Παραθέτω μερικές πληροφορίες, που πιστεύω θα είναι χρήσιμες και για το
Greek TV Frequencies:
1) Το κέντρο εκπομπής Σάμος – Βαθύ είναι πλέον και επίσημα ο Προφήτης Ηλίας περιοχής Ζερβού.
2) Ο Προφήτης Ηλίας στο όρος Θειος παραμένει οριστικά σε ρόλο δευτερεύοντος κέντρου εκπομπής που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Σάμου.
3) Στο δίκτυο SFN του allotment 32 (SAMOS) χρησιμοποιούνται 4 συχνότητες της Digea:
31 (Alpha, ANT1, ΑΡΤ, Ε)
34 (m., Mega, Σκάι, Star)
38 (N, N plus, Βουλή, N HD, Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, Κόσμος)
44 (Αιγαίο, ΔΤ Κω, Ίριδα, Κόσμος, Omega, Σαμιακή, TV 4)
4) Στο Κοκκάρι λαμβάνω τις παραπάνω συχνότητες από Ζερβού με τα εξής ποσοστά ποιότητας σήματος στον Technomate 6902HD-T2:
31 (74%), 34 (90%), 38 (88%), 44 (74%).
5) Μέχρι στιγμής, πληροφορίες EPG παρέχουν τα περιφερειακά κανάλια Αιγαίο, Omega, Κόσμος.
6) Γνωρίζω ότι λειτουργεί κανονικά το κέντρο εκπομπής Παγώνδας (Μπουρνιάς), ενώ δεν έχω ακόμα κάποια πληροφόρηση για Καρλόβασι, Φούρνους, Ικαρία.
7) Το σημαντικότερο κέντρο εκπομπής στη Σάμο είναι ο Παγώνδας (Μπουρνιάς) που καλύπτει ολόκληρη τη νότια Σάμο, καθώς και γύρω νησιά. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι οι πομποί της ΝΕΡΙΤ γι’ αυτό το κέντρο θα έχουν ισχύ ≥300W. Υποθέτω ότι σε ανάλογα επίπεδα πρέπει να κινούνται και οι πομποί της Digea.
Για τον φίλο από Βροντάδο Χίου, δεν αποκλείω να πιάνει και από Καρλόβασι (ενδεχομένως ένδειξη ενεργοποίησης και του συγκεκριμένου κέντρου).