Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]
  • Τρι 25 Φεβ 2025, 00:27
Like us on our Facebook page "https://www.facebook.com/Satleo"
Email επικοινωνίας του Satleo Forum: "forum@satleo.gr"

Αποστολέας Θέμα: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  (Αναγνώστηκε 531894 φορές)

kgial και 77 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος radiobuzzer

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Μαρ 2006
  • Τόπος: παντού
    • http://www.radiofono.gr
Λόγω πολύωρων προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της Σπάρτης υπήρξαν διακοπές στο κέντρο εκπομπής Αναβρυτής. Μέχρι πριν από λίγο ήταν πεσμένοι και οι δυο πάροχοι, τώρα έχει επανέλθει η Digea αλλά παραμένει εκτός λειτουργίας η ΕΡΤ
Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Αποσυνδεδεμένος mezesflokos

• Τακτικό Μέλος
  • **
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιαν 2018
  • Τόπος: amarousion

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.μενω πευκη και εδω και 10ημερες πιανω τα περιφερειακα της πελλοπονησου απο αργολιδα στο 58 και 59 με πολυ χαμηλο σημα σε σημειο να χανετε.ξερετε μηπως τι παιζει?ενοω μειωσαν οι ιδιοι οι σταθμοι την ισχη λογο κοστους ρευματος?στην digea που καλεσα το επαιζαν κινεζοι οτι οχι δεν εχουμε μεταβαλει κατι κλπ και το θεικο βαζουν την κασετα οτι απαγορευεται να τα πιανεται αυτα αλλα μονο αυστhρα της αττικης σε σημειο να μαλοσω μαζι τους,και αντιλεγω κοριτσι μου 4χρονια που εχουμε ψηφιακο σημα αυτα τα πιανω ανελιπως και δεν ειμαι τρελλος.εκτος βεβαια του οτι περιστασιακα σε κακοκαιριες κλπ επεφταν αλλα μετα το επισκευαζαν παλι.απο την προηγουμενη λοιπον παρασκευη που ειχε πεσει το σημα λογω κεραυνων στα διδυμα πλεον και οι 58,59 σερνονται σαν την 35και 39.μονο η ερτ στο 33 παιζει με ικανοποιητικο σημα.αν καποιος συναγωνιστης του ειδους γιγνωσκει κατι παρακαλω πολυ ας μου δωσει μια απαντηση γιατι εχω παραξοδευτει με κεραιοσυστηματα κλπ για να τα βγαζω αυτα ολα.και στην 48μια μου βγαζει τα κυκλαδιτικα οπου εσχατως το αιγαιον επανηλθε μια εναν πειρατη με αστρολογιες κλπ.ευχαριστω εκ των προτερων και καλη χρονια με τζαματες ληψεις να εχουμε

Αποσυνδεδεμένος vasilisp

• Αναλυτής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης
  • SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2013
  • Τόπος: Xαλκίδα
Καλώς ήρθες φιλε στο φόρουμ. Κοιτα τώρα, αυτο που σου απάντησε η Digea ηταν και λογικό, είναι σα να παιρνεις ενα συνδρομητικο κανάλι να τους παραπονεθεις ότι πριν κατάφερνες κι έπιανες τσαμπα και τώρα δεν μπορεις!  (: Νομίζω ότι πρέπει να κρατησεις από την απάντηση ότι δεν έχουν αλλάξει κάτι στην ισχύ.

Ειναι όντως φορες και στιγμές που περναει το σημα και μπορεις να πιάνεις στην Πεύκη από τα Δίδυμα, ειδικά αυτό το Κ.Ε. περνάει στην Αττική (σε κάποια σημεία), όπως και των Κυκλαδων, παιζει ρόλο όμως ο καιρός, ειδικά το χειμώνα δεν είναι σταθερές αυτές οι λήψεις, είναι οριακές. Αν ειχαμε αναλογικό σήμα θα είχες πολλα χιόνια, τωρα με το ψηφιακό ή θα έχεις καλή εικόνα ή καθολου.

