Αγαπητοί συμφορίτες,
χτες γύρισα απο δεκαπενθήμερες διακοπές απο την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Ξάνθη.Δεν θα μπορούσα να μη τσεκάρω το τηλεοπτικό τοπίο της περιοχής.Όσον αφορά τα αναλογικά ρίξτε μια ματιά στο αντίστοιχη ενότητα της Ξάνθης.Για τα ψηφιακά έχουμε και λέμε:Στο χωριό μου(10 χλμ ανατολικά της Ξάνθης) με παμπάλαια εγκατάσταση και με δέκτη yumatu combo hd με την κεραια γυρισμένη προς πλάκα είχα:στη συχνότητα 24 uhf σήμα 72% ποιότητα 90%,στη 32 uhf σήμα 70% ποιότητα 90%,στη 47 uhf σήμα 70% ποιότητα 80%,στις συχνότητες της ΕΡΤ 58 και 64 uhf σήμα 70% και ποιότητα 80%.Στη δεύτερη συχνότητα της digea παρόλο το καλό σήμα διεπίστωσα αρκετά κολλήματα(μερικές ώρες της μέρας),πράγμα που δεν μου κανε ιδιαίτερη εντύπωση μια και το πρόβλημα έχει αναφερθεί απο άλλους φίλους.Αυτό που μου κανε εντύπωση ήταν η συχνότητα των πριφερειακών καναλιών μια και η εικόνα κόλλαγε συνέχεια χωρίς να καταλάβω τι έφταιγε.η παλαιότητα της εκτάστασης ή καμια παρεμβολή.Επί 15 μέρες με σήμα 70% ποιότητα 80% σταθερά η εικόνα κόλλαγε κάθε 2 δεύτερα.Η ερτ τέλεια χωρίς κανένα πρόβλημα...είχα την ευκαιρία και παρακολούθησα αγώνα ποδοσφαίρου σε hd για πρώτη φορά στη ζωή μου απο ελληνικό κανάλι.Όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας των καναλιών ΝΕΤ και ΣΚΑΙ τα σπάγανε στη κυριολεξία,ενώ είδα και καποιες διακυμάνσεις στις εικόνες των Μακεδονία και ΕΤ3 που άλλες μέρες ήταν πολύ καλές και άλλες χάλια(περισσότερο στα χρώματα).Ένα μεγάλο μπράβο στα περιφερεικά μας κανάλια για την ποιότητα της εικόνας τους.Παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα περιφεριακά...
Μέσα στη πόλη της Ξάνθης τσέκαρα την ψηφιακή λήψη σε δύο πολυκατοικίες με κεντρική προς Θάσο.Και στις δύο κατεβαίνουν μόνο οι συχνότητες της digea με την 24 να έχει σταθερή λήψη όλο το 24ωρο και την 32 να έχει λήψη μερικές ώρες της ημέρας.
Τα σέβη μου...