος nikolasg

• Νέο Μέλος
  • *
Παιδιά με το πιξελάρισμα έχουμε νεότερά?
Συνεχίζει σε εσάς?
Εμένα απο τις 17:00-17:30 στο bing bang theory του STAR το έκανε 3 φορές και η γυναίκα μου που βλέπει το Gossip girl Μια απο τα ίδια.

Επίσης έλαβα και mail απο DIGEA ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και να κοιτάξω την κεραία μου και ενισχυτή διαφορετικά να φωνάξω τεχνικό.
Τεχνικό να φωνάξω για την δική μου εγκατάσταση, για της μάνας μου, της πεθεράς μου, στο χωριό και στην δουλειά μου. Ταυτόχρονα πρόβλημα σε όλες τις εγκαταστάσεις παράξενο μου ακούγεται. Κεραίες και ενισχυτές απο το Νοέμβριο δεν πειράχτηκαν και δεν είχαμε πρόβλημα μέχρι πρόσφατα.

Ενδεικτικά το σήμα σας στην 32 στην μεν SAMSUNG 100% ισχύς και 0 επίπεδο bit σφάλματος και
στην LG (2 δωμάτεια παραπέρα) 58% ποιότητα και ισχύς 100%,

στην 24  ποιότητα 48% και ισχύς 100,
στην 47  ποιότητα 52% και ισχύς 100,
στην 58  ποιότητα 62% και ισχύς 100 και
στην 64  ποιότητα 54% και ισχύς 100 χωρίς κανένα πρόβλημα παρά μόνο στην 32.
Να επισημάνω ότι όταν κάνει πιξελάρισμα το σήμα παραμένει σταθερό, δεν παρατηρείται ούτε πτώση ούτε ενίσχυση(μπούκωμα) του.

Εσείς τί λέτε. Να γυρίσω Θάσο καλύτερα?

Αποσυνδεδεμένος satboy

• Τακτικό Μέλος
  • **
Το πρόβλημα έχει γίνει πολύ έντονο από αρχές Μαίου. Η λύση είναι να κάνουμε μαζικά παράπονα στα ίδια τα κανάλια και όχι στην DIGEA . Τηλέφωνα στο Mega στο Σκάι κ.τ.λ

• SatLeo Legend
Είδατε λοιπόν πόσο εύκολα και ωραία το ρίχνουν στην τρελίτσα και αντί να παραδέχονται τα χάλια τους τα ρίχνουν όλα στις εγκαταστάσεις του καθενός?  8-)

Συνδεδεμένος satrrstm

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Οκτ 2005
  • Τόπος: Δ. Θράκη
Νάστε καλά παληκάρια,με γλυτώσατε απο ένα σωρό δοκιμές κεραιών,ενισχυτών κλπ.
Προχθες Παρασκευή στον Αλφα στο Λαζόπουλο εξαφανίστηκαν εντελώς τα κανάλια της 24 δύο φορες,όχι απότομα αλλά βαθμιαία,για 4-5 λεπτά.
Βαθμιαία έπεφτε το σήμα και βαθμιαία ανέβαινε πάλι.
Και να φανταστείτε οτι η 24 είχε το πιό δυνατό σήμα εδώ σε μενα.
Octagon SF8008,Amiko 8155HD,Humax 5400 ο αθάνατος,MABO Offset 1.80,κ.ά.

Αποσυνδεδεμένος ntwrk24

• Ανενεργός
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2006
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Παράθεση από: "stellio40"
Βασικά σας παρακολουθώ πολύ καιρό χωρίς να συμμετέχω και αισθάνομαι πως έχω μάθει πολλά από εσάς.

Να κάνω πιο συγκεκριμένη την απορία μου.

Ξέρω πώς το Παγγαίο εάν ενεργοποιηθεί θα χτυπάει τα μισά Βαλκάνια..

Η Καβάλα π.χ. θα πιάνει το ίδιο καλά, η τουλάχιστον θα πιάνει αξιοπρεπώς, όπως θα έπιανε από Θάσο;

Στέλιο, αν στην περιοχή σου έχεις λήψη από τις αναλογικές ET1 07 VHF, NET 59 UHF, ET3 64 UHF, τότε υποθετικά δεν θα είχες πρόβλημα στις ψηφιακές.  