Απλά επειδή είσαι όπως καταλαβαίνω χομπίστας με τις κεραίες και τις λήψεις πρέπει να δείχνεις υπομονη σε κάτι τέτοια και σε καμία περίπτωση μην πας να διορθώσεις τον εξοπλισμό σου που εχεις ξοδευτεί, δεν πιστευω ότι έχει μειωθεί η ισχύς καθώς την έχουν μελετήσει έτσι για να φτάνει στο allotment της Αργολίδας. Και με την ευκαιρία περνάει και σε σημεία της Αττικής όχι όμως έχοντας στόχο την Αττική, γι αυτό και δεν έχουν λόγο να ενδιαφερθούν για το ερώτημά σου.
Το μονο που μπορεις να τσεκάρεις είναι μηπως λόγω δυνατού αέρα εχει μετακινηθει ελαφρα η εξωτερικη σου κεραια, στις οριακές λήψεις, μία μοίρα παίζει μεγάλο ρόλο.

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2016
  • Τόπος: Πάτρα
Και εγώ εδω πέρα στην Πάτρα πιάνω τα περιφερειακά του Αίνου 59,60 στην τηλεοραση μου με ενσωματωμένο δέκτη και ισχύ σήματος στην 59 που βλέπω κυρίως απο 18-22 αλλά μου πιάνει χωρίς σπασίματα όπως και οι υπόλοιπες συχνότητες του Αίνου με ελάχιστο σήμα βέβαια  το περίεργο είναι όμως πιο παλιά δεν την έπιανα καθόλου την 59 απ τον Αίνο του τελευταίους μήνες δεν ξέρω τι έχουν κάνει και την πιάνω μια χαρά,η κεραία μου πάντως πάνω στην ταράτσα της πολυκατοικίας μου είναι σταθερή η συγκεκριμένη πολυκατοικία η δικιά μου έχει κεντρική αλλά μερικοί όπως και εγώ έχουμε βάλει δικές μας ξεχωριστές κεραίες πάνω η δικιά μου είναι η televes με τα 3 δίπολα μπροστά αλλά σε χαμηλό ιστό  βέβαια τις έχει φύγει απ τον αέρα ο ένας πάνω ανακλαστήρας αλλά κατά τα άλλα πιάνει μια χαρά την έχω βάλει να κοιτάει στα σύνορα Αρόης-Δασσυλίου

• Τακτικό Μέλος
  • **
ευχαριστω κατ αρχην για το ενδιαφερον σου φιλε μου :wtg .απλα αναρωτιεμαι πως γινεται εδω και 4συναπτα ετη να πιανω με σταθερο σημα ενω τωρα να εχει πεσει κατακορυφα απο την προηγουμενη παρασκευη που εγινε αυτο το μπλακ αουτ.μηπως τα ιδια τα καναλια την εριξαν για να μην χρυσωνουν την δεη.ενοω η μειωση να εγινε μονο στα προς βορραν πανελ.στο μεταξυ απιστευτο!!!απο παρνηθα χθες μου βγηκαν τα θεσσαλικα στην 47απο πηλειο??ενας θεος ξερει..σημερα δεν βγαζει κατι παρα μονο την 53 απο παρνηθα.επισης το 56 που βγαινει ενας πειρατης μια υμμητο μια παρνηθα β γαινει   ολο αλαζει.παντως με τα πελλοπονησιακα ενας ευγενεστατος κυριος στο lepanto που καλεσα μου ειπε πως ειναι πιθανον αφου αναμενονται οι νεες αδειες για τα περιφερειακα ποιος δλδ θα μεινει και ποιος οχι σκοπιμα να το αφησαν να σερνεται μεχρι να ξεκαθαρισει το τοπιο.αυτος βεβαια μου ειπε πως η digea ειναι οι ειδικοι στα των τεχνικων θεματων αναμε/τες ισχυς κλπ.παντως η χελιδωνα αυτοσχεδια μεν 50στοιχειων και μηκος 2μ που εχω βαλει κανει θαυματα....

Αποσυνδεδεμένος ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Απρ 2015
Κάθε τρεις και λίγο βλέπουμε ολιγοδευτερόλεπτες διακοπές στις συχνότητες 25 και 31 από Αρόη... Όχι και κάτι καινούριο, το έχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν το έργο

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
Στην 25 τις τελευταίες μέρες γίνονται ολιγόλεπτες διακοπές η 31 παίζει κανονικά υπάρχουν όμως βέβαια και μέρες που παίζει κανονικά η 25 και κόβεται για λίγα δευτερόλεπτα η 31

• Τακτικό Μέλος
  • **
σημερα η 33επαιζε πολυ δυνατα 80-85%ισχυς σηματος λεει-βεβαια δεν εχω πεδιομετρο-οι 58και 59 παλι σερνονται...ενας τυπος τρελλος σαν εμενα στην κηφισια μου ειπε δεν ξερω κατα ποσον ισχυει πως κλεισανε τη δαρδιτσα-πορος προς βορραν οποτε πλεον πιανω οτι πιανω μονο απο διδυμα.παντως και στην 21 απο παρνηθα και υμμητο και στην 28οπου παιζουν τα δορυφορικα της ερτ καμια φορα κοβεται για δευτερα το σημα...

