Χθες μίλησα με τη μητέρα μου που έτυχε να βρίσκεται στο χωριό μας, Αγία Ελένη Τροιζηνίας (νομός Αττικής) στα ΒΑ της Πελοποννήσου. Οι συντεταγμένες είναι 37°33'11.50"N 23°11'24.52"E (κέντρο χωριού). Ενδεικτικά να αναφέρω πως στο χωριό αναλογικά λαμβάναμε από Δολιανά με αρκετά προβλήματα. Μόνο η ΝΕΤ ήταν καθαρή. Ο πομπός βρίσκεται 65 χιλιόμετρα σε ευθεία και μόλις που καλύπτεται από κάποια βουνά προς τα ΝΔ, οπότε δεν υπάρχει άμεση οπτική επαφή. Η κεραία που χρησιμοποιούμε είναι μια Televes DAT-75 μαζί με έναν ενισχυτή της Ikusi. Με ενημέρωσαν πως της άλλαξαν κατεύθυνση και κοιτάει ΒΑ (!) κόντρα σε βουνό και νοητά προς Αίγινα περίπου. Οι μετρήσεις είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού κατά το σετάρισμα του αποκωδικοποητή δια τηλεφώνου (μοντέλο Edision Optimuss Teres SD) ζήτησα να μου πει τις τιμές έντασης και ποιότητας σήματος. Έχουμε και λέμε:
UHF---Ένταση---Ποιότητα
21------79-80------96
23------73----------96
24------80----------97
50------81----------97
60------78----------97
Είναι λογικό με κεραία στραμμένη σχεδόν ανάποδα (αν και μάλλον το σήμα ανακλάται στο βουνό) να λαμβάνεται τόσο καλά το σήμα; Mου έκανε τρομερή εντύπωση. Επίσης, υπάρχουν ελπίδες για λήψη των τοπικών (MAD κλπ) από Υμηττό, Πάρνηθα ή Αίγινα; Ενδεικτικά να αναφέρω πως λαμβανόταν και δεύτερο πακέτο με τα κρατικά (δυστυχώς δε μου είπε συχνότητα) αλλά το σήμα ήταν αρκετά ασταθές (0-60% ένταση, 0-25% ποιότητα).
Φωτογραφία που δείχνει το εν λόγω βουνό μπορείτε να δείτε εδώ: Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.
Εγγραφείτε ή
ΣυνδεθείτεΕυχαριστώ.