Τα υπόλοιπα αναφέρθηκαν. To Παγγαίο δεν χρησιμοποιήτε στην ψηφιακή διότι λόγω θέσης και υψομέτρου (κέντρο εκπομπής ΕΡΤ) - η κάλυψη είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα αναλογικά προγράμματα της ΕΡΤ από εκεί (ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά) βγαίνουν σε μεγάλες αποστάσεις στην Ελλάδα, από το Νυμφαίο μέχρι τη Βόρεια Εύβοια και το μισό Αιγαίο. Στις δοκιμές της ψηφιακής 47 UHF από Θάσο το σήμα περνούσε (με ber) δυτικά της Καβάλας μέσα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην 59 UHF με τα περιφερειακά ψηφιακά της Digital Union από Χορτιάτη και την αναλογική NET από Παγγαίο υπάρχουν περιοχές στην Κεντρική Μακεδονία όπου η 59 UHF δεν ανοίγει.

• Γενικός συντονιστής
  • SatLeo Legend
Σημερα λογω καταιγιδας μαλλον το R CHANNEL εξεπεμπε χιονια!Εζησα να το δω κι αυτο!Χιονια στην ψηφιακη! :lol: Επανηλθε τωρα αλλα με την ιδια κακη εικονα!Η χειροτερη εικονα απο ολα τα τοπικα θεωρω!Το ΘΡΑΚΗΝΕΤ που επισης λαμβανει αναλογικα το σημα και το εκπεμπει ψηφιακα,τωρα τελευταια ειναι full στον κορεσμο!Ευτυχως το ΔΕΛΤΑ και το HOMESHOP εχουν πολυ καλη ποιοτητα!

Αποσυνδεδεμένος kinigos30

• Νέο Μέλος
  • *
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαΐ 2008
  • Τόπος: Αλεξανδρούπολη
Δυστυχώς φίλε Marie η προχειροδουλειά των ψηφιακών παρόχων είναι εμφανίσιμη σε όλο της το μεγαλείο.
Επίσης στα κανάλια της Digea συνεχίζουν τα μικροπιξελιάσματα των καναλιών και η διακοπή σήματος 1-2 δευτερολέπτων αλλά προφανώς στην Digea μετά την παραίτηση Κιμπουρόπουλου δεν τους πολυνοιάζει,στα παπάκια τους.
Όσο για την ΕΡΤ , παρά τη γιούχα που είχε κατά καιρούς δεχτεί , συνεχίζει να έχει μια σταθερότητα όσον αφορά το σήμα της και καλλύτερη εικόνα απο τα άλλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλιας.

* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/02/2025 (17:12)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: palis Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 01/02/2025 (16:31)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/02/2025 (16:24)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/02/2025 (15:53)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 01/02/2025 (14:54)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 01/02/2025 (13:34)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Palmwoods Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 01/02/2025 (13:31)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/02/2025 (11:09)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 01/02/2025 (10:57)
* Απ: Λήψη Yamal 402 @ 54.9° East  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Δορυφορικές λήψεις γενικά 01/02/2025 (10:11)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 01/02/2025 (10:10)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: otrellaras Φόρουμ: IPTV Γενικά 01/02/2025 (03:11)
* Απ: Μετακινήσεις δορυφόρων  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 01/02/2025 (00:35)
* Απ: Περιοδικά Δορυφορικής που κυκλοφορούν στην Ευρώπη  Μέλος: ANDREASSAT Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα από το δορυφορικό στερέωμα 01/02/2025 (00:20)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (23:58)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (23:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: chrisk7 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:25)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:17)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: chrisk7 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (22:04)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 31/01/2025 (21:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (21:05)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (21:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ (νομοί Άρτας & Πρέβεζας)  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (21:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 31/01/2025 (20:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: sigipp1972 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 31/01/2025 (19:58)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: music_1896 Φόρουμ: IPTV Γενικά 31/01/2025 (14:01)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 31/01/2025 (11:31)
* Απ: kontra IPTV  Μέλος: otrellaras Φόρουμ: IPTV Γενικά 31/01/2025 (09:55)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: maarinos Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 31/01/2025 (07:04)