Προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό σου να διαλέξεις το Δίδυμο και δεν μπορώ.
Τα Κέντρα Εκπομπής είναι Δολιανά, Αναβρυτή, Κορφιώτισσα.
Τα Στούντιο των σταθμών είναι Κόρινθος, Άργος, Σπάρτη και πιθανόν να προστεθεί στο MUX και η Τρίπολις.
Τα "νόμιμα" links εκπέμπουν σε συχνότητες άνω των 6 GHz και τα ψηφιακά στοιχίζουν πάνω από 15 χιλ. ευρώ το ένα. Με παράνομα χαμηλής συχνότητος κάνεις αρκετή οικονομία, αλλά κινδυνεύεις από την ΕΕΤΤ. Τα WiFi πάλι δεν έχουν μεγάλη ισχύ για τις μακρινές αποστάσεις, επιτρέπονται μόνο 100mW e.r.p. Κάποια που κυκλοφορούν τελευταία στο εμπόριο κόντά στο 1W r.m.s. που με τις κεραίες τους φθάνουν τα 1000W e.r.p. είναι παράνομα και αν σε πάρει είδηση η ΕΕΤΤ σου κόβει τον ποπό.
Το Δίδυμο έχει καλή οπτική επαφή με την Ρειχαία, που βρίσκεται σε απόσταση 71,9 Km, αλλά περνάει πάνω από θάλασσα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το Δίδυμο με τον Όσιο Πατάπιο έχει απόσταση 61,5 km, αλλά του κόβεται η Fresnel σε 4-5 σημεία και φυσιολογικά δεν περνάει.
Για να πας στο Δίδυμο από την Σπάρτη μέσω Δολιανών (και όχι μέσω Ρειχαίας) θέλεις 2 links και ίσως και ένα τρίτο WiFi Σπάρτης- Αναβρυτής, από την Τρίπολη επίσης 2 links. Από το Άργος 1 link και από την Κόρινθο 3 links μέσω Στεφανίου (και όχι μέσω Οσ. Παταπίου) και Άργους (ακόμη και το Στεφάνι έχει πρόβλημα επαφής με το Δίδυμο, ενώ βλέπει άνετα τα Δολιανά). Κάνεις στα Δίδυμα το MUX και εξήγησέ μου από εκεί πως θα στείλεις το σήμα σου στα Κέντρα Εκπομπής. Μέτρησέ μου επίσης πόσα links επί πλέον διατίθεσαι να χρησιμοποιήσεις.
Οι σταθμοί άραγε έχουν χρήματα για να αγοράσουν links?
Το δικό μου σκεπτικό στο ανέφερα στο προηγούμενο post.