Hey,
έχω μερικές απαντήσεις σε απορίες που διάβασα
Καλησπέρα σας αρχικά, δεν έχω ξανασυμμετάσχει στο forum σας λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας, αν και σας παρακολουθώ που και που.
Η πλατφόρμα που φιλοξενεί JZ & TVM εκπέμπει στο 31 γιατί είναι από τα λίγα καθαρά. Διαφωνώ κάθετα στη διαπίστωση ότι υπάρχουν πολλές άδειες συχνότητες. Αν μένεις Μυτιλήνη, θα βρείς πολλές άδειες συχνότητες όταν σκανάρεις με τη τηλεόρασή σου, αλλά αν τολμήσεις να εκπέμψεις σε κάποιες από αυτές τις συχνότητες από το κέντρο εκπομπής Προφήτη Ηλία Μυτιλήνης, κινδυνεύεις να παρεμβάλλεις πομπούς που εκπέμπουν σε αυτή τη συχνότητα από τα κέντρα εκπομπής Ολύμπου και Λεπετύμνου που δεν πιάνουν στη πόλη (Λεπέτυμνος=Μόλυβος στο χάρτη). Παράλληλα, μια άδεια συχνότητα στο κέντρο της Μυτιλήνης, επτά χιλιόμετρα πιο κάτω (είτε από βόρεια, είτε από νότια) θα βρεις έναν τούρκαρο ΝΑ με το συμπάθειο... Τούρκοι που έχουν κατακρεουργήσει τις Ελληνικές συχνότητες στο νησί, εκπέμποντας από το όρος Manisa στο νομό Σμύρνης της τουρκίας, και φέρνουν σήματα που φτάνουν ακόμα και τα 63dB μέσα στη πόλη.
Η ΕΕΤΤ βρέθηκε Μυτιλήνη χτες και κατέγραψε μια μια όλες τις συχνότητες που έχουν καταλήψει οι Τούρκοι σε διάφορα μέρη του νησιού (Ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά) καθώς και τα dB που φέρνουν. Ελπίζω αυτά τα αποτελέσματα επιτέλους να τα χρησιμοποιήσουν επίσημα και να κάνουν κανά διάβημα στο RTUK (ΕΣΡ Τουρκίας). Λόγω του άσχημου καιρού επίσης ενώ ήταν να φύγουν σήμερα, αποκλείστηκαν εδώ Μυτιλήνη μέχρι να αρθεί το απαγορευτικό.
Ενώ ο Jayzee ξεκίνησε αναλογική δοκιμαστική εκπομπή στο 39, μεταφέρθηκε στο 31 γιατί δεχόταν παρεμβολές από το Αρχιπέλαγος που δεν το θέλει στο παιχνίδι. Στο 31 που ξεκίνησε να εκπέμπει σε συνεργασία με το TVM, δεν έχει δεχθεί ακόμα καμία επίθεση.
Αν και το 31 δεν είναι στο χάρτη συχνοτήτων (ούτε βέβαια και το 27 που έχει η NOVA), προτίθεται σε αυτή τη συχνότητα να εκπέμψει η ΕΡΤ το ψηφιακό της. Πέρυσι μάλιστα ήρθαν και έστησαν τα μηχανήματα και εκπέμπανε για περίπου ένα μήνα ένα σκέτο ψηφιακό σήμα χωρίς video streams, οπότε δεν το "αναγνώριζαν" οι τηλεοράσεις, προφανώς δεν βάλανε κανάλια γιατί ακόμα δεν είχαν βρει άκρη από ποιό δορυφόρο θα παίρνουν σήμα. Αφού είδαν ότι δεν θα εκπέμψουν τίποτα προς το παρόν, τα κλείσανε. Off the record η ΕΡΤ έχει ειδοποιήσει τον jayzee ότι όταν ανοίξουν θα πρέπει να μετακινηθεί. Το 37 που είδατε ότι το έχει πάρει το TV Mitilini? Και γιατί το 37 δεν είναι στο χάρτη συχνοτήτων? Άσε που το 37 είναι κατειλημμένο από την αναλογική ΕΤ1 (νομίζω Όλυμπο).
Προχτές στη Τουρκία έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επίγεια ψηφιακή τηλεόραση που είχε ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου 2012. 55 Εθνικές αιτήσεις, 41 περιφερειακές και 378 τοπικές αιτήσεις τηλεοπτικών καναλιών. Αν δεν βιαστούμε, δεν θα μείνει καμία συχνότητα άδεια εδώ Μυτιλήνη και λοιπά νησιά... Από την επόμενη μέρα ξεκίνησαν ήδη να τις εξετάζουν.
Ο πάροχος του ψηφιακού που φιλοξενεί JZ & TVM είναι MITILINI DIGITAL και όχι TV-Provider. Συνεργασία TVM & JZ που παρέχει όλο το τεχνικό know-how, αλλά και τον ψηφιακό εξοπλισμό. Επίσης ο JZ ξεκίνησε όντως με 44 videoclips (ενώ είχε όλο το υλικό του RAGE που είναι 14.000 videoclips, αλλά SD). Οπότε προτιμήθηκε να παίζει μόνο HD και να εμπλουτίζει τη ροή μέρα με τη μέρα. Ξεκίνησε στα 720p και αναβάθμισε τα συστήματά του πριν 10 μέρες στα 1080i. Τώρα έχει πάνω απο 800 HD videoclips, και βάζει και μία φορά την ώρα και ένα SD από το παλιό αρχείο του RAGE σαν classic.
Δεν είναι τυχαία η επανεμφάνιση της ομάδας του RAGE (σαν Jayzee πλέον). Αναμένεται απλά η νέα νομοθεσία για αδειοδοτήσεις, που υποτίθεται ότι θα κατατεθεί μέχρι τέλος Μαρτίου. Θα παίζει μόνο videoclips και παραγωγές που δεν έχουν μεγάλο κόστος μέχρι να βεβαιωθούν ότι θα αδειοδοτηθούν, αλλιώς δεν ξαναστήνουν studios πάλι.
Ξέρω την ομάδα, και μου τα λένε...