Συνδεδεμένος maarinos

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Δεκ 2010
  • Τόπος: Κεφαλονιά
Ανακοίνωση βλάβης ηλεκτροδότησης στο Κ.Ε Παλαιοπλάτανος
Στο κέντρο εκπομπής «Παλαιοπλάτανος» έχει παρουσιαστεί σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή εκπομπής σε όλα τα κανάλια.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΔΕΔΔΗΕ η βλάβη στο δίκτυο της ευρύτερης περιοχής αναμένεται να αποκατασταθεί στις 06.02.2018
Πηγή Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
τώρα έχει διακοπή ρεύματος λένε το κέντρο εκπομπής Παλαιοπλάτανος και θα αποκατασταθεί αύριο ωραία,αυτή η 37UHF με το μπουκέτο της ΕΡΤ απο πού στην ευχή μπορεί να εκπέμπει απ Παλαιοπλάτανο τελικά δεν μπορεί αφού τώρα έχει διακοπή ρεύματος και εγώ βλέπω η 37 εδώ στην Πάτρα ακόμη στέλνει σήμα απ πού μπορεί να είναι?

Αποσυνδεδεμένος gewrgios

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουλ 2014
  • Τόπος: Πρεβεζα
Εκει στον Παλαιοπλατανο εχει πληρωθει η ΔΕΗ; :help

Συνδεδεμένος maarinos

• SatLeo Legend
Off η 56 και με χαμηλό σήμα ή 52

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Συνδεδεμένος maarinos

• SatLeo Legend

• SatLeo Legend
Όσοι παρακολουθήσατε τις καρναβαλικές μεταδόσεις από τα περιφερειακά κανάλια της Πάτρας (Super B, Lepanto, Ionian) θα προσέξατε ότι το Super B φέτος για πρώτη φορά είχε εικόνα 16:9 εξ ολοκλήρου στη μετάδοση, όπως ότι φέτος έστελνε την εικόνα στα κεντρικά μέσω internet (τακτική που πλέον την εφαρμόζουν και τα τρία προαναφέρντα κανάλια) και όχι με link, όπως έκανε μέχρι και πέρυσι. Σαφώς καλύτερη η ποιότητα εικόνας από το link τα προηγούμενα χρόνια, κι ας θύμιζε μετάδοση του 2005. Επειδή έτυχε να περάσω σήμερα από τη Πλατεία Γεωργίου, είδα τις κάμερες που έγινε η μαγνητοσκόπηση φέτος, και ήταν απλές βιντεοκάμερες (από αυτές που κάλλιστα έχει ένας ερασιτέχνης στη κατοχή του) και μάλιστα έγραφαν σε HD

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
όντως και εγώ το παρατήρησα αυτό στο superb ότι το καρναβάλι το μετέδωσε για πρώτη φορά σε 16.9 αλλά γιατί δεν κάνει ψηφιακή την κονσόλα του όπως και τα άλλα τοπικά της Πάτρας Lepanto,lyxnos γιατί έτσι όπως είναι τώρα βλέπεις την εικόνα πως αλλοίωση στην εικόνα

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
το lepanto απ το μεσημέρι παίζει μέσω internet στην digea

Συνδεδεμένος nickpasxos

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2015
  • Τόπος: Patras, Greece
  • Master Control Operator IONIAN TV & ceo PLUS TV
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ LEPANTO TV 27/2/2018

Από το πρωί της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου ο τηλεοπτικός μας σταθμός δεν εκπέμπει στην ψηφιακή πλατφόρμα της Digea λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την Cosmote.
Ήδη εκτελούνται εργασίες για την άμεση αποκατάσταση του σήματος του Lepanto.
Σας ευχαριστούμε.

