Εδώ και περίπου 2 μέρες έχει κάποιο πρόβλημα η 51 uhf απο Ξυλόκαστρο με το πρώτο πακέτο των περιφερειακών, και δεν παίζει με φούλ σήμα όπως έπαιζε.
Γύρισα εχθές το βράδυ την κεραία και τσεκάρισα και τα τρία σημεία (Ξυλόκαστρο / Όσιος Πατάπιος / Κατσικάς) και η 51 έχει πεσμένα σήματα μόνο προς Ξυλόκαστρο, αλλά παίζει κανονικά μόνο που θέλει να έχει καλό κεντράρισμα αλλιώς πιξελιάζει με το παραμικρό..
Η 56 είναι εντάξει , όπως και οι άλλες συχνότητες που έρχονται κανονικά και απο τα τρία σημεία.
Εγώ που έχω την κεραία προς Αττική , πιάνω και τις συχνότητες τις Πελοποννήσου χωρίς πρόβλημα γιατί σε αυτές τυχαίνει να κάνω ταυτόχρονη λήψη απο Όσιο Πατάπιο και απο Ξυλόκαστρο, (Ίδιο SFN άρα κάνω λήψη 50% Όσιος Πατάπιος και 50% Ξυλόκαστρο) και έτσι έβλεπα εδώ και 2 μέρες στην 51 πιξελιάσματα στην εικόνα με κακό σήμα αλλά δεν ήξερα απο που είναι το πρόβλημα , γι' αυτό και γύρισα την κεραία.. Τώρα που έχω πάλι την κεραία προς Αττική , η 51 παίζει χωρίς πιξελιάσματα αλλά οριακά , και η 56 είναι κανονικά με δυνατά σήματα. Άρα το πρόβλημα στην 51 παραμένει , και δείχνει να έχει δυναμώσει ελαφρώς το σήμα της.
Ακριβώς το ίδιο σκηνικό το είχα παρατηρήσει πριν περίπου ένα μήνα στην μία συχνότητα με τα περιφερειακά , αλλά τότε το πρόβλημα είχε διορθωθεί μετά απο κάποιες ώρες, ενώ είχε προηγηθεί πρώτα ένα sign-off στην συχνότητα για κανα δίωρο, και μετά η συχνότητα είχε ξεκινήσει να παίζει κανονικά..