Σε σύστημα QAM64 με coderate 3/4 και guard interval 1/16 που είναι λογικές τιμές, έχεις μέγιστη ψηφιακή εκπομπή 26.3Mbps. Αν αναλογιστείς ότι ένα καλό HD MPEG4 stream είναι 6Mbps, τότε παίζεις 4 HD και ένα SD αμα γουστάρεις. Δεν μιλάω θεωρητικά. Δοκιμασμένο είναι παιδιά από εμένα προσωπικά, με εκπομπή σε όλο το δημοτικό διαμέρισμα Μυτιλήνης. Και ναι είμαι αυτός που λέτε Τώρα μεταδίδω 2 HD σήματα (το ένα 720p και το άλλο 1080p με άριστη εικόνα, και έχω πιάσει μόνο τα 3/5 του ψηφιακού bandwidth)
1080p με 6 Mbps και άριστη εικόνα σε 4 HD και ένα SD, δεν είναι συμβατά νούμερα.
Εδω τα streams της Digea σε SD παίζουν τα τρία κανάλια τους κοντά στα 6 Mbps, μια που το 4ο κανάλι δεν καταναλώνει σχεδόν τίποτα.
Άλλωστε και τα νούμερα που παράθεσες "
2 HD σήματα (το ένα 720p και το άλλο 1080p με άριστη εικόνα, και έχω πιάσει μόνο τα 3/5 του ψηφιακού bandwidth)", επιβεβαιώνουν αυτό που υποστηρίζω εγώ.
Δηλαδή χρησιμοποιείς περίπου τα 2/5 (10,5 Mbps) του stream των 26.3 Mbps για την υπηρεσία 1080, περίπου το 1/5 (5,25 Mbps) για την υπηρεσία 720 και σου μένουν 2/5 (10,5 Mbps) ακόμα για άλλη μια υπηρεσία 1080. Αυτό μας κάνει δυόμιση κανάλια HD και όχι 4 HD συν ένα SD.
Συγχαρητήρια για την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δουλειά σου, αλλά επέτρεψε μου να διαφωνώ για τα 4 HD συν ένα SD που θέλεις να χωρέσεις σε 26.3 Mbps.
ΕΚΤΟΣ και αν αναφέρεσαι σε 4 HD κανάλια με ανάλυση 720 και όχι 1080 ...
Παίζοντας πολλές φορές σε κλειστά (
προστατευμένα από το θόρυβο) δίκτυα όπου μπορώ να πάω το σύστημα στα όρια του (δηλαδή QAM64 με coderate 7/8 και guard interval 1/32), έχουμε 31,67 Mbps και αυτό είναι αρκετό για 3 μόνο σοβαρά κανάλια σε ανάλυση 1080.
Πολλές φορές σε transmodulation δορυφορικών HD υψηλού bit rate, χωράνε οριακά μόνο 2 κανάλια - όταν πχ το ZDF ξεπερνά τα 18 Mbps.
Η αλήθεια είναι ότι ανάλυση 1080 μπορείς να δώσεις και με 2 Mbps, αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ποιότητα HD και σε οποιαδήποτε λίγο γρήγορη κίνηση στην εικόνα έχει χαθεί η μπάλα.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, οποιαδήποτε ροή κάτω από τα 8-9 Mbps σε ανάλυση 1080, δεν δικαιολογεί τον τίτλο της υψηλής ανάλυσης με την πλήρη & ουσιαστική έννοια του όρου.