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
κανά πρόβλημα λογικά με την οπτική ίνα αφού λέει είναι πρόβλημα του ote και το σήμα του το μεταφέρει στην digea μέσω του ote γιατί δεν μπαίνει και στην πλατφόρμα του ote tv

• SatLeo Legend
Αν δεν κάνω λάθος όλα τα περιφερειακά κανάλια μέσω γραμμών ΟΤΕ φτάνουν στην Digea, άρα θεωρητικά όλα θα μπορούσαν να εκπέμπουν στην Cosmote TV. Προφανώς και είναι στην επιλογή και το budget του καθενός αν θα μπει ή όχι στην συνδρομητική

Συνδεδεμένος nickpasxos

• Satleo Maniac
  • Ημερομηνία εγγραφής: Ιουν 2015
  • Τόπος: Patras, Greece
  • Master Control Operator IONIAN TV & ceo PLUS TV
Όλοι οι σταθμοί στέλνουν μέσω μισθωμένης γραμμής ΟΤΕ το σήμα τους στην Digea. Όμως άλλη είναι η υπηρεσία της μισθωμένης γραμμής και άλλο του COSMOTE TV. Είναι καθαρά επιλογή της COSMOTE με πολλά κριτήρια για το αν θα εκπέμψει εκεί καποιο ή κάποια καναλια.

Συγχώνευση: Τετ 28 Φεβ 2018, 03:20
Απάντηση για τις Καρναβαλικές μεταδόσεις.
Το SUPERB χρησιμοποίησε κονσόλα HD για τη δική του μετάδοση χρησιμοποιώντας ίντερνετ.
Ίντερνετ είχε και το Lepanto TV.
Το Ionian είχε ίντερνετική HD μετάδοση (διαθέτει και τον κατάλληλο εξοπλισμο) για τα site και δορυφορική μετάδοση για την tv.
Όλα τα προαναφερθέντα κανάλια δεν χρησιμοποίησε κάμερες ΜΠΑΟΥΛΑ μιας και η τεχνολογία έχει προχωρήσει μιας και μιλάμε για περιφερειακά κανάλια.
η ΕΡΤ είχε μισθώσει το βαν της ABC Production που έχει κάμερες αντίστοιχες που έχουν στα γήπεδα. Μπαούλα αλλά με πολλά κιλά... μετάλλου!

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
Ο λύχνος αυτήν την ώρα μεταδίδει την λειτουργία απ τον Άγιο Ανδρέα για πρώτη φορά σε εικόνα 16.9 γενικώς πάντως ο λύχνος έχει φτιάξει πάρα πολύ ωραία εικόνα

Αποσυνδεδεμένος ANDREASSAT

• SatLeo Legend
  • Ημερομηνία εγγραφής: Φεβ 2016
  • Τόπος: Καλλιθέα , Αθήνα , ΕΛΛΑΔΑ
  • TECHNISAT RDR FMDAB,FELIX FXV1046"10,INNOVATOR D12
Στην Πελοπόννησο το τοπικό κανάλι ΗΛΕΚΤΡΑ TV έχει αντικατασταθεί από το θρησκευτικό κανάλι pemptousia.tv (58 UHF);
HIRSCHMANNCSR1500B,UNIDENSQ400E,NOKIA9800S/9600S/9200S,ECHOSTAR-AD3600IP,SKYSTAR2PCI/USB,MANHATTANPLAZAST300,QUALITV1080IR,VANTAGEX221TSCI/HD8000S,TECHNOMATE5400SUPER,AZBOXPREMIUMHD,GOLDENINTERSTARHYPRO,CLARKETECHHD265/4100+,OCTAGONSX88/+/SX8HD/SF8008COMBO/SF2028HDOPTIMA3D 85,100,120CM.KU85.2E-45.0W

Συνδεδεμένος maarinos

• SatLeo Legend
Στο Οι παραπομπές δεν είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Εγγραφείτε ή Συνδεθείτε δεν άλλαξε το λογότυπο, απλά μεταδίδει κάποιες ώρες από το πεμπτουσία.

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
Επειδή δεν ήξερα που αλλού να το γράψω στο forum να ρωτήσω στο Μεσολόγγι γίνεται να κάνω λήψη στην περιοχή βίγλα με εσωτερική κεραία στο σπίτι λήψη απ τα 3 κέντρα εκπομπής που καλύπτουν το Μεσολόγγι,Αρόη,Αίνο,Ακαρνανικά?

