Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]
  • Τετ 26 Φεβ 2025, 11:55
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  (Αναγνώστηκε 533766 φορές)

AlexTsol και 28 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dennmtr

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2012
  • Τόπος: Κερατσίνι
Αλιμονο, κανεις δε μπορει να δώσει λυση με σιγουρια σ αυτες τις συνθηκες

Συγχώνευση: Σαβ 25 Ιουλ 2015, 21:52
Ξανα διαβασα ολα τα ποστ για την 59 κ επειδη με ενδιαφερει το ζητημα θα πω κ αλλα δυο τρια πραγματακια που εχουν ξανα ειπωθεί γενικοτερα σε αλλα θεματα συμφωνα και με την δικη μου εμπειρια.

1) Αν ειναι ψηφιακη παρεμβολη (εφοσον εχεις 100% σημα) απο καποιο αλλο μερος, αμφιαβαλλω αν ειναι η ιταλια αυτη σε μονιμη βαση, παιρνεις μια κεραια, μονο μια και την καρφωνεις στον αινο χωρις τιποτα, η ακομα και μια εσωτερικη κεραια (της προκοπης) με ανακλαστήρες συνδεεις τον απαραίτητο εξοπλισμο για να δεις τι πιανεις κ ποσοστα. Αν δεν εχεις θεμα, οπως υποθετει κ ο arva μια παρεμβολη χαμηλης ισχυς σε συνδιασμο με την ενισχυση του σηματος μπουκωνει την 59.

2) Αν εχεις καλο σημα σε ολες κ η 59 παλι δε κατεβαινει παιζεις με την κεραια. Για να κανει τετοια ζημια ειναι πολυ πιθανο αυτη η παρεμβολη να εχει δυνατο σημα κ να ερχεται απο καπου αλλου. Στοχευεισ καπου στο πουθενα κ βλεπεις αν εχεις σημα αν κατεβαζει καναλια κ απο που. Σ αυτη την περιπτωση εφοσον με σκετο καλωδιο δε καταφερνεις να εχεις αποτελεσμα δε μπορεις να κανεις κατι ουτε με ενισχυτες, πιθανο μονο με μια σουπερ κατευθυντικη κεραια κ πλαγια αποριψη.
επειδη καποτε ειχα θεμα με την 31 απο ακαρνανικα στη περιοχη μου, δε μπορεσα ποτε να την πιασω σε μονιμη βαση, το σημα επαιζε, εκανε σκαμπανεβασματα σπανια η εικονα ηταν της προκοπης παντα πιξελιαζε, ομως για να καταφερω να εχω εστω κ αυτο το σημα απο ακαρνανικα πανω στην δυνατη 31 της τοτε ερτ 1 καταφερα να εχω αυτη την ελαχιστη ληψη σε αυτες τις συνθηκες μονο με κατευθυντικες κεραιες με πολυ καλη αποριψη πλαιων παρεμβολων (κ αυτο ισχυει, πολυ καλη απορριψη γιατι τωρα δε παιρναει σημα παρα μονο απο 23 (δυνατη εδω, οχι τοσο δυνατη για να την πιανω χωρις στοχο) απο ακαρνανικα με καρφι, πλεον, στον αινο)

3) Αν ειναι θεμα 4g, πρεπει να εχει κινητο 4g και δυο καρτες sim (cosmote/vodafone) για να το τσεκαρεις ποσο δυνατο σημα ειναι αυτο για να μπουκωνει σε συνδιασμο με τον ενισχυτη, την μπαντα κατω των 60. Απο ιταλια λιγο δυσκολο να υπαρξει ενδοδιαμορφωση 4g σε μονιμη βαση εστω και με ενισχυτη τερας

4) Αναλογικη εκπομπη, το αμφισβητουμε ολοι αυτο λογο του 100% σηματος αλλα καλο ειναι να τσεκαρεις γιατι κ εδω εχουμε κατι ξεμπαρκες αναλογικες ερτ 35,39 απο αγνωστα Κ.Ε, βεβαια με απειροελαχιστο σημα. Παιζεις οπως και στα ψηφιακα με μια κεραια απο εδω κ απο κει να δεις απο που ερχεται.

5) Εχετε γενικα θεμα εκει στην 59, τσεκαρε αν εχεις νεες αναλογικες εκπομπες δυνατες γιατι κανουν μεγαλες ζημιες σ ολη την μπαντα. Εδω εχω βαλει 4πλο φιλτρο για 28,34 για να μην εχω θεματα μπουκωματος στην 23 κ την 57. Μου κανουν τεραστια ζημια αν τις αφησω ελευθερες. Τα φιλτρα να ξερεις εξασθενουν το σημα σ ολη την μπαντα (απωλια διελευσης) κατα περιπου 5 db+. Αν βαλω φιλτρο πχ στην κεραια του αινου μονο επειδη εβαλα το φιλτρο χανω την 57 κ καθε ιχνος της 23. Απο την πρωτη κεραια που κοιταει φραγκαπηδημα δεν εχω καποιες ασθενες ληψεις, αν κ το φραγκαπηδημα δε μου ερχεται τελεια για να καλυψω 6 μπριζες χωρις ενισχυση (fact) εκει (κ λογικο) εχω βαλει μονο φιλτρο στην 28 κ στην 34. Η 29 εχει μειωσει τοσο την ισχυ της που δε παρεμβαλει ακομα και με ενισχυση. Αυτα αναφορικα για τα φιλτρα