Συνδεδεμένος anfoukas

• Έμπειρο Μέλος
  • Ημερομηνία εγγραφής: Αυγ 2014

giannis 6, η περιοχή Βίγλα Μεσολογγίου σύμφωνα με τους χάρτες κάλυψης καλύπτεται και από τα τρία Κέντρα Εκπομπής:

Το αν θα πιάνεις όμως με εσωτερική κεραία και από που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

α. ποιος είναι ο προσανατολισμός του δωματίου που θα είναι η κεραία. Κοιτάει Βόρεια (Ακαρνανικά), κοιτάει Νότια (Αρόη) ή κοιτάει Δυτικά (Αίνος) ;

β. είσαι ψηλά σε όροφο ή χαμηλά σε ισόγειο ;

γ. έχεις καθαρό οπτικό πεδίο προς το Κέντρο Εκπομπής ή υπάρχουν εμπόδια (π.χ. ψηλά κτίρια) που σου κόβουν το σήμα ;

δ. η κεραία σου είναι απλή ή έχει ενισχυτή ;

ε. πόση απολαβή έχει η κεραία σου και πόση ο ενισχυτής της (αν υπάρχει) ;

στ. πόσο ευαίσθητος είναι ο δέκτης της τηλεόρασης ή του αποκωδικοποιητή σου ;

Δυστυχώς όπως βλέπεις η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονολεκτική. Πρέπει να συνδέσεις την κεραία σου στην τηλεόραση και να δοκιμάσεις μία - μία τις συχνότητες των Κέντρων Εκπομπής για να δεις τι "πιάνεις" (μετακινώντας την κεραία όταν και όπου χρειάζεται). Προτίμησε να τοποθετήσεις την κεραία κοντά ή μπροστά σε παράθυρο για να αποφύγεις τις απώλειες των τοίχων.

Λογικά αν είσαι ψηλά και δεν έχεις μεγάλα εμπόδια μπροστά σου θα έχεις καλή λήψη αφού το σήμα στο Μεσολόγγι είναι αρκετά δυνατό (ειδικά από Αρόη).

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
το σπίτι μου είναι ένα παλιό απ αυτά τα προσφυγικά που βρίσκονται στην περιοχή χαμηλά οδος γεωργίου πραίδου όποιος ξέρει εκεί γύρω την περιοχή εγώ πιστεύω δεν θα μπορέσω καθόλου διότι το σπίτι πρώτον είναι χαμηλά και δεύτερον απ όποια κατεύθυνση που είναι τα κέντρα εκπομπής Αρόη,Αίνος,Ακαρνανικά εγώ Αρόη προτιμάω 100% είναι γύρω γύρω σπίτια,κατα τ άλλα το Μεσολόγγι λαμβάνει καλύτερο σήμα και οι περισσότεροι βλέπουν απ Αρόη?διότι εκεί σε εμένα στην γειτονιά μου στην περιοχή επι αναλογικής εποχής είχα κεραία πάνω στην ταράτσα που κοιτούσε Αρόη,Παναχαϊκό στην ίδια κατεύθυνση είναι και τα έπιανα μια χαρά βέβαια νομίζω με ενισχυτή ήταν η κεραία που είχα και τ έπιανα όλα αλλά τώρα αυτή μου έχει πέσει ο ενισχυτής και η κεραία έχει σκουριάσει και για έναν προσωπικό λόγο που εγώ δεν συμφωνώ δεν μπορώ να βάλω κεραία πάνω,τώρα όμως όπως αναφέρω και ποιο πάνω κοιτάω τις κεραίες των άλλων σπιτιών στην γειτονιά και βλέπω οι περισσότερες να κοιτάνε προς τα Ακαρνανικά μήπως τις έχουν γυρίσει προς τα εκεί λόγω του ότι θέλουν να βλέπουν τα περιφερειακά της ζώνης 5?γιατί κατα τ άλλα το Μεσολόγγι απ Αρόη δεν λαμβάνει το καλύτερο σήμα?

Συνδεδεμένος anfoukas

• Έμπειρο Μέλος
      giannis 6, αν κατάλαβα καλά:

α. είχες κεραία με απλό μίκτη ή ενισχυτή ιστού με τροφοδοτικό κάτω. 
          β. η κεραία έχει πέσει στην ταράτσα ή έχει απλά σπάσει ο ιστός και έχει λυγίσει; Η κεραία είναι ακόμα στην ταράτσα ή έχει απομακρυνθεί ;
          γ. ο μίκτης ή ενισχυτής και η κεραία έχουν σκουριάσει. Όταν λες η κεραία έχει σκουριάσει εννοείς τον ιστό ή τις επαφές της κεραίας μέσα στο κουτάκι ;
          δ. το καλώδιο σε τι κατάσταση είναι ;
          ε. για κάποιο λόγο προσωπικό δεν μπορείς να βάλεις κεραία πάνω. Δεν μπορείς να βάλεις καινούρια κεραία ή μπορείς να ξανασηκώσεις την παλιά:
        στ. έχεις πρόσβαση στην ταράτσα αν χρειαστεί ;
          ζ. υπάρχει κάποιο άλλο σταθερό σημείο (κάγκελο, περίφραξη, τοίχος, κάτι άλλο) που θα μπορούσες να στηρίξεις την καινούρια κεραία ;

Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις ίσως μπορέσεις να δώσεις και μόνος σου την λύση. Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε όλοι.

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
Η κεραία που είχα ήταν απ τις παλιές όχι με τα δίπολα μπροστά αλλά αυτές με τους ανακλαστήρες  και τώρα μου έχει πέσει μαζί με τον ιστό η κεραία δηλαδή ο ιστός μου έχει γίρει κάτω στην κρεβατίνα στην ταράτσα μαζί με την κεραία πάνω του τώρα δεν ξέρω μπορεί να λειτουργεί ακόμη η κεραία η και εκείνο το κουτί που βλέπω προς το κάτω μέρος του ιστού που λέω ότι είναι ενισχυτής αλλά μπορεί να είναι και μείκτης,αλλά θέλω να ρωτήσω γενικώς όλο το Μεσολόγγι +την περιοχή μου καλύτερο σήμα απ Αρόη δεν λαμβάνουν το καλύτερο?

Συνδεδεμένος anfoukas

• Έμπειρο Μέλος
      Γιάννη, ναι θεωρητικά η Αρόη έχει το πιο δυνατό σήμα στο Μεσολόγγι και στα περισσότερα σημεία μπορεί να υπάρχει λήψη χωρίς ενισχυτή ακόμα και αν η κεραία δεν "κοιτάει" ακριβώς προς τα 'κει. Το ζήτημα είναι ότι (εκτός από τα κανάλια Πανελλήνιας εμβέλειας που εκπέμπουν και από τα τρία Κέντρα Εκπομπής) από την Αρόη εκπέμπουν μόνο τα κανάλια της Πελοποννήσου, από τα Ακαρνανικά μόνο τα κανάλια της Δυτικής Ελλάδας ενώ από τον Αίνο τα κανάλια της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας (της Πελοποννήσου κατευθυντικά προς νομό Ηλείας - Πύργο αν και η λήψη τους είναι εφικτή σε Πάτρα - Μεσολλόγι έστω λίγο πιο δύσκολα). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο καθένας να επιλέγει ποια κανάλια θέλει να βλέπει, γι' αυτό θα δεις σε πολλά σπίτια δύο κεραίες UHF για να πιάνουν όλα τα κανάλια. Γυρνώντας την κεραία προς Ακαρνανικά έχουν περισσότερες πιθανότητες εκτός από Ακαρνανικά να πιάσουν και την Αρόη που έχει ισχυρότερο σήμα (είτε από ανάκλαση, είτε με το πίσω μέρος της κεραίας - γι' αυτό θα δεις επίσης ότι κάποιοι αφαιρούν τους ανακλαστήρες στο πίσω μέρος της κεραίας, ώστε να λαμβάνουν σήμα και από την πίσω μεριά της).