6) Οσον αφορα την κεραια σου που κοιταει αναμεσα, αυτο δεν ειναι και τοσο θετικο. Εγω πχ αν κανω πολυ δεξια την κεραια για να παιρνω κ απο ακαρνανικα τις υπολοιπες χανω καπακια το καλο σημα της 59 και της 60 σε σημειο να μη λειτουργουν στις μπριζες. Οποτε εσυ που εισαι και πιο μακρια εχεις απωλειες απ αυτο. Το εχεις τσεκαρει;

7) δε μας ειπες εχεις ενισχυτη ιστου η κεντρικης. Αν εχεις κεντρικης εχεις μεγαλες πιθανοτητες να ενισχυσεις το σημα της 59 με ενισχυτη ιστου. Δεν εχεις δυνατα σηματα αυτο ειναι (σχεδον) σιγουρο γιατι τα Κ.Ε σου βρισκονται σε αρκετα μεγαλες αποστασεις για να αποκλειεις τετοιο σεναριο. Πολλες φορες οταν μια συχνοτητα ερχεται πιο δυνατη, ακομα και με παρεμβολη μπορει να καλυτερεψει η ληψη του με ενισχυτη ιστου. Εδω πχ με ενισχυτη κεντρικης δε μπορω να εχω σοβαρο σημα και στις 6 μπριζες (Σε μορφη αστέρα) σε ολα τα καναλια, μονο με ιστου. Το καλο με τον ενισχυτη ιστου εκτος απ την απολαβη του που μπορει να φανει καταστροφικη πολλες φορες (την μειωνουμε σ αυτες τις περιπτωσεις) ειναι πως παιρνεις καθαρο σημα απευθυας σχεδον απο το διπολο και το ενισχυεις (επειδη η εισοδος και η ενισχυση γινεται πανω στον ιστο της κεραιας χωρις να υπαρχουν απωλειες λογο αποστασης διπολου και ενισχυτη κεντρικης μεσα στο σπιτι

Αυτα, δεν αγοαρζεις τιποτα γιατι για τιποτα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος, απλα δανειζεσαι ή οτι εχεις καβατζα, παιζεις μ αυτα που εχεις

Συγχώνευση: Σαβ 25 Ιουλ 2015, 21:53
Παιδια γιατι μου σβηνετε τα μηνυματα;

Συγχώνευση: Σαβ 25 Ιουλ 2015, 21:54
sorry λαθος το site εχει αυτοματη συγχωνευση :P

* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/02/2025 (11:00)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 26/02/2025 (10:46)
* Απ: COSMΟΤΕ TV Επίσημα στις 9 Ανατολικά!  Μέλος: paksat Φόρουμ: COSMOTE TV 26/02/2025 (10:41)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: angelalex Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 26/02/2025 (10:26)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: xantono Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 26/02/2025 (10:20)
* Απ: EETT και ΕΣΡ. (Ανακοινώσεις- Ειδήσεις- Δελτία Τύπου)  Μέλος: paksat Φόρουμ: Ειδήσεις και νέα για την επίγεια τηλεόραση και ραδιόφωνο 26/02/2025 (10:15)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 26/02/2025 (09:34)
* Απ: Eutelsat 8 West B @ 8W  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Λήψη Αραβικών Δορυφόρων (26° Εast, 30.5° East, 7° West) 26/02/2025 (09:25)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 26/02/2025 (09:21)
* Απ: Arabsat 7Α @ 30.5 °Ε  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Λήψη Αραβικών Δορυφόρων (26° Εast, 30.5° East, 7° West) 26/02/2025 (08:42)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: adonis1 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 26/02/2025 (08:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/02/2025 (08:04)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/02/2025 (04:26)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: channelos Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 26/02/2025 (03:21)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: palis Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 26/02/2025 (03:19)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 26/02/2025 (01:34)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (23:57)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (23:54)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: neoktistos Φόρουμ: IPTV Γενικά 25/02/2025 (23:47)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/02/2025 (22:46)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στα ΑΜ  Μέλος: palis Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 25/02/2025 (22:21)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/02/2025 (22:11)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/02/2025 (22:03)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: palis Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/02/2025 (21:58)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: VASILIAS Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 25/02/2025 (21:57)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (21:41)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: demos.tryphonos Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (21:18)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 25/02/2025 (20:48)
* Απ: Η Ε.ΡΑ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: chrisk7 Φόρουμ: Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο 25/02/2025 (20:37)
* Απ: Ενδιαφέρον από τη Hellas Sat για λειτουργία παγκύπριου επίγειου δικτύου DVΒ T2  Μέλος: savvas70 Φόρουμ: Ειδήσεις από την Κύπρο 25/02/2025 (20:08)