Συγχώνευση: Τετ  4 Απρ 2018, 02:18

Γιάννη πιθανώς να έχεις δίκιο και η κεραία σου να λειτουργεί κανονικά και να έχεις λήψη. Αρκεί να μην έχει κοπεί ή αποσυνδεθεί το καλώδιο και να μην  έχει σπάσει κάτι στον μίκτη ή στο διπολάκι της κεραίας.
      'Ανοιξε την τηλεόραση ή/και τον αποκωδικοποιητή σου και δοκίμασε όλες τις συχνότητες που εκπέμπουν στην περιοχή σου με χειροκίνητη σάρωση. Αν "πιάσεις" σήμα όλα καλά.
      Αν δεν πιάσεις σήμα τότε:
          α. Πέταξε τον μίκτη - ενισχυτή (αν είναι ενισχυτής, μην ξεχάσεις να πετάξεις και το τροφοδοτικό του κάτω κοντά στην τηλεόραση).
          β. Έλεγξε το καλώδιο για φθορές - σπασίματα (προσωπική μου συμβουλή πέταξε το κι αυτό και βάλε καινούριο).
          γ. Άνοιξε το κουτάκι στο δίπολο της κεραίας. Ρίξε αντισκωριακό για να ξεσκουριάσουν οι επαφές. Σύνδεσε το καλώδιο απ' ευθείας στην κεραία και την τηλεόραση.
          δ. Πέταξε τον σάπιο ιστό και στερέωσε την κεραία στην κρεβατίνα.
          ε. Συντόνισε την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή σου και απόλαυσε τις λήψεις σου.
      Σημείωση : Δεν μου 'χει τύχει ούτε μία φορά παλιά (αλλά και σκουριασμένη) κεραία που να μην μπορεί να κάνει λήψη των φηφιακών καναλιών (ίσως όχι με το καλύτερο σήμα αλλά πάντα κάνει δουλειά).

Συνδεδεμένος giannis 6

• SatLeo Legend
τελικά όντως μείκτης είναι το συγκεκριμένο κουτί πάνω στην ταράτσα διότι κάτω απ ότι θυμάμαι δεν είναι κανένα τροφοδοτικό το θέμα είναι ότι ο ιστός έχει λυγίσει και δεν σηκώνεται με τίποτα πάνω απ την κρεβατίνα δηλαδή για να καταλάβετε ανεβαίνω πάνω στην ταράτσα και η κεραία μαζί με τον ιστό βρίσκονται απ πάνω απ το κεφάλι μου στην κρεβατίνα όχι και ψηλά μπορώ να ακουμπήσω με το χέρι μου την κεραία αλλά να την σηκώσω μαζί με τον ιστό με τίποτα διότι ο ιστός ήταν ψιλός

* Απ: Η Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 25/02/2025 (00:17)
* Απ: Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: IPTV Γενικά 24/02/2025 (22:52)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο νομού ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (22:33)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (20:49)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: pythvenn Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (20:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: humax8100 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (19:36)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (19:18)
* Απ: Η δική σας εγκατάσταση πώς είναι;  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Βλέπω και... μαθαίνω... 24/02/2025 (16:13)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΑΤΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟ & ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ [ΠΖ 09]  Μέλος: eliascomtest Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 24/02/2025 (15:22)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: MCelliotG Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (14:37)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: Thodoris_Z Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (14:20)
* Απ: Η δική σας εγκατάσταση πώς είναι;  Μέλος: Johnathens Φόρουμ: Βλέπω και... μαθαίνω... 24/02/2025 (13:07)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Doctorwho Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 24/02/2025 (12:53)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: Latinsoapsfever Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 24/02/2025 (11:26)
* Απ: Ποδοσφαιρο σε FΤΑ μεταδοση  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 24/02/2025 (11:07)
* Απ: Αθλητικές μεταδόσεις ΣΗΜΕΡΑ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Αθλητικές Μεταδόσεις 24/02/2025 (11:03)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (10:59)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: giannis 6 Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 24/02/2025 (10:40)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (09:13)
* Απ: Το MEGA στην Ελλάδα (αναφορές - προβλήματα)   Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα 24/02/2025 (09:01)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (04:51)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: thanost Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (03:57)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος, Λήμνος κλπ)  Μέλος: babis3g Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 24/02/2025 (01:29)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στην ΑΤΤΙΚΗ  Μέλος: mariosblackman Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:42)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:27)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:13)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: nektarios 1451 Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:09)
* Απ: Ραδιοφωνικό τοπίο στον ΕΒΡΟ  Μέλος: mostwebradio Φόρουμ: Τα ραδιοφωνικά τοπία της Ελλάδας ανά νομούς/περιοχές 23/02/2025 (22:05)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 23/02/2025 (21:38)
* Απ: Η ψηφιακή τηλεόραση σε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ, ΚΥΘΗΡΑ [ΠΖ 06]  Μέλος: Ilias_ Φόρουμ: Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ) 23/02/2025 (21:10)